NHL - Zahájení volných přestupů (kon.)
koniec udalosti
NHL - Zahájení volných přestupů

cz Streda 28.07.2021, 18:00Hokej
     
    00:55
    V posledních desítkách minut podpisů ubylo, a tak to je v tuto chvíli z naší strany vše. Přeji všem krásný zbytek týdne a někdy zase na počtenou! (00:55:55)
     
    00:37
    Boston podepsal také další hráče. Jedná se o brankáře Troye Grosenicka, obránce Tylera Lewingtona a útočníka Stevena Fogartyho. Všichni tři podepsali dvoucestný kontrakt na jeden rok. Všichni si vydělají 750 000 dolarů. Dále Bruins podepsali Samuela Asselina, který si za rok vydělá také 750 000 dolarů, jedná se o dvouletou nováčkovskou smlouvu.
     
    00:16
    Další změna v obranných řadách Buffala, které přijde posílit Mark Pysyk. Po jedné sezóně z Dallasu se stěhuje zpět do týmu, který jej v roce 2010 draftoval. Jedná se o jednoletou smlouvu v hodnotě 900 000 dolarů.
     
    00:08
    Anaheim si pojistil obránce Brogana Raffertyho, který si vydělá 750 000 dolarů v rámci jednoletého kontraktu.
     
    23:59
    Stěhuje se další český hokejista! Daniel Vladař bude od nové sezóny strážit svatyni Calgary, Boston dostal jako protihodnotu třetí kolo draftu v roce 2022.
     
    23:55
    Příchod hlásí také Buffalo. Šavle se dohodly s obráncem Brandonem Davidsonem na jednoroční smlouvě, která kanadskému bekovi vynese 750 000 dolarů.
     
    23:50
    Po příchodu Dougieho Hamiltona si New Jersey udělalo prostor pod platovým stropem. Do Buffala poslalo Willa Butchera spolu s pátým kolem draftu 2022. Sabres se s Devils dorovnají v budoucnu.
     
    23:40
    Vancouver se odhodlal k angažování tří borců. Podepsal smlouvy s Bradem Huntem, Bradym Keeperem a Justinem Dowlingem. Dowling a Keeper podepsali na dva roky, Hunt jen na rok.
     
    23:35
    Linus Ullmark bude hájit brankoviště Bostonu! S Medvědy se dohodl na smlouvě na 4 roky za celkových 20 milionů dolarů. Bruins tak hlásí už pátý dnešní podpis.
     
    23:26
    Pius Suter odehrál svůj první ročník v NHL opravdu skvěle. V Chicagu se dostal na 27 kanadských bodů, ale působiště mění také on. S Detroitem se dohodl na dvouleté smlouvě.
     
    23:21
    Je to tady! Dougie Hamilton se oficiálně stává hráčem New Jersey. Tento zadák byl brán možná jako vůbec nejkvalitnější obránce, který byl na trhu volných hráčů dostupný. S Devils se dohodl na sedmiletém kontraktu za 9 milionů ročně. To je tedy pořádná palba!
     
    23:15
    Už předem se předpokládalo, že novým zaměstnavatelem Jonathana Berniera bude New Jersey. Vše je nyní potvrzené, takže Ďáblové mají ve svém kádru nového brankáře. Bernier podepsal na dva roky za 4,1 milionu dolarů za sezonu.
     
    23:10
    Alexandre Texier prodlouží svou spolupráci s Columbusem. Jednadvacetiletý talentovaný Francouz setrvá u Modrokabátníků minimálně další dva roky.
     
    22:54
    Už i Mike Hoffman našel nové působiště! Jednatřicetiletý útočník, jenž hrával za Ottawu, Floridu a St. Louis se vrací do Kanady! Nastupovat bude za Montreal Canadiens, se kterým se dohodl na smlouvě pro tři sezony. Přijde si na 4,5 milionu dolarů ročně.
     
    22:51
    Tampa i nadále zbrojí! Do svých řad získala Pierre-Édouarda Bellemara, který by se měl usadit v její čtvrté formaci. Francouzský útočník podepsal dvouletý kontrakt za 1 milion dolarů ročně.
     
    22:46
    Jean-Sébastien Dea se dohodl s Montrealem. Je však možné, že také on bude působit spíše na farmě. S finalistou loňského ročníku podepsal na jeden rok za 750 tisíc dolarů.
     
    22:43
    Dva podpisy hlásí Toronto. Dvoucestné smlouvy v organizaci Maple Leafs podepsali obránce Carl Dahlström a Alex Biega.
     
    22:41
    K mání je ale i brankář Linus Ullmark. To stejné platí i o obránci Hamiltonovi, jenž má ale poměrně blízko k dohodě s New Jersey. Volní jsou i další obránci: Ryan Murray, Jason Demers, Brendan Smith, Erik Gudbranson, Erik Gustafsson, Sami Vatanen a Dmitrij Kulikov.
     
    22:33
    Kdo je stále bez angažmá?

    V útočných řadách je možno stále vybírat z několika zajímavých jmen. Nové smlouvy stále nepodepsali kupříkladu Brandon Saad, Kyle Palmieri, Zach Parise, Mike Hoffman, Casey Cizikas, Eric Staal či James Neal.

    České fanoušky navíc hodně zajímá budoucnost Davida Krejčího, který už dříve avizoval, že pokud by měl v NHL zůstat, tak jedině v Bostonu.
     
    22:26
    Boston dnes hlásí svůj čtvrtý podpis. Po obránci Forbortovi a fordvardech Noskovi a Haulovi podepsal bývalého kapitána Columbusu Nicka Foligna. Tento třiatřicetiletý útočník byl těsně před uzávěrkou přestupů vyměněn do Toronta, ale k úspěchu v play-off mu nepomohl. Nyní se dohodl s Bruins na dvouleté smlouvě.
     
    22:12
    Ryan Dzingel měnil v posledních letech svá působiště celkem často. Sezonu 2021/2022 načne v dresu Arizony, kam míří z Ottawy, ve které dohrával předchozí ročník.
     
    22:04
    Na konci loňské sezony se Mattias Janmark Rytířům z Vegas celkem vyplatil. Za dobré výkony tedy podepsal ve městě hazardu další smlouvu, která poběží rok a Janmark si při ní přijde na 2 miliony dolarů.
     
    21:57
    Obránce Jordan Oesterle je v ideálním hokejovém věku, nedávno oslavil své devětadvacáté narozeniny. Svou budoucnost dnes spojil s Detroitem, kterému se upsal na další dvě sezony.
     
    21:53
    Vinnie Hinostroza se stává novým hráčem Buffala! Šavle jej získaly na příští sezonu do svého týmu. V minulé sezoně hrál nepříliš vysoký forvard za Floridu a Chicago, předtím oblékal dres Arizony.
     
    21:48
    Už jsme avizovali, že Brayden Point s úřadujícím vítězem dvou Stanley Cupů jedná o opravdu lukrativní smlouvě. A ta opravdu přišla! Point podepsal na osm let, za kterých si dohromady vydělá 76 milionu dolarů.
     
    21:36
    Je to definitivní! Útočník Zach Hyman si zahraje po boku Connora McDavida a Leona Draisaitla v Edmontonu. Již před startem dnešního textového přenosu jsme toto spojení avizovali. Hyman u Olejářů podepsal na 7 let za 5,5, milionu dolarů ročně.
     
    21:32
    Že by New Jersey získalo velkou rybu do své obrany? Spekulace stále více a více hovoří o tom, že by se Ďáblové v blízké době mohli dohodnout s Dougiem Hamiltonem.
     
    21:26
    Donedávna ještě opora Los Angeles a v minulé sezoně hráč Winnipegu Trevor Lewis bude hrát za Calgary. Zkušený útočník podepsal na rok za 800 tisíc dolarů.
     
    21:23
    Pětadvacetiletý Juho Lammikko bude i v nadcházející sezoně hrát za Floridu. S Panthers prodloužil smlouvu na další rok.
     
    21:19
    Gavin Bayreuther a Tyler Sikura si plácli s Columbusem. Zatímco prvně jmenovaný podepsal na dva roky, Sikura jen na rok.
     
    21:12
    O změny působišť českých hráčů není nouze! Dalším takovým borcem je útočník David Kämpf. Ten se stává novou akvizicí Toronta, se kterým podepsal na dva roky za 1,5 milionu dolarů na sezonu. Do kádru Maple Leafs míří i forvard Kurtis Gabriel, jenž hrál v San Jose.
     
    21:07
    Je to potvrzeno! Spekulace ohledně Dmitrije Jaškina a jeho návratu do NHL se potvrdily. Vytáhlý útočník a elitní střelec KHL v uplynulých sezonách se dohodl s Arizonou. Podepsal tam smlouvu na jeden rok.
     
    21:04
    Florida Panthers podepsala obránce Brandona Montoura smlouvou na tři roky. Sedmadvacetiletý obránce přišel k organizaci Panterů před uzávěrkou přestupů z Buffala. Za Floridu odehrál 12 zápasů v základní části a dalších 6 v play-off.
     
    20:57
    Devatenáctka draftu 2014 Tony DeAngelo mění dres! Pravoruký obránce ukončil své čtyřleté angažmá v New Yorku Rangers a na příští sezonu se upsal Carolině.
     
    20:54
    Tyson Barrie bude zřejmě až do roku 2024 hráčem Edmontonu. Jeden z klíčových beků týmu se na další spolupráci s Oilers dohodl před pár minutami. Brát bude 4,5 milionů dolarů za rok.
     
    20:51
    Pětadvacetiletý Joe Hicketts bude mít příležitost naskakovat do NHL mnohem častěji než v Detroitu. Podepsala jej totiž na dva roky Minnesota s ročním platem 750 tisíc dolarů.
     
    20:45
    Jeden z důležitých hráčů Dallasu za cestou až do finále play-off v roce 2020 Andrew Cogliano bude hrát v nadcházející sezoně za San Jose. Se Žraloky si plácl na jeden rok, plat zatím zveřejněn nebyl.
     
    20:41
    Velezkušený obránce Alexander Edler si našel nové působiště. Dlouholetá opora Vancouveru si zahraje za Krále z Los Angeles, kterým se upsal na jeden rok. Vydělá si 3,5 milionu dolarů.
     
    20:35
    Kromě Noska získal Boston i dalšího šikovného útočníka. Také třicetiletý Erik Haula se připojí k týmu kouče Bruce Cassidyho. Haula se stal v minulé sezoně jedním z důležitých hráčů Nashvillu, avšak od této chvíle bude na další dva roky hájit dres Bostonu. Podepsal smlouvu s ročním platem 2,4 milionů dolarů.
     
    20:31
    A pozor! Český útočník Tomáš Nosek podruhé při své anabázi v NHL mění působiště. Na dva roky s roční gáží 1,75 milionu dolarů totiž podepsal u Medvědů z Bostonu! David Pastrňák se tak může těšit na nového spoluhráče.
     
    20:28
    Kromě obránců Nemetha, Tinordiho a útočníka McKegga angažovali newyorští Jezdci do svého kádru i forvarda Drydena Hunta, který hrával na Floridě a uplynulou sezonu strávil v Arizoně. V New Yorku nově podepsal dvouletou smlouvu.
     
    20:25
    Nashville si pojistil služby útočníka Anthonyho Richarda, který si v NHL zahrál zatím jenom dva zápasy. Nově u Predátorů podepsal na jeden rok s platem 750 tisíc dolarů.
     
    20:18
    Máme tady i první přestup. Arizona posílá do San Jose omezeně volného hráče Laneho Pedersona, který by měl okamžitě od Sharks dostat nabídku na nový kontrakt. Protihodnota zatím neznámá.
     
    20:09
    Jen dvoucestnou smlouvu s Ottawou vyjednal agent Andrewa Agozzina. Platové podmínky ještě odtajněny nejsou. Totéž platí u Adama Clendeninga (Philadelphie) a Ryana Murphyho (Detroit).
     
    20:08
    Smlouvu na pět let u Seattlu urval Jaden Schwartz, skvělý útočník ze St. Louis! Průměrná roční gáže má hodnotu 5,5 milionu dolarů. To je třetí tučné jméno na seznamu nováčka NHL.
     
    20:03
    A s velkými jmény se roztrhl pytel. Jeden z nejdůležitějších článků při cestě Montrealu za postupem do letošního finále, Phillip Danault, se dohodl na šestileté spolupráci s Kings. Jeho plat bude mít roční hodnotu 5,5 milionu dolarů.
     
    20:00
    Chicago se dál snaží udělat z platového stropu nafukovací balon, když obránce Jake McCabe získává čtyřletý kontrakt na čtyři miliony dolarů ročně. Referuje o tom Scott Powers.
     
    19:56
    Německý brankář a hvězda ligy Philipp Grubauer opouští coloradské brankoviště a stává se jedničkou Seattlu! Za šest let si průměrně vydělá 5,9 milionu dolarů. Tak to je zatím největší pecka na trhu s volnými hráči. Bylo jasné, že manažer Ron Francis si nenechává nižší desítky milionů pod platovým stropem jen tak pro nic za nic.
     
    19:55
    A po delší pauze je tu neskutečná série podpisů. Brock McGinn putuje k Penguins na rovné čtyři roky. Kápne z toho průměrný plat 2,75 milionu dolarů.
     
    19:53
    Kraken právě potvrdil první jméno, co se k týmu přidává prostřednictvím trhu volných hráčů. Z Floridy se do přístavního města stěhuje Alexander Wennberg, za tři roky dostane průměrně 4,5 milionu dolarů.
     
    19:52
    Znovu se přidávají i dvoucestné smlouvy. Chase Deleo může připíjet s vedením New Jersey, Nic Petan dostane alespoň 450 tisíc díky štědrosti Canucks.
     
    19:51
    Mocné posilování ze strany Chicaga nebere konce. Nově se na jeho soupisce ocitá Jujhar Khaira z Edmontonu, z platového stropu strhne ročně 975 tisíc a ve Windy City stráví dva roky.
     
    19:50
    Český brankář David Rittich se stává součástí Nashvillu! Jeho smlouva na jeden rok mu vynese 1,25 milionu dolarů. Prostor by měl dostat po boku finské jedničky Juuse Sarose. V minulé sezoně Rittich prostřídal Calgary a Toronto, nešlo o jeho nejpovedenější ročník.
     
    19:48
    Další potvrzení informace, která padla už před přenosem. Andreas Athanasiou s Kings podepíše roční kontrakt, částka činí 2,7 milionu dolarů. Vyplatí se LA?
     
    19:47
    Železný muž NHL Keith Yandle možná bude moci pokračovat v překonávání vytrvalostního rekordu ze základní části! Flyers mu nabídli hubenou spolupráci za 750 tisíc dolarů, ale Yandle si po vyplacení ze smlouvy nemůže moc vybírat.
     
    19:42
    Ottawa posiluje zadní řady. Obránce Michael Del Zotto za dva roky získá průměrně dva miliony dolarů. Naposledy působil u Blue Jackets.
     
    19:41
    S Carolinou spojí své plány Ian Cole. Zkušený obránce na výplatní pásce uvidí 2,9 milionu dolarů, v Raleigh stráví přinejmenším jednu základní část.
     
    19:40
    A zájem Coyotes o Cartera Huttona se záhy potvrzuje. V příští sezoně dostane 750 tisíc dolarů, což vypadá na první pohled jako pro klub velmi výhodná dohoda. Uvidíme, jak se Hutton po nepovedené sezoně v Buffalu bude činit.
     
    19:39
    Dvojice menších smluv. Greg McKegg se u Rangers dočkal jen dvoucestného kontraktu, i na farmě by měl ovšem garantováno 350 tisíc dolarů. Josh Leivo pak míří do Caroliny s platem 750 tisíc dolarů.
     
    19:37
    O Cartera Huttona z Buffala usiluje Arizona. Zatím podepsaná smlouva na stole neleží, ale šlo by o zajímavou posilu k Darcymu Kuemperovi.
     
    19:35
    Ke Canucks se přidává Luke Schenn. Dostane jen dvakrát 850 tisíc dolarů, pokud se mu ovšem podaří restartovat kariéru v klubu, kde nepanuje taková konkurence jako u Lightning, bude to skvělý kauf.
     
    19:33
    Tampa rozdala pět dvoucestných kontraktů na jeden rok. Vlastní ho i Andrej Šustr, kterému Tampa otevírá dveře poté, co část kariéry strávil v KHL. U Lightning už český bek dříve působil a nyní zabojuje o místo v sestavě znovu!
     
    19:27
    S Canucks dále pokračuje Brandon Sutter. Jeho gáže měla vystoupat kousek nad jeden milion, což se nakonec také stálo – roční smlouva má hodnotu 1,125 milionu dolarů.
     
    19:26
    Potvrzujeme také smlouvu Anttiho Raanty s Hurricanes. Za dva roky nastřádá celkem čtyři miliony dolarů a stane se kolegou Frederika Andersena. Podpis už jsme oznamovali v části před oficiálním přenosem.
     
    19:23
    Další podpis přidávají Golden Knights. Švýcar Sven Baertschi se dočkal jen dvoustupňového kontraktu, může tak být poměrně snadno odeslán na farmu do Hendersonu. Jestli ale vybojuje místo v sestavě hlavního týmu, přivydělá si 750 tisíc dolarů.
     
    19:17
    Útočník Frederick Gaudreau se stává majetkem Minnesoty, doposud působil v Pittsburghu. Za dva roky si přijde na slušných 2,4 milionu dolarů, přestože v minulé základní části odehrál jen 19 utkání.
     
    19:15
    A je to oficiální! Petr Mrázek zakotvuje v Torontu, které mu nabídlo kontrakt na 11,4 milionu dolarů. Český brankář stráví za kanadskými hranicemi tři roky. Mrazek chytal poslední tři sezony v Carolině, ve zkrácené sezoně vyšvihl svou úspěšnost i přes zranění palce na 92,3 %. Předtím působil v Detroitu a krátce též ve Philadelphii.
     
    19:09
    S Philadelphií čerstvě podepsal Nate Thompson. Ten se tak vrací po roční stáži ve Winnipegu. I tentokrát podepíše na rok, gáže činí 800 tisíc dolarů.
     
    19:08
    Na dlouhodobé dohodě pracují Lightning a jejich významný střelec Brayden Point. Vypadá to, že momentálně probíhá ticho před bouří. Obě strany míří k osmileté smlouvě.
     
    19:07
    Oilers spojí síly se Zachem Hymanem. Dohoda už byla sice oznámena před oficiálním otevřením trhu volných hráčů, až nyní ji ale definitivně potvrdily zámořské zdroje. Za sedm let získá dosavadní útočník Toronta 38,5 milionu dolarů. Doposud v jiném klubu nehrál.
     
    18:58
    Další dvoucestná smlouva, větší jména momentálně nepadají. Michael Amadio dostane u Leafs dvoucestnou smlouvu, což pro něj bude jistě zklamání. I kdyby hrál ale na farmě, má jistých 400 tisíc dolarů. To už je slušná částka.
     
    18:54
    Stars si neodpustili další menší podpisy hráče určeného spíše pro farmu. Alexander Petrovic stejně jako jeho kolega Andreas Borgman sbírá dvoucestnou smlouvu.
     
    18:52
    Přesun Jonathana Berniera do New Jersey už také potvrzen! Dva roky mu vynesou průměrnou gáži 4,125 milionu dolarů. Dostává tak odměnu za chytání s děravou obranou Detroitu.
     
    18:48
    Novou smlouvu už oficiálně přijal také Nick Bonino. Jeho novou stanicí budou Sharks ze San Jose a za dvě sezony mu zaplatí 2,05 milionu dolarů ročně.
     
    18:47
    K Rangers se na tři roky přidá obránce Colorada Patrik Nemeth. Švédský zadák průměrně dostane 2,5 milionu dolarů.
     
    18:39
    Také Chris Wideman se oficiálně stává hráčem Canadiens. Po delším čekání je jasné, že si přijde na 750 tisíc dolarů. U klubu bude pod touto gáží hrát jen rok.
     
    18:39
    Mezitím se Jarred Tinordi dostal od Rangers vřelého dárku. Za dva roky si přijde na 900 tisíc dolarů, za své dosavadní výkony ani víc žádat nemohl.
    Zůstane nakonec Getzlaf v Anaheimu?
     
    18:38
    Kapitán Anaheimu Ryan Getzlaf se podle novináře Kevina Weekese dohodl na ročním pokračování s Ducks. Nestal by se tak volným hráčem.
     
    18:36
    Dosavadní parťák Petra Mrázka James Reimer se dostává k San Jose. Výše jeho výplaty činí v průměru 2,25 milionu dolarů. Po boku Adina Hilla zřejmě stráví dva ročníky.
     
    18:34
    Též do Kanady se chystá Michael Bunting. Z platového stropu Maple Leafs dvakrát odečte 950 tisíc dolarů.
     
    18:33
    Ulovenou rybu hlásí také Oilers. Cody Ceci si vysloužil čtyřletou dohodu s ročním platem 3,25 milionu dolarů.
     
    18:31
    Obránce Winnipegu Tucker Poolman ještě více vylepšuje defenzivní strukturu Canucks. S týmem si usmlouval čtyřletý kontrakt a vydělá rovných 10 milionů.
     
    18:30
    Potvrzuje se další montrealský podpis, který novináři zveřejnili ještě před oficiálním otevřením trhu. Cedric Paquette v Montrealu pobude aspoň rok, má tu totiž smlouvu na 950 tisíc.
     
    18:29
    Vancouver podle Franka Seravalliho angažoval Bradyho Keepera, potomka kmene Pimicikamak Cree First Nation od jezera Cross Lake. Mělo by jít dokonce o dvouletou, jednocestnou smlouvu na 762 tisíc dolarů.
     
    18:28
    Poté, co se Golden Knights bez pořádné protihodnoty zbavili Marca-André Fleuryho, přivádí druhého brankáře. Laurent Brossoit se upíše městu hříchů na dva roky s průměrným platem 2,325 milionu dolarů.
     
    18:26
    Donedávna útočník Dallasu Andrew Cogliano si plácnul se San Jose. A je to smlouva 1x1 – jeden rok, jeden milion dolarů.
     
    18:25
    Montreal získává volného obránce Louieho Belpedioa. Ten může hravě hrát i na farmě, protože podepsal dvoucestnou smlouvu. Na úrovni NHL by vydělával 750 tisíc dolarů.
     
    18:23
    Stvrzení smlouvy Evana Rodriguese v Pittsburghu. Za rok si vydělá rovný milion.
     
    18:22
    Český brankář David Rittich, který v minulé sezoně oblékl barvy Calgary a Toronta, by se mohl dohodnout s Nashvillem a utvořit brankářské duo s Finem Sarosem. Zatím oficiální potvrzení společné smlouvy nepadlo.
     
    18:21
    Hodně výhodnou spolupráci nabídnul Zach Bogosian Tampě. S vítězem Stanley Cupu z posledních dvou let uzavřel kontrakt na tři roky a během jedné sezony dostane 850 tisíc dolarů.
     
    18:19
    S Montrealem úspěšně podepisuje David Savard. Tvrdý obránce získal čtyřletou dohodu a ročně si přijde na 3,5 milionu dolarů.
     
    18:18
    Potvrzeno – Boone Jenner si s Columbusem plácnul. Za čtyři roky rozbije prasátko v hodnotě 15 milionů dolarů.
     
    18:18
    Brankoviště Dallasu posílí Branden Holtby, který strávil minulou sezonu ve Vancouveru. Novinář Pierre LeBrun později prozradil gáži dva miliony dolarů.
     
    18:15
    Dallas posiluje zadní řady. Ryan Suter, jehož vyplatila ze smlouvy Minnesota, podškrábl nový kontrakt na 14,6 milionu dolarů! U Stars bude hrát čtyři roky.
     
    18:14
    A ještě jeden comeback. Mikael Granlund z Finska se vrací na místo činu. Nová akvizice Predators bude pobírat pět milionů dolarů ročně, smlouva platí čtyři roky.
     
    18:13
    Velký český návrat! Dominik Simon zažil v Calgary velmi utrápenou sezonu a pokusí se o restart v prostředí Pittsburghu. To je mu velmi dobře známé, vždyť Crosbyho zásoboval přesnými pasy ještě před rokem.
     
    18:12
    S Bostonem se na spolupráci dohodnul Derek Forbort. Davida Pastrňáka a spol. by měl doplňovat po dobu tří let. Průměrně dostane částku tři miliony dolarů.
     
    18:11
    Vancouver si pojistil služby Travise Hamonica, který obdržel kontrakt na dva roky. Průměrně mu vedení nasype rovné tři miliony dolarů.
     
    18:10
    Často kritizovaný brankář Martin Jones po dlouhé době opouští brankoviště San Jose. Nově se stává členem Philadelphie a získá tak zkušenosti ze třetí kabiny v NHL. A k tomu také roční gáži dva miliony dolarů.
     
    18:08
    Zadák Alex Goligoski dostává důvěru Wild. Dlouhá smlouva to ale nebude. Za rok inkasuje Goligoski pět milionů dolarů a pokud bude úspěšný, třeba se obě strany dohodnou dál.
     
    18:07
    Menší podpis má na svědomí Andreas Borgman. V Dallasu dostane dvoucestnou smlouvu a může se tak stát, že bude spíše posilou farmy. Jestli získá místo v NHL, dostane 750 tisíc dolarů.
     
    18:06
    Slovenský brankář Jaroslav Halák podepisuje s Vancouverem. Jeho smlouva na rok obsahuje zajímavé výkonnostní bonusy, díky kterým si může přijít na 1,5 milionu dolarů navíc. Stačí, když nastoupí do deseti utkání a získá úspěšnost vyšší než 90,5 %.
     
    18:04
    Dobrá práce vedení Columbusu. Centr Sean Kuraly z Bostonu dostal od Blue Jackets čtyřletý kontrakt. V bostonské organizaci strávil slušných pět sezon, teď dostane průměrný plat 2,5 milionu.
     
    18:03
    Na dva roky se Stars upsal Luke Glendening. Jeho plat činí 1,5 milionu dolarů ročně.
     
    18:02
    S Flames se dohodl dvojnásobný šampion Blake Coleman, jeho nový kontrakt mu vynese 4,9 milionu dolarů ročně. V Calgary stráví dlouhých šest let.
     
    18:01
    Dosavadní gólman Toronta Frederik Andersen se stává kořistí Caroliny. V Raleigh podepsal na dva roky a jeho průměrná gáže činí 4,5 milionu dolarů.
     
    18:00
    Brankář Brian Elliott se stává prvním potvrzeným úlovkem. Zamíří do Tampy Bay. Později je potvrzena částka 900 tisíc dolarů, smlouva má roční trvání.
     
    18:00
    Trh volných hráčů se oficiálně otevřel.
     
    Novinky před otevřením trhu

    ➤ Blake Coleman z Tampy Bay oficiálně přemostil do Calgary.

    ➤ Útočník Alexander Wenneberg dostane od Krakena slušnou smlouvu na 4,5 milionu dolarů ročně. Stane se tak prvním mužem, kterého Seattle získal skrze trh volných hráčů. Měl by tu zůstat minimálně tři roky.

    ➤ Šestadvacetiletý Eric Robinson získává od Blue Jackets dvouletý kontrakt. Z platového stropu bude ubírat 1,6 milionu dolarů.
     
    Do otevření trhu volných hráčů zbývá posledních 10 minut!
     
    Novinky před otevřením trhu

    ➤ S Pittsburghem se na roční spolupráci domluvil Evan Rodrigues.

    Zajímavá výměna: Jevgenij Dadonov podle novináře Kevina Weekese opouští Ottawu a posílí Golden Knights. Na druhou stranu má namířeno obránce Nick Holden a výběr z třetího kola následujícího draftu, který původně patřil Canucks.

    ➤ Fin Raanta nakonec v Carolině zřejmě zůstane dva roky, nikoliv jen jeden, jak zněly původní zprávy

    ➤ Islanders stále pracují na smlouvě pro Caseyho Cizikase, jednoho z nejlepších hráčů do čtvrté formace v celé NHL. Šance, že neopustí newyorskou kabinu, je už poměrně malá.

    ➤ Už jsou jasné detaily kontraktu Ryana Sutera. V Texasu stráví čtyři roky s gáží 3,65 milionu dolarů.
     
    Novinky před otevřením trhu

    ➤ Dallas Stars by měli získat obránce Ryana Sutera, který letos skončil v Minnesotě. Jedná se o čtyřletém kontraktu.

    ➤ Zámořské zdroje uvádí, že Boone Jenner s Blue Jackets spojí budoucnost na několik budoucích let.

    ➤ Obránce Brennan Menell se přesouvá do Toronta. Pokud odehraje alespoň 30 zápasů v následující základní části, Wild získají sedmou volbu draftu.

    ➤ Frederik Andersen, o jehož podpisu s Carolinou jsme již informovali, by měl dostat průměrně 4,5 milionu dolarů. V Raleigh zřejmě stráví dva roky.

    ➤ Andersenův nový kolega Antti Raanta se spokojí s částkou dva miliony dolarů, doposud chytal v Arizoně.

    ➤ Novinka, co nesouvisí přímo s hráčským trhem. Trenér Ottawy DJ Smith by se měl dočkat prodloužení smlouvy o další dva roky.

    ➤ Posledních 20 minut má na domluvu generální manažer Colorada Joe Sakic a brankář Philipp Grubauer, zatím se obě strany dohodě neblíží.

    ➤ První muž, o kterém se mluví v souvislosti se Seattlem. Alexander Wenneberg se údajně chystá k nováčkovi soutěže.
     
    Novinky před otevřením trhu

    ➤ Obránce Ethan Bear míří z Edmontonu do Caroliny, na druhou stranu putuje útočník Warren Foegele.

    ➤ Smlouva Brandona Suttera ve Vancouveru by měla mít hodnotu kolem jednoho milionu dolarů.

    ➤ Brankář Calvin Pickard podepisuje s Detroitem o další rok.

    ➤ Gólman Antti Raanta údajně směřuje do Caroliny. Podepsal by roční smlouvu. Canes už podle všeho získali také důvěru Frederika Andersena a postaví tak zcela novou dvojici v brankovišti.

    ➤ S Hurricanes podepíše i Jordan Martinoook, za tři roky si přijde na 1,8 milionu.
     
    Novinky před otevřením trhu

    ➤ Vypadá to, že poslední finalista z Montrealu hodlá tvrdě posilovat. Do frankofonní oblasti má údajně namířeno David Savard, Chris Wideman a Cedric Paquette, což by mohly být skvělé posily.

    ➤ Nejhorší tým základní části se stále nedohodl s brankářem Linusem Ullmarkem. Ten tak zřejmě Sabres opustí a podívá se do jiného celku.

    Jaroslav Halák se prý s týmem Vancouver Canucks předběžně dohodl na roční smlouvě. Expert Kevin Weekes hovoří o platu 1,5 milionu dolarů.

    ➤ Colorado stále jedná o nové smlouvě s potenciálním volným hráčem Philippem Grubauerem.

    ➤ Dlouholetý člen kabiny Vancouveru Brandon Sutter patrně zůstane. S Canucks podle Boba McKenzieho finišuje roční dohodu.
     
    Ještě než v 18.00 SEČ oficiálně vypukne podepisování volných hráčů, přinášíme několik čerstvých informací, které se jej bezprostředně dotýkají. Z praktických důvodů nejsou starší než dvě hodiny, děkujeme za pochopení.

    ➤ Obránci Ian Cole a Cody Ceci by od příštího ročníku měli dostávat přibližně tři miliony dolarů. Ceci podle novináře Chrise Johnstona míří do Edmontonu, kde by měl dostat čtyřletý kontrakt.

    ➤ Podpis Gabriela Landeskoga v Coloradu znamená, že na trh s volnými hráči sepodívá Brandon Saad, o kterého bude po úspěšné sezoně zájem.

    ➤ Kings a Andreas Athanasiou se domluví na ročním kontraktu.

    ➤ Dnes by měl dosavadní brankář Detroitu Jonathan Bernier přejít k New Jersey, Slovák Jaroslav Halák má podle Pierra LeBruna podepsat s Vancouverem

    ➤ Florida se chce dohodnout s Maximem Maminem z CSKA Moskva. Minulou sezonu strávil v Rusku, kde se mu skvěle dařilo, přesto zřejmě nedostane přes milion dolarů.

    ➤ Alex Galchenyuk, který v uplynulých letech prostřídal řadu týmů, podle slov jeho agenta hodlá vyzkoušet trh volných hráčů.

    Český gólman David Rittich by měl podle experta Boba McKenzieho posílit Nashville a navázat tak na své předchůdce u Predators. Svou kariéru tu začínal třeba Tomáš Vokoun.

    ➤ Na trh se koukne také Mikael Grandlund.

    ➤ Nejužitečnější obránce poslední základní části Tyson Barrie se v Albertě snaží domluvit na kontraktu s hodnotou pod pět milionů dolarů. Zůstal by tak s Edmontonem.

    ➤ Obránce Alec Martinez podepsal s Vegas tříletou smlouvu na 5,25 milionu dolarů. Místo pod platovým stropem se uvolnilo po včerejším odchodu Marca-André Fleuryho

    ➤ Zdá se, že Frederik Andersen po otevření trhu dá svůj podpis Carolině. Nasvědčuje tomu také informace, že Toronto se zatím neoficiálně dohodlo na smlouvě s českým brankářem Petrem Mrázkem. Pobírat by měl 3,8 milionu po tři roky.

    ➤ V Detroitu setrvá Sam Gagner, jeho kontrakt má roční trvání.

    ➤ S Edmontonem by měl svou další budoucnost spojit Zach Hyman. Podle serveru PuckPedia podepíše na sedm let s průměrným platem 5,5 milionu dolarů, zatím ovšem dohoda nepatří mezi oficiálně potvrzené.

    ➤ U Islanders by měl přetrvat Kyle Palmieri, letos přišel do New Yorku před uzávěrkou přestupů.

    ➤ Po parádní sezoně floridský útočník Carter Verhaeghe míří na smlouvu v hodnotě čtyři miliony dolarů ročně. Verhaeghe se ale volným hráčem stát nemůže, kontrakt mu platí ještě rok.

    ➤ Calgary dnes získalo urostlého obránce Nikitu Zadorova, prozatím se promění v omezeně volného hráče a s Flames nepodepíše.

    ➤ Veterán Nick Bonino se podle Darrena Dregera připravuje na nové angažmá, měl by posílit Sharks.
     
    Zdravím všechny příznivce National Hockey League! Přípravy na nový ročník nejlepší hokejové ligy světa jsou již v plném proudu. Po vstupním draftu se veškerá pozornost generálních manažerů upřela na volné hráče. Někteří hokejisté se už s kluby dohodli na prodloužení svých kontraktů, jiní ale zase musí hledat angažmá jinde. Zahájení volných přestupů NHL odstartuje v 18:00 SEČ.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:00.

    Patrik Czepiec

    Daniel Fekets

    Tomáš Němčík

    Přehled česko-slovenských podpisů
    (od otevření trhu volných hráčů - 28. července - 18:00)

    Jaroslav Halák (VAN) - 1 rok; 1,5 milionu dolarů
    Petr Mrázek (TOR) - 3 roky, 3,8 milionu dolarů
    Andrej Šustr* (TBL) - 1 rok; ??? dolarů
    David Rittich (NSH) - 1 rok; 1,25 milionu dolarů
    Tomáš Nosek (BOS) - 2 roky; 1,75 milionu dolarů
    Dmitrij Jaškin (ARI) - 1 rok; ??? dolarů
    David Kämpf (TOR) - 2 roky; 1,5 milionu dolarů
    Dominik Simon* (PIT) - 1 rok; ??? dolarů
    Daniel Vladař (CAL) - 2 roky; 0,75 milionu dolarů

    * - dvoucestná smlouva