Egypt – Argentína 0:1 (kon.) | Francúzsko – Južná Afrika 4:3 (kon.) | N. Zéland – Honduras 2:3 (kon.)
Brazília – Pobr. Slonoviny 0:0 (kon.) | Austrália – Španielsko 0:1 (kon.) | Japonsko – Mexiko 2:1 (kon.)
Rumunsko – J. Kórea 0:4 (kon.) | Saudská Arábia – Nemecko 2:3 (kon.)
koniec
Egypt
0:1 (0:0)
Argentína
cz Nedeľa 25.07.2021, 09:30 • Sapporo Dome, Sapporo • Olympijské hry - muži • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:30.
     
    Vítám všechny fotbalové fanoušky u olympijského turnaje, kam jsou nominovaní pouze hráči do čtyřiadvaceti let, výjimku má každá reprezentace, jelikož mohla povolat tři hráče staršího věku. Ve skupině C dojde na druhé kolo, a tak se pojďme podívat na Egypt s Argentinou trochu blíže.
     
    Ve skupině C jsou ještě týmy Španělska a Austrálie, kteří se vyhřívají zatím na postupových pozicích. Představování začneme Egyptem, jenž v prvním souboji vyzval evropského soupeře. Africký celek si s jedním z favoritů poradil, jelikož se mu povedlo po bezbrankové remíze připsat bod do tabulky. Španělsko souboji sice dominovalo, avšak skvělým výkonem se činil brankář aš-Šanáví, který si připsal pět zákroků. Naopak Argentině se vstup do olympijského turnaje nevyvedl. V souboji s Austrálií inkasovala dvě branky, když se prosadili Lachlan Wales a Marco Tilio. A tak Argentina potřebuje zabrat, aby měla šanci na postup do vyřazovacích bojů.
     
    Souboj mezi Egyptem a Argentinou začíná v neděli od 9 hodin 30 minut. Ze střetnutí je pro vás připravený podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Pokud budeme hledat favorita, tak tuto roli by měl převzít hostující celek. Pojďme se společně bavit fotbalem!
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, který startuje zhruba za třicet minut. Již jsou známy sestavy, a tak si je pojďme představit. Olympijský turnaj pokračuje dalším fotbalem. Doufejme, že uvidíme i několik vstřelených branek. Kdo si udrží naději na postup do vyřazovacích bojů?
     
    Úvodní sestavy:

    Egypt: aš-Šanáví – Hamdí, Hegází (C), Ghalál – al-Futúh, Hamdí, Tawfíq, al-Iráqí – Subhí, Rajján, Muhsin.
    Náhradníci: Ghad – Ádil, Ášůr, Fuád, Máhir, Ramadán, Muhammad.

    Argentina: Ledesma – De La Fuente, N. Pérez (C), Medina, Bravo – Payero, Vera – De la Vega, Mac Alister, Barco – Gaich.
    Náhradníci: Morales – Almada, Belmonte, Herrera, Mosevich, Ponce, Urzi.

    Rozhodčí: Kabakov – Margaritov, Valkov (všichni BUL).
     
    Oba celky jsou již na hrací ploše, odkud vyslechnou hymny. Následně vše už bude směřovat k zahájení zápasu. Pojďme se společně bavit fotbalem, v němž půjde o naději na postup do vyřazovacích bojů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Bulharský rozhodčí zahájil dnešní střetnutí, jako první se míče chopila Argentina, která se hned usadila na útočné polovině. Claudio Bravo posunul míč od šestnáctky, kde skvěle zahrál Ahmad Hegází, jenž zastavil Adolfa Gaiche.
     
    2
    Ovšem hostující celek rozehrál rohový kop na krátko. Po chvíli přišel pas na zadní tyčku, kde se nacházel osamocený Nehuén Pérez. Hostující kapitán mohl být ve velké šanci, avšak nezvládl zpracování.
     
    3
    Argentina od úvodních minut potvrzuje roli favorita, ovšem musí si dávat pozor na případně brejky Egypta. Už dle rozestavení ale domácí nastoupili s hodně defenzivní taktikou.
     
    4
    Na pravé straně měl hodně prostoru Pedro De la Vega, a tak odcentroval. Míč z jeho kopačky byl příliš dlouhý zamířil až za postranní lajnu. Hostující trenér je hodně rozladěný, protože jeho mužstvu v přefinální fázi zatím něco chybí.
     
    5
    Pět metrů za šestnáctkou ke střele natáhl Adolfo Gaich, který zamířil do pravé tyče. Muhammad aš-Šanáví byl aktuálně jen v pozici přihlížejícího diváka.
    5. Adolfo Gaich (ARG)
     
    6
    Argentina vybojovala další rohový kop, centr mířil na zadní tyč. Jenže také na úroveň malého vápna, kde ve vzduchu vládne Muhammad aš-Šanáví.
     
    7
    Snad poprvé registrujeme Egypt na útočné polovině, kde Ahmad Jásir Rajján si vynutil faul. Akce byla rozehrána doprava, odkud odcentroval Karím al-Iráqí, avšak brankář Jeremías Ledesma si pro míč vyběhl.
     
    8
    Argentina opět kontroluje míč a okamžitě se hnala na útočnou polovinu. Na pravé straně se pohyboval Martín Payero, ovšem pas na něj byl příliš dlouhý a skončil mimo hrací plochu.
     
    9
    Egypt bude odkopávat od branky, jenomže Ahmad Hegází si zavazuje kopačku. Několik desítek vteřin na něj egyptský brankář čekal, i rozhodčí měl pochopení.
     
    10
    Na levé straně se rozeběhl Ramadán Subhí, jehož jen stínoval Fausto Vera. Ovšem domácí ofenzivní hráč si míč ukopl a navíc naběhl do obránce Argentiny.
     
    12
    Do dnešního střetnutí nastoupil Egypt v červených dresech, naopak Argentina se oblékla do tmavě modré sady. Vraťme se na trávník, kde se hraje na útočné polovině hostujícího mužstva.
     
    13
    Argentina kombinovala na útočné polovině, těsně za pokutovým územím. Ezequiel Barco posouval míč do středu, kde na něj nedosáhl Alexis Mac Alister. A tak se hra velmi rychle otočila, ale v souboji jeden na jednoho se střelecky prosadil Ramadán Subhí. Jeho zakončení mířilo do levého spodního rohu branky, kam se také dostal Jeremías Ledesma.
    13. Ramadán Subhí (EGY)
     
    14
    Přihrávku z levé strany za sebe pouštěl Pedro De la Vega, zakončením z hranice vápna se činil Martín Payero. Jeho pokus z nadějné pozice mířil těsně nad břevno.
     
    16
    Šestnáct minut hry gólovou radost nepřineslo, ovšem sledujeme velmi aktivní utkání. Argentina je sice lepší, avšak musí si dávat pozor na rychlé protiakce Egypta.
     
    17
    Na hranici ofsajdu se pohyboval Ramadán Subhí, který situaci zvládl. Jeho přihrávka následně směřovala do šestnáctky, odkud sice přišlo zakončení, ale bylo obětavým zákrokem zablokované.
     
    19
    Znovu Egypt mířil do rychlého protiútoku, vznikla tak situace dva na dva. Zbrklým zakončením se prezentoval Karím al-Iráqí, jehož pokus po zemi mířil hodně daleko od branky.
     
    20
    Argentina je znovu u balonu a velmi snadno se posunula na útočnou polovinu. Ovšem přihrávka na pravé straně byla zastavena.
     
    21
    Šedesát procent hry je Argentina u balonu, ovšem na úvodní branku zápasu stále čekáme. Egypt hraje z hlubokého bloku a přechází do rychlých protiakcí.
     
    22
    Po dobré individuální akci se střelou z hranice pokutového území prezentoval Ahmad Jásir Rajján. Zakončení z jeho kopačky bylo nepřesné a zamířilo jen nad horní tyčku branky.
     
    23
    Martín Payero předvedl kličku, po níž mu balon utekl daleko od nohy, a tak o míč přišel. Následně se dopustil faulu a Egypt se může znovu uklidnit.
     
    25
    Přenesení hry Argentiny na levou stranu si pohlídal Karím al-Iráqí, ovšem jeho hlavička zamířila znovu k soupeři. Akce po pravé straně ale byla znovu zastavena a hostující celek bude alespoň vhazovat.
     
    26
    Martín Payero se snažil procpat do šestnáctky, ale před ní neustál souboj. Hlavní rozhodčí hru pustil a akci chtěl dokončen Pedro De la Vega, jehož přihrávka byla sražená na další roh.
     
    27
    Centr od rohového praporku mířil do shluku těl, odkud jej egyptská obrana odvrátila. Argentina se k míči vrátila, jelikož mohla vhazovat.
     
    28
    Další pas mířil na hranici šestnáctky, kde se pohyboval Pedro De la Vega. Míč vyletěl jen do vzduchu, odkud jej k vlastnímu brankáři vrátil jeden z egyptských obránců.
     
    29
    Hráči v tmavě modrých dresech znovu drží míč na útočné polovině. Na levé straně se zkoušel prosadit Claudio Bravo, ovšem neprošel, jenže ani Egypt toho směrem dopředu moc neukázal.
     
    31
    Ezequiel Barco výborně zalepil míč na své kopačce, ale poté neměl komu přihrát, a tak si vybral krajního obránce na pravé straně. Jeho zakončení z velké dálky bylo opět zablokované.
     
    32
    Tempo hry v posledních minutách trochu opadlo, zejména Egypt nikam nespěchá a vypadá to, že by bod bral. To se zatím daří, jelikož se hraje bez branek.
     
    33
    Martín Payero může být rád, že není prvním potrestaným hráčem. Pronikajícího Amára Hamdího zastavil hokejovým stromem, při kterém ještě použil loket.
     
    34
    Další akce Egypta končí přerušením hry, jelikož na straně hrací plochy se v ofsajdovém postavení pohyboval Ramadán Subhí. Jednalo se o těsnou situaci, avšak pomezní rozhodčí rozhodl správně.
     
    36
    Blížíme se ke konci prvního poločasu, který se stále hraje za bezbrankového stavu. Rozhodně lépe působí Argentina, naopak Egypt hrozí z rychlých brejků.
     
    37
    Se štěstím se k míči dostal v pokutovém území Martín Payero a v situaci mu ještě pomohl Pedro De la Vega. Ovšem zakončení prvního jmenovaného bylo sražené na další rohový kop-
     
    38
    Další centr od rohového praporku mířil pouze na hranici malého vápna, kam se v pohodě dostal Muhammad aš-Šanáví. Egyptský brankář vyboxoval míč za postranní lajnu.
     
    40
    Hráči v tmavě modrých dresech neustále tlačí na pilu a odměnou jim byl další rohový kop. Jenomže ani tentokrát k přesnému zakončení nedošlo.
     
    41
    Do šestnáctky si nabíhal Alexis Mac Alister, jemuž míč v posledním momentu ukopl Mahmúd Hamdí. Následně další roh vybojoval Adolfo Gaich, ale rozehrávat se bude až po ošetření egyptského brankýře, jenž zůstal sedět na hrací ploše.
     
    42
    Muhammad aš-Šanáví má problém s levým kolenem, když jistil spoluhráče. Bude v pořádku, a tak můžeme pokračovat rohovým kopem Argentiny.
     
    43
    Další centr od rohového praporku zamířil na zadní tyčku, kde ve vzduchu vládl Ahmad Hegází. jeho hlavička poslala míč až za postranní lajnu. Z další akce hostující mužstvo nic nevytěžilo.
     
    44
    Další argentinské tažení měl na svědomí Pedro De la Vega, jenž se na pravé straně neprosadil. Po vhazování byl ale faulován jeden z hráčů, a tak se vše stěhuje před branku Egypta.
     
    45
    Jenže ani další pas před branku nenašel správného adresáta. Hráči v červených dresech se znovu snadno ubránili.
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    45+2
    Blížíme se k závěrečnému hvizdu prvního poločasu. Argentina se pokusila o přenesení hry na levou stranu, ovšem byl krátký, a tak si jej pohlídal Usáma Ghalál.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas vstřelenou branku nepřinesl, s čímž bude asi spokojenější Egypt. Domácí celek čekal na rychlé protiakce, ale ani jednu nedotáhl do šťastného konce. Naopak Argentina byla více u balonu a neustále vymýšlela recept na překonání obrany, jenomže zatím to také nestačilo. Nejblíže gólu byl hned v úvodu zápasu Adolfo Gaich, jenž orazítkoval pravou tyčku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Karím al-Iráqí, přichází Karím Fuád.
     
    46
    Pokračujeme druhým poločasem, který rozehrál Egypt. Ovšem nepřesná přihrávka znamená vhazování pro hráče v tmavě modrých dresech. Vlastně pokračujeme tam, kde skončil první poločas.
     
    47
    Náběh soupeře si na straně hrací plochy pohlídal Ahmad Hegází. Po jeho nákopu se se štěstím míče chopil Alexis Mac Alister, ovšem ve skluzu jej zastavil soupeř a ještě bude Egypt vhazovat.
     
    48
    Velmi nešikovně zasáhl Amár Hamdí, jenž trefil do kopačky Hernána De La Fuentea. Argentina bude rozehrávat standardní situaci z nadějné pozice. Vždyť míč je nějakých pět metrů za šestnáctkou, trochu vpravo.
     
    49
    Přímý kop na sebe vzal Alexis Mac Alister, jehož střelecký pokus mířil asi dva metry nad branku. Ani z tohoto mráčku nezapršelo, a tak pokračujeme bez gólů.
     
    50
    Po souboji zůstal na hrací ploše sedět Mahmúd Hamdí, jenž se drží za ruku. Na nohy mu pomohli spoluhráči a domácí hráč bude schopen pokračovat.
     
    52
    Argentina právě vstřelila branku!
    Hráči v tmavě modrých dresech jdou zaslouženě do vedení! Rohový kop byl zahrán na krátko, avšak po chvíli do šestnáctky stejně mířil centr. Ten lehce hlavou tečoval FACUNDO MEDINA, k němuž se balon od tyče vrátil. Následným zakončením už se tento hráč nemýlil a překonal všechno, co mu stálo v cestě za gólovou radostí – 0:1.
    52. Facundo MEDINA - 0:1
     
    55
    Usáma Ghalál při snaze odehrát míč trefil soupeře do hrudníku. Adolfo Gaich se nejprve skácel k zemi, ale po chvíli se rychle zvedl a pokračoval do vápna. Centr mířil před branku, kde se nacházel Nehuén Pérez, jenž zazmatkoval a nemířil přesně.
     
    56
    Ramadán Subhí a Pedro De la Vega se v přerušené hře začali postrkovat. Tento moment nenechal chladného hlavního rozhodčího, jenž i oba kohouty přivolal k sobě a důrazně jim domlouval.
     
    58
    Na pravé straně pracoval Pedro De la Vega, jemuž se centr nepovedl, ale míč se stejně do vápna dostal. K balonu se dostal Adolfo Gaich, ovšem ukopl si jej mimo hrací plochu.
     
    59
    Po dlouhé době registrujeme Egypt v pokutovým území soupeře. Přihrávkou pod sebe se prezentoval Ahmad Jásir Rajján, avšak našel jen bránícího soupeře.
     
    60
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Amár Hamdí, přichází Ibráhím Ádil.
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Saláh Muhsin, přichází Táhir Muhammad.
     
    62
    Domácí celek musí výrazně přidat, jeho dosavadní výkon je totiž nedostačující. Tentokrát to Egypt zkusil z velké dálky, ovšem zakončení mířilo velmi vysoko.
     
    62
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Adolfo Gaich, přichází Ezequiel Ponce.
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Ezequiel Barco, přichází Agustín Urzi.
     
    64
    Zatím se hraje bez žlutých potrestání, nic na tom nezměnil ani zákrok, který předvedl Akram Tawfíq. Argentina pošle další centr před branku Egypta.
     
    65
    K zakončení sice nedošlo, ale míč se nebezpečně kroutil před branku. Jeden z hráčů na balon nedosáhl, a tak jej do rukavic schoval Muhammad aš-Šanáví.
     
    66
    Táhir Muhammad se snažil odkopnout míč, kterým trefil Alexise Maca Alistera do obličeje. Argentinský hráč potřebuje lékařskou pomoc, znovu se chvíli nebude hrát.
     
    69
    Usáma Ghalál zastavil další akci Argentiny, ovšem té tohle stačí. Hraje se totiž daleko od její branky.
     
    70
    Hráči v tmavě modrých dresech rozehráli další rohový kop, centr opět mířil na zadní tyč, kde ve vzduchu vládl Muhammad aš-Šanáví. Jeho dlouhý výkop si obrana Argentiny znovu v pohodě pohlídala.
     
    71
    V posledních dvaceti minutách musí Egypt směrem dopředu výrazně přidat. Tuto snahu nedovoleně zastavil Ezequiel Ponce (Argentina), jenž je prvním potrestaným hráčem.
     
    72
    Ramadán Subhí poslal nebezpečný centr do šestnáctky, ovšem výborně se prezentoval Jeremías Ledesma, který byl u míče první a vyboxoval jej daleko od branky.
     
    73
    Následně ale zpoza vápna zakončil Ahmad Abú al-Futúh, jehož pokus byl přizvednutý a Egypt ještě rozehrával rohový kop. Ten se sice nepovedl, ale domácí tým má šanci na reparát.
     
    74
    Ani reparát Egyptu nevyšel, jelikož centr mířil na hranici malého vápna, kde pevnou rukou vládne brankář Jeremías Ledesma. Argentina se znovu žene daleko od vlastní brány.
     
    76
    Argentina se znovu přesunula na útočnou polovinu, kde si míč šikovně pokryl Ezequiel Ponce, jehož na zelený pažit poslal kapitán Ahmad Hegází.
     
    78
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Usáma Ghalál, přichází Násir Máhir.
     
    79
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Martín Payero, přichází Tomás Belmonte.
     
    81
    Jdeme do poslední desetiminutovky, aktivita by v ní měla být na straně Egypta. Ovšem Argentina má zatím nahráno a je o jednu trefu vepředu.
     
    82
    Argentina se znovu přesunula na útočnou polovinu, kde akce sice nevyšla, ovšem vybojovala autové vhazování. Je jasné, že hráči v tmavě modrých dresech už nikam spěchat nebudou.
     
    83
    A právě hostující mužstvo rozehrávalo další rohový kop, o což se postaral Alexis Mac Alister. Ovšem obrana Egypta byla znovu dobře postavena a míč odehrála za postranní lajnu.
     
    84
    Dalším potrestaným hráčem zápasu je Tomás Belmonte (Argentina), který u postranní lajny nedosáhl na soupeře, a tak šel do skluzu, kterým jej trefil.
     
    84
    Dalším hříšníkem je Ramadán Subhí (Egypt), který zřejmě něco pronesl na adresu bulharského sudího. I on uviděl žlutou kartu.
     
    85
    Na hranici vápna fauloval Hernán De La Fuente, který zastavil pronikajícího Ramadána Subhího. Hernán De La Fuente (Argentina) je tak dalším potrestaným hráčem.
     
    86
    Egypt byl velmi blízko k vyrovnání, chyběl snad jediný krok! Centr z levé strany mířil na zadní tyčku, kde situaci zavíral Ibráhím Ádil. Právě jemu k zakončení chybělo pouze pár centimetrů.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Nehuén Pérez (Argentina).
     
    89
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Alexis Mac Alister, přichází Thiago Almada.
     
    90+1
    Nastavuje se ještě pět minut!
     
    90+1
    Karím Fuád a Ahmad Hegází atakovali u postranní čáry Agustína Urziho, který si vynutil faul. To se sice egyptským hráčům nelíbí, ale bulharský sudí je jiného názoru.
     
    90+2
    Centr z levé strany se kroutil před branku, kde skončil v brankářových rukavicích. Muhammad aš-Šanáví okamžitě otáčí kormidlem hry na druhou stranu.
     
    90+3
    Dalším faulem se prezentoval Mahmúd Hamdí, což Egyptu bere další myšlenky na útočnou akci. Argentinští hráči ochotně padají k zemi a tahají čas.
     
    90+4
    Další akci hostujícího celku zastavil praporek pomezního rozhodčího, jelikož Agustín Urzi se nacházel v ofsajdovém postavení. Egyptu už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme velmi zajímavé utkání, které rozhodla jediná trefa, o kterou se postaral Facundo Medina, jenž dovedl Argentinu k vítězství. Hostující celek vstupoval do zápasu v roli favorita, což se dlouhou dobu potvrzovalo. Hráči v tmavě modrých dresech byli více u míče a neustále vymýšleli. Zlom přišel až po vstřelené brance, kdy Egypt musel více útočit. Do té doby se spoléhal jen na rychlé protiakce. Nicméně nejblíže k vyrovnání byl Ibráhím Ádil, jemuž ke střeleckému pokusu chybělo jen pár centimetrů.
     
    S konstatováním, že Argentina porazila Egypt, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne u olympijského programu. (11:31:06)

    Michal Luxa

    Góly: 52. Medina

    Karty:   84. R. Sobhi (EGY) – 71. Ponce (ARG), 84. Belmonte (ARG), 85. De La Fuente (ARG), 86. N. Pérez (ARG)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:9. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:11.
    Egypt: El Shenawy – Hamdí, Hegází (C), Galal (78. Maher) – El Fotouh, Hamdy (60. Adel), Tawfik, El-Eraky (46. Fouad) – R. Sobhi, Rayyan, Mohsen (60. Mohamed).
    Náhradníci: Gad – Adel, Ashour, Fouad, Maher, Ramadan, Mohamed.

    Argentína: Ledesma – De La Fuente, N. Pérez (C), Medina, Bravo – Payero (79. Belmonte), Vera – De la Vega, Mac Alister (89. Almada), Barco (62. Urzi) – Gaich (62. Ponce).
    Náhradníci: Morales – Almada, Belmonte, Herrera, Mosevich, Ponce, Urzi.

    Rozhodca: Kabakov – Margaritov, Valkov (všichni BUL)