Växjö – Bremerhaven 5:0 (kon.) | Eisbären – Skellefteå 3:5 (kon.) | Fribourg – HC Slovan sk 5:2 (kon.)
TPS – Sparta Praha 2:3 (0:1 po s.n.) | Leksands IF – Třinec 3:2 (kon.) | Lugano – Tappara 3:6 (kon.)
po s.n. (0:1)
TPS Turku
2:3 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
HC Sparta Praha
cz Nedeľa 29.08.2021, 18:00 • Gatorade Center, Turku • Liga majstrov • Skupina A
Partner:
     
    S tímto konstatováním se s Vámi loučím, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. Na počtenou! (20:38:21)
     
    Máme za sebou opravdu velkou bitvu! Sparťané ve třetí třetině ztratili svůj náskok, načež domácí hráči poslali zápas do prodloužení. V něm byli mírně aktivnější sparťané, kteří se však neprosadili. Rozuzlení zápasu přišlo až v samostatných nájezdech, když se prosadil Filip Chlapík. Sparta zvítězila 3:2 po nájezdech a ze své skandinávské mise si odváží domů dva body.
     
    Konec zápasu.
    CHLAPÍK - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Sparta Praha.
    Máme hotovo! V samostatných nájezdech se lépe zadařilo Spartě, za kterou skóroval útočník FILIP CHLAPÍK. Sparťanský odchovanec svou přesnou střelou k tyčce nedal Kareevovi šanci zasáhnout. I díky němu si Sparta odváží domů cenné dva body.
     
    5. séria
    0:1
    Útočník Mitch Hults musel vstřelit gól, ale Salák si proti němu vyjel a svým pohotovým zákrokem uhájil svou branku! Sparta vítězí.
     
    5. séria
    0:1
    Doležal neproměňuje.
     
    4. séria
    0:1
    Väisänen neproměňuje.
     
    4. séria
    0:1
    Thorell neproměňuje.
     
    3. séria
    0:1
    Rodewald neproměňuje.
     
    3. séria
    0:1
    Prvním úspěšným střelcem na straně Sparty je Filip Chlapík, jenž svou střelou k tyčce překonal Kareeva!
     
    2. séria
    0:0
    Eronen neproměňuje.
     
    2. séria
    0:0
    Kaše neproměňuje.
     
    1. séria
    0:0
    Steenbergen neproměňuje.
     
    1. séria
    0:0
    Řepík neproměňuje.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Nájezdy začínají, jdeme na to!
     
    Ani prodloužení nerozhodlo o vítězi tohoto utkání, po krátké úpravě ledu budou následovat samostatné nájezdy!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:34
    Velká šance Sparty v poslední minutě prodloužení! Patrik Prymula v dobré jízdě zkusil vystřelit na vzdálenější tyčku, ale brankář Kareev drží svůj tým.
     
    63:52
    Sparťané v obranném pásmu nechybovali a mají kotouč na svých holích. Jeden z hostujících obránců se schoval za Salákovu branku, oba týmy střídají.
     
    63:07
    Kaše neuspěl na vhazování v útočném pásmu a dopředu míří domácí. Eronen vymýšlel další přihrávku na své spoluhráče, Salák zatím nemusel zasahovat.
     
    62:51
    Na ledě je zpět formace kolem Davida Kašeho. Thorell střílel ze záklonu na pravém kruhu, ale střela mu příliš nesedla a kotouč má ve své moci Kareev.
     
    61:50
    Hra se rychle přesouvá na opačnou stranu kluziště. Patrik Prymula zkoušel hledat svého spoluhráče, ale domácí hráči byli pozorní. Kotouč mají domácí.
     
    61:13
    A pozor na druhé straně! Tyler Steenbergen se protáhl po levé straně kluziště, ale poslední hráč Sparty dokázal zastavit domácího útočníka.
     
    60:11
    Elitní formace Sparty na ledě. Horák obkroužil branku a vzápětí mohl střílet Sobotka! Druhý jmenovaný ale svou střelou jen přestřelil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Divoká třetí třetina je za námi! Ve třetí části se povedlo domácím vyrovnat zásluhou Tylera Steenbergena. Další góly už ovšem nepadly, o vítězi tak rozhodne prodloužení či až samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:30
    Mohlo být rozhodnuto! Nurmi vystřelil z dobré pozice na levém kruhu, který svou ranou orazítkoval tyčku Salákovy branky! Velké štěstí pro Spartu.
     
    59:01
    Sobotka vyhrál vhazování v útočném pásmu a sparťané zaútočili! Moravčík si potáhl kotouč na modré čáře, ale clonící útočník Turku odrazil puk do střední třetiny.
     
    58:51
    Ruben Rafkin odzbrojil jednoho z hostujících hráčů, ale domácí TPS se s pukem na holích daleko nedostalo. Po zakázaném uvolnění se hra vrátí před Kareeva.
     
    58:11
    Poslední dvě minuty základní hrací doby. Jurčina spěchal za kotoučem do obranného pásma a za pomoci Saláka dostávají sparťané kotouč do bezpečí.
     
    57:26
    Sobotka střílel z dobré pozice na pravém kruhu pro vhazování! Střela sparťanského útočníka byla velmi razantní, ale také nepřesná.
     
    56:40
    Sparta založila další útok z vlastního pásma. Michal Řepík najel do útočné třetiny z pravé strany, odkud chtěl hned vypálit, ale Kareev byl na svém místě.
     
    56:08
    Sparťané se dlouho drželi v útočném pásmu před Kareevem. Kaše spolupracoval na modré čáře s Thorellem, ale hosté se sami připravili o útočné pásmo.
     
    55:18
    Dalším hříšníkem na straně TPS je útočník Mikael Pyyhtiä (TPS). Finský forvard vyfasoval dvě trestné minuty za nebezpečnou hru vysokou holí.
     
    54:55
    Sobotka sice nevyzrál na domácího obránce, ale Spartě to nemusí vadit. Rozhodčí totiž signalizují trest na domácí straně, bude se znovu vylučovat.
     
    54:09
    První útočná formace Turku je zpět na ledě. Jack Rodewald čekal na přihrávku od svého spoluhráče, ale sparťané se včas stačili vrátit.
     
    53:59
    Sparťané se tlačí do útočného pásma a chtějí přidat třetí zásah. David Vitouch střílel z pravého kruhu pro vhazování jen do připravené náruče Kareeva.
     
    53:34
    Zdeněk Doležal nahrál po mantinelu na druhou stranu, kde už byl připravený Zikmund. Druhý jmenovaný chtěl okamžitě vystřelit, ale Kareev nemusel zasahovat.
     
    52:44
    Domácí hokejisté nyní přitvrdili u mantinelu. David Kaše chtěl obejít jednoho z hráčů TPS, ale svůj záměr nedotáhl do úspěšného konce. Oba týmy střídají.
     
    52:11
    Domácí hokejisté přesunuli hru do útočného pásma, ale při svém založení útoku si neporozuměli v rozehrávce. Sudí píská další zakázané uvolnění.
     
    51:39
    Další náznak šance ze strany Sparty! Michal Řepík čekal na přihrávku od Romana Horáka, ale sparťanský kapitán v záklonu nedokázal dobře zakončit.
     
    51:21
    Polášek společně s Doležalem měli spoustu práce v obranném pásmu, ale nakonec sparťané celou situaci zvládli bez problémů a hra je v neutrální zóně.
     
    50:24
    Po delší době byla k vidění sparťanská akce! Milan Jurčina se opřel do své rány od modré čáry a jeho velmi prudká dělovka proletěla vedle branky.
     
    49:54
    Kapitán domácího mužstva Juhani Jasu zkoušel okamžitě pálit po přejezdu útočné modré čáry. Brankář Salák byl povyjetý a jeho střelu zneškodnil.
     
    49:17
    Ville Lajunen jen nahodil kotouč do útočného pásma, kde jsou ovšem jen sparťané. Hosté rychle obrátili hru na druhou stranu, Kareev musel zasahovat.
     
    48:32
    Chlapík se vložil do domácí souhry a sparťané na chvíli otupili tlak TPS. Za kotoučem ještě spěchal útočník Kaše, který měl ale k puku příliš daleko.
     
    47:54
    Po kratičké přestávce se vhazovalo v obranném pásmu Sparty. Domácí hokejisté zvládli buly lépe, ale sami se vyhnali až do středního pásma.
     
    47:47
    Salák měl nyní hodně práce se střelami od domácích hráčů. Obránce Eemil Viro vypálil z nadějné pozice, ale sparťanský brankář tentokrát byl rychlejší.
     
    47:18
    TPS znovu útočí a sparťané jsou v posledních minutách spíše zaměstnáváni v obranném pásmu. Rodewald chtěl střílet, ale rána mu nesedla.
     
    47:12
    Sparta se snaží rychle odpovědět. Martin Jandus hledal rychlou přihrávkou najetého spoluhráče na útočné modré čáře, ale domácí obránci byli na místě.
    45:42 STEENBERGEN - 2:2
     
    45:42
    TPS právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno! Po zmatcích v obranném pásmu se domácí prosazují. TYLER STEENBERGEN jemně posunul kotouč směrem na branku a kotouč propadl Salákovi až do branky. Asistence: Ville Lajunen, Aarne Intonen.
     
    44:58
    Velká šance domácích! Filip Sandberg byl sám na levé straně a okamžitě zkusil vypálit. Brankář Salák byl už překonaný, ale zachránila ho tyčka!
     
    44:21
    Filip Chlapík ve spolupráci s Thorellem ještě zaměstnali domácí obranu. Jejich souhru narušil až obránce Rafkin, díky kterému se hra dostává do střední zóny.
     
    43:25
    Michal Řepík natáhl svou hokejku, aby dosáhl na kotouč, ale výrazně blíže k němu měli domácí obránci. TPS se dostává znovu do útočného pásma.
     
    43:08
    Sparťané rychle přesunuli hru na druhou stranu kluziště, ale Kareev mohl zůstat v klidu. Rozhodčí píská hru rukou a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    42:09
    Finský tým vybojoval kotouč v rohu kluziště a hra se vzápětí dostala na modrou čáru k domácím obráncům. Salák nahození od modré čáry zneškodnil.
     
    41:35
    Sparta mohla vést o dvě branky! David Kaše zkoušel prostrčit kotouč u levé tyčky z pohledu Kareeva, ale finský gólman se nenechal nachytat. Hra pokračuje.
     
    40:48
    Mikael Hakkarainen nabral rychlost ve středním pásmu a prohnal se až do útoku. Brankář Alexander Salák musel rychle zasáhnout a přerušit hru.
     
    40:03
    Roman Horák vyhrál úvodní vhazování na začátku třetí třetiny a sparťané okamžitě útočí. Sobotka byl sám před brankou Kareeva, kterého ovšem nepřekonal.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba týmy už jsou zpátky na ledové ploše, třetí třetina začíná.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:45 hodin.
     
    Prostřední perioda je za námi. Sparťané mají po čtyřiceti minutách blíže k vítězství. Ve 33. minutě využil chyby v domácí obraně útočník Ladislav Zikmund, jenž překonal brankáře Kareeva podruhé v tomto utkání.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Jandus je zpátky na ledové ploše, Sparta své oslabení zvládla. Mezitím však domácí hráči ještě chvíli kombinovali, ale puk končí až v ochranné síti.
     
    38:40
    Sparta nadále žije! Mikael Pyyhtiä už střílel po rychlé kombinaci z pravého kruhu už takřka do prázdné branky, ale trestuhodně přestřelil.
     
    37:54
    Horák se natáhl svou hokejkou a podařilo se mu dostat kotouč alespoň do středního pásma. Domácí hokejisté rozjíždějí svůj kolotoč ze svého pásma.
     
    37:27
    Bohužel pro Spartu bude následovat další vyloučení. Obránce Martin Jandus (SPA) totiž vyfasoval od rozhodčích menší trest za krosček.
     
    36:31
    Forman je zpátky na ledové ploše a Sparta už hraje v plném počtu. Mezitím Mikliš pronikl s kotoučem do útoku a poté hledal Buchteleho, kterého domácí zablokovali.
     
    35:55
    Teď byli domácí hokejisté blízko vyrovnání! Filip Sandberg si vybruslil s kotoučem na hokejce na levý kruh, odkud vypálil jen do Salákovy lapačky.
     
    35:37
    Sobotka nevyužil dalšího zaváhání domácí obrany a naopak musel zasahovat Salák. Steenbergen vystřelil z levé strany, ale sparťanský gólman zasahuje.
     
    35:08
    Vhazování ve středovém kruhu vyhrál Sobotka na sparťanské hokejky a jeden z hostujících obránců vyhodil touš až do obranného pásma TPS.
     
    34:51
    Sparťané nyní prudce vyhodili kotouč z obranného pásma až ke Kareevovi a hostující čtveřice nadále šetří cenné vteřiny z Formanova oslabení.
     
    34:11
    Horák zvládl vyhrát vhazování po levici Saláka, ale domácí hokejisté se dostali zpět na kotouč. Hakkarainen nahrál Hultsovi a jeho ránu zneškodnil Salák.
     
    34:02
    Thorell musel počkat na útočné modré, až Kaše vyklidí útočné pásmo. Vzápětí se bude znovu vylučovat na straně Sparty. Miroslav Forman (SPA) se provinil držením.
     
    33:11
    Na druhé straně se musel pro změnu vyznamenat brankář Salák. Před brankou byl ještě nehlídaný Jasu, ale hostující gólman si vše pohlídal.
     
    32:45
    Sparťané se znovu zabydleli v útočném pásmu a ohrozili brankáře Kareeva. Domácí gólman raději přerušil divokou pasáž hry.
    32:36 ZIKMUND - 1:2
     
    32:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Velké zaváhání domácí obrany vyústilo ve druhý sparťanský gól! Eemil Viro přihrál přímo na hokejku Vitoucha, kterého vychytal Kareev. Vzápětí nastřelil tyčku v pádu Doležal, ale LADISLAV ZIKMUND se se svou dorážkou již nemýlil! Asistence: Zdeněk Doležal, David Vitouch.
     
    31:45
    Salákovi nyní spadla maska na led, rozhodčí okamžitě přerušuje hru. Sparťanský gólman je už připravený a hra může znovu pokračovat.
     
    31:24
    Obrovská šance pro domácí celek! Filip Sandberg projel útočným pásmem jako vítr, ale jeho rána mu příliš nesedla. Brankář Salák odrazil puk svými betony.
     
    31:11
    Moravčík si zastavil jedoucí puk za brankou Saláka, ale sparťané si celou situaci ještě zkomplikovali. Jeden z domácích hráčů zakončil nepřesně.
     
    30:11
    Němeček zastavil kotouč ve středním pásmu a sparťané opět zahrozili. Řepík v náznaku přečíslení zkoušel hledat své spoluhráče, leč neúspěšně.
     
    29:39
    Sparťané sice vyhráli vhazování ve svém obranném pásmu, ale velmi prudká přihrávka zapříčinila další zakázané uvolnění. Hra se vrací před Saláka.
     
    29:34
    Kalle Väisänen se vymanil z rohu kluziště a štiplavou ranou pořádně pověřil pozornost brankáře Alexandera Saláka. Sparťanský muž s maskou přerušuje hru.
     
    28:39
    Sparťané měli velké štěstí! Jeden z hostujících hráčů namazal kotouč do luxusní pozice Virovi, ale obránce TPS trefil jen rameno brankáře Saláka.
     
    28:21
    David Kaše zvládl vhazování po pravici domácího brankáře, ale nepřesná přihrávka na modrou čáru vyhání hosty až do středního pásma. Hra pokračuje dál.
     
    28:02
    Sparta se ještě na chvíli usadila v útočném pásmu a Kareev musel zasahovat. Kapitán Michal Řepík na něj poslal střelu od modré čáry, hra je přerušena.
     
    27:36
    Další přečíslení Sparty! Řepík zkusil v dobré pozici najít Horáka, který však prudkou přihrávku od svého kapitána nezpracoval. Škoda pro Spartu.
     
    26:47
    Nyní byl Miroslav Forman ve velké šanci! Sparťanský útočník zkusil vystřelit, ale domácí brankář Turku byl znovu dobře připravený a zamezil dalšímu gólu.
     
    26:18
    Miroslav Forman trochu zazmatkoval na útočné modré čáře, ale domácí hokejisté toho nedokázali využít. Sparta se dostává do neutrální zóny.
     
    25:30
    Sparťané své oslabení se štěstím přečkali a hned zaútočili! Doležal v přečíslení střílel z rohu kluziště, ale brankář Kareev byl pozorný.
     
    24:48
    Domácí hokejisté nadále tlačí a Salák se ve svém pracovišti rozhodně nenudí. Eronen na něj vyslal prudký projektil od modré, sparťanský brankář zasahuje.
     
    24:01
    Další velká šance Turku! Mitch Hults byl osamocen na pravém kruhu, ale brankář Salák si proti němu vyjel z brankoviště a spolehlivě zasáhl.
     
    23:06
    Domácí hokejisté se usadili okamžitě v útočném pásmu a Salák se musel pořádně ohánět. Nyní na něj vypálil prudkou ránu Eronen, ale skóre se nemění.
     
    22:58
    TPS budou hrát za malou chvíli další početní výhodu. Útočník Miroslav Forman (SPA) obdržel dvouminutový trest za hrubost. Sparta hraje v oslabení.
     
    22:17
    Na druhé straně musel zasahovat brankář Salák! Filip Sandberg se prokličkoval přes sparťanskou obranu a hostující gólman vytasil svůj beton.
     
    21:24
    Teď byli sparťané blízko! Obránce Martin Jandus vystřelil prudce od modré čáry, ale brankář Kareev si našel dobrý výhled a zneškodnil jeho ránu.
     
    20:44
    Sparťané se dlouho drželi v útočném pásmu. Sobotka s Řepíkem uzmuli kotouč na svoje hokejky, ale Kareev zatím nemusel řešit další nebezpečnou situaci.
     
    20:08
    Sparťané vyhráli úvodní vhazování ve středovém kruhu a mohou se ihned přesunout do útočného pásma. Miklišovo nahození z rohu kluziště bylo nepřesné.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči se už pomalu vracejí zpět ze svých kabin na ledovou plochu, druhá třetina může odstartovat!
     
    Další třetina začne přibližně v 18:53 hodin.
     
    První třetina nabídla vcelku zajímavou podívanou, ve které jsme zatím viděli dvě branky. Skóre utkání nejprve otevřel Zdeněk Doležal, ale v poslední minutě úvodní periody vyrovnal svou trefou Mitch Hults. Oba týmy půjdou do kabin za nerozhodného stavu 1:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Sparťané se ještě usadili v závěrečných minutách úvodního dějství před Kareevem, ale do další střelecké pozice se už neprobojovali. První třetina pomalu končí.
    19:09 HULTS - 1:1
     
    19:09
    TPS právě vstřelilo branku!
    Přeci jen to domácím hokejistům vyšlo! V poslední minutě první třetiny Viro poslal milimetrový pas přes útočné pásmo, kde stál připravený MITCH HULTS. Domácí útočník prudce vypálil a Salák na tento pokus nemohl zareagovat. Asistence: Eemil Viro, Ville Lajunen.
     
    18:24
    TPS si nerozumělo ve své rozehrávce, čehož sparťané okamžitě využívají. Michal Moravčík se opřel do puku za svou brankou a kotouč končí až u Kareeva.
     
    17:44
    Turku mohlo rychle vyrovnat! Jack Rodewald projel do útočného pásma přes dva bránící protihráče, ale Saláka už nepřekonal. Hra pokračuje dál.
     
    17:27
    Domácí hokejisté budou mít za chvíli možnost vyrovnat skóre utkání. Útočník Erik Thorell (SPA) dostává od sudích dvě trestné minuty za držení.
     
    17:14
    Sparťané svoji početní výhodu nevyužili a domácí hokejisté už hrají znovu v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím Chlapík bojoval o puk v rohu kluziště.
     
    16:08
    Velká možnost pro Spartu! Sobotka chtěl přihrát na volného Romana Horáka, který si připravoval kotouč na střelu, ale Kareev včas zasáhl.
     
    15:39
    Sparťané se chtěli rychle přesunout do útočného pásma TPS, ale nepřesnou přihrávkou se hosté vymanili až do svého obranného pásma.
     
    14:56
    Kotouč končí po odrazu jednoho z hráčů až v hledišti. Následuje vyloučení Vileho Lajunena (TPS), který dostává menší trest za nesportovní chování.
     
    14:34
    Dvořák si sebral kotouč a následně zkoušel hledat najetého Formana. Prudký pas ovšem druhý jmenovaný nezpracoval a puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    13:37
    Haapanen se snažil vydolovat puk u mantinelu, ale dobrou práci odvedl obránce Mikliš. Sparťané se dostávají s kotoučem až do útočného pásma.
     
    12:57
    Polášek ještě udržel kotouč na útočné modré čáře a bojovat o něj mohl vzápětí Zikmund. Sparťanský útočník neměl rychlost, čehož domácí využili.
     
    12:08
    Martin Jandus rozehrál kotouč z vlastního obranného pásma nepřesně a domácí Väisänen ještě chtěl ohrozit Saláka. Jeho počínání bylo neúspěšné.
     
    11:22
    Sparťané zatím dobře bruslí a z toho pramení šance! David Kaše si najel po pravé straně kluziště do dobré střelecké pozice, ale jeho rána skončila mimo.
     
    10:28
    Forman se dobře vrátil do obranného pásma, aby pomohl svým obráncům s rozehrávkou. Dobré napadání TPS však musel hasit svým dalším zákrokem Salák.
     
    09:44
    Domácí hráči chtěli pokračovat ve svém tlaku před brankářem Salákem, ale Řepík za pomoci svých obránců dobře zapracoval a puk končí ve středním pásmu.
     
    08:54
    A mohlo být rázem vyrovnáno! Intonen se prokličkoval až do útočného pásma k Salákovi, ale sparťanský brankář podržel kotouč pod svojí lapačkou.
     
    08:28
    David Němeček udělal oblouk v obranném pásmu za brankou Saláka, ale hosté se daleko s kotoučem nedostali. Do útočného pásma míří domácí hráči.
    07:27 DOLEŽAL - 0:1
     
    07:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    A sparťané se po krásné akci prosazují! Horák narýsoval přesnou přihrávku podél brankoviště ZDEŇKU DOLEŽALOVI, který svou střelou trefil horní část domácí branky. Asistence: Roman Horák, Michal Řepík.
     
    07:16
    Sparťané budou hrát za chvíli další přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl Tyler Steenbergen (TPS), jenž jede odpykat trest za příliš mnoho hráčů.
     
    07:16
    David Kaše chtěl pokračovat v útočné akci po levé straně kluziště, ale kotouč už byl zpět ve středním pásmu. Rozhodčí píská postavení mimo hru.
     
    06:34
    Nyní měli sparťané na mále! Hostující obránci chybovali na útočné modré čáře a Liukas ujel do samostatného úniku. Sólo domácího útočníka zastavil Salák.
     
    05:47
    Další velmi dobrá příležitost pro Spartu! Moravčík posunul kotouč na pravý kruh Romanu Horákovi, který svou tvrdou střelou nastřelil jen gólmana Kareeva.
     
    05:20
    Kapitán Řepík je zpátky na ledové ploše a Spartě začíná zkrácená přesilová hra. Sobotka se snažil přihrát Horákovi do dobré pozice, který byl ovšem pokrytý.
     
    04:30
    Velká šance Sparty! Filip Chlapík se vytočil z rohu kluziště a snažil se propasírovat kotouč pod betony Kareeva. Finský brankář si kotouč pohlídal.
     
    04:19
    Přesilová hra domácího celku končí. Brankář Andrey Kareev (TPS) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za zdržování hry. Trest odpyká Steenbergen.
     
    03:50
    Nyní se domácím hráčům nepodařilo rozehrát úplně podle představ a sudí píská zakázané uvolnění. Sparta zatím brání výborně a šetří cenné vteřinky.
     
    03:28
    Domácí hokejisté se usadili v útočném pásmu na modré čáře, ale sparťané byli dobře zformovaní. Sobotka s Horákem dobře zapracovali a puk letí až ke Kareevovi.
     
    03:03
    Bude se poprvé v utkání vylučovat. Na trestnou lavici usedá kapitán Sparty Michal Řepík (SPA), jenž vyfasoval dvouminutový trest za podrážení.
     
    02:45
    Tomáš Dvořák poslal prudkou přihrávku do útočného pásma, kterou však nikdo z jeho spoluhráčů nezachytil. Rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    02:21
    Johan Ivarsson chtěl nahodit kotouč na brankáře Alexandera Saláka od modré čáry, ale na poslední chvíli ho zablokoval jeden ze sparťanských obránců.
     
    01:42
    Ladislav Zikmund našlápl ve středním pásmu a povedlo se mu dojet nahozený kotouč v rohu kluziště. Sparťané se ale k dalšímu ohrožení Kareeva nedostali.
     
    00:44
    David Kaše vyhrál buly po pravici Kareeva a sparťané se udrželi na kotouči v útočném pásmu. Thorell ještě bojoval v pravém rohu, ale domácí obránci byli úspěšnější.
     
    00:29
    Vhazování v obranném pásmu Sparty zvládli hosté, ale Chlapík v útočném pásmu nedosáhl na prudkou přihrávku od svého spoluhráče. Hra pokračuje dál.
     
    00:18
    Domácí hokejisté na chvíli udrželi hru v útočném pásmu a Salák se musel ohánět! Mitch Hults střílel z levé strany, ale jeho střela byla příliš nepřesná.
     
    00:08
    Sparťané vyhráli úvodní vhazování ve středovém kruhu a ihned se přesunuli do útočného pásma. Rozhodčí ale píská zakázané uvolnění, hra se stěhuje před Saláka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už pomalu nastupují na ledovou plochu, utkání může začít!
     
    Ještě jednou přeji všem hezké nedělní odpoledne. Atraktivní utkání mezi Turku a Spartou startuje přibližně za půl hodiny a vy si mezitím můžete prohlédnout níže sestavy obou celků.
     
    Úvodní sestavy:

    TPS Turku: Kareev (Anttila) – Viro, Lajunen, Anttalainen, Eronen, Arell, Rafkin, Ivarsson – Pyyhtiä, Hults, Rodewald – Nurmi, Hakkarainen, Sandberg – Steenbergen, Intonen, Väisänen – Liukas, Jasu, Haapanen – Vainionpää.

    HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – Mikliš, Moravčík, Němeček, Jandus, Dvořák, Polášek, Jurčina – Sobotka, Horák, Řepík – Thorell, Kaše, Chlapík – Buchtele, Prymula, Forman – Doležal, Zikmund, Dvořáček – D. Vitouch.

    Rozhodčí: Kova, Vikman – Jusi, Pekkala.
     
    Hezký nedělní podvečer! Sparta se ve druhém hracím kole nového ročníku Ligy mistrů představí na ledě TPS Turku, proti kterému bude chtít napravit předchozí porážku ve Švédsku. Utkání startuje v 18.00 hodin a vy ho můžete sledovat na našem webu prostřednictvím textového online přenosu. Přeji všem fandům příjemnou zábavu!
     
    Turku má za sebou výsledkově nepovedený duel s Bremerhavenem. Finský celek prohrával v průběhu utkání už o dvě branky, které stačily německému týmu na vítězství. Za TPS se prosadil v šedesáté minutě duelu švédský forvard Filip Sandberg, jenž alespoň umazal nulu na kontě vstřelených gólů TPS. Finské Turku prohrálo v nové sezoně Ligy mistrů na svém ledě v poměru 1:2.
     
    Sparta vstoupila do nového ročníku Ligy mistrů porážkou na ledě švédského Växjö. Sympatický výkon ze strany Pražanů nestačil na domácí tým, kterému stačily k vítězství dvě branky. Za Spartu skóroval pouze její kapitán Michal Řepík, jenž na konci zápasu odčaroval kouzlo soupeřova brankáře. Sparťané po velkém boji prohráli na ledě Växjö 1:2 a dle slov Romana Horáka půjdou do druhé venkovní bitvy s odhodláním.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Petr Pavlík

    Góly a asistencie: 20. Hults (Viro, Lajunen), 46. Steenbergen (Lajunen, Intonen) – 8. Doležal (Horák, Řepík), 33. Zikmund (Doležal, Vitouch), rozh. náj. Chlapík

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Řepík (SPA)
    0:0   Steenbergen (TPS)
    2. séria:
    0:0   Kaše (SPA)
    0:0   Eronen (TPS)
    3. séria:
    0:1   Chlapík (SPA)
    0:1   Rodewald (TPS)
    4. séria:
    0:1   Thorell (SPA)
    0:1   Väisänen (TPS)
    5. séria:
    0:1   Doležal (SPA)
    0:1   Hults (TPS)


    TPS Turku: Kareev (Anttila) – Viro, Lajunen, Anttalainen, Eronen, Arell, Rafkin, Ivarsson – Pyyhtiä, Hults, Rodewald – Nurmi, Hakkarainen, Sandberg – Steenbergen, Intonen, Väisänen – Liukas, Jasu, Haapanen – Vainionpää.
    HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – Mikliš, Moravčík, Němeček, Jandus, Dvořák, Polášek, Jurčina – Sobotka, Horák, Řepík – Thorell, Kaše, Chlapík – Buchtele, Prymula, Forman – Doležal, Zikmund, Dvořáček – D. Vitouch.

    Rozhodca: Kova, Vikman – Jusi, Pekkala