Alavés – Valencia 2:1 (kon.) | Levante – Real Betis 2:4 (kon.) | Sociedad – Granada 2:0 (kon.)
Espanyol – Barcelona 2:2 (kon.)
koniec
Deportivo Alavés
2:1 (1:0)
Valencia CF
cz Nedeľa 13.02.2022, 14:00 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • Španielska LaLiga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu Deportivo Alavés – Valencia CF. Utkání 24. kola španělské LaLigy začíná ve 14:00.
     


    Deportivo Alavés

    Alavés je týmem s možná nejhorší aktuální formou ve španělské LaLize. Ligové výhry se Alavés dočkal naposledy ještě na začátku listopadu (2:1 nad Levante) a od té doby nezískal plný počet v 11 ligových zápasech za sebou. Po slušném vstupu do sezony tak logicky přišel pád v tabulce a před dneškem se Alavés nachází na sestupové 19. pozici, ze které ztrácí na 17. Mallorcu už 6 bodů (Mallorca má navíc zápas k dobru). Alavés doplácí především na katastrofální útočnou produktivitu, protože v posledních pěti zápasech vstřelil jen dvě branky. Až 11 z celkových 17 branek týmu však vstřelil jediný hráč – Joselu – který je na šestém místě tabulky střelců. Na domácím hřišti je Alavés třetím nejhorším týmem soutěže a z 12 domácích ligových utkání prohrál až šest.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Alavés – Real Sociedad 1:1
    Alavés – Athletic Bilbao 0:0
    Betis – Alavés 4:0
    Alavés – Barcelona 0:1
    Elche – Alavés 3:1
     


    Valencia CF

    Ligová forma Valencie je jen o trochu lepší než v případě Alavése. Poslední výhra Valencie přišla v prosinci 2021, shodou okolností také proti Levante (4:3), takže v lize nevyhrála pět zápasů za sebou. I Valencia se tak propadává tabulkou a před tímto soubojem je na 12. místě. S mizernou ligovou formou kontrastují úspěchy v poháru, kde se Valencia dostala už do semifinále a po prvním zápase v Bilbau, kde uhrála remízu 1:1, má reálnou šanci na postup do finále. Dnes bude Valencia hrát i o vylepšení špatné bilance v zápasech venku, na hřištích soupeřů totiž v této ligové sezoně vyhrála jen 3 z 11 zápasů.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Valencia – Espanyol 1:2
    Real Madrid – Valencia 4:1
    Valencia – Sevilla 1:1
    Atlético Madrid – Valencia 3:2
    Valencia – Real Sociedad 0:0
     


    Vzájemné zápasy

    Od návratu Alavése do nejvyšší španělské soutěže v sezoně 2016/2017 se tyto dva kluby utkaly v lize 11krát a vzájemná bilance mluví ve prospěch Valencie, která porazila Alavés šestkrát, remizovala s ním třikrát a prohrála dvakrát. Poslední výhra Alavése přišla ještě v lednu 2019, od té doby tak Valencia tahá sérii šesti zápasů proti Alavésu bez prohry. První vzájemní souboj v této sezoně vyhrála Valencia v srpnu 2021 doma 3:0.

    Posledních 5 vzájemných ligových zápasů:
    5. 10. 2019: Valencia – Alavés 2:1
    6. 3. 2020: Alavés – Valencia 1:1
    22. 11. 2020: Alavés – Valencia 2:2
    24. 4. 2021: Valencia – Alavés 1:1
    27. 8. 2021: Valencia – Alavés 3:0
     
    Úvodní sestavy:

    Deportivo Alavés: F. Pacheco – Tenaglia, Laguardia (C), Lejeune, R. Duarte – Loum – Jason, Pina, Escalante, Rioja – Joselu.

    Náhradníci: Sivera – Miazga, Guidetti, Saúl García, García, Moya, Méndez, Pellistri, Pons, Martín, De la Fuente, López.

    Trenér: José Luis Mendilibar

    Valencia CF: Mamardašvili – T. Correia, Cömert, Diakhaby, Lato – Costa, Carlos Soler I (C), Moriba, Musah – Guedes, M. André.

    Náhradníci: Doménech – Guillamón, Račić, M. Gómez, Alderete, Čeryšev, Duro, Foulquier, B. Gil, J. Vázquez, Mosquera.

    Trenér: José Bordalás

    Rozhodčí: Vega – Jiménez, Yuste.
     
    Oba týmy právě vycházejí na hrací plochu, zápas se tak o malou chvíli začne.
     
    Alavés bude hrát v modro-bílých dresech, Valencia v šedých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop utkání měli domácí, kteří hned nakopli míč na útočnou polovinu. Hosté ho nezískali, přihrávkami domácích dozadu se ale dostal až k brankáři Pachecovi.
     
    2
    Joselu prodloužil míč z autového vhazování za obranu Valencie na rozběhnutého Louma, jenž vypálil přímo na připraveného brankáře Mamardašviliho.
     
    3
    Hosté měli poprvé možnost zaútočit a postupnou kombinací se dostali na polovinu Alavése. Laguardia jim navíc odkopem centru z křídla za brankovou čáru dal i rohový kop.
     
    4
    Costa nacentroval od rohového praporku na přední tyč, kde ale byli jen hráči Alavése. Ti míč odkopli do středu pole.
     
    5
    Hosté se proto rychle vrátili na útočnou polovinu a o uvolnění se na pravé straně pokusil Musah. Přes Duarteho se ale nedostal a nepřesným centrem nakopl míč za Pachecovu branku.
     
    6
    Valencia pokračuje ve své aktivitě. Rozehrávku domácích přerušila skvělým presinkem a rychle se vrátila k šestnáctce domácích.
     
    7
    V šestnáctce domácích ale zatím vládne kapitán Alavése Laguardia, jenž opět odhlavičkoval centr ze strany na rohový kop.
     
    8
    Ten hosté tentokrát rozehráli nakrátko, nacvičený signál se jim ale vůbec nepovedl a Lato pas na pravou stranu šestnáctky Alavése nedoběhl.
     
    9
    Domácí mají zatím obrovské problémy s presinkem Valencie, která je opět připravila o míč. Hosté se po jeho zisku zatáhli na vlastní polovinu.
     
    10
    Guedes si navedl míč před šestnáctkou Alavése z levého křídla blíže k ose hřiště a tvrdě vypálil, jeho krásnou ránu pod břevno ale vyrazil výborným zákrokem domácí gólman Pacheco.
     
    12
    Alavés se poprvé od úvodu zápasu dostal na útočnou polovinu, kde navíc získal po faulu Solera na Joselua u rohového praporku „zkrácený“ rohový kop z levé strany.
     
    13
    Jasonův centr z této standardky odhlavičkoval na přední tyči stojící Lato na rohový kop.
     
    14
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Domácí otevírají skóre! Na Jasonův centr z rohu si na přední tyči naběhl Escalante, jenž hlavou nasměroval míč k zadní tyči. Brankář Valencie Mamardašvili tuto hlavičku ještě výborným zákrokem vyrazil, míč se odrazil přímo k MAMADOUOVI LOUMOVI, jenž ho přes Correiu na brankové čáře dorazil do sítě. Bez asistence.
     
    16
    Rozehrávka po inkasované brance se hostům nepovedla a nepřesný nákop na Guedese skončil až u domácího brankáře Pacheca.
     
    17
    Ten rozehrál na své obránce, kteří se založením útoku Alavése zatím nespěchají. Míč si tak přihrávají na vlastní polovině nebo ve středu pole.
     
    18
    Nákop na levé křídlo na Rioju se stal kořistí fotbalistů Valencie. Ti narazili ve středu pole na seřazenou domácí obranu a musí tak útočit „do plných“.
     
    19
    Correia se však nechal vytlačit za půlící čáru, na vlastní polovině míč ztratil a v následném souboji fauloval Rioju. Přímý kop na útočné polovině pro Alavés v podstate z ničeho.
     
    20
    Jasonův centr z této standardky odhlavičkoval ze šestnáctky Valencie Cömert, kterého navíc ve vzdušném souboji fauloval Joselu.
     
    21
    Solerův centr zprava Duarte zblokoval a Lejeune bez váhání odkopl míč až k brankáři Valencie Mamardašvilimu. Ten si v této chvíli přihrává hrací předmět se svými obránci.
     
    23
    Valencia zakombinovala na útočné polovině a díky zblokovanému centru Solera zprava získala rohový kop.
     
    24
    Hosté ho rozehráli nakrátko a po centru Guedese z pravé strany se dostal k hlavičce na zadní tyč André. Ze záklonu ale míč nasměroval vysoko nad Pachecovu branku.
     
    25
    Hosté jsou teď iniciativnější a opět se tlačí k domácí šestnáctce. Většina hráčů Alavése je v nebo v těsné blízkosti svého pokutového území.
     
    26
    Nákop z dalšího rohového kopu Valencie odhlavičkoval mimo vlastní šestnáctku Laguardia a Lato pak musel před rozběhnutými domácími takticky zakopnout míč na tribunu.
     
    27
    Escalante se dostal ke kulatému nesmyslu na útočné polovině a pokusil se o sólový průnik do šestnáctky Valencie. Ten ukončil odkopem míče do středu pole Cömert.
     
    28
    Loum posunul míč z pravé strany šestnáctky Valencie do druhé vlny na dobíhajícího Lejeunea, jenž tvrdě vypálil na branku. Jeho pokus Mamardašvili vyrazil a následná hlavička Joselua byla z ofsajdu.
     
    29
    Centr z rohu domácích odhlavičkoval do bezpečí hned první bránící hráč Valencie. Následný nákop na pravou stranu si Jason zpracovat nedokázal.
     
    30
    Oba týmy si teď nepřesnými rozehrávkami střídaly kontrolu nad míčem, až ho nakonec ve středu pole získali hosté.
     
    31
    Guedes se pokusil zaskočit brankáře Alavése střelou ze středového kruhu, míč ale proletěl vysoko nad odkrytou svatyní domácího celku.
     
    33
    Valencia se kombinací na krátké přihrávky opět dostala k šestnáctce Alavése, kromě zblokovaných centrů Guedese a Musaha si ale nedokázala vytvořit nic.
     
    34
    Hosté sice nadále drží míč pod kontrolou, ze své převahy se ale ne a ne k ničemu dostat. Domácí hrají v obraně velmi disciplinovaně.
     
    35
    Domácí po zisku míče vystartovali do otevřené obrany Valencie a po faulu Costy na levé straně získali přímý kop.
     
    36
    Centr z této standardky se ze souboje na přední tyči odrazil na zadní k volnému Joseluovi, tomu se ale zakončení vůbec nepovedlo a míč mu po kopačce sjel za brankovou čáru.
     
    37
    První žlutou kartu zápasu dostává za podražení rozběhnutého Lata Nahuel Tenaglia (Deportivo Alavés).
     
    38
    Valencia se nadechuje k dalšímu náporu. Hosté obléhali šestnáctku domácích a když to už nevydrželi, tak nakopl Musah míč před branku. Laguardia ho odhlavičkoval na roh.
     
    39
    André se dostal v šestnáctce Alavése k míči a z otočky ho poslal na branku, jeho slabou střelu přes obránce ale domácí gólman Pacheco bez větších problémů zastavil.
     
    40
    Duarte nakopl hrací předmět po faulu ve středu pole na útočnou polovinu, kde ho vybojovali jeho spoluhráči. Ti kombinují kolem šestnáctky Valencie.
     
    41
    Ze svého útoku ale nevytěžili nic, protože Escalante ve vzdušném souboji před pokutovým územím Valencie fauloval Lata.
     
    42
    Hosté se snaží rozehrát další postupný útok, domácí je ale napadají tak aktivně, že obránci Valencie museli zacouvat až před vlastní pokutové území.
     
    43
    Lato si na levém křídle zpracoval Cömertův nákop z vlastní poloviny a okamžitě hledal pasem za domácí obranu rozběhnutého Andrého. Před ním míč chytil vybíhající brankář Pacheco.
     
    44
    Soler odkopem míče zasáhl Louma do míst, kam ani slunce nesvítí. Hra je přerušena.
     
    45
    Loum po krátké přestávce pokračuje ve hře a hned se zapojil do bránění dalšího postupného útoku Valencie.
     
    45
    Bude se hrát ještě dvě minuty.
     
    45+1
    I závěr prvního poločasu se odehrává na polovině Alavése. Hosté se stále snaží dostat do pozice na střelu nebo centr, pořád ale bez úspěchu.
     
    45+2
    Žlutou kartu dostává Tomás Pina (Deportivo Alavés), jenž při bránění autového vhazování zasáhl Solera do hrudi.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas potvrdil, že oba týmy prostě nejsou ve formě. Žádný strhující fotbal jsme neviděli, místo toho se hrál fotbal plný soubojů o míč a standardních situací. O něco aktivnějším týmem byla Valencia, která byla častěji na polovině soupeře, domácí ale hostům velmi disciplinovanou hrou v obraně dovolili naprosté minimum. Alavés naopak dokázal ze svých kratších a méně četných pobytů u šestnáctky Valencie vytěžit jediný gól poločasu, když se po rohovém kopu prosadil Loum. Před druhým poločasem má tak k velmi důležitým bodům v boji o záchranu nakročeno Deportivo Alavés.

    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 35 % : 65 %
    Střely na branku: 4:2
    Střely mimo: 2:3
    Rohy: 2:6
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 6:8
    Radost střelce jediné branky prvního poločasu Mamadoua Louma po jeho trefě
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:06.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Carlos Soler I, přichází Hugo Duro.
     
    46
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Hélder Costa, přichází Maxi Gómez.
     
    46
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Marcos André, přichází Bryan Gil.
     
    47
    Guedes se po zisku míče rozběhl do otevřené obrany Alavése a dostal se dokonce až do šestnáctky, tam mu ale čistým skluzem vypíchl míč skvěle hrající domácí kapitán Laguardia.
     
    48
    Kolmice střídajícího Dura na Guedese nebyla přesná a míč skončil u domácího brankáře Pacheca. Ten ho vykopl na útočnou polovinu.
     
    49
    Úvod druhého poločasu zatím patří Valencii. Hosté se snaží opět dostat postupnou kombinací na útočnou polovinu, narazili ale na seřazenou obranu Alavése před šestnáctkou.
     
    50
    Musah to proto zkusil centrem z levé strany, který nemohl odhlavičkovat do autu nikdo jiný než domácí kapitán Laguardia.
     
    51
    Maxi Gómez si na pravém křídle zpracoval nákop Cömerta, také on ale narazil na zeď jménem Víctor Laguardia. Na polovině Valencie mezitím zůstal ležet na trávníku právě Cömert.
     
    52
    Ten byl jedním z domácích zasažen rukou do obličeje a musí být ošetřen. Hra je přerušena.
     
    53
    V dalším tvrdém vzdušném souboji zasáhl Correia do hlavy Joselua. Ten je naštěstí v pořádku a ošetření nepotřebuje.
     
    54
    Nákop Gila z pravé strany útočné poloviny se snažila zasáhnout hned dvojice nabíhajících hráčů Valencie, ani jednomu z nich se to ale nepovedlo a míč tak skončil v rukou gólmana Pacheca.
     
    56
    Nákopem za domácí obranu na Joselua to zkoušel Rioja, brankář Mamardašvili ale tento úmysl dobře přečetl a vyběhl ze své branky včas.
     
    57
    Joselu byl zasažen v souboji o míč zezadu do nohy. Alavés získává standardní situaci z levé strany útočné poloviny.
     
    58
    Gil se hezky uvolnil na levém křídle a dostal se až do šestnáctky. Přihrávkou pak hledal Guedese, ke kterému se ale míč nedostal.
     
    59
    Gil se pak snažil vrátit míč ještě na spoluhráče, jeho přihrávku z voleje ale zasáhl rukou od těla Jason. Hlavní rozhodčí se ještě jde podívat na video, verdikt je ale víceméně jasný.
     
    60
    Je to tak, Jason měl ruku daleko od těla, a tak je po jeho hře rukou nařízená penalta.
     
    61
    Žlutou kartu za protesty proti penaltovému verdiktu dostává Gonzalo Escalante (Deportivo Alavés).
     
    62
    Valencia právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! GONÇALO GUEDES si postavil míč na bílý bod a střelou po zemi ho poslal od levé tyče do sítě. Brankář Pacheco stranu vystihl, míč ale nedokázal vyrazit.
     
    64
    Alavés se hned vrhl do útoku a získal rohový kop. Centr z něj vyrazil do bezpečí brankář Valencie Mamardašvili.
     
    65
    Joselu přihrávkou z levé strany šestnáctky hostů připravil střeleckou pozici Loumovi, jehož tvrdá střela z první skončila výrazně mimo Mamardašviliho branku.
     
    66
    Penalty se teď dožadovali i domácí, kterým se nelíbil Correiův zákrok na Joselua. Hlavní rozhodčí ale nechal hru pokračovat dál.
     
    67
    Hosté okamžitě přenesli hru na opačnou stranu, možnost útoku do rozhozené domácí obrany ale nevyužili, protože Durův centr byl sražen na roh.
     
    68
    Aktivně hrající Gil výrazně oživil levou stranu Valencie a v krátkém časovém sledu poslal do domácí šestnáctky dva centry. Ani jeden z nich ale k ohrožení domácí branky nevedl.
     
    69
    Guedes se zastavil při sprintu na pravé straně a pak si sedl na trávník. Vypadá to na svalové zranění.
     
    71
    Guedes pro tuto chvíli pokračuje v zápase. Jeho spoluhráči mezitím přišli o míč a museli zacouvat k vlastní šestnáctce, aby bránili postupný útok Alavése.
     
    72
    Domácí navíc po faulu Guedese na Pinu budou mít k dispozici standardní situaci. Kromě toho za autovou čárou připravují střídání.
     
    73
    Penalty se dočkali i domácí! Jasonův nákop posouval Laguardia hlavou v šestnáctce na Escalanteho, toho ale zasáhl zezadu do nohy Musah. V tomto případě není nutné ani video.
     
    74
    Hosté pořád protestují u hlavního rozhodčího, který jim dává jasně najevo, že svůj verdikt nezmění.
     
    76
    Žlutou kartu za nesportovní chování dostává Mouctar Diakhaby (Valencia CF).
     
    76
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Domácí podruhé v zápase vedou! JOSELU si s penaltou poradil naprosto suverénně. Brankáře Mamardašviliho poslal do levé strany a přesnou střelou namířil k pravé tyči.
     
    77
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Luis Rioja, přichází Edgar Méndez.
     
    78
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Thierry Correia, přichází Dimitri Foulquier.
     
    78
    Valencia už nemá na výběr a tlačí se dopředu. Domácí museli odkopnout do bezpečí dva centry hostů z křídel.
     
    79
    Hosté se nadále tlačí na útočnou polovinu, domácí je ale tentokrát velmi dobrým presinkem drží u jejich pokutového území. Valencia připravuje další střídání.
     
    81
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Eray Cömert, přichází Hugo Guillamón.
     
    81
    I po střídání Valencie pokračují problémy hostů s rozehrávkou. Alavés teď vypadá, jako kdyby se domácí rozhodli, že prostě nepustí Valencii na útočnou polovinu.
     
    82
    Valencia se konečně dostala na polovinu Alavése a hned se dostala až k šestnáctce domácích. Gil se do ní ale nedokázal prokličkovat.
     
    83
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Jason, přichází Pere Pons.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Toni Lato (Valencia CF), jenž doslova sestřelil rozběhnutého Pinu.
     
    85
    Valencia se pomalu nadechuje k závěrečnému náporu. Domácí už se zaměřují na obranu a snaží se držet hosty co nejdále od své šestnáctky.
     
    86
    Valencia už zhruba dvě minuty kombinuje před šestnáctkou Alavése, prostor na průnik do střelecké pozice ale ne a ne najít. Domácí pokračují ve své skvělém defenzivním výkonu.
     
    87
    Po delší době se dostali i na útočnou polovinu, dlouho se tam ale nezdrželi, protože nákop na Joselua do šestnáctky skončil v rukou brankáře Valencie Mamardašviliho.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Bryan Gil (Valencia CF), který srazil zezadu nedovoleným způsobem na trávník Méndeze.
     
    89
    K Loumovi se odrazil míč v šestnáctce Valencie po nepovedeném odkopu Diakhabyho, Loum si ho ale zpracoval zády k brance a z otočky ho poslal pod střechu tribuny za Mamardašviliho brankou.
     
    90
    Bude se hrát ještě pět minut.
     
    90+1
    Guedes vystihl rozehrávku domácích obránců a hned vystartoval po levé straně k šestnáctce. Jeho nákop na opačnou stranu si zpracoval Gil, kterého nakonec podrazil Méndez. Standardka pro Valencii.
     
    90+2
    Sám faulovaný Gil nakopl míč z této standardní situace do šestnáctky, nabíhající Duro ale vybíhal z ofsajdu, a tak míč získávají domácí.
     
    90+3
    Alavés s rozehrávkou samozřejmě vůbec nespěchal a brankář Pacheco získal pro svůj tým tak 30 sekund, než míč nakopl na útočnou polovinu.
     
    90+4
    Domácím se navíc povedlo vyhrát souboje o míč na polovině Valencie a Guillamón musel odhlavičkovat centr z levé strany na rohový kop.
     
    90+5
    Alavés rozehrál roh nakrátko a držením míče u rohového praporku získal další desítky sekund. Hosté už zřejmě nebudou mít čas na další útok.
     
    90+7
    Žlutou kartu za podražení Gila dostává Víctor Laguardia (Deportivo Alavés). Valencia bude mít poslední standardku zápasu z pravé strany útočné poloviny.
     
    90+7
    Na centr Gila si sice nabíhali téměř všichni hráči Valencie, míč ale nakonec skončil v rukou vybíhajícího brankáře Alavése Pacheca.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Obraz hry ve druhém poločase byl pokračováním prvního dějství a moc fotbalových momentů jsme neviděli. Valencia měla nadále územní převahu, ta ale nevedla prakticky k ničemu nebezpečnému před brankou Alavése, protože domácí předvedli velmi disciplinovaný výkon v obraně. Symbolicky proto obě branky v tomto poločase padly z penalt. První byla nařízená za ruku Jasona ve vlastní šestnáctce a vyrovnal z ní Guedes. K bodům ale tento gól Valencii nedovedl, protože Musah pak zasáhl ve vlastním pokutovém území do nohy Escalanteho a z následného pokutového kopu rozhodl o veledůležitém vítězství Alavése Joselu.

    Alavés se tak dočkal první ligové výhry od začátku listopadu, hlavně ale získal extrémně důležité body v boji o záchranu. V tabulce se nachází na 18. místě, ze kterého ztrácí na 17. Mallorcu tři body (Mallorca má dva zápasy k dobru). Valencia nevyhrála v lize pošesté za sebou a je na 12. místě tabulky.
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:4.
    Střely mimo: 4:5.
    Rohy: 5:9.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 15:17.
     
    Další program:

    Deportivo Alavés
    25. kolo – 19. 2. 2022, 21:00: Real Madrid – Alavés

    Valencia CF
    25. kolo – 20. 2. 2022, 16:15: Valencia – Barcelona
     
    To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. (16:11:54)

    Michal Sadlek

    Góly: 14. Loum, 76. Joselu (pen.) – 62. Guedes (pen.)

    Karty:   37. Tenaglia (DAL), 45+2. Pina (DAL), 61. Escalante (DAL), 90+7. Laguardia (DAL) – 76. Diakhaby (VAL), 84. Lato (VAL), 88. B. Gil (VAL)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:17.
    Deportivo Alavés: F. Pacheco – Tenaglia, Laguardia (C), Lejeune, R. Duarte – Loum – Jason (83. Pons), Pina, Escalante, Rioja (77. Méndez) – Joselu.
    Náhradníci: Sivera – Miazga, Guidetti, Saúl García, García, Moya, Méndez, Pellistri, Pons, Martín, De la Fuente, López.

    Tréner: José Luis Mendilibar

    Valencia CF: Mamardašvili – T. Correia (78. Foulquier), Cömert (81. Guillamón), Diakhaby, Lato – Costa (46. M. Gómez), Carlos Soler I (C) (46. Duro), Moriba, Musah – Guedes, M. André (46. B. Gil).
    Náhradníci: Doménech – Guillamón, Račić, M. Gómez, Alderete, Čeryšev, Duro, Foulquier, B. Gil, J. Vázquez, Mosquera.

    Tréner: José Bordalás

    Rozhodca: Vega – Jiménez, Yuste

    Diváci: 12 845