Radomiak – Gdańsk 0:0 (12:00) | Slovácko – Kraków 1:0 (kon.) | Dunajská Streda – Vasas sk 2:1 (kon.)
BW Linz – Liberec 1:1 (kon.) | Wolfsberger – Sparta Praha 3:2 (kon.) | Kroměříž – Třinec 0:1 (kon.)
koniec
FC Blau-Weiss Linz
1:1 (1:0)
FC Slovan Liberec
cz Piatok 09.07.2021, 17:00 • Hofmann Personal Stadion, Linz • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    81
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Šulc, přichází Justin Kranthove.
     
    77
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Filip Havelka, přichází Tomáš Polyák.
     
    77
    Střídání v týmu FC Blau-Weiss Linz: ze hřiště odchází Raphael Dwamena, přichází Aleksandar Kostic.
     
    68
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Matoušek, přichází Marek Bína.
    65. Ondřej NOVOTNÝ - 1:1
     
    65
    Liberec právě vstřelil branku!
    Michal Faško předvedl na levém křídle parádní sprint, když přešel přes jednoho z protihráčů, a po jeho přízemním centru si pak domácí vstřelili vlastní gól! Tak ne, trefil se Ondřej Novotný!
     
    62
    Tak teď bylo málem vyrovnáno! Vypadalo to, že fotbalisté Slovanu úspěšně dovezou míč až do kuchyně, jenže poslední přihrávku lapil Schmid!
     
    58
    Raphael Dwamena využil odvráceného míče po standardní situaci a na levé straně vystřelil zpoza šestnáctky, na přední tyči byl Knobloch!
     
    51
    Liberec nastoupil do druhého poločasu v této sestavě: Knobloch – Fukala, Lehoczki, Purzitidis, Šulc – Matoušek, Michal, Havelka, Gembický – Nečas – Novotný.
     
    48
    Raphael Dwamena se mohl řítit po obrovské chybě Liberce sám na bránu, jenže mu to teď neumožnil ofsajd! Zdálo se mi však, že míč hrál liberecký hráč, což také reklamoval domácí hráč.
     
    32
    Hned vzápětí si naběhl za obranu na kolmý pas Philipp Maliczek a z ostrého úhlu mohl skórovat, Milan Knobloch mu ale snížil úhel a míč vyrazil!
     
    24
    Milan Knobloch se teď ocitl po malé domů pod obrovským tlakem a jeho odkop v tísni málem zachytil Raphael Dwamena, který dnes trefil tyč!
    7. Philipp MALICSEK - 1:0
     
    7
    Linz právě vstřelil branku!
    Liberecká obrana propadla, když si nepohlídala kolmou přihrávku a poté ji ještě zachránila tyč, následná dorážka už ale skončila v odkryté síti! PHILIPP MALICSEK se prosadil do prázdné sítě.
     
    5
    Rohový kop Liberce nyní přinesl první vážnou brankovou příležitost, ve které se zřejmě ocitl Karol Mészáros! Kapitán Liberce ovšem našel pouze náruč brankáře Linzu Nicolase Schmida!

    Tomáš Reiner

    Góly: 7. Malicsek – 65. Novotný


    FC Blau-Weiss Linz: Schmid – Strauss, Janeczek, Pirki, Michael (C), Maranda, Koch, Seidl, Malicsek, Dwamena (77. Kostic), Gölles.
    Náhradníci: Gschossmann – Windhager, Mitrovic, Eder, Kostic, Socovka, Borsos.

    FC Slovan Liberec: Knobloch – Koscelník, Gebre Selassie, Chaluš, Mikula – Havelka, Purzitidis – Matoušek, Faško, Mészáros (C) – Rondić. (1. poločas) Knobloch – Fukala, Lehoczki, Purzitidis, Šulc (81. Kranthove) – Matoušek (68. Bína), Michal, Havelka (77. Polyák), Gembický – Nečas – Novotný. (2. poločas)
    Náhradníci: Pešl, Vliegen – Kranthove, Lehoczki, Michal, Nečas, Novotný, Polyák, Rabučic, Šulc, Bína, Diamé, Fukala, Gembický.