Radomiak – Gdańsk 0:0 (12:00) | Slovácko – Kraków 1:0 (kon.) | Dunajská Streda – Vasas sk 2:1 (kon.)
BW Linz – Liberec 1:1 (kon.) | Wolfsberger – Sparta Praha 3:2 (kon.) | Kroměříž – Třinec 0:1 (kon.)
koniec
FC Blau-Weiss Linz
1:1 (1:0)
FC Slovan Liberec
cz Piatok 09.07.2021, 17:00 • Hofmann Personal Stadion, Linz • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Liberec změřil před víkendem síly s Blau-Weiss Linzem a nakonec dokázal vybojovat remízu. Slovan poslal do obou poločasů rozlišené jedenáctky, přičemž druhá působila živějším dojmem. Český tým dnes sice hned v úvodu inkasoval, když se prosadil Philipp Malicsek, po hodině hry a fantastickém sprintu Michala Faška však vyrovnal Ondřej Novotný. Konečný výsledek duelu v Linzu tedy je: Blau-Weiss Linz 1 FC Slovan Liberec 1. (18:47:17)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Má slova o touze po vítězství nyní potvrdil jeden z domácích hráčů, který šel na útočné polovině do skluzu, aby vybojoval míč, jenže trefil nohy protihráče.
     
    87
    Liberec vybojoval rohový kop a po prodlouženém centru z levé strany hřiště mohlo přijít rozhodnutí, přihrávka na vzdálenější tyči ovšem zamířila do ofsajdu.
     
    85
    Pokud by tedy dnešní zápas skončil remízou, byl by to naprosto spravedlivý výsledek. Ani jeden z týmů neměl příliš mnoho šancí a jde spíše o střetnutí dvou obran.
     
    83
    Hra je v závěru zápasu hodně vyrovnaná, zároveň ovšem také otevřená. Oba týmy se snaží útočit a strhnout vítězství na svou stranu, byť je to příprava.
     
    81
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Šulc, přichází Justin Kranthove.
     
    77
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Filip Havelka, přichází Tomáš Polyák.
     
    77
    Střídání v týmu FC Blau-Weiss Linz: ze hřiště odchází Raphael Dwamena, přichází Aleksandar Kostic.
     
    76
    Domácí fotbalisté měli vymyšlenou pěknou kulišárnu. Volný přímý kop rozehráli nakrátko a po přiťuknutí míče měla jít kolmá přihrávka za obranu, ale trefila zeď.
     
    74
    Rozhodčí přerušil hru, aby se hráči obou týmů mohli doběhnout napít, a Linz mezitím připravuje dvojité střídání. Do hry už se nyní chystá Aleksandar Kostic.
     
    71
    Blau-Weiss Linz se pokusil na vyrovnávací gól rychle odpovědět, na hranici šestnáctky se ale do zakončení nedostal a rohový kop poté nepřinesl nic. Skóre 1:1.
     
    68
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Matoušek, přichází Marek Bína.
    65. Ondřej NOVOTNÝ - 1:1
     
    65
    Liberec právě vstřelil branku!
    Michal Faško předvedl na levém křídle parádní sprint, když přešel přes jednoho z protihráčů, a po jeho přízemním centru si pak domácí vstřelili vlastní gól! Tak ne, trefil se Ondřej Novotný!
     
    62
    Tak teď bylo málem vyrovnáno! Vypadalo to, že fotbalisté Slovanu úspěšně dovezou míč až do kuchyně, jenže poslední přihrávku lapil Schmid!
     
    61
    Liberec přešel velice rychle do útoku a dokázal z levé strany hřiště odcentrovat, přízemní centr byl ale na přední tyči odvrácen na autové vhazování. Stále 1:0.
     
    58
    Raphael Dwamena využil odvráceného míče po standardní situaci a na levé straně vystřelil zpoza šestnáctky, na přední tyči byl Knobloch!
     
    56
    Jan Matoušek rozkmital své rychlé nohy a nepříjemně napadal domácího brankáře, který pod tlakem žádnou chybu neudělal a míč pak vzápětí odkopl do bezpečí.

    Tomáš Reiner

    Góly: 7. Malicsek – 65. Novotný


    FC Blau-Weiss Linz: Schmid – Strauss, Janeczek, Pirki, Michael (C), Maranda, Koch, Seidl, Malicsek, Dwamena (77. Kostic), Gölles.
    Náhradníci: Gschossmann – Windhager, Mitrovic, Eder, Kostic, Socovka, Borsos.

    FC Slovan Liberec: Knobloch – Koscelník, Gebre Selassie, Chaluš, Mikula – Havelka, Purzitidis – Matoušek, Faško, Mészáros (C) – Rondić. (1. poločas) Knobloch – Fukala, Lehoczki, Purzitidis, Šulc (81. Kranthove) – Matoušek (68. Bína), Michal, Havelka (77. Polyák), Gembický – Nečas – Novotný. (2. poločas)
    Náhradníci: Pešl, Vliegen – Kranthove, Lehoczki, Michal, Nečas, Novotný, Polyák, Rabučic, Šulc, Bína, Diamé, Fukala, Gembický.