Egypt – Argentína 0:1 (kon.) | Francúzsko – Južná Afrika 4:3 (kon.) | N. Zéland – Honduras 2:3 (kon.)
Brazília – Pobr. Slonoviny 0:0 (kon.) | Austrália – Španielsko 0:1 (kon.) | Japonsko – Mexiko 2:1 (kon.)
Rumunsko – J. Kórea 0:4 (kon.) | Saudská Arábia – Nemecko 2:3 (kon.)
koniec
Egypt
0:1 (0:0)
Argentína
cz Nedeľa 25.07.2021, 09:30 • Sapporo Dome, Sapporo • Olympijské hry - muži • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Argentina porazila Egypt, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne u olympijského programu. (11:31:06)
     
    Sledovali jsme velmi zajímavé utkání, které rozhodla jediná trefa, o kterou se postaral Facundo Medina, jenž dovedl Argentinu k vítězství. Hostující celek vstupoval do zápasu v roli favorita, což se dlouhou dobu potvrzovalo. Hráči v tmavě modrých dresech byli více u míče a neustále vymýšleli. Zlom přišel až po vstřelené brance, kdy Egypt musel více útočit. Do té doby se spoléhal jen na rychlé protiakce. Nicméně nejblíže k vyrovnání byl Ibráhím Ádil, jemuž ke střeleckému pokusu chybělo jen pár centimetrů.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Další akci hostujícího celku zastavil praporek pomezního rozhodčího, jelikož Agustín Urzi se nacházel v ofsajdovém postavení. Egyptu už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    90+3
    Dalším faulem se prezentoval Mahmúd Hamdí, což Egyptu bere další myšlenky na útočnou akci. Argentinští hráči ochotně padají k zemi a tahají čas.
     
    90+2
    Centr z levé strany se kroutil před branku, kde skončil v brankářových rukavicích. Muhammad aš-Šanáví okamžitě otáčí kormidlem hry na druhou stranu.
     
    90+1
    Karím Fuád a Ahmad Hegází atakovali u postranní čáry Agustína Urziho, který si vynutil faul. To se sice egyptským hráčům nelíbí, ale bulharský sudí je jiného názoru.
     
    90+1
    Nastavuje se ještě pět minut!
     
    89
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Alexis Mac Alister, přichází Thiago Almada.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Nehuén Pérez (Argentina).
     
    86
    Egypt byl velmi blízko k vyrovnání, chyběl snad jediný krok! Centr z levé strany mířil na zadní tyčku, kde situaci zavíral Ibráhím Ádil. Právě jemu k zakončení chybělo pouze pár centimetrů.
     
    85
    Na hranici vápna fauloval Hernán De La Fuente, který zastavil pronikajícího Ramadána Subhího. Hernán De La Fuente (Argentina) je tak dalším potrestaným hráčem.
     
    84
    Dalším hříšníkem je Ramadán Subhí (Egypt), který zřejmě něco pronesl na adresu bulharského sudího. I on uviděl žlutou kartu.
     
    84
    Dalším potrestaným hráčem zápasu je Tomás Belmonte (Argentina), který u postranní lajny nedosáhl na soupeře, a tak šel do skluzu, kterým jej trefil.
     
    83
    A právě hostující mužstvo rozehrávalo další rohový kop, o což se postaral Alexis Mac Alister. Ovšem obrana Egypta byla znovu dobře postavena a míč odehrála za postranní lajnu.
     
    82
    Argentina se znovu přesunula na útočnou polovinu, kde akce sice nevyšla, ovšem vybojovala autové vhazování. Je jasné, že hráči v tmavě modrých dresech už nikam spěchat nebudou.
     
    81
    Jdeme do poslední desetiminutovky, aktivita by v ní měla být na straně Egypta. Ovšem Argentina má zatím nahráno a je o jednu trefu vepředu.
     
    79
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Martín Payero, přichází Tomás Belmonte.
     
    78
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Usáma Ghalál, přichází Násir Máhir.

    Michal Luxa

    Góly: 52. Medina

    Karty:   84. R. Sobhi (EGY) – 71. Ponce (ARG), 84. Belmonte (ARG), 85. De La Fuente (ARG), 86. N. Pérez (ARG)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:9. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:11.
    Egypt: El Shenawy – Hamdí, Hegází (C), Galal (78. Maher) – El Fotouh, Hamdy (60. Adel), Tawfik, El-Eraky (46. Fouad) – R. Sobhi, Rayyan, Mohsen (60. Mohamed).
    Náhradníci: Gad – Adel, Ashour, Fouad, Maher, Ramadan, Mohamed.

    Argentína: Ledesma – De La Fuente, N. Pérez (C), Medina, Bravo – Payero (79. Belmonte), Vera – De la Vega, Mac Alister (89. Almada), Barco (62. Urzi) – Gaich (62. Ponce).
    Náhradníci: Morales – Almada, Belmonte, Herrera, Mosevich, Ponce, Urzi.

    Rozhodca: Kabakov – Margaritov, Valkov (všichni BUL)