Bergerac – Saint-Étienne 1:0 (kon.) | Lens – Monaco 2:4 (kon.)
koniec
Racing Lens
2:4 (1:3)
AS Monaco
cz Nedeľa 30.01.2022, 21:00 • Stade Bollaert-Delelis, Lens • Francúzsky pohár • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (22:58:37)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 12:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 7:6.
     
    Očekávala se tuhá bitva a v tu nakonec tenhle zápas opravdu vyústil. Lens doplatilo především na mizerný první poločas, a ačkoli málem dohnalo hned tříbrankové manko, nakonec jeho snahy utnul hostující kapitán Ben Yedder svým druhým gólem v duelu. Sedmým postupujícím do čtvrtfinále Coupe de France se tak stalo Monaco.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Utkání se dohrává vlastně už jen z povinnosti. Lens moc dobře ví, že ránu, kterou inkasovalo před malou chvilkou, je asi definitivní. Ben Yedderova druhá trefa v duelu zkrátka zápas nadobro zlomila.
     
    90
    Tři minuty se budou hrát nad rámec druhé půle.
    88. Wissam BEN YEDDER - 2:4
     
    88
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je WISSAM BEN YEDDER. Lens muselo trochu otevřít hru, hosté této skutečnosti využili v pravou chvíli, a abychom akci nějakým způsobem mohli popsat, zmiňme, že dobré čtení hry měl především Tchouaméni. Ten zachytil rozehrávku soupeře, uvolnil svého kapitána, jenž v koncovce nezaváhal. O postupujícím do další fáze Coupe de France je tak asi definitivně rozhodnuto. Asistence: Aurélien Tchouaméni.
     
    87
    Ještě nějaké tři minuty a nastavení zbývají Lens k vyrovnání stavu tohoto pořádně napjatého klání. Monaco se zatím brání ze všech sil, ale úspěšně. Tenhle fakt je pro něj ten nejdůležitější.
     
    86
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Przemyslaw Frankowski, přichází Ibrahima Baldé.
    84. střela mimo od Kalimuenda-Muingy
     
    84
    Tenhle moment může Lens opravdu šeredně mrzet! Díky dobré práci Berga se na levé straně uvolnil Kalimuendo-Muinga, který se snažil zacílit na zadní tyčku, avšak o kousek kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi minul. Kdyby proměnil, asi by zápas dospěl definitivně do penaltového rozstřelu.
     
    81
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Jean Lucas, přichází Vanderson.
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Gelson Martins, přichází Ismail Jakobs.
     
    79
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Wesley Saïd, přichází Corentin Jean.
     
    78
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Gaël Kakuta, přichází David Pereira Da Costa.
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Kevin Danso, přichází Patrick Berg.
     
    76
    Křeče zřejmě chytají Saïda. A tak se i ve spolupráci s protihráčem Disasim snaží svůj zdravotní stav dát do pořádku. Uvidíme, jestli Haise nebude muset sáhnout po střídání.
    75. přímák Clausse
     
    75
    Skvělý zákrok Mannoneho, který musí být neustále v pohotovosti. Pod jeho břevno cílil v rámci standardní situace Clauss, ovšem vybojoval ve finále jen rohový kop a ne kýžené a chtěné vyrovnání.
    73. velká možnost Ben Yeddera
     
    73
    Tutovka pro Monaco! Na hraně ofsajdu se nyní pohyboval Ben Yedder, který se ocitl sám před Lecou po uvolnění od Golovina, domácí brankář ale stačil zasáhnout svou rukavicí. ASM by zřejmě definitivně rozhodlo svém vítězství, kdyby proměnilo.
     
    72
    Gradit musel být ošetřený na hrací ploše, je pravda, že Golovin si vážně počínal hodně tvrdě. Měl by ale za chvilku pokračovat ve hře.
     
    72
    Příliš nevybíravě si nyní počínal Golovin (ASM) vůči Graditovi a vyfasoval první žlutou kartu utkání.
    71. nepřesná střela Kakuty
     
    71
    Lens je v útoku stále aktivní. Z dálky se nyní pokusil přesně vypálit Kakuta, jenže splnil jen jeden atribut. Vypálil. Míč zkrátka skončil pouze v zámezí.
    70. pokus Kalimuenda-Muingy
     
    70
    Kalimuendo-Muinga je stále při chuti a velmi rád by rozšířil své brankové konto. Nyní se za vápnem moc hezky obtočil a bleskově vypálil, nicméně Mannone zasáhl.
     
    67
    Hra se poněkud uklidnila, lépe řečeno nějakou tu minutku na vyloženou příležitost stále čekáme. Pořád je každopádně vidět strhující bitva, a to ve vysokém tempu.
     
    64
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Sofiane Diop, přichází Alexandr Golovin.
    63. pokus Jeana Lucase
     
    63
    Šance střídá jedna druhou, ofenzivní přetahovaná pokračuje i nadále! Jean Lucas nyní napřáhl svou pravačkou, jeho ránu tečoval do zámezí bránící Danso. Každopádně velmi nepříjemně plachtící rána pro Lecu, který se pro jistotu po míči snažil natahovat.
    61. střela Kakuty
     
    61
    Bravurní zákrok Mannoneho! Lens se tlačí za vyrovnáním, to je evidentní! Je pro něj moc dobře, že tenhle zápas ještě nevzdalo. Kakuta byl tím, kdo svou levačkou protáhl monackého strážce třech tyčí.
    59. rána Gradita
     
    59
    Graditova střela z voleje! Vypadala na první pohled hodně nebezpečně, nakonec ji ale dokázal zkrotit Mannone.
    58. tutovka pro Diopa
     
    58
    Tohle byla tutovka jako hrom pro Monaco! Diop byl uvolněn v šestnáctce Jeanem Lucasem parádním způsobem, lépe řečeno efektivní patičkou, jenže v zakončení se mu prostě nevedlo podle představ, a tak soupeřovu bránu přestřelil. Leca proti němu ve finále včas vyběhl, minimálně svého soka znervózněl. Celou akci založil na pravé straně Gelson Martins.
     
    56
    Možná že tenhle zápas trochu připomíná ten předchozí, jaký Lille sehrálo zkraje ledna v Coupe de France v derby s Lille. Tehdy se také utkání nevyvíjelo v jeho prospěch, nakonec ale postup uválčilo.
     
    55
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Kevin Volland, přichází Youssouf Fofana.
     
    54
    Snad F. Sotoca upadl ve vápně, nicméně Wattellier penaltu nepískal po kontaktu s jedním z protihráčů. Nutno podotknout, že tahle situace si nařízení pokutového kopu opravdu asi nežádala.
    53. Arnaud KALIMUENDO-MUINGA - 2:3
     
    53
    Lens právě vstřelilo branku!
    Tak tohle střídání se domácím náramně vyplatilo. ARNAUD KALIMUENDO-MUNIGA byl na hřišti po svém střídání sotva pár minut, jakmile se však poprvé nebezpečněji chopil míče, skóroval. Svou levačkou technickou střelou zamířil ke vzdálenější tyči. Až příliš nečinný byl při této situaci bránící Caio Henrique. Asistence: Seko Fofana.
    52. šance Frankowského
     
    52
    Frankowski se nyní uvolnil po krásné kombinaci, nakonec z ostrého úhlu posílal prudký pas do šestnáctky, ten ale nakonec pouze proletěl pokutovým území, aniž by našel někoho z jeho spoluhráčů.
     
    51
    ... míč se sice snášel k tyčce, nicméně tam stál jeden z obránců Monaca, který odvrátil merunu do bezpečí.
     
    50
    Lens zatlačilo svého soupeř, tato skutečnost je evidentní. A nyní vybojovalo rohový kop, konkrétně Kakuta...
    49. pokus Frankowského
     
    49
    Frankowski se za vápnem hezkou kličkou zbavil vracejícího se Gelsona Martinse, snažil se zacílit na bližší tyčku, ale pálil jen mimo. Mannone celou situaci jistil svým pohledem.
     
    48
    A Lens vstoupilo do druhé půle vlastně dost podobně jako do té první. Tedy aktivně a bez bázně. Na větší šanci dějství druhého ale stále čekáme.
     
    47
    Nutno podotknout, že Sotoca nesplnil jakési očekávání, která do něj byla vkládána, a tak na jeho místo přišel Kalimuendo-Muinga, hráč PSG, který je už druhým rokem na hostování v Lens z PSG. Jednoznačně chce domácí stratég Haise oživit ofenzívu.
     
    46
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Florian Sotoca, přichází Arnaud Kalimuendo-Muinga.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Ani minutu navíc nepřidal sudí Wattellier k prvnímu poločasu, který rozhodně nabídl moc zajímavou fotbalovou podívanou. Monaco je zatím oním lepším týmem, dokázalo vsítit hned tři branky, je však otázkou, jak moc s mužstvem zamává gól do šatny. Zatím Lens není úplně bez šance na úspěch.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45. Wesley SAÏD - 1:3
     
    45
    Lens právě vstřelilo branku!
    Že by přece na řadu přišla nějaká dramatizace průběžného skóre? Kakuta vypálil ze střední vzdálenosti a Mannone jeho pokus pouze vyrážel. Bohužel pro něj jen k nohám WESLEYHO SAÏDA, který se napoprvé neprosadil, z dorážky už ale dotlačil míč za brankovou čáru. Bez asistence.
    44. střela Saïda
     
    44
    Saïd se snažil Mannoneho překonat ze střední vzdálenosti, avšak ten schoval míč pohotově do své náruče.
     
    43
    Monaco i nadále pořádně při chuti! Caio Henrique našel od rohového praporku svým centrem na bližší tyči Disasiho, jenž nikým nehlídaný trefil hlavou boční síť domácí brány.
     
    42
    Volland nyní nemohl pokračovat v podnikání, v blízkosti soupeřovy šestnáctky mu byl odpískán nedovolený zákrok. Škoda pro ASM, dostávalo se do další solidní šance.
     
    41
    Ofsajd nyní zastavil počínání Monaca, které mimochodem i nadále moc dobře brání. Ofenzíva Lens postrádá jakousi větší efektivitu. Navíc se domácí docela často uchylují ke komentování rozhodnutí arbitrů. Frustrace v jeho řadách jako by se zkrátka stupňovala.
     
    39
    S. Fofana se dohaduje s Aguilarem, kdo bude mít míč po autovém vhazování. Vznikly jakési menší spory mezi oběma kohouty. Nakonec Monaco sportovně odevzdalo merunu Lens.
     
    37
    Monaco stále hlídá pohodový výsledek, který ho jednoznačně posunuje do další fáze Coupe de France. Lens zkrátka zaznamenalo hodně slabou chvilku na zhruba patnáct minut a jeho soupeř této skutečnosti náležitě využil.
     
    34
    Ben Yedder nyní dobře zapracoval na pravé straně, dovolil si dokonce tvrdou kličku. Takové parádičky si za tohoto stavu vlastně může dovolit. Lens se na hrací ploše i nadále hledá.
     
    32
    Monaco nyní nikam nespěchá, nemá důvod. Lens je nyní opravdu podrobeno těžkému úkolu. Je vidět, že tři rychle inkasované góly ho dostaly pod hodně chlupatou a těžkou deku.
     
    30
    Napravit tuhle katastrofu bude pro výběr Haiseho opravdu hodně, hodně náročné. Nejdříve se musí psychicky oklepat z velkých ran. Až pak asi podnikat potřebné kroky k dramatizaci tohoto stavu.
    29. Sofiane DIOP - 0:3
     
    29
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Lens se v posledních několika minutách úplně sesypalo. Gelson Martins zachytil míč ve středu pole, umně uvolnil Jeana Lucase, který si následně narazil s Ben Yedderem, následně adresoval přihrávku na zadní tyčku, odkud SOFIANE DIOP cílil do prázdné brány. Parádní akce Monaca, opravdu parádní. Asistence: Jean Lucas.
    26. JEAN LUCAS - 0:2
     
    26
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Další rána pro fotbalisty Lens. Monaco zkrátka působí efektivněji při využívání svých možností. Skvělou práci nyní odvedl Gelson Martins, který si počkal, až mu zezadu seběhne JEAN LUCAS, který se pak objevil ve vyložené pozici u blíží tyčky a snadno propálil gólmana Lecu. Asistence: Gelson Martins.
     
    25
    Úvodní pětadvacetiminutovka nabídla některé slušné možnosti na obou stranách, jednu z nich každopádně gólově využilo Monaco.
     
    24
    Lens jako by se nemohlo dostat do tempa, kterým se dobře prezentovalo v úvodních pasážích zápasu. Monaco nyní působí na hřišti kompaktním dojmem, svého soka do většího podnikání nepouští.
     
    22
    ... Volland nyní operoval ve vápně po nakrátko rozehraném rohovém kopu, dožadoval se pak další, nakonec se ale bude odkopávat jen od brány Lecy.
     
    22
    Domácí jako by přece byli po inkasované brance trochu skleslí. Knížecí klub nyní vybojoval rohový kop, je naopak hodně povzbuzený...
     
    21
    Možná že pro Lens je tenhle průběžný výsledek trochu krutý. Na druhou stranu, na vytvořené šance se prostě nehraje. Statistiku vstřelených branek ovládá Monaco, a proto je zatím čtvrtfinále Coupe de France blíže.
    18. Wissam BEN YEDDER - 0:1
     
    18
    Monaco právě vstřelilo branku!
    V posledních třech duelech od roku 2020, kdy Lens postoupilo do Ligue 1, ASM nedokázalo proti celku ze severu Francie skórovat. Tentokráte ale své statistiky už konečně změnilo k lepšímu, poněvadž kapitán WISSAM BEN YEDDER zužitkoval hlavou centr z levé strany od Caia Henriqueho, to když dokázal ve vzduchu přetlačit bránícího Medinu. Asistence: Caio Henrique.
     
    17
    Knížecí celek nyní začíná více kousat, úvodní tlak Lens zkrátka opadl. Zatím vidíme velmi zajímavé dění. Je vidět, že oba týmy se pohybují v horních patrech tabulky Ligue 1 zcela po právu.
    16. zablokované zakončení Ben Yeddera
     
    16
    Tak i Monaco si vytvořilo svou první větší šanci utkání! Gelson Martins unikl po pravé straně, v šestnáctce našel nestráženého Ben Yeddera, monacký kapitán vystřelil, nicméně na poslední chvíli zablokoval jeho pokus dobře postavený stoper Danso.
     
    15
    Snad Gelson Martins se nyní snažil naběhnout na dlouhý pas.
     
    14
    Chvilku nyní přece Monaco obléhalo soupeřovu bránu, nicméně k přímému ohrožení brány Lecy zatím nedošlo. Nicméně přece se síly na hrací ploše jako by začínají srovnávat.
     
    12
    Kombinace hostů už v počátečních fázích hodně vázne, a když už se třeba chce k balónu propracovat Volland s Ben Yedderem, obávané útočné duo Ligue 1, obrana Lens ho velmi rychle odzbrojí.
     
    10
    Monaco se v úvodních deseti minutách sotva dostalo na útočnou polovinu, v podstatě se stále brání atakům svého protivníka. Lens opravdu jasně naznačilo, že do čtvrtfinále Coupe de France postoupit chce za každou cenu.
    8. střela na bránu od Kakuty, nepřesná dorážka S. Fofany
     
    8
    Lens se tlačí za úvodním gólem, je v úvodních minutách opravdu lepším týmem. Sotoca unikl na pravé straně, do vápna předložil míč Kakutovi, který okamžitě vypálil, brankář Mannone ovšem zasáhl. O pár chvil později ještě pálil S. Fofana, tentokráte ale cílil do zámezí.
     
    6
    Lens mělo k dispozici první rohový kop, z něho se ovšem neprosadilo. V úvodních pasážích zápasu jsou každopádně domácí aktivnější.
    5. dělovka S. Fofany
     
    5
    S. Fofana! Tenhle urostlý hráč Lens je v posledních týdnech opěvován za svou skvělou formu a teď tato slova potvrdil naplno. Vypálil z pořádné dálky a gólman Mannone musel jeho dělovku s vypětím všech sil konečky prstů vyrážet do zámezí, a to navíc s pomocí svého břevna.
     
    4
    Horní tribuna je velmi dobře zaplněna, ta spodní z pohledu hlavní kamery zeje prázdnotou. Fanoušci Lens, povětšinou hodně bouřliví a ve Francii jedni z nejhorkorevnějších, byť teploty na severu Francii mnohdy nedosahují vysokých hodnot, jsou každopádně už od úvodních minut hodně slyšet.
     
    3
    Zatím je možná sudí Wattellier poněkud úzkostlivý. Tentokráte odpískal přímák ve prospěch ASM, protože se přestupku dopustil Saïd. Nicméně se vážně nejednalo o jakýsi vážný důvod k přerušení hry.
     
    2
    Jean Lucas si u lajny počínal dle názoru rozhodčích nedovoleně, hra tak byla poprvé přerušená. Zatím má míč na svých kopačkách více celek ze severu Francie.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Racing Club De Lens: Leca – Gradit, Danso, Medina – Clauss, Doucouré, S. Fofana, Frankowski – Kakuta, Saïd – Sotoca
    Náhradníci: Pandor – Jean, Haïdara, Kalimuendo-Muinga, Berg, Wooh, David Costa, Baldé, Cahuzac
    Trenér: Haise

    AS Monaco FC: Mannone – Aguilar, Disasi, Matsima, Caio Henrique – Jean Lucas, Tchouaméni – Gelson Martins, Volland, Diop – Ben Yedder
    Náhradníci: Lienard – Matazo, Akliouche, Y. Fofana, Lemaréchal, Golovin, Jakobs, Vanderson, Pavlovič
    Trenér: Clement

    Rozhodčí: Wattellier – Zitouni, Courbet.
     
    Od té doby, co Lens postoupilo zpátky do nejvyšší soutěže, narazilo na Monaco ve třech případech. A vzájemná bilance od roku 2020 zkrátka vyznívá lépe v jeho prospěch, dvakrát svého soupeře skolilo, v obou případech venku, jednou remizovalo. A dokonce ve všech těchto třech zápasech ani jednou neinkasovalo!
     
    Podobně jako Lens se i Monacu poslední střetnutí nevyvedlo dle vlastních představ a venku nestačilo na Montpellier, přestože tomu chyběl klíčový muž a kapitán v jednom Téji Savanier. Obecně si ale knížecí celek, který nyní podstoupí opravdu dalekou cestu od Azurového pobřeží až na sever země, vede poměrně slušně. A suma sumárum můžeme očekávat opravdu pořádně vyrovnaný mač. Oba celky zkrátka patří rozhodně k tomu lepšímu, co může Ligue 1 nabídnout. A Francouzský pohár by v podstatě neměly odsouvat na vedlejší kolej.
    konečná soupiska Monaca pro tento duel
     
    Lens vstoupilo do nového roku velmi slušně, porazilo v derby Lille o postup do této fáze Coupe de France, následně v Ligue 1 přemohlo Rennes i venku St. Étienne, nicméně poslední duel v jeho podání nebyl dobrý. A pokud hodlá v této soutěži pokračovat i nadále, bude muset předvést o dost lepší výkon než proti Marseille. Čelit bude ostřílenému a bezpochyby ambicióznímu protivníkovi.
    nominace na utkání v podání Lens
     
    Zatímco v Asii a Americe aktuálně probíhají kvalifikační boje o světový šampionát v roce 2022 v Kataru a zároveň se na africkém kontinentu hledá nový mistr, pak Francie jako jedna z mála zemí v Evropě své fotbalové dění úplně nezastavila. Naplánovala si na nynější období osmifinále Coupe de France, neboli Francouzský pohár, v němž se dospělo do osmifinále. A jednu z bitev o postup do první osmičky podstoupí taktéž Lens a Monaco.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Patrik Sandev

    Góly: 45. Saïd, 53. Kalimuendo-Muinga – 18. Ben Yedder, 26. Jean Lucas, 29. Diop, 88. Ben Yedder

    Karty:   72. Golovin (ASM)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 12:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 7:6.
    Racing Lens: Leca – Gradit, Danso (78. Berg), Medina – Clauss, Doucouré, S. Fofana, Frankowski (86. Baldé) – Kakuta (78. David Costa), Saïd (79. Jean) – Sotoca (46. Kalimuendo-Muinga)
    Náhradníci: Pandor – Jean, Haïdara, Kalimuendo-Muinga, Berg, Wooh, David Costa, Baldé, Cahuzac

    Tréner: Haise

    AS Monaco: Mannone – Aguilar, Disasi, Matsima, Caio Henrique – Jean Lucas (81. Vanderson), Tchouaméni – Gelson Martins (81. Jakobs), Volland (55. Y. Fofana), Diop (64. Golovin) – Ben Yedder
    Náhradníci: Lienard – Matazo, Akliouche, Y. Fofana, Lemaréchal, Golovin, Jakobs, Vanderson, Pavlovič

    Tréner: Clement

    Rozhodca: Wattellier – Zitouni, Courbet