Radomiak – Gdańsk 0:0 (12:00) | Slovácko – Kraków 1:0 (kon.) | Dunajská Streda – Vasas sk 2:1 (kon.)
BW Linz – Liberec 1:1 (kon.) | Wolfsberger – Sparta Praha 3:2 (kon.) | Kroměříž – Třinec 0:1 (kon.)
koniec
FC Blau-Weiss Linz
1:1 (1:0)
FC Slovan Liberec
cz Piatok 09.07.2021, 17:00 • Hofmann Personal Stadion, Linz • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Liberec změřil před víkendem síly s Blau-Weiss Linzem a nakonec dokázal vybojovat remízu. Slovan poslal do obou poločasů rozlišené jedenáctky, přičemž druhá působila živějším dojmem. Český tým dnes sice hned v úvodu inkasoval, když se prosadil Philipp Malicsek, po hodině hry a fantastickém sprintu Michala Faška však vyrovnal Ondřej Novotný. Konečný výsledek duelu v Linzu tedy je: Blau-Weiss Linz 1 FC Slovan Liberec 1. (18:47:17)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Má slova o touze po vítězství nyní potvrdil jeden z domácích hráčů, který šel na útočné polovině do skluzu, aby vybojoval míč, jenže trefil nohy protihráče.
     
    87
    Liberec vybojoval rohový kop a po prodlouženém centru z levé strany hřiště mohlo přijít rozhodnutí, přihrávka na vzdálenější tyči ovšem zamířila do ofsajdu.
     
    85
    Pokud by tedy dnešní zápas skončil remízou, byl by to naprosto spravedlivý výsledek. Ani jeden z týmů neměl příliš mnoho šancí a jde spíše o střetnutí dvou obran.
     
    83
    Hra je v závěru zápasu hodně vyrovnaná, zároveň ovšem také otevřená. Oba týmy se snaží útočit a strhnout vítězství na svou stranu, byť je to příprava.
     
    81
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Šulc, přichází Justin Kranthove.
     
    77
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Filip Havelka, přichází Tomáš Polyák.
     
    77
    Střídání v týmu FC Blau-Weiss Linz: ze hřiště odchází Raphael Dwamena, přichází Aleksandar Kostic.
     
    76
    Domácí fotbalisté měli vymyšlenou pěknou kulišárnu. Volný přímý kop rozehráli nakrátko a po přiťuknutí míče měla jít kolmá přihrávka za obranu, ale trefila zeď.
     
    74
    Rozhodčí přerušil hru, aby se hráči obou týmů mohli doběhnout napít, a Linz mezitím připravuje dvojité střídání. Do hry už se nyní chystá Aleksandar Kostic.
     
    71
    Blau-Weiss Linz se pokusil na vyrovnávací gól rychle odpovědět, na hranici šestnáctky se ale do zakončení nedostal a rohový kop poté nepřinesl nic. Skóre 1:1.
     
    68
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Matoušek, přichází Marek Bína.
    65. Ondřej NOVOTNÝ - 1:1
     
    65
    Liberec právě vstřelil branku!
    Michal Faško předvedl na levém křídle parádní sprint, když přešel přes jednoho z protihráčů, a po jeho přízemním centru si pak domácí vstřelili vlastní gól! Tak ne, trefil se Ondřej Novotný!
     
    62
    Tak teď bylo málem vyrovnáno! Vypadalo to, že fotbalisté Slovanu úspěšně dovezou míč až do kuchyně, jenže poslední přihrávku lapil Schmid!
     
    61
    Liberec přešel velice rychle do útoku a dokázal z levé strany hřiště odcentrovat, přízemní centr byl ale na přední tyči odvrácen na autové vhazování. Stále 1:0.
     
    58
    Raphael Dwamena využil odvráceného míče po standardní situaci a na levé straně vystřelil zpoza šestnáctky, na přední tyči byl Knobloch!
     
    56
    Jan Matoušek rozkmital své rychlé nohy a nepříjemně napadal domácího brankáře, který pod tlakem žádnou chybu neudělal a míč pak vzápětí odkopl do bezpečí.
     
    55
    Ze druhého poločasu uběhlo téměř deset minut a zatím žádná velká změna ve hře Liberce vidět není. Obrana Blau-Weiss působí velice dobrým dojmem.
     
    54
    Jan Šulc vybojoval na levém křídle autové vhazování a do šestnáctky přilétl centr, po kterém se dostal k hlavičce Jan Matoušek. Jeho pokus byl ale nepřesný.
     
    51
    Liberec nastoupil do druhého poločasu v této sestavě: Knobloch – Fukala, Lehoczki, Purzitidis, Šulc – Matoušek, Michal, Havelka, Gembický – Nečas – Novotný.
     
    48
    Raphael Dwamena se mohl řítit po obrovské chybě Liberce sám na bránu, jenže mu to teď neumožnil ofsajd! Zdálo se mi však, že míč hrál liberecký hráč, což také reklamoval domácí hráč.
     
    47
    Liberec vstoupil do druhého poločasu hodně aktivně a vypadalo to, že se dostane do zakončení, nakonec se tak skutečně stalo, jenže střela z úhlu trefila blok.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:00.
     
    Slovan je dnes z pohledu českého fanouška směrem dopředu bohužel bezzubý. Theodor Gebre Selassie v úvodu neproměnil velkou šanci a vzápětí přišel trest z kopačky Philippa Malicseka, který využil odrazu míče od tyče a skóroval do prázdné brány. Skóre po prvním poločase duelu. Blau-Weiss Linz 1 FC Slovan Liberec 0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Útočné snažení Linzu zastavil zbytečný faul během napadání a na liberecké lavičce už se připravuje zřejmě kompletně nová jedenáctka. Dokáže vyrovnat stav?
     
    42
    Martin Koscelník si nyní na pravé straně hřiště krásně prohodil míč mezi dvěma protihráči doběhu a vypadalo to nadějně, hned vzápětí byl ale stažen k zemi. Škoda.
     
    40
    Slovan se mohl pokusit vyrovnat, jenže na pravé straně šestnáctky došlo k nedorozumění dvou fotbalistů, a kdyby druhý hrál na přední tyči, pískal by se jasný ofsajd. Slovan je směrem vpřed neškodný.
     
    38
    Liberečtí se těžko dostávají k pokutovému území soupeře a nyní zkusili vypálit ze střední vzdálenosti, pokus to byl ovšem hodně slabý a navíc nepřesný.
     
    37
    Michal Faško chtěl nyní na pravém křídle narazit míč jednomu ze spoluhráčů a poté, co ho odehrál, byl nepříjemně dohrán tělem. Rozhodčí pískal proti Linzu.
     
    34
    Kapitán Karol Mészáros si nabíhal podél pravé postranní čáry na vysoký kolmý pas a pohledem ho sledoval, jenže byl dobře pokryt a míč k němu poté nedolétl.
     
    32
    Hned vzápětí si naběhl za obranu na kolmý pas Philipp Maliczek a z ostrého úhlu mohl skórovat, Milan Knobloch mu ale snížil úhel a míč vyrazil!
     
    32
    Raphael Dwamena dostal krásnou kolmou přihrávku za obranu, jenže neměl rychlost a jeho následná přízemní střela zpoza šestnáctky byla obranou zablokována.
     
    29
    Martin Koscelník odvedl v liberecké obraně dobrou práci, když po dlouhém diagonálním pasu soupeře pohlídal soupeře na zádech a následovalo vhazování.
     
    28
    Philipp Maliczek mohl vstřelit druhý gól v zápase, když se postavil k volnému přímému kopu, jeho technická střela se ovšem snesla vedle přední levé tyče brány.
     
    26
    Raphael Dwamena se nadechl na pravém křídle k individuálnímu průniku, jakmile ovšem uviděl trojici protihráčů a žádného ze spoluhráčů, přihrál zpět.
     
    24
    Milan Knobloch se teď ocitl po malé domů pod obrovským tlakem a jeho odkop v tísni málem zachytil Raphael Dwamena, který dnes trefil tyč!
     
    22
    Milan Knobloch nyní dobře přečetl situaci po pěkné kombinační akci Linzu na jeden dotek a včas vyběhl z brány proti kolmé přihrávce za obranu. Ještě, že tak.
     
    20
    Fabio Strauss bez problému pohlídal nepřesnou kolmou přihrávku Slovanu Liberec podél pravé postranní čáry a následné vhazování poté přenechal Simonovi Pirkimu.
     
    19
    Fotbalistům Slovanu se nyní vůbec nedaří přechodová fáze a jakmile se vydají směrem na polovinu soupeře, následuje nepřesná přihrávka a ztráta míče. Stav 1:0.
     
    17
    Liberec mohl přejít do rychlého protiútoku a také tak učinil, dlouhý kolmý pas kopírující osu hřiště ovšem zamířil do území nikoho a pro míč si doběhl Schmid.
     
    16
    Blau-Weiss Linz vybojoval na levém křídle standardní situaci, která byla rozehrána nakrátko, a dlouhý nákop v podání Simona Pirkiho skončil pouze u brankáře.
     
    12
    Liberec inkasovaný gól pořádně nakopl a hráči českého týmu si vytvořili obrovský tlak, ze kterého pramenily tři rohové kopy, tentokrát ovšem ale žádné zakončení.
    7. Philipp MALICSEK - 1:0
     
    7
    Linz právě vstřelil branku!
    Liberecká obrana propadla, když si nepohlídala kolmou přihrávku a poté ji ještě zachránila tyč, následná dorážka už ale skončila v odkryté síti! PHILIPP MALICSEK se prosadil do prázdné sítě.
     
    5
    Rohový kop Liberce nyní přinesl první vážnou brankovou příležitost, ve které se zřejmě ocitl Karol Mészáros! Kapitán Liberce ovšem našel pouze náruč brankáře Linzu Nicolase Schmida!
     
    3
    Liberečtí fotbalisté začínají mít velkou územní převahu a do šestnáctky soupeře mířily v rychlém sledu dva vysoké míče, ani po jednom ovšem zakončení nepřišlo.
     
    2
    Právě Theodor Gebre Selassie musel dávat obrovský pozor, protože za libereckou obranu letěl nepříjemný a vysoký míč, naštěstí pro český tým na něj ale soupeř nedosáhl. Blau-Weiss vyhrál druhou rakouskou ligu.
     
    1
    Fotbalisté Linzu právě obstarali výkop dnešního přípravného utkání, v němž se střetávají s Libercem, do něhož se vrátil v létě Theodor Gebre Selassie.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Blau-Weiss Linz: Schmid – Strauss, Janeczek, Pirki, Michael (C), Maranda, Koch, Seidl, Malicsek, Dwamena, Gölles.
    Náhradníci: Gschossmann – Windhager, Mitrovic, Eder, Kostic, Socovka, Borsos.

    FC Slovan Liberec: Knobloch – Koscelník, Gebre Selassie, Chaluš, Mikula – Havelka, Purzitidis – Matoušek, Faško, Mészáros (C) – Rondić.
    Náhradníci: Pešl, Vliegen – Kranthove, Lehoczki, Michal, Nečas, Novotný, Polyák, Rabučic, Šulc, Bína, Diamé, Fukala, Gembický.
     
    Slovan Liberec vyrazil do rakouského Oberösterreich, aby se připravil na nadcházející sezónu a v přípravném utkání změřil síly s tamním klubem FC Blau-Weiss Linz. Největším lákadlem je pochopitelně návrat obránce Theodora Gebre Selassieho. Pokud jste se nemohli dočkat toho, až bude v akci, tak nastupuje v základu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Reiner

    Góly: 7. Malicsek – 65. Novotný


    FC Blau-Weiss Linz: Schmid – Strauss, Janeczek, Pirki, Michael (C), Maranda, Koch, Seidl, Malicsek, Dwamena (77. Kostic), Gölles.
    Náhradníci: Gschossmann – Windhager, Mitrovic, Eder, Kostic, Socovka, Borsos.

    FC Slovan Liberec: Knobloch – Koscelník, Gebre Selassie, Chaluš, Mikula – Havelka, Purzitidis – Matoušek, Faško, Mészáros (C) – Rondić. (1. poločas) Knobloch – Fukala, Lehoczki, Purzitidis, Šulc (81. Kranthove) – Matoušek (68. Bína), Michal, Havelka (77. Polyák), Gembický – Nečas – Novotný. (2. poločas)
    Náhradníci: Pešl, Vliegen – Kranthove, Lehoczki, Michal, Nečas, Novotný, Polyák, Rabučic, Šulc, Bína, Diamé, Fukala, Gembický.