Växjö – Bremerhaven 5:0 (kon.) | Eisbären – Skellefteå 3:5 (kon.) | Fribourg – HC Slovan sk 5:2 (kon.)
TPS – Sparta Praha 2:3 (0:1 po s.n.) | Leksands IF – Třinec 3:2 (kon.) | Lugano – Tappara 3:6 (kon.)
po s.n. (0:1)
TPS Turku
2:3 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
HC Sparta Praha
cz Nedeľa 29.08.2021, 18:00 • Gatorade Center, Turku • Liga majstrov • Skupina A
Partner:
    CHLAPÍK - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Sparta Praha.
    Máme hotovo! V samostatných nájezdech se lépe zadařilo Spartě, za kterou skóroval útočník FILIP CHLAPÍK. Sparťanský odchovanec svou přesnou střelou k tyčce nedal Kareevovi šanci zasáhnout. I díky němu si Sparta odváží domů cenné dva body.
     
    64:34
    Velká šance Sparty v poslední minutě prodloužení! Patrik Prymula v dobré jízdě zkusil vystřelit na vzdálenější tyčku, ale brankář Kareev drží svůj tým.
     
    60:11
    Elitní formace Sparty na ledě. Horák obkroužil branku a vzápětí mohl střílet Sobotka! Druhý jmenovaný ale svou střelou jen přestřelil.
     
    59:30
    Mohlo být rozhodnuto! Nurmi vystřelil z dobré pozice na levém kruhu, který svou ranou orazítkoval tyčku Salákovy branky! Velké štěstí pro Spartu.
     
    57:26
    Sobotka střílel z dobré pozice na pravém kruhu pro vhazování! Střela sparťanského útočníka byla velmi razantní, ale také nepřesná.
     
    55:18
    Dalším hříšníkem na straně TPS je útočník Mikael Pyyhtiä (TPS). Finský forvard vyfasoval dvě trestné minuty za nebezpečnou hru vysokou holí.
     
    51:39
    Další náznak šance ze strany Sparty! Michal Řepík čekal na přihrávku od Romana Horáka, ale sparťanský kapitán v záklonu nedokázal dobře zakončit.
     
    50:24
    Po delší době byla k vidění sparťanská akce! Milan Jurčina se opřel do své rány od modré čáry a jeho velmi prudká dělovka proletěla vedle branky.
    45:42 STEENBERGEN - 2:2
     
    45:42
    TPS právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno! Po zmatcích v obranném pásmu se domácí prosazují. TYLER STEENBERGEN jemně posunul kotouč směrem na branku a kotouč propadl Salákovi až do branky. Asistence: Ville Lajunen, Aarne Intonen.
     
    44:58
    Velká šance domácích! Filip Sandberg byl sám na levé straně a okamžitě zkusil vypálit. Brankář Salák byl už překonaný, ale zachránila ho tyčka!
     
    38:40
    Sparta nadále žije! Mikael Pyyhtiä už střílel po rychlé kombinaci z pravého kruhu už takřka do prázdné branky, ale trestuhodně přestřelil.
     
    37:27
    Bohužel pro Spartu bude následovat další vyloučení. Obránce Martin Jandus (SPA) totiž vyfasoval od rozhodčích menší trest za krosček.
     
    35:55
    Teď byli domácí hokejisté blízko vyrovnání! Filip Sandberg si vybruslil s kotoučem na hokejce na levý kruh, odkud vypálil jen do Salákovy lapačky.
     
    34:02
    Thorell musel počkat na útočné modré, až Kaše vyklidí útočné pásmo. Vzápětí se bude znovu vylučovat na straně Sparty. Miroslav Forman (SPA) se provinil držením.
    32:36 ZIKMUND - 1:2
     
    32:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Velké zaváhání domácí obrany vyústilo ve druhý sparťanský gól! Eemil Viro přihrál přímo na hokejku Vitoucha, kterého vychytal Kareev. Vzápětí nastřelil tyčku v pádu Doležal, ale LADISLAV ZIKMUND se se svou dorážkou již nemýlil! Asistence: Zdeněk Doležal, David Vitouch.
     
    31:24
    Obrovská šance pro domácí celek! Filip Sandberg projel útočným pásmem jako vítr, ale jeho rána mu příliš nesedla. Brankář Salák odrazil puk svými betony.
     
    28:39
    Sparťané měli velké štěstí! Jeden z hostujících hráčů namazal kotouč do luxusní pozice Virovi, ale obránce TPS trefil jen rameno brankáře Saláka.
     
    27:36
    Další přečíslení Sparty! Řepík zkusil v dobré pozici najít Horáka, který však prudkou přihrávku od svého kapitána nezpracoval. Škoda pro Spartu.
     
    25:30
    Sparťané své oslabení se štěstím přečkali a hned zaútočili! Doležal v přečíslení střílel z rohu kluziště, ale brankář Kareev byl pozorný.
     
    24:01
    Další velká šance Turku! Mitch Hults byl osamocen na pravém kruhu, ale brankář Salák si proti němu vyjel z brankoviště a spolehlivě zasáhl.
     
    22:58
    TPS budou hrát za malou chvíli další početní výhodu. Útočník Miroslav Forman (SPA) obdržel dvouminutový trest za hrubost. Sparta hraje v oslabení.
     
    21:24
    Teď byli sparťané blízko! Obránce Martin Jandus vystřelil prudce od modré čáry, ale brankář Kareev si našel dobrý výhled a zneškodnil jeho ránu.
    19:09 HULTS - 1:1
     
    19:09
    TPS právě vstřelilo branku!
    Přeci jen to domácím hokejistům vyšlo! V poslední minutě první třetiny Viro poslal milimetrový pas přes útočné pásmo, kde stál připravený MITCH HULTS. Domácí útočník prudce vypálil a Salák na tento pokus nemohl zareagovat. Asistence: Eemil Viro, Ville Lajunen.
     
    17:44
    Turku mohlo rychle vyrovnat! Jack Rodewald projel do útočného pásma přes dva bránící protihráče, ale Saláka už nepřekonal. Hra pokračuje dál.
     
    17:27
    Domácí hokejisté budou mít za chvíli možnost vyrovnat skóre utkání. Útočník Erik Thorell (SPA) dostává od sudích dvě trestné minuty za držení.
     
    16:08
    Velká možnost pro Spartu! Sobotka chtěl přihrát na volného Romana Horáka, který si připravoval kotouč na střelu, ale Kareev včas zasáhl.
     
    14:56
    Kotouč končí po odrazu jednoho z hráčů až v hledišti. Následuje vyloučení Vileho Lajunena (TPS), který dostává menší trest za nesportovní chování.
    07:27 DOLEŽAL - 0:1
     
    07:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    A sparťané se po krásné akci prosazují! Horák narýsoval přesnou přihrávku podél brankoviště ZDEŇKU DOLEŽALOVI, který svou střelou trefil horní část domácí branky. Asistence: Roman Horák, Michal Řepík.
     
    07:16
    Sparťané budou hrát za chvíli další přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl Tyler Steenbergen (TPS), jenž jede odpykat trest za příliš mnoho hráčů.
     
    06:34
    Nyní měli sparťané na mále! Hostující obránci chybovali na útočné modré čáře a Liukas ujel do samostatného úniku. Sólo domácího útočníka zastavil Salák.
     
    04:30
    Velká šance Sparty! Filip Chlapík se vytočil z rohu kluziště a snažil se propasírovat kotouč pod betony Kareeva. Finský brankář si kotouč pohlídal.
     
    04:19
    Přesilová hra domácího celku končí. Brankář Andrey Kareev (TPS) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za zdržování hry. Trest odpyká Steenbergen.
     
    03:03
    Bude se poprvé v utkání vylučovat. Na trestnou lavici usedá kapitán Sparty Michal Řepík (SPA), jenž vyfasoval dvouminutový trest za podrážení.

    Petr Pavlík

    Góly a asistencie: 20. Hults (Viro, Lajunen), 46. Steenbergen (Lajunen, Intonen) – 8. Doležal (Horák, Řepík), 33. Zikmund (Doležal, Vitouch), rozh. náj. Chlapík

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Řepík (SPA)
    0:0   Steenbergen (TPS)
    2. séria:
    0:0   Kaše (SPA)
    0:0   Eronen (TPS)
    3. séria:
    0:1   Chlapík (SPA)
    0:1   Rodewald (TPS)
    4. séria:
    0:1   Thorell (SPA)
    0:1   Väisänen (TPS)
    5. séria:
    0:1   Doležal (SPA)
    0:1   Hults (TPS)


    TPS Turku: Kareev (Anttila) – Viro, Lajunen, Anttalainen, Eronen, Arell, Rafkin, Ivarsson – Pyyhtiä, Hults, Rodewald – Nurmi, Hakkarainen, Sandberg – Steenbergen, Intonen, Väisänen – Liukas, Jasu, Haapanen – Vainionpää.
    HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – Mikliš, Moravčík, Němeček, Jandus, Dvořák, Polášek, Jurčina – Sobotka, Horák, Řepík – Thorell, Kaše, Chlapík – Buchtele, Prymula, Forman – Doležal, Zikmund, Dvořáček – D. Vitouch.

    Rozhodca: Kova, Vikman – Jusi, Pekkala