Švédsko – Lotyšsko 3:2 (kon.) | Fínsko – Slovensko sk 6:2 (kon.) | USA – Čína 8:0 (kon.)
Kanada – Nemecko 5:1 (kon.)
koniec
USA
8:0 (1:0, 3:0, 4:0)
Čína
cz Štvrtok 10.02.2022, 14:10 • National Indoor Stadium, Peking. • Olympijské Hry - muži • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:27 Sean FARRELL - 8:0
     
    58:27
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Máme tu hattrick, protože třetí branku v zápase přidává SEAN FARRELL, který se trefuje po krásné nahrávce Abdelkadera. Mladý Američan následně ze slotu prostřelil brankáře a zvyšuje na 8:0. Překrásná kombinace! Ale hodně kruté skóre pro Číňany. Asistence: Justin Abdelkader, Drew Helleson.
    52:00 Matthew BENIERS - 7:0
     
    52:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A máme tu další gól a začíná to zavánět ostudou pro Čínu. Autorem branky je MATTHEW BENIERS, kterému Abruzzese krásně přiťukl puk a talentovaná dvojka draftu ze Seattlu následně švihem zamířila do protějšího rohu. Asistence: Nick Abruzzese, Brian Cooper.
     
    50:19
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A právě kratce po buly přidávají další gól Američané! Po práci Farella se k volnému puku dostal BEN MEYERS, který si najel před gólmana a bekhendem překonal Smithe. Meyers si připisuje třetí bod v zápase, Farell dokonce čtvrtý. Meyers je dalším hráčem z NCAA, který vstřelil gól. Avšak pro NHL je volným hráčem. Asistence: Sean Farrell.
    41:06 Sean FARRELL - 5:0
     
    41:06
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané rychle přidávají pátou branku, jejímž autorem je SEAN FARRELL, který měl před sebou poloodkrytou bránu, kterou bez velkých problémů trefuje. Skvělou práci odvedl Kampfer, který rychle objel branku a přihrál právě Farrellovi, který si připisuje druhý gól v dnešním zápase. Asistence: Steven Kampfer.
    38:07 Sean FARRELL - 4:0
     
    38:07
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané z rychlého protiútoku zvyšují už na 4:0! Autorem branky je SEAN FARRELL, kterému pěkně přiťukl kotouč po získání ve středním pásmu Abruzzese, ten si tak připisuje asistenci. Farell je mimochodem v NHL majetkem Montrealu. Asistence: Nick Abruzzese.
    31:13 Brian O'NEILL - 3:0
     
    31:13
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Během hry ve čtyřech bylo na ledě o něco více prostoru, čehož Američané okamžitě využívají. Faber našel před brankou Mieleho, který zadovkou našel volného BRIANA O'NEILLA, který procpal puk do sítě – 3:0. Zkušený útočník měl štěstí, protože Smith si málem připsal úspěšný zákrok, kotouč jen těsně doskákal za čáru. Asistence: Andy Miele a Brock Faber.
    25:32 Noah CATES - 2:0
     
    25:32
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané jdou z rychlého brejku do vedení! Ze samotného brejku ještě hokejisté v modrém nezamířili do černého, ale poté Meyers za brankou posunul na Farella, který zpoza branky zadovkou NOAHA CATESE, který ze slotu zvýšil – 2:0. Smith neměl šanci reagovat. Prosazuje se tak další útočník z NCAA. Cates v NHL patří Flyers. Asistence: Sean Farrell a Ben Meyers.
    10:38 Brendan BRISSON - 1:0
     
    10:38
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Jenže za chvilku se v pásmu hokejisté USA usadili a hned se dostávají do vedení! Autorem branky je BRENDAN BRISSON, kterému se na pravém křídle hezky proti holi odrazil kotouč. Mladíček, kterého si na draftu 2021 vybrali Golden Knights, tak otevírá skóre. Nahrávku si připíše Matt Knies, další mladičký útočník, se slovenskými kořeny. Knies patří mimochodem Maple Leafs. Asistence: Matthew Knies.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Daniel Krátký

    Góly a asistencie: 11. Brisson (Knies), 26. N. Cates (Farrell, Meyers), 32. B. O'Neill (Miele, Faber), 39. Farrell (Abruzzese), 42. Farrell (Kampfer), 51. Meyers (Farrell), 52. Beniers (Abruzzese, Cooper), 59. Farrell (Abdelkader, Helleson)


    USA: Commesso (Nagle) – Kampfer (A), A. Ness, Warsofsky, Faber, Perbix, Cooper, Helleson – B. O'Neill, Miele (C), Agostino – Abruzzese, Beniers, Knies – Farrell, Meyers, N. Cates (A) – McLaughlin, Abdelkader, N. Smith – Brisson.
    Tréner: David Quinn.

    Čína: J. Smith (P. O'Brien) – T. Schultz (A), Chelios, Fram, Yuen, Sproul, D. Osipov, Čchen, Jen – S. Foo (A), Lockhart, P. Foo – Jen, C. Kane, Werek – C. Čang, Tyler Wong, Yip (C) – Čung, Ying, Siang.
    Tréner: Ivano Zanatta.

    Rozhodca: Tscherrig (SWI), Kaukokari – Nikulainen (oba FIN), Šišlo (RUS).