Švédsko – Lotyšsko 3:2 (kon.) | Fínsko – Slovensko sk 6:2 (kon.) | USA – Čína 8:0 (kon.)
Kanada – Nemecko 5:1 (kon.)
koniec
Fínsko
6:2 (3:1, 1:1, 2:0)
Slovensko
Štvrtok 10.02.2022, 09:40 • National Indoor Stadium Peking • Olympijské Hry - muži • Skupina C
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zo skvelého vstupu do olympiády sme nevyťažili žiadny bod. Po dvoch tretinách sme prehrávali 2:4 a ešte nie všetko bolo stratené. Fínsko korunovalo svoju útočnú silu ďalšími dvomi presnými zásahmi a odchádzame z ľadu po porážke 2:6. Naším hrdinom je jednoznačne Juraj Slafkovský, autor našich gólov. V piatok 11.2. o 9:40 si skrížime hokejky so Švédskom. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (11:49:57)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:13
    Pavol Regenda zamestnal Säteriho! Bol to ťažký zákrok, ale pre Fínov úspešný!
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    56:57
    Už tretia tyčka zvonila po zakončení Fínska!
    54:57 Miro Aaltonen (FIN) - 6:2
     
    54:57
    Fínsko dalo gól!
    Fínsko potvrdilo dnešné prvé víťazstvo na olympiáde v Pekingu. MIRO AALTONEN vypálil prudkú jedovku, navyše dobre umiestnenú s prispením konštrukcie bránky. Daňo predčasne opúšťa lavicu hanby. Asistencie: Niko Ojamäki a Sami Vatanen.
     
    54:15
    Nedávno sme chválili našu celkom pozerateľnú presilovku, teraz môžeme a musíme vyzdvihnúť bránenie pri vylúčení Marka Daňa.
     
    53:36
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Marko Daňo – 2 min., sekanie).
     
    52:00
    Dá sa povedať, že sme premrhali kľúčovú presilovku, v ktorej prípade využitia by sme si do istej miery polepšili a vykresali iskru. Skúsime to teda v rovnovážnej hre.
     
    51:47
    Fínsko hrá s piatimi hráčmi.
     
    50:40
    Krištof išiel do kolien, čím sa chcel oveľa lepšie oprieť do koncovky. Nepodarilo sa mu to praktizovať. Zatiaľ celkom sympaticky hráme presilovú hru.
     
    Reklamná prestávka.
     
    49:47
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Atte Ohtamaa – 2 min., krosček).
     
    49:47
    Säteri videl na strelu Martina Marinčina. Slovensko však najbližšie minúty odohrá vo výhode. Na trestnú lavicu sa usadil Atte Ohtamaa.
     
    49:05
    V súčasnosti naháňame puk, ktorý koluje po fínskych čepeliach. Na našich hráčoch ale badať, že ešte nehádžu flintu do žita a ide z nich odhodlanie nejakým spôsobom zmeniť stav.
     
    47:42
    Nebezpečný bekhend išiel z hokejky Granlunda! Tlačil to k bližšej tyčke, ktorú si však Konrád spoľahlivo kryl ramenom!
     
    47:08
    Fínsko hrá s piatimi hráčmi.
     
    46:20
    Fíni nás ale začali držať na našej polovici. Momentálne máme problém dostať spoza brankára Konráda. Sekundy tak plynú v prospech Severanov.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 11. S. Manninen (Hartikainen, Pokka), 15. H. Pesonen (M. Aaltonen, V. Filppula), 19. M. Aaltonen (Joonas Nättinen), 30. S. Manninen (Markus Granlund, M. Lehtonen), 41. S. Manninen (Hartikainen), 55. M. Aaltonen (Ojamäki, Vatanen) – 6. Slafkovský (Miloš Roman), 32. Slafkovský (Čerešňák, Regenda)


    Fínsko: Säteri (Tuohimaa) – M. Lehtonen, Hietanen, Lindbohm, Vatanen, Friman, Kemiläinen, Pokka, Ohtamaa (A) – Markus Granlund, S. Manninen, Hartikainen – V. Filppula (C), Pakarinen, H. Pesonen – M. Aaltonen, Ojamäki, Joonas Nättinen – Björninen, L. Komarov (A), Mäenalanen.
    Tréner: Jukka Jalonen.

    Slovensko: Konrád (Rybár) – Čerešňák (A), Čajkovský, Š. Nemec, Marinčin, Kňažko, Gernát, M. Rosandić – Jurčo, Hrivík (C), Cehlárik (A) – Kelemen, L. Hudáček, K. Pospíšil – Krištof, Daňo, Holešinský – Slafkovský, Zuzin, Miloš Roman – Regenda.
    Tréner: Craig Ramsay.

    Rozhodca: Reneau, Romasko – Obwegeser, Oliver.