Pistole 25 m - přesnost (ženy) Vítěz: Z. Arunovićová (SRB) (kon.) | Trap - deň druhý (ženy) sk Vítěz: Z. Rehák Štefečeková (SVK) (kon.)
Trap - deň druhý (muži) sk Vítěz: J. Lipták (CZE) (kon.) | Trap - finále (ženy) sk Víťaz: Zuzana Rehak Štefečeková(SVK) (kon.)
Trap - finále (muži) sk Víťaz: Jiří Lipták(CZE) (kon.)
koniec udalosti
Trap - finále (muži)

Víťaz: Jiří Lipták(CZE)

Štvrtok 29.07.2021, 08:30Olympijské hry - streľba
     
    Tak ako zle a beznádejne vyzerali šance Liptáka na začiatku finále, tak nakoniec je z toho preňho zlatá eufória, keď mu k nemu pomohli chyby súperov, ale sám sa vrátil vždy do boja vďaka presnej ruke. Katastrofálne finále dopadlo pre Orozco Diaza, ktorý bol dlho suverénny, ale potom prišla prvá chyba, ktorá znamenala v jeho výkone nečakaný zlom a nakoniec skončil až na štvrtom mieste, takže bez medaily. Lipták sa potom dostal v tesnom súboji aj pred Cowarda Holleyho, ktorý získal bronz a český súboj o zlato bol realitou. V ňom dvojbodovú výhodu Kostelecký rýchlo stratil, do vedenia o jeden bod išiel Lipták, ale ani ten neudržal a musel rozhodnúť až dlhý rozstrel. V ňom neuspel Kostelecký, ktorý tak nezískal druhé zlato z olympijských hier, pretože predtým triumfoval v Pekingu. Naopak pre Liptáka je to prvá medaila z olympijských a hneď zlatá, okrem toho je už aj majster sveta a má striebro z majstrovstiev Európy. Takže veľká radosť v Česku, ktorí si mohli užiť finále snov. Pre Slovensko len škoda, že finálová účasť Erikovi Vargovi ušla v rozstrele kvalifikácie. Ja vám ďakujem za pozornosť a teším sa na vás pri ďalších prenosoch z olympijských hier v Tokiu. (09:39:09)
     
    Napokon je to chyba Dávida Kosteleckého, ktorá končí tento český súboj o zlato a Jíři Lipták je olympijským víťazom v trape mužov! Napriek tomu to asi nikomu nevadí, pretože Česko má double a lepšie to už ani dopadnúť nemohlo, takže klobúk dole pred Jířim Liptákom a Dávidom Kosteleckým a zároveň veľká gratulácia!
     
    Bude sa pokračovať ďalej, pretože je vyrovnané v rozstrele a obaja zostrelili všetkých päť terčov.
     
    Lipták a Kostelecký pokračujú v nastolenom tempe a stále nevieme, kto z nich získa zlato.
     
    Obidvaja začínajú veľmi dobre, takže zostrelené dva terče.
     
    Veľká radosť pre Kosteleckého s Liptákom, ktorí sa pred rozstrelom objali a budú pokračovať v boji o zlato.
     
    Obidvaja trafili a tak príde rozstrel, pretože obidvaja dosiahli zhodne 43 bodov!
     
    Posledná rana pre oboch, ktorá rozhodne, či budeme svedkami rozstrelu alebo nie!
     
    Ale o náskok prichádza práve teraz, pretože Kostelecký sa doťahuje a obidvaja majú po 41!
     
    Liptákovi chýbajú tri rany k zlatu a stále má náskok jeden bod!
     
    Lipták sa dostáva do jednobodového náskoku, takže neskutočné z čoho sa dokázal vo finále dostať a ako víťaz kvalifikácie je bližšie k zlatu!
     
    Tak veľký súboj medzi Liptákom a Kosteleckým a druhý menovaný stratil výhodu, pretože netrafil hneď dva terče a je vyrovnané!
     
    Lipták sa dokázal udržať po ďalších piatich ranách na striebornej priečke, takže Česko bude brať zlato a striebro, pretože Coward Holley končí bronzový!
     
    Lipták mal lepšie nervy ako Orozco v závere tejto série, takže Česko bude mať dve medaily z mužského trapu a Mexičan končí štvrtý, aj keď bol dlho stopercentný!
     
    Výborná správa, pretože Orozco Diaz si pripisuje ďalšiu a Kostelecký je vo vynikajúcej pozícii do ďalšieho priebehu!
     
    Takže šieste miesto pre Al Faihna a piate miesto pre Jua, ktorí už skončili a teraz bude musieť Lipták zabojovať, pretože stráca na Cowarda Holleyho a potrebuje, aby Brit bol nepresný.
     
    Orozco Diaz pripisuje dôležitú chybu, pretože Kostelecký je vo finálovom vedení už o dva body!
     
    Liptákovi sa nedarí a vzďaľuje sa tretej priečke Cowarda Holleyho, keďže prichádza ďalší netrafený terč.
     
    Posledných päť rán asi pre jedného z dvojice Ju a Al Faihan, ktorí sú zatiaľ na tom najhoršie a jeden z nich by mal skončiť na šiestom mieste.

    Filip Kosnáč