Chabarovsk – Čeljabinsk 0:2 (kon.) | Čerepovec – Jaroslavľ 1:5 (kon.) | Kazaň – Metallurg Magnitogorsk 1:3 (kon.)
Nižnekamsk – Dinamo Minsk 3:4 (po pr.)
koniec
Ak Bars Kazaň
1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Metallurg Magnitogorsk
cz Štvrtok 07.10.2021, 18:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:29:30)
     
    Československá stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 4 445 diváků.
     
    Parádní série Metallurgu Magnitogorsk pokračuje. Na ledě Kazaně zvítězil 3:1 a připsal si dvanácté vítězství v řadě. Zápas přitom začal lépe pro domácí mužstvo, které se ujalo vedení zásluhou Dmitrije Kagarlického. Hosté dokonali obrat v průběhu druhé třetiny, trefili se Brendan Leipsic a Anatolij Nikoncev. V závěrečné dvacetiminutovce se hokejisté Kazaně snažili ze všech sil o vyrovnání, ale pevnou defenzivu konkurenta neprolomili, naopak při powerplay inkasovali třetí gól z hole Denise Zernova.

    Svěřenci kouče Vorobjova se na čele Východní konference vzdálili druhému Čeljabinsku na rozdíl čtyř bodů. Kazaň zůstává na čtvrté příčce, odstup na vedoucí pozici se zvýšil na sedm bodů.
     
    Střely na bránu: 36 – 35.
     
    Konec zápasu.
    59:38 Denis ZERNOV - 1:3
     
    59:38
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Hokejisté Kazaně vůbec nezvládli situaci po vhazování a Karpov vyslal do úniku DENISA ZERNOVA, jemuž nedělalo žádné problémy dovézt kotouč do odkryté brány soupeře. Asistence: Maxim Karpov.
     
    59:29
    Na trestnou lavici zamířil hostující obránce Jegor Jakovlev, domácí tak budou hrát přesilovku šesti proti čtyřem! Bek Metallugu se provinil sekáním.
     
    59:16
    Kazaň zůstává usazena v útočném pásmu. Nahrávku Galimova sice vystihl Arťom Zemčonok, od jeho hole se ale kotouč odrazil na hostující střídačku.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    58:13
    Hosté po vhazování dostali puk ven z obranného pásma, ale domácí se do něj rychle vrátili a Biljalov odjel na střídačku. Domácí zkouší štěstí v šesti!
     
    57:50
    Jussi Olkinuora vyrazil střelu Kampfera do ochranné sítě, načež si domácí kouč Kvartalnov vzal oddechový čas. Řešit se bude nejspíše powerplay.
     
    57:10
    Domácí jsou v plném počtu, kritické dvě minuty zvládli. Linus Hultström okamžitě nastartoval Currieho, jemuž nevyšla klička přes Žuravljova.
     
    56:40
    Nikita Ljamkin vyhodil přes všechny čáry. Za branku vystartoval Jussi Olkinuora a rozehrál na Dronova.
     
    56:12
    Pěkná kombinace hostujícího mužstva vyšla, tedy až do zakončení. Archip Několenko trefil brusle clonícího Rukavišnikova.
     
    55:58
    Tentokráte již Timur Biljalov musel do akce. Se zakončením Nikonceva ovšem neměl žádné větší starosti, protože mu zamířilo přímo do výstroje.
     
    55:30
    Do pravého kruhu obdržel dobrou nahrávku Denis Zernov. Zkusil vystřelit zápěstím, blokující Daniil Žuravljov srazil puk vedle pravé tyče.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 20. Kagarlickij (Kovalenko, Arťom Galimov) – 30. Leipsic (Maillet, Nikoncev), 35. Nikoncev (Leipsic, Maillet), 60. Zernov (M. Karpov)


    Ak Bars Kazaň: T. Biljalov (I. Bobkov) – Chenkeľ, Kampfer, D. Žuravljov, Judin, Ľamkin, Adamčuk, Rukavišnikov – Dyňak, D. Voronkov (A), Lukojanov (C) – Kovalenko, Arťom Galimov, Kagarlickij – Tarasov, P. Lindholm, Weal – K. Petrov (A), Safonov, Paňukov – Katělevskij.
    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Košečkin) – Zemčonok, J. Jakovlev (C), Hultström, Dronov, Minulin, Pašnin (A), I. Nikolajev – S. Košelev, Currie (A), Čibisov – M. Karpov, Zernov, Goldobin – Nikoncev, Maillet, Leipsic – Akolzin, A. Několenko, Švyrjov – D. Jurov.

    Rozhodca: Gofman, Naumov – Strelcov, Šalagin

    Diváci: 4 445