Kanada – Nemecko 7:0 (kon.) | Fínsko – Česko 1:0 (kon.) | Rusko – Nemecko 3:2 (kon.)
koniec
Kanada
7:0 (3:0, 2:0, 2:0)
Nemecko
cz Nedeľa 29.08.2021, 01:00 • WinSport Arena, Calgary • MS žien • Štvrťfinále
Partner:
    53:34 Sarah FILLIEROVÁ - 7:0
     
    53:34
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy dávají 27. gól na turnaji! Bellová nahrála po modré Larocqueové. Ta hledala před brankou Spoonerovou, nicméně pro puk se natáhla i SARAH FILLIEROVÁ a přes drobný zásah nohy Abstreiterové jej uklidila do odkryté brány. Asistence: Natalie Spoonerová.
    43:10 Melodie DAOUSTOVÁ - 6:0
     
    43:10
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak se Kanaďanky konečně dočkaly prvního přesilovkového gólu na tomto mistrovství světa! MELODIE DAOUSTOVÁ byla v sevření čtyř německých dresů. I tak nabídla puk Poulinové a ta jí ho vrátila ideálně na střelu mezi betony Sandry Abstreiterové. Asistence: Marie-Philip Poulinová.
    35:31 Marie-Philip POULINOVÁ - 5:0
     
    35:31
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácí hokejistky s přehledem ubránily oslabení a zanedlouho oslavily svůj pátý gól. Victoria Bachová zleva doručila puk do mezikruží. MARIE-PHILIP POULINOVÁ tam u sebe měla Orendorzovou, ale přesto našla cestu k poněkud šťastnému překonání Alblové. Asistence: Victoria Bachová.
    28:01 Natalie SPOONEROVÁ - 4:0
     
    28:01
    Kanada právě vstřelila branku!
    Anna Reichová vyhodila puk jen k Bellové, která stála na modré čáře. Sheltonová pak nahrála NATALII SPOONEROVÉ a ta skvostně umístěným švihem k tyči zvýšila domácí vedení na 4:0. Asistence: Ella Sheltonová, Ashton Bellová.
    15:47 Brianne JENNEROVÁ - 3:0
     
    15:47
    Kanada právě vstřelila branku!
    BRIANNE JENNEROVÁ prodloužila nahrávku Poulinové do pravého kruhu. Daoustová si na Alblovou nepřišla, ale šest vteřin po vypršení trestu Theresy Wagnerové přesto mohla slavit úspěšnou dorážku Jennerové. Asistence: Melodie Daoustová.
    Natalie SPOONEROVÁ - 2:0
     
    03:54
    Kanada právě vstřelila branku!
    Sarah Fillierová prokázala výtečný přehled na levém křídle. Puk doručila mezi kruhy k NATALII SPOONEROVÉ. Ta nejprve trefila tyčku, ale sama zvládla dohrát celou situaci gólovou dorážkou na 2:0. Asistence: Sarah Fillierová.
    01:29 Ashton BELLOVÁ - 1:0
     
    01:29
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácí hokejistky nechtějí nic ponechávat náhodě a už ve druhé minutě otevírají skóre. Melodie Daoustová naznačila střelu a z levého kruhu ještě křížem nahrála na ASHTON BELLOVOU, která o beton nepřipravené brankářky dosáhla prvního gólu na šampionátu. Asistence: Melodie Daoustová.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 2. Bellová (Daoustová), 4. Spoonerová (Fillierová), 16. Jennerová (Daoustová), 29. Spoonerová (Sheltonová, Bellová), 36. Poulinová (Bachová), 44. Daoustová (Poulinová), 54. Fillierová (Spoonerová)


    Kanada: Maschmeyerová (Desbiensová) – Larocqueová, Fastová, Ambroseová, Thompsonová, Sheltonová, Bellová, Bourbonnaisová – Bachová, Poulinová (C), Jennerová (A) – Fillierová, Daoustová, Spoonerová – Johnstonová, Clarková, Turnbullová (A) – Saulnierová, Nurseová, Rattrayová – O´Neillová.
    Nemecko: Alblová (41. Abstreiterová) – T. Eisenschmidová (A), Jobst-Smithová, Orendorzová, Reichová, Rothemundová, Bothofová – Düsterhöftová, Delabreová, N. Eisenschmidová – Zornová (C), Karpfová, Spielbergová – Wagnerová, Voigtová, Schieferová – Häckelsmillerová.

    Rozhodca: Rapinová (USA), Wiegandová (SUI) – Hanleyová (USA), Spresserová (USA)