Nizozemsko - Jižní Afrika 5:0 (kon.) | Velká Británie - Indie 4:1 (kon.)
Nový Zéland - Španělsko 1:2 (kon.) | Německo - Irsko 4:2 (kon.)
Japonsko - Austrálie 0:1 (kon.) | Argentina - Čína 3:2 (kon.)
koniec udalosti
Nizozemsko - Jižní Afrika

5:0

(0:0, 1:0, 2:0, 2:0)

cz Streda 28.07.2021, 02:30 • Oi Hockey Stadium - Severní hřiště • Olympijské hry - pozemný hokej - ženy • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    54
    MARIA VERSCHOOROVÁ trochu nečekaně navyšuje na 5:0, tedy nečekaně z jejího pohledu. Zleva nahodila míček směrem k brance Frederique Matlaová, přičemž za brankovou čáru se dostal po odrazu od těla Verschoorové.
     
    51
    Holanďanky navyšují své vedení! Křižnou přihrávku z pravé strany od Mariy Verschoorové převzala na středu před brankovou čarou FELICE ALBERSOVÁ, která měla před sebou už jen jednoduchý úkol, a sice doklepnout míček do branky. Což se jí ale s přehledem zadařilo.
     
    42
    A je to už o tři branky! MARLOES KEETELSOVÁ si vyčkala na vhodný moment pro zakončení na brankové čáře, kde se nakonec od ní otevřel zcela volný prostor a nizozemská hráčka už tak jen zcela klidně uklidila míček do sítě.
     
    35
    Holanďanky i v oslabení využívají rohu a navyšují své vedení! U gólu nemohl být nikdo jiný než FREDERIQUE MATLAOVÁ, která se opřela do míčku na vrcholu hrací plochy a naprosto přesně a důrazně ho umístila za záda Mbandeové.
     
    16
    Hned na úvod druhé čtvrtiny tu máme první gólovou trefu! Těsně před Mbandeovou se zjevila FREDERIQUE MATLAOVÁ, která převzala celkem povedenou přihrávku od Verschoorové a zkušeně poslala svůj tým do vedení.
     
    3
    Marloes Keetelsová se ocitla tváří v tvář jihoafrické gólmance Mbandeové. Pod velkým úhlem ale míček přes ní do branky nedotlačila. Strážkyni svatyně Jižní Afriky se povedlo míček tělem vyrazit, Nizozemky se ale později dostaly alespoň k pokutové rozehrávce.

    Vít Trubička

    Della Mattiaová (ARG), Fürstová (AUT)
    Sestavy:
    NED: Koningová - Koolenová, Phenincxová, Leurinková, de Waardová, Keetelsová, Albersová, Verschoorová, Sandersová, Nunninková, Stamová, Weltenová, van Maasakkerová, Matlaová, van Geffenová, de Goedeová (C).

    RSA: Mbandeová - Seeraneová, Walravenová, Mallettová, Patonová, Johnsonová, Vetoová, Hunterová (C), du Plessisová, Bobbsová, Glasbyová, Molikoeová, Maraisová, Zuluová, Maddocksová, Maholeová.

    Branky:
    16. Matlaová, 35. Matlaová, 42. Keetlesová, 52. Albersová, 55. Verschoorová.