Växjö – Bremerhaven 5:0 (kon.) | Eisbären – Skellefteå 3:5 (kon.) | Fribourg – HC Slovan sk 5:2 (kon.)
TPS – Sparta Praha 2:3 (0:1 po s.n.) | Leksands IF – Třinec 3:2 (kon.) | Lugano – Tappara 3:6 (kon.)
koniec
HC Lugano
3:6 (0:0, 0:4, 3:2)
Tappara Tampere
cz Nedeľa 29.08.2021, 19:45 • Cornèr Arena, Lugano • Liga majstrov • Skupina E
Partner:
    59:57 Evan TSCHUMI - 3:6
     
    59:57
    Lugano vstřelilo branku!
    Lugano se po kontrole u videa může radovat ještě z jednoho gólu, konečné skóre tedy bude 3:6! Vedova svou přihrávku mířil do předbrankové prostoru, ale po teči od jednoho z obránců skončila na brusli EVANA TSCHUMIHO, který tak poslal kotouč mezi tři tyče. Video pak potvrdilo, že to tak nebylo zamýšleno. Asistence: Loïc Vedova, Matteo Nodari.
     
    59:49
    Vyloučení v týmu Tappara (Otto Rauhala – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    59:27 Sami MOILANEN - 2:6
     
    59:27
    Tappara právě vstřelila branku!
    Hosté nakonec zvítězí o čtyři branky! Salonen totiž dostal zpoza branky kotouč do mezikruží, kde byl připraven SAMI MOILANEN, který ho bez váhání poslal pod horní tyč. Asistence: Samuel Salonen.
    58:59 Otto RAUHALA - 2:5
     
    58:59
    Tappara právě vstřelila branku!
    Tak nyní už je určitě hotovo! Jeden z domácích hráčů zlomil při pokusu o střelu hůl, takže hosté mohli jít do protiútoku. Vzhledem k tomu, že Schlegel už byl na střídačce, tak si OTTO RAUHALA připsal velmi snadný gól. Asistence: Jukka Peltola.
     
    56:35
    Vyloučení v týmu Tappara (Tyler Morley – 2 min., hákování).
     
    54:15
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Santeri Alatalo – 2 min., podrážení).
    53:34 Troy JOSEPH - 2:4
     
    53:34
    Lugano vstřelilo branku!
    Tak ještě to může být zajímavé, protože je to rázem pouze o dvě branky! Alatalo se svým nahozením nebyl úspěšný, ale Daniel Carr srazil kotouč za branku k TROYI JOSEPHOVI, který se pokusil o rychlé zakončení kolem tyče, což se mu povedlo na jedničku. Finský brankář se nestačil přesunout a kus gumy mu podklouzl pod betonem. Asistence: Daniel Carr.
    52:54 Daniel CARR - 1:4
     
    52:54
    Lugano vstřelilo branku!
    Tak Lugano se přece jen dočkalo alespoň jedné trefy! O tu se postaral DANIEL CARR, kterému nabil hned po vhazování Thurkauf. Střelec branky následně poslal kotouč nad vyrážečku Heljanka. Asistence: Calvin Thurkauf.
     
    52:51
    Vyloučení v týmu Tappara (Casimir Jürgens – 2 min., držení hole).
     
    49:54
    Nyní ale pořádně nebezpečnou ránu vymyslel Bertaggia! Byla to taková bomba, že Heljanko puk neudržel ve výstroji a o dorážku se tak mohl pokoušet Stoffel, ale ten nebyl úspěšný!
     
    48:11
    Vyloučení v týmu Tappara (Lassi Vanhatalo – 2 min., podrážení).
     
    40:59
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Tappara (Joni Tuulola – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Calvin Thurkauf – 2 min., hrubost).
     
    37:02
    Domácí dokonce mohli snížit, jelikož Heljanko vyrazil nahození před sebe a následoval velký zmatek. Gólman hostů vůbec nevěděl, kde se kus gumy nachází. Nakonec to za něj vyřešili obránci, kteří dostali puk z nebezpečné zóny!
     
    33:06
    Vyloučení v týmu Tappara (Sami Moilanen – 2 min., nedovolené bránění).
    33:03 Samuel SALONEN - 0:4
     
    33:03
    Tappara právě vstřelila branku!
    SAMUEL SALONEN během pouhých tří minut skóruje podruhé a tady to vypadá na hotový zápas, Lugano vůbec nestíhá. Výše jmenovaný hokejista se napřáhl z horní hranice pravého kruhu a vymetl levý růžek brány, Schlegel bez šance. Asistence: Santtu Kinnunen, Kristian Tanus.
     
    31:37
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Alessandro Chiesa – 2 min., krosček).
    30:10 Samuel SALONEN - 0:3
     
    30:10
    Tappara právě vstřelila branku!
    Finský tým odskakuje na rozdíl třech branek, což se bude Luganu velmi těžce dohánět! Tappara vytěžila maximum z aktivního napadání. Peltola totiž vyhrál souboj u zadního mantinelu a kus gumy poslal před branku, kde číhal SAMUEL SALONEN, který ho bez váhání zametl pod horní tyč. Bez asistence.
    26:59 Kyle PLATZER - 0:2
     
    26:59
    Tappara právě vstřelila branku!
    Tappara během krátké chvíle využívají obě přesilovky a zasazuje soupeři velmi tvrdou ránu! Další branka se opravdu povedla, protože Kuusela výborně našel před odkrytou klecí KYLEA PLATZERA, který nedal brankáři Lugana šanci na přesun a jistě ho překonal. Asistence: Kristian Kuusela, Tyler Morley.
    26:30 Brady AUSTIN - 0:1
     
    26:30
    Tappara právě vstřelila branku!
    Hosté si berou vedení na svou stranu! Konečně tu máme využitou přesilovku, nedat gól v dvojnásobné početní výhodě, to už by byla ostuda. Tu zkušeně odvrátil BRADY AUSTIN, který svou střelu od modré čáry schoval mezi obránce, takže Schlegel nic neviděl. Kotouč mu tak propadl do pravé části branky. Asistence: Tyler Morley.
     
    26:18
    Vyloučení v týmu HC Lugano (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Luca Fazzini.
     
    25:53
    Vyloučení v týmu HC Lugano (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Loïc Vedova.
     
    22:22
    Vyloučení v týmu Tappara (Kyle Platzer – 2 min., držení hole).
     
    21:03
    Virta díky dobrému hitu spoluhráče mířil do dalšího úniku, musel ale jít do zakončení z dálky, které mu nesedlo podle představ, protože ho Schlegel jistě zlikvidoval.
     
    19:35
    Hosté mohli udeřit z protiútoku, protože do úniku mířil Virta! Tomu ale strčil hokejku pod kotouč jeden z obránců, který tak zabránil nebezpečnému zakončení!
     
    16:12
    Vyloučení v týmu Tappara (Patrik Virta – 2 min., nebezpečná výstroj).
     
    16:03
    Před domácí brankou byl nyní pořádný zmatek! Merelä totiž z pravé strany navezl kotouč do brankoviště, kde jednou prověřil Schlegela, který obstál. Následovala velká skrumáž, která dopadla lépe pro Lugano, jenž nakonec dostalo kus gumy do bezpečí!
     
    11:35
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Julian Walker – 2 min., hrubost).
     
    10:03
    Platzer se zničehonic ocitl ve velmi dobré pozici! Přes bránícího hráče totiž k němu proskákala přihrávka a útočník hostů tak mohl pálit z mezikruží, ale Schlegel proti němu vytasil prvotřídní zákrok vyrážečkou!
     
    05:27
    Vyloučení v týmu Tappara (Veli-Matti Vittasmäki – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    02:41
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Riccardo Werder – 2 min., vysoká hůl).

    Lukáš Mihal

    Góly a asistencie: 53. Carr (Thurkauf), 54. Joseph (Carr), 60. Tschumi (Vedova, Nodari) – 27. Austin (Morley), 27. Platzer (Kuusela, Morley), 31. Salonen, 34. Salonen (Kinnunen, Tanus), 59. Rauhala (Peltola), 60. Moilanen (Salonen)


    HC Lugano: Schlegel (Fadani) – Riva, Alatalo (C), Muller (A), Nodari, Guerra, Chiesa, Villa – Carr, Josephs, Fazzini (A) – Bertaggia, Thurkauf, Walker – Stoffel, Tschumi, Vedova – Bedolla, Traber, Cortiana – Werder.
    Tappara Tampere: Heljanko (Piiroinen) – Vittasmäki, Tuulola, Austin, Seppälä, Jürgens, Kinnunen, Salminen – Levtchi, Morley, Kuusela (A) – Tanus, Virta, Merelä – Salonen, Platzer, Peltola (A) – Puhakka, Moilanen, Rauhala (C) – Vanhatalo.

    Rozhodca: Stolc, Wiegand – Progin, Burgy