Fínsko – Kazachstan 1:0 (kon.) | Cyprus – Rusko 0:2 (kon.) | Írsko – Azerbajdžan 1:1 (kon.)
Srbsko – Luxembursko 4:1 (kon.) | Lotyšsko – Nórsko 0:2 (kon.) | Slovinsko – Malta 1:0 (kon.)
Ukrajina – Francúzsko 1:1 (kon.) | Faerské ostrovy – Dánsko 0:1 (kon.) | Izrael – Rakúsko 5:2 (kon.)
Škótsko – Moldavsko 1:0 (kon.) | Gibraltar – Turecko 0:3 (kon.) | Holandsko – Čierna Hora 4:0 (kon.)
Slovensko – Chorvátsko sk 0:1 (kon.)
koniec
Ukrajina
1:1 (1:0)
Francúzsko
cz Sobota 04.09.2021, 20:45 • NSC Olimpijskij, Kyjev • Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že střetnutí mezi Ukrajinou a Francií došlo do remízového konce, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera nebo dobrou noc. (22:46:28)
     
    Sledovali jsme velmi zajímavé utkání, po kterém bude bod brát více asi Ukrajina. Ta se sice dostala do vedení, jenomže jinak se často bránila. Francie držela míč opravdu dlouho a podařilo se jí po poločase vyrovnat. Následně mohl o vítězi rozhodnout střídající Moussa Diaby, jenž zamířil do tyče, a tak se ze hřiště odešlo za nerozhodného stavu.

    Ve skupině D se situace změnila. Francie sice zůstává první, ovšem na druhé místo poskočilo Finsko, které zvítězilo a má stejný počet bodů jako třetí Ukrajina. Ovšem celek ze severu Evropy odehrál o dva zápasy méně a v případě vítězství, může přeskočit i Francii.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Francie dlouhou dobu kombinovala, až přišel centr z pravé strany, který byl odvrácený. O zbytek práce se postaral Serhij Sydorčuk a celu situaci faulem dokonal zbytečným faulem Presnel Kimpembe.
     
    90+3
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Andrij Jarmolenko, přichází Olexandr Zubkov.
     
    90+2
    Francie opět hrála s míčem na útočné poloviny, ovšem její akce skončila po tom, co se na levé straně nacházel v ofsajdu Karim Benzema.
     
    90+1
    K postranní čáře znovu přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se bude hrát ještě šest minut.
     
    90
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Mykola Šaparenko, přichází Serhij Sydorčuk.
     
    90
    Dalším hříšníkem je Ruslan Malinovskyj (Ukrajina), který se pověsil na záda unikajícího Antoinea Griezmanna, který mířil do otevřené obrany.
     
    88
    Slovinský rozhodčí musel pozdržet výkop od domácí branky, jelikož u půlící čáry se postrkovali Presnel Kimpembe (Francie) a Andrij Jarmolenko (Ukrajina). Oba vidí zaslouženě žlutou kartu.
     
    87
    Hostující reprezentace rozehrávala rohový kop, po kterém další zakončení už nepřišlo. Koncovka zápasu je tak stále otevřená!
     
    86
    Po kombinaci na pravé straně se o centr pokusil Léo Dubois, který trefil prvního soupeře. Odražený míč si vzala Francie a dalekonosným pokusem se pak prezentoval Adrien Rabiot. Zakončení mířilo do pravé spodní části branky, kam se včas dostal Andrij Pjatov.
     
    85
    Hra se v posledních momentech přelévá ze strany na stranu, čeká nás zajímavá koncovka střetnutí. Aktuálně drží míč domácí celek, který se pomalu posouvá k soupeřově brance.
     
    83
    Na pravé straně prodloužil míč za sebe Andrij Jarmolenko a následnou přihrávkou se prezentoval Mykola Šaparenko. Ovšem obránci Francie byli ve vápně úspěšní.
     
    82
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Aurélien Tchouaméni, přichází Jordan Veretout.
     
    82
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Viktor Cygankov, přichází Ruslan Malinovskyj.
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Roman Jaremčuk, přichází Danylo Sikan.
     
    79
    Už to vypadalo, že Francie se bude bránit, ale znovu velmi rychle získala míč. Zpoza vápna se potom napřáhl Paul Pogba, jehož technický pokus mířil jen na připraveného brankáře.
    78. Moussa Diaby (FRA)
     
    78
    To snad není možné, co Francie zahodila! Přihrávku ve vápně přebral Moussa Diaby, který si míč posunul směrem doleva a pak vystřelil přesně do tyče! Střídajícímu hráči nezbylo nic jiného, než schovat hlavu do dlaní.

    Michal Luxa

    Góly: 45. Šaparenko – 50. Martial

    Karty:   88. Jarmolenko (UKR), 90. Malinovskyj (UKR) – 88. Kimpembe (FRA)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 6:7. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:6.
    Ukrajina: Pjatov (C) – Matvijenko, Kryvcov, Zabarnyj – Tymčyk, Stepanenko, Šaparenko (90. Sydorčuk), Mykolenko – Jarmolenko (90+3. Zubkov), Jaremčuk (82. Sikan), Cygankov (82. Malinovskyj).
    Náhradníci: Bojko, Riznyk – Sobol, Syrota, Sydorčuk, Malinovskyj, Zubkov, Kornijenko, Makarenko, Kačaraba, Sikan, O. Karavajev.

    Francúzsko: Lloris (C) – Dubois, K. Zouma, Kimpembe, Digne – Coman (64. Diaby), Tchouaméni (82. Veretout), P. Pogba, Rabiot – Griezmann, Martial (64. Benzema).
    Náhradníci: Mandanda, Maignan – Varane, Diaby, Veretout, Benzema, Lenglet, Lucas Hernández, Guendouzi, Mukiele.

    Rozhodca: Slavko Vinčić – Tomaž Klančnik, Andraž Kovačič (všichni SVN)