Šavle, družstva (muži) Vítěz: Jižní Korea (kon.)
koniec udalosti
Šavle, družstva (muži)

Vítěz: Jižní Korea

cz Streda 28.07.2021, 03:00Olympijské hry - šerm
     
    Konečné pořadí

    1. Jižní Korea
    2. Itálie
    3. Maďarsko
    4. Německo
    5. Egypt
    6. Írán
    7. ROV
    8. USA
    9. Japonsko
     
    Je konec! Oh Sanguk proměnil hned první mečbol a Jižní Korea tak získává zlaté medaile po přesvědčivém vítězství nad Itálií v poměru 45:26!
     
    Aron Szigalyi spoluhráčům přidělal pár vlásek na čele, nakonec ale souboj o bronz končí pro Maďarsko šťastně! Čtrnáctibodový náskok se díky výbornému výkonu Maxe Hartunga smrskl jen na tři, ale za stavu 43:40 to byl Maďar, kdo svého soka bodl jako první dvakrát za sebou a ukončil tak nakonec až nečekaně dramatický boj.
     
    Konečnou pátou pozici vybojoval Egypt, který bez problémů přejel Írán výsledkem 45:24. Ziad Elsissy v posledním duelu senzaci nepřipustil.
     
    S Italy si to o zlato rozdají Jihokorejci. Ti po první polovině tahali za pomyslný kratší konec provazu, ale ve druhé polovině zabrali a Oh Sanguk dovedl souboj k vítězství 45:42.
     
    Italové to dokázali! Luca Curatoli v důležitém souboji proti Aronu Szialgyimu uspěl, když proměnil mečbol za stavu 44:43. Známe prvního finalistu!
     
    Jejich soupeři budou šermíři Íránu. Ti si pohlídali bezpečný náskok, Ali Pakdaman dovedl souboj do zdárného konce a výsledku 45:36.
     
    Ziad Elsissy nastupoval do posledního duelu proti Ibragimovovi se ztrátou jednoho bodu. Soupeři v důležitou chvíli povolil jediný bod a Egypt si tak po vítězství 45:41 zašermuje o páté místo.
     
    Oh Sanguk vítězství Jižní Koreji v posledním duelu pohlídal. Favorit na zlato poráží Egypt 45:39 a postupuje do semifinále.

    Milan Huppert

    Konečné pořadí
    1. Jižní Korea
    2. Itálie
    3. Maďarsko
    4. Německo
    5. Egypt
    6. Írán
    7. ROV
    8. USA
    9. Japonsko
    Čtvrtfinálové souboje
    Jižní Korea - Egypt
    Itálie - Írán
    USA - Maďarsko
    ROV - Německo