Bergerac – Saint-Étienne 1:0 (kon.) | Lens – Monaco 2:4 (kon.)
koniec
Racing Lens
2:4 (1:3)
AS Monaco
cz Nedeľa 30.01.2022, 21:00 • Stade Bollaert-Delelis, Lens • Francúzsky pohár • Osemfinále
Predzápasové kurzy
    88. Wissam BEN YEDDER - 2:4
     
    88
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je WISSAM BEN YEDDER. Lens muselo trochu otevřít hru, hosté této skutečnosti využili v pravou chvíli, a abychom akci nějakým způsobem mohli popsat, zmiňme, že dobré čtení hry měl především Tchouaméni. Ten zachytil rozehrávku soupeře, uvolnil svého kapitána, jenž v koncovce nezaváhal. O postupujícím do další fáze Coupe de France je tak asi definitivně rozhodnuto. Asistence: Aurélien Tchouaméni.
     
    86
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Przemyslaw Frankowski, přichází Ibrahima Baldé.
    84. střela mimo od Kalimuenda-Muingy
     
    84
    Tenhle moment může Lens opravdu šeredně mrzet! Díky dobré práci Berga se na levé straně uvolnil Kalimuendo-Muinga, který se snažil zacílit na zadní tyčku, avšak o kousek kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi minul. Kdyby proměnil, asi by zápas dospěl definitivně do penaltového rozstřelu.
     
    81
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Jean Lucas, přichází Vanderson.
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Gelson Martins, přichází Ismail Jakobs.
     
    79
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Wesley Saïd, přichází Corentin Jean.
     
    78
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Gaël Kakuta, přichází David Pereira Da Costa.
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Kevin Danso, přichází Patrick Berg.
    75. přímák Clausse
     
    75
    Skvělý zákrok Mannoneho, který musí být neustále v pohotovosti. Pod jeho břevno cílil v rámci standardní situace Clauss, ovšem vybojoval ve finále jen rohový kop a ne kýžené a chtěné vyrovnání.
    73. velká možnost Ben Yeddera
     
    73
    Tutovka pro Monaco! Na hraně ofsajdu se nyní pohyboval Ben Yedder, který se ocitl sám před Lecou po uvolnění od Golovina, domácí brankář ale stačil zasáhnout svou rukavicí. ASM by zřejmě definitivně rozhodlo svém vítězství, kdyby proměnilo.
     
    72
    Příliš nevybíravě si nyní počínal Golovin (ASM) vůči Graditovi a vyfasoval první žlutou kartu utkání.
    70. pokus Kalimuenda-Muingy
     
    70
    Kalimuendo-Muinga je stále při chuti a velmi rád by rozšířil své brankové konto. Nyní se za vápnem moc hezky obtočil a bleskově vypálil, nicméně Mannone zasáhl.
     
    64
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Sofiane Diop, přichází Alexandr Golovin.
    63. pokus Jeana Lucase
     
    63
    Šance střídá jedna druhou, ofenzivní přetahovaná pokračuje i nadále! Jean Lucas nyní napřáhl svou pravačkou, jeho ránu tečoval do zámezí bránící Danso. Každopádně velmi nepříjemně plachtící rána pro Lecu, který se pro jistotu po míči snažil natahovat.
    61. střela Kakuty
     
    61
    Bravurní zákrok Mannoneho! Lens se tlačí za vyrovnáním, to je evidentní! Je pro něj moc dobře, že tenhle zápas ještě nevzdalo. Kakuta byl tím, kdo svou levačkou protáhl monackého strážce třech tyčí.
    58. tutovka pro Diopa
     
    58
    Tohle byla tutovka jako hrom pro Monaco! Diop byl uvolněn v šestnáctce Jeanem Lucasem parádním způsobem, lépe řečeno efektivní patičkou, jenže v zakončení se mu prostě nevedlo podle představ, a tak soupeřovu bránu přestřelil. Leca proti němu ve finále včas vyběhl, minimálně svého soka znervózněl. Celou akci založil na pravé straně Gelson Martins.
     
    55
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Kevin Volland, přichází Youssouf Fofana.
    53. Arnaud KALIMUENDO-MUINGA - 2:3
     
    53
    Lens právě vstřelilo branku!
    Tak tohle střídání se domácím náramně vyplatilo. ARNAUD KALIMUENDO-MUNIGA byl na hřišti po svém střídání sotva pár minut, jakmile se však poprvé nebezpečněji chopil míče, skóroval. Svou levačkou technickou střelou zamířil ke vzdálenější tyči. Až příliš nečinný byl při této situaci bránící Caio Henrique. Asistence: Seko Fofana.
     
    46
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Florian Sotoca, přichází Arnaud Kalimuendo-Muinga.
    45. Wesley SAÏD - 1:3
     
    45
    Lens právě vstřelilo branku!
    Že by přece na řadu přišla nějaká dramatizace průběžného skóre? Kakuta vypálil ze střední vzdálenosti a Mannone jeho pokus pouze vyrážel. Bohužel pro něj jen k nohám WESLEYHO SAÏDA, který se napoprvé neprosadil, z dorážky už ale dotlačil míč za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    43
    Monaco i nadále pořádně při chuti! Caio Henrique našel od rohového praporku svým centrem na bližší tyči Disasiho, jenž nikým nehlídaný trefil hlavou boční síť domácí brány.
    29. Sofiane DIOP - 0:3
     
    29
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Lens se v posledních několika minutách úplně sesypalo. Gelson Martins zachytil míč ve středu pole, umně uvolnil Jeana Lucase, který si následně narazil s Ben Yedderem, následně adresoval přihrávku na zadní tyčku, odkud SOFIANE DIOP cílil do prázdné brány. Parádní akce Monaca, opravdu parádní. Asistence: Jean Lucas.
    26. JEAN LUCAS - 0:2
     
    26
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Další rána pro fotbalisty Lens. Monaco zkrátka působí efektivněji při využívání svých možností. Skvělou práci nyní odvedl Gelson Martins, který si počkal, až mu zezadu seběhne JEAN LUCAS, který se pak objevil ve vyložené pozici u blíží tyčky a snadno propálil gólmana Lecu. Asistence: Gelson Martins.
    18. Wissam BEN YEDDER - 0:1
     
    18
    Monaco právě vstřelilo branku!
    V posledních třech duelech od roku 2020, kdy Lens postoupilo do Ligue 1, ASM nedokázalo proti celku ze severu Francie skórovat. Tentokráte ale své statistiky už konečně změnilo k lepšímu, poněvadž kapitán WISSAM BEN YEDDER zužitkoval hlavou centr z levé strany od Caia Henriqueho, to když dokázal ve vzduchu přetlačit bránícího Medinu. Asistence: Caio Henrique.
    16. zablokované zakončení Ben Yeddera
     
    16
    Tak i Monaco si vytvořilo svou první větší šanci utkání! Gelson Martins unikl po pravé straně, v šestnáctce našel nestráženého Ben Yeddera, monacký kapitán vystřelil, nicméně na poslední chvíli zablokoval jeho pokus dobře postavený stoper Danso.
    8. střela na bránu od Kakuty, nepřesná dorážka S. Fofany
     
    8
    Lens se tlačí za úvodním gólem, je v úvodních minutách opravdu lepším týmem. Sotoca unikl na pravé straně, do vápna předložil míč Kakutovi, který okamžitě vypálil, brankář Mannone ovšem zasáhl. O pár chvil později ještě pálil S. Fofana, tentokráte ale cílil do zámezí.
    5. dělovka S. Fofany
     
    5
    S. Fofana! Tenhle urostlý hráč Lens je v posledních týdnech opěvován za svou skvělou formu a teď tato slova potvrdil naplno. Vypálil z pořádné dálky a gólman Mannone musel jeho dělovku s vypětím všech sil konečky prstů vyrážet do zámezí, a to navíc s pomocí svého břevna.

    Patrik Sandev

    Góly: 45. Saïd, 53. Kalimuendo-Muinga – 18. Ben Yedder, 26. Jean Lucas, 29. Diop, 88. Ben Yedder

    Karty:   72. Golovin (ASM)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 12:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 7:6.
    Racing Lens: Leca – Gradit, Danso (78. Berg), Medina – Clauss, Doucouré, S. Fofana, Frankowski (86. Baldé) – Kakuta (78. David Costa), Saïd (79. Jean) – Sotoca (46. Kalimuendo-Muinga)
    Náhradníci: Pandor – Jean, Haïdara, Kalimuendo-Muinga, Berg, Wooh, David Costa, Baldé, Cahuzac

    Tréner: Haise

    AS Monaco: Mannone – Aguilar, Disasi, Matsima, Caio Henrique – Jean Lucas (81. Vanderson), Tchouaméni – Gelson Martins (81. Jakobs), Volland (55. Y. Fofana), Diop (64. Golovin) – Ben Yedder
    Náhradníci: Lienard – Matazo, Akliouche, Y. Fofana, Lemaréchal, Golovin, Jakobs, Vanderson, Pavlovič

    Tréner: Clement

    Rozhodca: Wattellier – Zitouni, Courbet