Jednotlivci - poobedná kvalifikácia (ženy) sk (prebieha) | Jednotlivci - dopolední kvalifikace (muži) (kon.)
Jednotlivci - doobedná kvalifikácia (ženy) sk (kon.) | Jednotlivci - odpolední kvalifikace (muži) (kon.)
Jednotlivci - poobedná kvalifikácia (ženy) sk (kon.)
koniec udalosti
Jednotlivci - poobedná kvalifikácia (ženy)

Štvrtok 29.07.2021, 09:26Olympijské hry - Lukostreľba
     
    Ďalšia časť ženskej kvalifikácie v lukostreľbe je už minulosťou a spoznali sme postupujúce do ďalšej fázy. Pripomínam, že Slovensko po ďalšom kvalifikačnom bloku už nebude mať v tomto športe svojho zástupcu, keďže nad ránom nášho času Denisa Baránková vypadla.

    Ďakujem za pozornosť, prajem ešte pekný deň! (11:42:53)
     
    Poobedná kvalifikácia žien v lukostreľbe sa práve skončila!
     
    1/16
    Kórejčanka zvládla aj nasledujúci set lepšie, zvíťazila v ňom na skóre 28:25 a po výsledku 7:1 na sety postupuje do ďalšej fázy!
     
    1/16
    Skvelý výkon Kórejčanky v tomto sete, vo všetkých pokus trafila desiatku a po výhre 30:27 sa ujíma vedenia 5:1 na sety!
     
    1/16
    Druhý set dopadol lepšie pre kórejskú reprezentantku, na skóre zvíťazila 28:24 a ide do vedenia 3:1 na sety!
     
    1/16
    V prvom sete sa zrodila remíza 27:27 a tak obe reprezentantky získavajú po jednom bode!
     
    1/16
    Posledný eliminačný súboj v kategórii žien dnes zvedú San Anová (Kórea) a Ane Marcelle dos Santosová (Brazília).
     
    Teraz je na programe ešte jeden mužský eliminačný súboj 1/16 a potom sa ešte uskutoční jeden ženský rovnako v eliminačnom súboji 1/16. Opäť tak na malú chvíľu si dáme pauzu a znova sa potom vrátime keď začne ten ženský súboj.
     
    1/32
    Ďalej ide Brazílčanka! Jej súperka v treťom pokuse v tomto sete zaznamenáva 0 a tak prehráva tento set 17:27 a z postupu do ďalšej fázy sa raduje dos Santosová!
     
    1/32
    29:28 víťazí teraz Mexičanka a vyrovnáva na 4:4 v setoch!
     
    1/32
    Aj v ďalšom sete víťazí Brazílčanka, teraz vyhráva na skóre 28:25 a vyhráva 4:2 na sety! Ďalší set už musí získať Mexičanka, ináč vypadáva.
     
    1/32
    Druhý set putuje na konto Brazílčanky, ktorá zvíťazila na skóre len veľmi tesne 28:27 a vyrovnáva v setoch na 2:2!
     
    1/32
    No, prvý set dopadol jednoznačne v prospech Mexičanky. Zvíťazila v skóre 28:18 a ujíma sa vedenia 2:0 na sety!
     
    1/32
    V eliminačnom súboji 1/32 sa teraz proti sebe postavia Ane Marcelle dos Santosová z Brazílie a Ana Vazquezová z Mexika.
     
    1/32
    Tretí set v rade na konte kórejskej reprezentantky a tak postupuje ďalej! V tomto sete víťazí 28:22 a celkovo postupuje ďalej po výhre 6:2 na sety!
     
    1/32
    No a Kórejčanka ide do vedenia, získava druhý set za sebou po víťazstve 28:26 a vyhráva 4:2 na sety!
     
    1/32
    Druhý set dopadol lepšie pre Anovú, ktorá v skóre víťazí 27:23 a vyrovnáva celkový stav na 2:2!
     
    1/32
    Prvý set dopadol lepšie pre Hourtouovú, ktorá vyhrala 28:27 vďaka lepšiemu prvému výstrelu a ujíma sa vedenia 2:0!
     
    1/32
    V eliminačnom súboji 1/32 sa teraz proti sebe postavia San Anová (Kórea) a Marlyse Hourtouová (Čad). Možno sa pýtate čo to je za štát pri druhej menovanej, je to krajina v strednej Afrike.
     
    Opäť sú teraz na programe aj mužské zápolenia. Teraz za sebou nasledujú dve mužské dvojice v rámci eliminačného súboja 1/32. Znova si tak dáme krátku pauzu a prihlásime sa, keď bude prebiehať ďalší ženský eliminačný súboj.
     
    1/16
    A napokon aj tretí set dopadlo úspešne pre Barbelinovú, ktorá zdolala svoju holandskú súperku 29:24, získala ďalšie 2 body a celkovo sa stáva víťazkou tohto stretnutia 6:0 a postupuje ďalej!
     
    1/16
    V druhom sete je opäť úspešnejšia francúzska reprezentantka, ktorá zdolala svoju súperku 28:26 a získava tak ďalšie dva body, čím vyhráva 4:0 a to je už pre Holanďanku veľmi kritický moment.
     
    1/16
    V prvom sete je úspešnejšia Barbelinová z Francúzska, ktorá zaznamenala 24 bodov, zatiaľ čo jej súperka len 21 a tak ide do vedenia 2:0 na sety.
     
    1/16
    Sme späť, ďalšia ženská dvojica, ktorá zvedie eliminačný súboj o postup do ďalšej fázy je Lisa Barbelinová z Francúzska a Gabriela Schloesserová z Holandska. Obidve pred malou chvíľou zvládli svoj boj v predchádzajúcej časti a teraz zvedú boj v šestnásťfinále.
     
    Teraz sa do hry dostáva mužská dvojica. Po ich boji sa zameriame na eliminačný súboj žien v šestnásťfinále. Na malú chvíľu tak má náš prenos pauzu, čoskoro sme späť.
     
    1/32
    V rozstrele napokon dopadla lepšia Schloesserová z Holandska, ktorá zdolala svoju súperku tým, že strelila deviatku, zatiaľ sú jej súperka len osmičku! Takže aj tu to bolo veľmi tesné.
     
    1/32
    Napokon aj Ruska opäť zaznamenáva rovnaký počet bodov ako jej súperka, obe znova získavajú po jednom bode a na sety to je vyrovnané 5:5!
     
    1/32
    Tak napokon je tu oprava skóre pri Schloesserovej. Napokon v tomto sete zaznamenáva 26 bodov a čaká kedy dostrieľa jej súperka.
     
    1/32
    Posledný tretí pokus Holanďanke nevyšiel, zaznamenala len 7 bodov a celkovo ich v tomto sete získava len 25! To je šanca pre jej súperku.
     
    1/32
    Dostávame sa do piateho setu. Oproti prvej dvojici je toto veľmi vyrovnaný boj, rozhodujúci bude každý jeden pokus.
     
    1/32
    Nuž a napokon aj Gomboevová nastrieľala 27 bodov, takže obe opäť získavajú po jednom bode, stav je vyrovnaný 4:4!
     
    1/32
    Aj v tomto sete zaznamenáva Schloesserová 27 bodov. Čakáme, ako sa bude dariť jej ruskej súperke.
     
    1/32
    Takže, obe reprezentantky získavajú po jednom bode a ich vzájomný stav je vyrovnaný 3:3!
     
    1/32
    Ruska zaznamenáva 8, 10 a 9 a tak je stav vyrovnaný v tomto sete 27:27.
     
    1/32
    Trikrát po 9 bodov zaznamenala Holanďanka.
     
    1/32
    Tu zatiaľ sledujeme veľmi vyrovnaný boj. Je to 2:2, každý jeden set je naozaj veľmi tesný.
     
    1/32
    Druhú dvojicu tejto kvalifikácie tvoria Svetlana Gomboevová z Ruska a Gabriela Schloesserová z Holandska.
     
    1/32
    Do ďalšej časti napokon jednoznačne postupuje francúzska reprezentantka, ktorá porazila svoju súperku 6:2! Tu to bolo teda veľmi jednoznačné.
     
    1/32
    Máme tu prvú dvojicu tejto kvalifikácie. Medzi sebou o postup do ďalšej fázy práve bojujú Lisa Barbelinová z Francúzska a Tatiana Andreoliová z Talianska.
     
    Poobedná kvalifikácia žien v lukostreľbe sa práve začala!
     
    Prajem príjemné ráno všetkým fanúšikom športu! Začneme hneď priam fantastickou správou, keďže Zuzana Rehák-Štefečeková získala pre naše farby prvú medailu na týchto hrách a je z toho hneď zlatá medaila! Zuzke gratulujeme a ďakujeme!

    Dnešný olympijsky program pokračuje aj lukostreľbou. Doobedná kvalifikácia sa už skončila a žiaľ, tu sme nemali dôvod na radosť. Naša reprezentantka Denisa Baránková vypadla v 1. kole vyraďovacej časti a na OH tak uzavrela svoje účinkovanie. Ďalej pokračuje jej súperka Estónka Reena Pärnatová, ktorá vyradila našu reprezentantku vo veľkej päťsetovej bitke 6:4.

    Program v tomto športe pokračuje poobednou kvalifikáciou. V nej by sa malo predstaviť 6 dvojíc a spoznáme tak ďalšie postupujúce.
     
    Vítam všetkých fanúšikov lukostreľby, OH a obzvlášť slovenského športu! OH plynule pokračujú ďalej a vo štvrtok ráno okrem iného je na programe kvalifikácia žien v lukostreľbe. Jej poobedná časť sa začína o 09:26 nášho času.

    Kvalifikačné boje v lukostreľbe a v kategórii žien sú ešte na programe podľa delenia na doobednú kvalifikáciu (02:30 nášho času) a poobednú (09:26 nášho času). Uvidíme hneď viacero eliminačných súbojov a do nich sa dostane aj slovenská reprezentantka Denisa Baránková, ktorej budeme všetci držať palce.

    Naša reprezentantka by sa podľa posledných informácií mala dostať do deja o 5:45 nášho času, čo je teda podľa rozdelenie už ten doobedný program kvalifikácie, ktorý sa začína 02:56 nášho času. Tento prenos bude zameraný na poobednú kvalifikáciu, takže by sa v nej naša reprezentantka nemala predstaviť, ale pri lukostreľbe sme si už mohli zvyknúť, že plánovanie zápasov je dosť komplikované a zvyknúť sa meniť jednotlivé zápasy.

    V doobednej kvalifikácii by sa malo predstaviť 12 dvojíc. Je však otázne, či sa do hry dostanú všetky, alebo sa to zase nejako prelosuje. V tej poobednej je potom na programe 6 dvojíc. Uvidíme teda až pred samotným začiatkom a aj počas diania, ako to napokon bude.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 09:26.

    Miroslav Revaj