Švédsko – Lotyšsko 3:2 (kon.) | Fínsko – Slovensko sk 6:2 (kon.) | USA – Čína 8:0 (kon.)
Kanada – Nemecko 5:1 (kon.)
koniec
USA
8:0 (1:0, 3:0, 4:0)
Čína
cz Štvrtok 10.02.2022, 14:10 • National Indoor Stadium, Peking. • Olympijské Hry - muži • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    V samotném závěru si ještě obrovskou šanci vypracovali hokejisté Číny, ale Werek nechal vyniknout brankáře!
    58:27 Sean FARRELL - 8:0
     
    58:27
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Máme tu hattrick, protože třetí branku v zápase přidává SEAN FARRELL, který se trefuje po krásné nahrávce Abdelkadera. Mladý Američan následně ze slotu prostřelil brankáře a zvyšuje na 8:0. Překrásná kombinace! Ale hodně kruté skóre pro Číňany. Asistence: Justin Abdelkader, Drew Helleson.
     
    57:35
    V oslabení ale zahrozilo nejnebezpečnější duo Číny. Parker Foo hledal svého bratra Spencera, ale ten v přečíslení dvou na jednoho netrefil ideálně puk.
     
    56:39
    Jenže přesilovka Číny a tlak končí faulem Kanea, který podrazil Benierse. A dostává dvě minuty, bude se hrát ve čtyřech.
     
    56:28
    Další střela! Lockhart se vypálil, ale jeho pokus zamířil těsně mimo. Tady moc nechybělo!
     
    55:04
    Ta teď ještě zesílí, protože Ness vyhodil puk bez teče přes hrazení.
     
    53:29
    Do střely se hnal Spencer Foo, asi nejlepší z Číňanů, ale fauloval ho Abdelkader, který dostává dvě minuty za sekání. Přesilovka pro Čínu.
    52:00 Matthew BENIERS - 7:0
     
    52:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A máme tu další gól a začíná to zavánět ostudou pro Čínu. Autorem branky je MATTHEW BENIERS, kterému Abruzzese krásně přiťukl puk a talentovaná dvojka draftu ze Seattlu následně švihem zamířila do protějšího rohu. Asistence: Nick Abruzzese, Brian Cooper.
     
    50:19
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A právě kratce po buly přidávají další gól Američané! Po práci Farella se k volnému puku dostal BEN MEYERS, který si najel před gólmana a bekhendem překonal Smithe. Meyers si připisuje třetí bod v zápase, Farell dokonce čtvrtý. Meyers je dalším hráčem z NCAA, který vstřelil gól. Avšak pro NHL je volným hráčem. Asistence: Sean Farrell.
     
    49:25
    Velká šance! Před Spencerem Fooem se otevřel volný prostor, ale tenhle naturalizovaný útočník před Commessem neuspěl. Ačkoliv americkému brankáři puk propadl a puku scházely centimetry, aby zaskákala až do brány. Pěknou šanci vytvořil svému bratrovi Parker Foo.
     
    47:40
    Po chybě v rozehrávce se Noah Cates dostal k puku a následně z toho byla veliká příležitost, ale Meyers nedokázal tečovat puk ideálně.
     
    43:43
    Obrovský tlak pokračuje! Steven Kampfer pálil od modré, jeho střelu zblokoval Osipov. Následně Nick Abruzzese zkoušel zpoza branky "michigan", ale neuspěl. Tlak zakočnil Ben Meyers, který ale nechal vyniknout Smithe, který si připsal velký zákrok.
     
    42:59
    Knies se po práci Benierse objevil na chvilku volná před brankou, ale za Smitha puk neprocpal.
    41:06 Sean FARRELL - 5:0
     
    41:06
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané rychle přidávají pátou branku, jejímž autorem je SEAN FARRELL, který měl před sebou poloodkrytou bránu, kterou bez velkých problémů trefuje. Skvělou práci odvedl Kampfer, který rychle objel branku a přihrál právě Farrellovi, který si připisuje druhý gól v dnešním zápase. Asistence: Steven Kampfer.
     
    40:08
    Máme tu třetí dějství! To odstartovali ve velkém stylu! S pukem na holi se hnal do pásma Parker Foo, následně se ke střele dostal Lockhart, ale Commesso jeho pokus kryje.
     
    39:22
    Smith po nahození od modré na zádech, ale další gól nepřichází! Agostino se totiž k dorážce před prázdnou branku nedostal.
    38:07 Sean FARRELL - 4:0
     
    38:07
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané z rychlého protiútoku zvyšují už na 4:0! Autorem branky je SEAN FARRELL, kterému pěkně přiťukl kotouč po získání ve středním pásmu Abruzzese, ten si tak připisuje asistenci. Farell je mimochodem v NHL majetkem Montrealu. Asistence: Nick Abruzzese.
     
    37:22
    Nebezpečně se odhodlal ke střele obránce Chelios, ale Commeso vyrážečkou posílá puk do zadního hrazení.
     
    36:05
    Už v plném počtu si hokejisté Činy vypracovali možná největší šanci! Cory Kane avšak na brankovišti nedokázal došťourat kotouč za záda gólmana Commessa.
     
    33:44
    Jenže ne na dlouho... Američané hráli v šesti, šance pro Číňany. Které nyní čeká přesilová hra.
     
    31:23
    Ale máme tu další vyloučení, tentokráte pro brankáře Smitha, který najel do cesty jednomu z Američanů, za což dostává dvě minuty. Ty odsedí Werek. Přesilovka čtyř proti třem pro USA.
    31:13 Brian O'NEILL - 3:0
     
    31:13
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Během hry ve čtyřech bylo na ledě o něco více prostoru, čehož Američané okamžitě využívají. Faber našel před brankou Mieleho, který zadovkou našel volného BRIANA O'NEILLA, který procpal puk do sítě – 3:0. Zkušený útočník měl štěstí, protože Smith si málem připsal úspěšný zákrok, kotouč jen těsně doskákal za čáru. Asistence: Andy Miele a Brock Faber.
     
    30:45
    Jenže hned po třech sekundách jdou Číňané do čtyř, Parker Foo trefil holí protihráče do obličeje v útočném rohu.
     
    30:42
    Do dobré šance se tlačil Chelios, avšak neuspěl. V tu chvíli už bylo jasné, že se bude vylučovat, protože po souboji za brankou Číny neudržel nervy Berniers, který mimo hru nevybíravě sekl protihráče. Za což dostane dvě minuty.
     
    29:10
    Z rychlého brejku se hnal dopředu Parker Foo, který se na malou chvilku ocitl před gólmanem, ale zakončit nedokázal ideálně. Škoda pro Čínu.
    25:32 Noah CATES - 2:0
     
    25:32
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané jdou z rychlého brejku do vedení! Ze samotného brejku ještě hokejisté v modrém nezamířili do černého, ale poté Meyers za brankou posunul na Farella, který zpoza branky zadovkou NOAHA CATESE, který ze slotu zvýšil – 2:0. Smith neměl šanci reagovat. Prosazuje se tak další útočník z NCAA. Cates v NHL patří Flyers. Asistence: Sean Farrell a Ben Meyers.
     
    24:31
    Obránce David Warsofsky si od modré sjel před branku, z levého rohu následně hledal někoho ze spoluhráčů před brankou, což se sice nepovedlo. Ale na levém kruhu se k puku dostal Matty Beniers jehož pokus bohužel pro Američany skončil na těle Matta Kniese.
     
    18:18
    Velký tlak si před brankou USA vytvořili možná poprvé v zápase také Číňané! Dvakrát nebezpečně pálil Osipov, ale Commesso a i jeho beci odolávají.
     
    16:38
    Další velká možnost pro USA! Volný prostor se po pěkné nahrávce otevřel na modré před Cooperem, ale ten svým švihem těsně míjí!
     
    15:25
    To byla poměrně velká příležitost na zvýšení skóre! Brian O'Neill z pravého křídla hledal někoho ze svých spoluhráčů, ale Knies před poloprázdnou brankou netrefil ideálně. I když Smith tam měl svůj beton, Kniesovi stačil jen trefit puk přesněji a výše.
     
    12:47
    Dobře se odhodlal ke střele na levém křídle Spencer Foo, jenže jeho švih vyráží Drew Commesso. A to i přes nepříjemnou teč bránícího hráče.
     
    12:28
    První přesilovku v olympijské historii pro Čínu, dvě minuty dostává Agostino, který podrazil v útočném pásmu Spencera Fooa.
    10:38 Brendan BRISSON - 1:0
     
    10:38
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Jenže za chvilku se v pásmu hokejisté USA usadili a hned se dostávají do vedení! Autorem branky je BRENDAN BRISSON, kterému se na pravém křídle hezky proti holi odrazil kotouč. Mladíček, kterého si na draftu 2021 vybrali Golden Knights, tak otevírá skóre. Nahrávku si připíše Matt Knies, další mladičký útočník, se slovenskými kořeny. Knies patří mimochodem Maple Leafs. Asistence: Matthew Knies.
     
    09:26
    Do obrovské šance se tlačil po otočce na pravém křídle Spencer Foo, jenže nakonec s pukem najel až do brankáře, což se zatím prakticky vždy na olympijském turnaji trestá. Dvě minuty pro čínského útočníka za nedovolené bránění brankáři. Další americká přesilovka.
     
    08:30
    Takhle pálí dvojka draftu! Matthew Beniers si nabruslil do dobré pozice ve slotu a následně vystřelil. Ale Jeremy Smith si poradil. Stejně jako s dalším pokusem o chviličku později, ten ho ale nutí přerušit hru.
     
    04:59
    Pěknou přihrávku dostal Miele, ale jeho následnou střelu pokryl brankář Smith, který předvedl kvalitní přesun.
     
    01:06
    První přesilovou hru dnešního duelu si zahrají Američané, vyloučen je extřinecký útočník Werek za zdržování hry.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Daniel Krátký

    Góly a asistencie: 11. Brisson (Knies), 26. N. Cates (Farrell, Meyers), 32. B. O'Neill (Miele, Faber), 39. Farrell (Abruzzese), 42. Farrell (Kampfer), 51. Meyers (Farrell), 52. Beniers (Abruzzese, Cooper), 59. Farrell (Abdelkader, Helleson)


    USA: Commesso (Nagle) – Kampfer (A), A. Ness, Warsofsky, Faber, Perbix, Cooper, Helleson – B. O'Neill, Miele (C), Agostino – Abruzzese, Beniers, Knies – Farrell, Meyers, N. Cates (A) – McLaughlin, Abdelkader, N. Smith – Brisson.
    Tréner: David Quinn.

    Čína: J. Smith (P. O'Brien) – T. Schultz (A), Chelios, Fram, Yuen, Sproul, D. Osipov, Čchen, Jen – S. Foo (A), Lockhart, P. Foo – Jen, C. Kane, Werek – C. Čang, Tyler Wong, Yip (C) – Čung, Ying, Siang.
    Tréner: Ivano Zanatta.

    Rozhodca: Tscherrig (SWI), Kaukokari – Nikulainen (oba FIN), Šišlo (RUS).