Kanada – Nemecko 7:0 (kon.) | Fínsko – Česko 1:0 (kon.) | Rusko – Nemecko 3:2 (kon.)
koniec
Kanada
7:0 (3:0, 2:0, 2:0)
Nemecko
cz Nedeľa 29.08.2021, 01:00 • WinSport Arena, Calgary • MS žien • Štvrťfinále
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:27:26)
    Sarah Nurseová a Emily Clarková dávaly najevo dobrou náladu v kanadském týmu ještě před skončením zápasu.
     
    Střely na branku: 52 – 3.
     
    Už tak velký výkonnostní rozdíl ještě navýšilo zranění šesti německých hokejistek. Zbytek kádru na domácí favoritky logicky nestačil a za celý zápas vyslal na branku Emerance Maschmeyerové pouhé tři střely. Kanaďanky jich měly přes padesát, z toho sedm z nich skončilo gólem. Víceméně jasno o postupujícím do semifinále bylo už ve čtvrté minutě, kdy Spoonerová navázala na trefu Bellové. Dalšími úspěšnými střelkyněmi se poté staly Jennerová, Poulinová, Daoustová a Fillierová. Za zmínku stojí hlavně gól na 6:0. Domácí reprezentace vůbec poprvé na MS využila přesilovou hru.
     
    Nejlepší hráčkou Německa byla vyhlášena Yvonne Rothemundová. Z kanadského výběru to byla Melodie Daoustová (1+2).
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Rattrayová mohla napsat za tímto duelem gólovou tečku. Puk se jí odrazil před poloprázdnou bránu, jenže Abstreiterová se stihla za dorážkou skvěle přesunout.
     
    59:28
    Tabea Botthofová pokryla střelu Rattrayové, která i bez toho měla malou šanci na úspěch. Trajektorie puku kopírovala koncovou čáru.
     
    59:05
    Sarah Nurseová se v průběhu turnaje dostala do herní pohody. V tento okamžik ji ale neprodala, zakončení putovalo mimo tři tyče.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:45
    Opět je puk mimo hřiště. Stalo se tak po projektilu Emily Clarkové, která to celé bere s úsměvem.
     
    58:22
    Dnešní třetí čtvrtfinálová partie bude končit kanadskou přesilovou hrou. Za vyhození puku mimo hřiště si menší trest odsedí Marie Delarbreová.
     
    57:43
    Sarah Nurseová ujela všem, ale před zraky svého táty rozvlnila jen ochrannou síť, kam při zákroku vyrazila puk Abstreiterová.
     
    57:06
    Kristin O´Neillová mohla těžit z dobré práce Jennerové, ovšem zprava nenašla volné místo v postoji rozchytané gólmanky.
     
    56:44
    Tanja Eisenschmidová si rukou stáhla vysoký puk a odpálila jej alespoň do středu hřiště. První kanadská formace míří střídat.
     
    56:03
    Němky se trestuhodně věnovaly soubojům za brankou. Před ní nechaly volnou Spoonerovou, na kterou dostala puk Daoustová. Velká šance však ztroskotala na Abstreiterové.
     
    55:53
    Ambroseová napřáhla zpoza pravého kruhu, ale tečí zpomalený kotouč doletěl jen do výstroje Abstreiterové.
     
    55:08
    Znovu to chviličku vypadalo na německou hrozbu z protiútoku. Zornová byla za obranou, ale ještě před modrou čarou byla dostižena.
     
    54:16
    Julia Zornová narušila nejistou rozehrávku ve středním pásmu. Marie-Philip Poulinová se ale vzorně vrátila a nenechala německou kapitánku přihrát do šance Spielbergerové.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 2. Bellová (Daoustová), 4. Spoonerová (Fillierová), 16. Jennerová (Daoustová), 29. Spoonerová (Sheltonová, Bellová), 36. Poulinová (Bachová), 44. Daoustová (Poulinová), 54. Fillierová (Spoonerová)


    Kanada: Maschmeyerová (Desbiensová) – Larocqueová, Fastová, Ambroseová, Thompsonová, Sheltonová, Bellová, Bourbonnaisová – Bachová, Poulinová (C), Jennerová (A) – Fillierová, Daoustová, Spoonerová – Johnstonová, Clarková, Turnbullová (A) – Saulnierová, Nurseová, Rattrayová – O´Neillová.
    Nemecko: Alblová (41. Abstreiterová) – T. Eisenschmidová (A), Jobst-Smithová, Orendorzová, Reichová, Rothemundová, Bothofová – Düsterhöftová, Delabreová, N. Eisenschmidová – Zornová (C), Karpfová, Spielbergová – Wagnerová, Voigtová, Schieferová – Häckelsmillerová.

    Rozhodca: Rapinová (USA), Wiegandová (SUI) – Hanleyová (USA), Spresserová (USA)