Gruzínsko – Kosovo 0:1 (kon.) | Švédsko – Španielsko 2:1 (kon.) | Taliansko – Bulharsko 1:1 (kon.)
Litva – Sev. Írsko 1:4 (kon.) | Česko – Bielorusko 1:0 (kon.) | Estónsko – Belgicko 2:5 (kon.)
Andorra – San Maríno 2:0 (kon.) | Maďarsko – Anglicko 0:4 (kon.) | Poľsko – Albánsko 4:1 (kon.)
Island – Rumunsko 0:2 (kon.) | Lichtenštajnsko – Nemecko 0:2 (kon.) | S. Macedónsko – Arménsko 0:0 (kon.)
koniec
Island
0:2 (0:0)
Rumunsko
cz Štvrtok 02.09.2021, 20:45 • Laugardalsvöllur (Reykjavík). • Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina J
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Gudmundssonův roh hosty nepřekvapil. A když se dostal k míči Nico Stanciu, tak jej sumó chvatem poslal k zemi Isak Bergman Johannesson a vidí také žlutou kartu.
     
    88
    Poslední střídání Rumunů. Alexandru Cicâldău přepouští plac na hřišti Adrianu Rusovi.
     
    85
    Jón Dagur Thorsteinsson je už možná trošku frustrovaný. Po zákroku na Maneu dostává žlutou kartu.
     
    85
    Ianis Hagi dostal žlutou kartu, což mu při současném stavu zhola nevadí.
    83. Nicolae STANCIU - 0:2
     
    83
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Pro domácí je vymalováno. Ostrované po rohu totálně propadli a Rumuni podnikli rychlý protiútok. Centr z hloubi vlastní poloviny se dostal k Marinovi, jenž přihrál NICOLAE STANCIOVI. Šikovný záložník oklamal ofsajdovou past a střelou pod břevno z hranice vápna překonal Rúnarssona. Asistence: Marius Marin.
     
    79
    Andri Gudjohnsen střídá Alberta Gudmundssona. Islanďani posilují útočné vozby.
     
    76
    Za zdržování dostává žlutou kartu brankář Rumunska Florin Niță.
     
    76
    Další dvě střídání Rumunů. Dennis Man přepouští místo Räzvanu Marinovi, Denis Alibec střídá Jovana Markovice.
     
    76
    Velká šance domácích. Centrovaný míč Isaka Johanessona z levé strany se přes Baldurssona dostal na malé vápno k Birkiru Bjarnasonovi, který se k němu přes dva hráče dokázal natlačit. Balon však usměrnil těsně vedle levé tyčky!
     
    68
    Střídají také hosté. Dolů jde Andrei Ratiu a Deian Sorescu, místo nich nastupují Cristian Manea a Ianis Hagi. Záložník za záložníka a obránce za obránce
     
    67
    Tak nakonec jde o dvě změny v sestavě. Vidar Kjartansson a Andri Fannar Baldursson jdou z placu. Místo nich si zahraje Jón Dagur Thorsteinsson, záložník Aarhusu, a Isak Bergmann Johannesson z Kodaně.
     
    55
    Centrovaný míč z pravé strany přistál přesně na hlavě Brynjara Ingi Bjarnasona, který z penaltového puntíku hlavičkoval těsně vedle levé tyčky Florina Nity.
    47. Dennis MAN - 0:1
     
    47
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají do důležitého vedení. Nico Stanciu si před vápnem povodil protihráče a poslal míč po zemi do vápna. Brynjar Ingi Bjarnason míč smolně tečoval pro DENNISE MANA a forvard Parmy zblízka z pravé strany malého vápna zakončil kolem bezmocného Rúnarssona do sítě.
     
    37
    Nehledě na to, že Rumuni ztratli míč a domácí podnikli rychlý kontr. A tak Vladu Chiricheşovi nezbylo nic jiného, než kousek za polovinou hřiště stáhnout na zem Vidara Kjartanssona – jasná žlutá karta.
     
    31
    V akci byl také na druhé straně Rúnar Rúnarsson. Islandský gólman nyní výborně zasáhl na malém vápně proti pokusu Mana a vyráží ho na roh. Aktuálně se hraje vskutku dobrý fotbal.
    29. Birkir Bjarnason zblízka na Nițu nevyzrál
     
    29
    Florin Niță zachránil svůj tým od první inkasované branky. Zpětný centr do vápna si našel Birkir Bjarnason, který ihned zkusil vystřelilt, ovšem gólman Sparty mu zmenšil střelecký úhel a jeho pokus zblízka kryl.
     
    15
    Florin Niță zapisuje první ostrý zákrok. Vidar Kjartansson získal míč před vápnem, na nic nečekal, udělal dva rychlé kroky a vystřelil. Brankář Sparty se musel po míči pořádně natáhnout.
     
    8
    Hodně tvrdý zákrok. Dragoș Nedelcu fauloval na pravé straně u střídaček záložníka Lecce Brynjara Ingi Bjarnasona a za svůj prohřešek vidí žlutou kartu.
    5. Ratiu volnou branku přestřelil
     
    5
    Domácí měli štěstí. Až k lajně si vyběhl Rúnar Rúnarsson, brankář Islandu, který dostal přednost před Halldórsonem. Odehrál sice míč do autu, ale hosté rychle rozehráli a Man vhodil míč přesně na nohu Ratiua. Ten zkusil trefit prázdnou branku, ale mířl nad.

    Tomáš Lysý

    Góly: 47. Man, 83. Stanciu (Marin)

    Karty:   85. Thorsteinsson (ISL), 90+2. Johannesson (ISL) – 8. Nedelcu (RUM), 37. Chiricheş (RUM), 76. Nita (RUM), 85. Hagi (RUM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 7:9. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:9.
    Island: Rúnarsson – Sævarsson, Hermannsson, Brynjar Bjarnason, Thorarinsson – Birkir Bjarnason, Pálsson, Baldursson (67. Johannesson) – Gudmundsson (C), Kjartansson (67. Thorsteinsson), A. Gudmundsson (79. A. Gudjohnsen).
    Náhradníci: Halldórsson, P. Gunnarsson – Fjóluson, R. Sigurdsson, Árnason, Johannesson, Anderson, Sampsted, Thorsteinsson, Helgason, A. Gudjohnsen, A. Skúlason.

    Rumunsko: Nita – Ratiu (68. Manea), Chiricheş (C), Nedelcearu, Camora, Stanciu, Nedelcu, Cicâldău (88. Rus), Man (76. Marin), Alibec (76. Marković), Sorescu (68. Hagi).
    Náhradníci: Vlad, Aioani – Cordea, Toșca, Manea, Marković, Hagi, Rotariu, Marin, Rus, Marin, Olaru.

    Rozhodca: A. Kulbakov – D. Žuk, O. Masljanko (všichni BLR)