C1 - rozjazdy (ženy) sk Vítěz: M. Franklinová (GBR) (kon.) | K1 - rozjazdy (muži) sk (kon.)
koniec udalosti
K1 - rozjazdy (muži)

Streda 28.07.2021, 06:50Olympijské hry - vodný slalom
     
    Máme tak za sebou 48 jázd, v ktorých sa predstavilo 24 kajakárov a výsledkom je vypadnutie štyroch z nich. Do pozajtrajšieho semifinále sa neprebojovali Kanaďan Tayler, Novozélandčan Gilbert, Belgičan de Coster a Argentínčan Rossi. Ostatných 20 slalomárov sa môže tešiť na boj v semifinále, v ktorom samozrejme nebude chýbať ani slovenský reprezentant Jakub Grigar. Ten v druhej jazde ukázal svoj potenciál, pretože s jedným ťukom skončil na ôsmej priečke, ale hlavne dokázal jasne vylepšiť čas z prvej jazdy. Aj českí fanúšikovia môžu byť spokojní, keďže veľkú šancu na medailu potvrdil Jiří Prskavec, ktorý obsadil v kvalifikácii štvrté miesto. Nenechajte si tak ujsť semifinále, v ktorom bude mať Grigar veľkú šancu postúpiť do finálovej desiatky. Ja vám pre túto chvíľu ďakujem za pozornosť a teším sa na vás pri ďalších prenosoch z Tokia! (10:09:17)
     
    24
    Ako posledný sa predstavil Prskavec, ktorý svoj čas vylepšil aj napriek jednému dotyku a v kvalifikácii končí na štvrtom mieste.
     
    23
    Čo sa nepodarilo De Gennarovi kvôli vypusteniu dokázal Aigner, pretože ide do čela kvalifikácie s časom 90,14 sekundy, čo je jasná správa pred semifinále, že rád by bojoval o medailu!
     
    22
    Kauzer ide až na predposledné miesto druhej rozjazdy, čo je určite sklamanie, ale zároveň to nič neznamená, pretože v semifinále bude tak či tak.
     
    21
    Takmer totožná jazda od Delfoura, ktorý môže byť spokojný, pretože predviedol dva stabilné a kvalitné časy, čo je preňho dobrou správou pred semifinále.
     
    20
    Tak to je dominancia De Gennara, ktorý vylepšil svoj čas na 90,65 sekundy, ale mohlo to byť o dosť rýchlejšie, keby v závere okato nevypustil!
     
    19
    Priamy súboj Neveua s Rossim o postup do semifinále končí jednoznačne v prospech francúzskeho reprezentanta, ktorý ide do čela druhej rozjazdy s časom 91,78 a Rossi je tak štvrtým vypadávajúcim kajakárom v kvalifikácii.
     
    18
    Štyri trestné sekundy pre Dougouda, ktoré zmarili jeho šancu na zlepšenie, a tak do cieľa prišiel len z povinnosti.
     
    17
    Aj sa mu to darí, pretože čas 92,38 sekundy je naozaj výborný a ak by nezaznamenal ťuk, tak by celkom jasne išiel na prvé miesto kvalifikácie pred De Gennara, takže to je trochu škoda!
     
    17
    Na trati je Jakub Grigar, ktorý si určite chce vylepšiť svoj čas a mohlo by to stačiť, aj keď už má dve sekundy navyše za ťuk.
     
    16
    Forbes-Cryans druhú jazdu pokazil, ale mal nahrané z prvej, takže ho to až tak nemusí mrzieť a môže sa pripravovať na semifinále.
     
    15
    V tejto chvíli bol trochu pod tlakom Llorente, ktorý potreboval zajazdiť lepšie ako Rossi a de Coster, čo sa mu aj podarilo a bude súčasťou semifinále. Tretím istým vypadávajúcim je tak po Taylerovi a Gilbertovi práve de Coster.
     
    14
    Čas 93,5 pre Launaya, ktorý ho určite potešil, pretože znamenal zlepšenie a je piaty najlepší v druhej rozjazde.
     
    13
    Smolen druhú jazdu výrazne pokazil, preto môže byť rád za postupový čas z tej prvej a túto musí čo najskôr hodiť za hlavu.
     
    12
    Sledujeme ďalšie zlepšenie, keď sa aj Ejgel dostal pod 93 sekúnd na tretie miesto druhej rozjazdy pred Goncalvesa.
     
    11
    Ďalší skvelý výkon, ktorý pridáva Oschmautz a na Adačiho stratil len 9 stotín, takže sa zo svojím časom tiež dostáva pred Prskavca.
     
    10
    Veľmi dobrý čas 92,91 od Goncalvesa, ktorý môže byť pokojný, pretože semifinále mu neunikne a a v druhej rozjazde bol rýchlejší zatiaľ iba Adači.
     
    9
    Gilbert je druhým vypadávajúcim mužom v kvalifikácii, pretože čas 101,15 je málo, keďže de Coster ho dokázal predstihnúť.
     
    8
    Aj Majerczak vylepšuje svoj čas, zaraďuje sa za Adačiho a Holmera, zároveň sa môže tešiť z postupu do semifinále.

    Filip Kosnáč