Alavés – Valencia 2:1 (kon.) | Levante – Real Betis 2:4 (kon.) | Sociedad – Granada 2:0 (kon.)
Espanyol – Barcelona 2:2 (kon.)
koniec
Deportivo Alavés
2:1 (1:0)
Valencia CF
cz Nedeľa 13.02.2022, 14:00 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • Španielska LaLiga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. (16:11:54)
     
    Další program:

    Deportivo Alavés
    25. kolo – 19. 2. 2022, 21:00: Real Madrid – Alavés

    Valencia CF
    25. kolo – 20. 2. 2022, 16:15: Valencia – Barcelona
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:4.
    Střely mimo: 4:5.
    Rohy: 5:9.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 15:17.
     
    Obraz hry ve druhém poločase byl pokračováním prvního dějství a moc fotbalových momentů jsme neviděli. Valencia měla nadále územní převahu, ta ale nevedla prakticky k ničemu nebezpečnému před brankou Alavése, protože domácí předvedli velmi disciplinovaný výkon v obraně. Symbolicky proto obě branky v tomto poločase padly z penalt. První byla nařízená za ruku Jasona ve vlastní šestnáctce a vyrovnal z ní Guedes. K bodům ale tento gól Valencii nedovedl, protože Musah pak zasáhl ve vlastním pokutovém území do nohy Escalanteho a z následného pokutového kopu rozhodl o veledůležitém vítězství Alavése Joselu.

    Alavés se tak dočkal první ligové výhry od začátku listopadu, hlavně ale získal extrémně důležité body v boji o záchranu. V tabulce se nachází na 18. místě, ze kterého ztrácí na 17. Mallorcu tři body (Mallorca má dva zápasy k dobru). Valencia nevyhrála v lize pošesté za sebou a je na 12. místě tabulky.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Na centr Gila si sice nabíhali téměř všichni hráči Valencie, míč ale nakonec skončil v rukou vybíhajícího brankáře Alavése Pacheca.
     
    90+7
    Žlutou kartu za podražení Gila dostává Víctor Laguardia (Deportivo Alavés). Valencia bude mít poslední standardku zápasu z pravé strany útočné poloviny.
     
    90+5
    Alavés rozehrál roh nakrátko a držením míče u rohového praporku získal další desítky sekund. Hosté už zřejmě nebudou mít čas na další útok.
     
    90+4
    Domácím se navíc povedlo vyhrát souboje o míč na polovině Valencie a Guillamón musel odhlavičkovat centr z levé strany na rohový kop.
     
    90+3
    Alavés s rozehrávkou samozřejmě vůbec nespěchal a brankář Pacheco získal pro svůj tým tak 30 sekund, než míč nakopl na útočnou polovinu.
     
    90+2
    Sám faulovaný Gil nakopl míč z této standardní situace do šestnáctky, nabíhající Duro ale vybíhal z ofsajdu, a tak míč získávají domácí.
     
    90+1
    Guedes vystihl rozehrávku domácích obránců a hned vystartoval po levé straně k šestnáctce. Jeho nákop na opačnou stranu si zpracoval Gil, kterého nakonec podrazil Méndez. Standardka pro Valencii.
     
    90
    Bude se hrát ještě pět minut.
     
    89
    K Loumovi se odrazil míč v šestnáctce Valencie po nepovedeném odkopu Diakhabyho, Loum si ho ale zpracoval zády k brance a z otočky ho poslal pod střechu tribuny za Mamardašviliho brankou.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Bryan Gil (Valencia CF), který srazil zezadu nedovoleným způsobem na trávník Méndeze.
     
    87
    Po delší době se dostali i na útočnou polovinu, dlouho se tam ale nezdrželi, protože nákop na Joselua do šestnáctky skončil v rukou brankáře Valencie Mamardašviliho.
     
    86
    Valencia už zhruba dvě minuty kombinuje před šestnáctkou Alavése, prostor na průnik do střelecké pozice ale ne a ne najít. Domácí pokračují ve své skvělém defenzivním výkonu.
     
    85
    Valencia se pomalu nadechuje k závěrečnému náporu. Domácí už se zaměřují na obranu a snaží se držet hosty co nejdále od své šestnáctky.

    Michal Sadlek

    Góly: 14. Loum, 76. Joselu (pen.) – 62. Guedes (pen.)

    Karty:   37. Tenaglia (DAL), 45+2. Pina (DAL), 61. Escalante (DAL), 90+7. Laguardia (DAL) – 76. Diakhaby (VAL), 84. Lato (VAL), 88. B. Gil (VAL)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:17.
    Deportivo Alavés: F. Pacheco – Tenaglia, Laguardia (C), Lejeune, R. Duarte – Loum – Jason (83. Pons), Pina, Escalante, Rioja (77. Méndez) – Joselu.
    Náhradníci: Sivera – Miazga, Guidetti, Saúl García, García, Moya, Méndez, Pellistri, Pons, Martín, De la Fuente, López.

    Tréner: José Luis Mendilibar

    Valencia CF: Mamardašvili – T. Correia (78. Foulquier), Cömert (81. Guillamón), Diakhaby, Lato – Costa (46. M. Gómez), Carlos Soler I (C) (46. Duro), Moriba, Musah – Guedes, M. André (46. B. Gil).
    Náhradníci: Doménech – Guillamón, Račić, M. Gómez, Alderete, Čeryšev, Duro, Foulquier, B. Gil, J. Vázquez, Mosquera.

    Tréner: José Bordalás

    Rozhodca: Vega – Jiménez, Yuste

    Diváci: 12 845