Växjö – Bremerhaven 5:0 (kon.) | Eisbären – Skellefteå 3:5 (kon.) | Fribourg – HC Slovan sk 5:2 (kon.)
TPS – Sparta Praha 2:3 (0:1 po s.n.) | Leksands IF – Třinec 3:2 (kon.) | Lugano – Tappara 3:6 (kon.)
koniec
HC Lugano
3:6 (0:0, 0:4, 3:2)
Tappara Tampere
cz Nedeľa 29.08.2021, 19:45 • Cornèr Arena, Lugano • Liga majstrov • Skupina E
Partner:
    59:57 Evan TSCHUMI - 3:6
     
    59:57
    Lugano vstřelilo branku!
    Lugano se po kontrole u videa může radovat ještě z jednoho gólu, konečné skóre tedy bude 3:6! Vedova svou přihrávku mířil do předbrankové prostoru, ale po teči od jednoho z obránců skončila na brusli EVANA TSCHUMIHO, který tak poslal kotouč mezi tři tyče. Video pak potvrdilo, že to tak nebylo zamýšleno. Asistence: Loïc Vedova, Matteo Nodari.
    59:27 Sami MOILANEN - 2:6
     
    59:27
    Tappara právě vstřelila branku!
    Hosté nakonec zvítězí o čtyři branky! Salonen totiž dostal zpoza branky kotouč do mezikruží, kde byl připraven SAMI MOILANEN, který ho bez váhání poslal pod horní tyč. Asistence: Samuel Salonen.
    58:59 Otto RAUHALA - 2:5
     
    58:59
    Tappara právě vstřelila branku!
    Tak nyní už je určitě hotovo! Jeden z domácích hráčů zlomil při pokusu o střelu hůl, takže hosté mohli jít do protiútoku. Vzhledem k tomu, že Schlegel už byl na střídačce, tak si OTTO RAUHALA připsal velmi snadný gól. Asistence: Jukka Peltola.
    53:34 Troy JOSEPH - 2:4
     
    53:34
    Lugano vstřelilo branku!
    Tak ještě to může být zajímavé, protože je to rázem pouze o dvě branky! Alatalo se svým nahozením nebyl úspěšný, ale Daniel Carr srazil kotouč za branku k TROYI JOSEPHOVI, který se pokusil o rychlé zakončení kolem tyče, což se mu povedlo na jedničku. Finský brankář se nestačil přesunout a kus gumy mu podklouzl pod betonem. Asistence: Daniel Carr.
    52:54 Daniel CARR - 1:4
     
    52:54
    Lugano vstřelilo branku!
    Tak Lugano se přece jen dočkalo alespoň jedné trefy! O tu se postaral DANIEL CARR, kterému nabil hned po vhazování Thurkauf. Střelec branky následně poslal kotouč nad vyrážečku Heljanka. Asistence: Calvin Thurkauf.
    33:03 Samuel SALONEN - 0:4
     
    33:03
    Tappara právě vstřelila branku!
    SAMUEL SALONEN během pouhých tří minut skóruje podruhé a tady to vypadá na hotový zápas, Lugano vůbec nestíhá. Výše jmenovaný hokejista se napřáhl z horní hranice pravého kruhu a vymetl levý růžek brány, Schlegel bez šance. Asistence: Santtu Kinnunen, Kristian Tanus.
    30:10 Samuel SALONEN - 0:3
     
    30:10
    Tappara právě vstřelila branku!
    Finský tým odskakuje na rozdíl třech branek, což se bude Luganu velmi těžce dohánět! Tappara vytěžila maximum z aktivního napadání. Peltola totiž vyhrál souboj u zadního mantinelu a kus gumy poslal před branku, kde číhal SAMUEL SALONEN, který ho bez váhání zametl pod horní tyč. Bez asistence.
    26:59 Kyle PLATZER - 0:2
     
    26:59
    Tappara právě vstřelila branku!
    Tappara během krátké chvíle využívají obě přesilovky a zasazuje soupeři velmi tvrdou ránu! Další branka se opravdu povedla, protože Kuusela výborně našel před odkrytou klecí KYLEA PLATZERA, který nedal brankáři Lugana šanci na přesun a jistě ho překonal. Asistence: Kristian Kuusela, Tyler Morley.
    26:30 Brady AUSTIN - 0:1
     
    26:30
    Tappara právě vstřelila branku!
    Hosté si berou vedení na svou stranu! Konečně tu máme využitou přesilovku, nedat gól v dvojnásobné početní výhodě, to už by byla ostuda. Tu zkušeně odvrátil BRADY AUSTIN, který svou střelu od modré čáry schoval mezi obránce, takže Schlegel nic neviděl. Kotouč mu tak propadl do pravé části branky. Asistence: Tyler Morley.

    Lukáš Mihal

    Góly a asistencie: 53. Carr (Thurkauf), 54. Joseph (Carr), 60. Tschumi (Vedova, Nodari) – 27. Austin (Morley), 27. Platzer (Kuusela, Morley), 31. Salonen, 34. Salonen (Kinnunen, Tanus), 59. Rauhala (Peltola), 60. Moilanen (Salonen)


    HC Lugano: Schlegel (Fadani) – Riva, Alatalo (C), Muller (A), Nodari, Guerra, Chiesa, Villa – Carr, Josephs, Fazzini (A) – Bertaggia, Thurkauf, Walker – Stoffel, Tschumi, Vedova – Bedolla, Traber, Cortiana – Werder.
    Tappara Tampere: Heljanko (Piiroinen) – Vittasmäki, Tuulola, Austin, Seppälä, Jürgens, Kinnunen, Salminen – Levtchi, Morley, Kuusela (A) – Tanus, Virta, Merelä – Salonen, Platzer, Peltola (A) – Puhakka, Moilanen, Rauhala (C) – Vanhatalo.

    Rozhodca: Stolc, Wiegand – Progin, Burgy