Liberec – Dukla Praha 1:3 (kon.) | Slovácko – L. Mikuláš sk 3:0 (kon.) | Śląsk – Hajduk Split 0:4 (kon.)
koniec
FC Slovan Liberec
1:3 (0:1)
FK Dukla Praha
cz Utorok 29.06.2021, 11:00 • Mnichovo Hradiště • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    FC Slovan Liberec

    Nebyl by to Liberec, kdyby mezi jednotlivými sezónami neprovedl na své soupisce kvantum změn. U šestého týmu ligy nepokračují Tijani, Karafiát, Sadílek, Jugas, Pešek, Mosquera ani brankář Nguyen. U posil vyčnívá jméno Theodora Gebre Selassieho, ke kterému se včera přidal i Karol Mészáros z Českých Budějovic. Doladěn by měl být i příchod záložníka Filipa Havelky. U Nisy rovněž prodloužil kontrakt Michael Rabušic. V prvním přípravném utkání se toto zemětřesení nijak neprojevilo. Svěřenci trenéra Hoftycha přejeli druholigový Žižkov 5:0. Dvěma góly se blýskl útočník Adama Diamé.
     
    FK Dukla Praha

    Mužstvo z Julisky má za sebou nejhorší sezónu za spoustu let. Jako jedni z aspirantů na postup z FNL se Pražané umístili na osmém místě, vzhledem k mnohem těžší konkurenci navíc není vyloučeno, že se něco podobného bude opakovat i v nadcházejícím ročníku. Pod vedením Bohuslava Pilného se Dukla v přípravě postavila Spartě. Utkání hrané na netradičních 120 minut skončilo vysokou porážkou 0:7. Červenožluté barvy bude po několika neúspěšných štacích opět oblékat útočník Jan Pázler. Druhým novicem je Ondřej Ruml z Vlašimi. Citelným může být odchod obránce Chlumeckého do Teplic. Svou šanci dnes dostane testovaný křídelník Marvis Ogiomade.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Liberec: Knobloch – Fukala, Gebre Selassie, Purzitidis, Mikula – Matoušek, Faško, Polyák, Nečas – Rabušic, Novotný.
    Náhradníci: Pešl – Bína, Chaluš, Kranthove, Gembický, Michal, Casar, Rondić, Diamé.

    FK Dukla Praha: Rada – Konan, Piroch, Barac, Peterka – Souček, Krunert, Buchvaldek – Fábry, Faleye, Šebrle.
    Náhradníci: Šťovíček – Jeřábek, Ogiomade, Březina.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodního výkopu se zhostili Liberečtí, kteří nastupují v modrých, zatímco Pražané v kompletně žlutých dresech.
     
    3
    Těsně před Ondřejem Novotným odehrál Piroch centr zleva na rohový kop. Ten letěl na pokrytého Gebre Selassieho.
     
    4
    Součkův diagonální nákop skončil u obránců Liberce. Podobně vedený protiútok přinesl ofsajd Michaela Rabušice.
     
    5
    Krunert vybruslil z přehuštěného středu. Dukla zaútočila po pravé straně, jenže na Fábryho přízemní přihrávka z křídla neprošla.
     
    6
    Konan byl první u průnikové přihrávky pro Jakuba Nečase. Rada šel do poněkud riskantní rozehrávky na krátko, zvládl ji však s přehledem.
     
    7
    Mikula si pohlídal adresáta Faleyeho nákopu. K vidění byl rohový kop, ale Fábrym nadzvednutý míč si pohodlně sebral Knobloch.
     
    8
    Napadaný Faleye si vynutili faul na své vlastní polovině. Dukla začíná novou akci ze zadních řad.
     
    9
    Michal Faško přenesl hru k Matouškovi, u kterého se Slovan trochu zasekl. Pokračuje se alespoň autovým vhazováním z levého kraje.
     
    10
    Po odrazu od Barace ještě zůstal míč ve hřišti. Centr zleva Nečase přeletěl, za ním stojící Fukala se opřel do voleje, jenže bránu vůbec nezasáhl.
     
    11
    Nedorozumění mezi Knoblochem a Gebre Selassiem se obešlo bez vážnějších následků. Po zachycené kolmici Faleyeho už přišel faul Dukly.
     
    12
    Více akcí Liberec vede po levé straně s Janem Matouškem. Dosud poslední jeho centr ale směřoval jen do Radových rukavic.
     
    13
    Narážečka mezi Faleyem a atakovaným Krunertem nevyšla. Rabušic si v protiútoku počkal na druhou vlnu a byl to Nečas, který po jeho přihrávce těsně minul vzdálenější tyčku!
     
    14
    Rabušic převzal míč od Faška a zprava ho nastřeloval k vzdálenější tyči. Novotný ale přispěchal pozdě a Dukla i tuto situaci přežila bez újmy.
     
    15
    Liberečtí překazili nahrávku na aktivního Faleyeho, nicméně zanedlouho opět odevzdali míč kombinujícím obráncům Dukly.
     
    16
    Sunday Faleye chytrou hlavičkou sklepl Peterkův pas před rozběhnutého Fábryho. O chloupek blíže to však měl brankář Knobloch.
     
    17
    Po centru Daniela Součka měl v pokutovém území trochu problémy Theodor Gebre Selassie. Vše končí odkopem na rohový kop.
     
    18
    V osmnácté minutě registrujeme první střelu na branku. Po rohovém kopu ji hlavou vytvořil Jan Peterka, ale Knobloch si uprostřed branky věděl rady.
     
    19
    Šebrle si ukrojil až příliš velké sousto, když postupoval zavírajícím se středem. Krunert poté poslal přihrávku za pravou autovou čáru.
     
    20
    Slovan uklidnil kombinaci u vápna přihrávkou vzad na Gebre Selassieho. Jeho nákop si perfektně zpracoval Nečas a už podruhé o centimetry netrefil ze svého pohledu levou tyč. Tu i v tomto případě nestihl zavřít Novotný.
     
    21
    Jakub Barac na úrovni brankové čáry nezvládl zpracování Krunertova nákopu. Po rozehrávce Knoblocha hraje obrana Liberce.
     
    22
    Štěpán Krunert podstoupil několikanásobný souboj s Gebre Selassiem. Míč se odrazil doleva na Šebrleho, jenž si navedl míč na pravou nohou a ze střední vzdálenosti přestřelil Knoblochovu bránu.
     
    23
    Rozhodčí dává oběma týmům krátkou pauzu na doplnění tekutin.
     
    24
    Pomezní domávl ofsajd Novotného, který se zjevil úplně volný na pravém kraji. Stejně by z této možnosti nic nebylo, Rabušic přihrávku na přední tyč nezužitkoval.
     
    25
    Po Gebre Selassieho nákopu z půlky Rabušic v pokutovém území přetlačil Pirocha. Připravený míč napálil do sítě Novotný, ale to už se ozval hvizd signalizující útočný faul.
     
    26
    Gebre Selassie se z pozice stopera podíval skoro na hrot útoku, nicméně Fukala mu jednu z vícero narážeček nedoručil přesně na nohu.
     
    27
    Faleye se v brejku snažil využít absenci Gebre Selassieho. Dva hráče udělal, ale Faško s Nečasem mu nedali potřebný klid na střelu, jež proletěla nad bránou.
     
    28
    Buchvaldek svůj souboj nevyhrál, Polyák však posunul míč před Faleyeho a ten z velké dálky málem trefil prostor u Knoblochovy levé tyče.
     
    29
    Slovan se na několik desítek vteřin zatáhl k okraji vlastní šestnáctky. Druholigista tam dlouho kombinoval, ale neodvážil se vlastně k ničemu.
     
    30
    Novotný si pomohl faulem na vyvážejícího Šebrleho. Dukla v první půlhodině uhrála s velkým favoritem bezbrankovou remízu.
     
    31
    Povedená akce od Faška, který šel sám do obležení čtyř obránců. Z osy vybídl ke střele Matouška, kterého Rada vychytal. Technická dorážka Rabušice už byla nepřesná.
     
    33
    Matoušek ve snaze načepovat míč do velkého vápna ztratil stabilitu. Z brejku Liberce vznikl protiútok na druhé straně, ale Buchvaldkova ukvapená rána z dálky neměla šanci na úspěch.
     
    35
    Dukla právě vstřelila branku!
    Pražané jdou do vedení! Michal Faško se při rozehrávce dostal do úzkých. Mikula s jeho přihrávkou nepočítal a prvním dotekem nechtěně vysunul MARKA FÁBRYHO, jenž v následné šanci překonal Knoblocha křižnou přízemní střelou.
    35. Marek FÁBRY - 0:1
     
    36
    Nečas s Rabušicem se snažili o okamžitou odpověď. Přihrávka z pravého křídla si dalšího útočníka Ondřeje Novotného ale nenašla.
     
    37
    Opět se Rabušic snažil nalézt svého parťáka Novotného. Kmenový hráč Sparty zvládl míč hlavou jen lehce líznout, na usměrnění mezi tyče to nestačilo.
     
    39
    Filip Rada dobře zanalyzoval průnikovou přihrávku pro Nečase. Bleskově vystartoval z branky a odkopl míč do bezpečí.
     
    40
    Fukala přebral nákop z obrany. Hlavou posunul míč Nečasovi, jehož pas prošel do druhé vlny a Matouškova střela se zastavila o ruku některého z bránících hráčů. Penalta!
     
    41
    Přednost v provedení pokutového kopu dostal Michal Faško, jenže Rada směr jeho střely vystihl a skokem k levé tyči udržel Duklu ve vedení!
    41. Penalta Faška
     
    42
    Štěpán Šebrle si zaběhl za libereckou obranu, jenže během Součkovy hlavičky přes Fukalu už byl v postavení mimo hru.
     
    43
    Michael Rabušic se od spoluhráčů nedočkal podpory při napadání rozehrávky. Všichni ostatní sledovali jeho aktivitu z půlící čáry.
     
    44
    Šebrle prošel přes Gebre Selassieho i Fukalu, nicméně o přihrávku zleva na zadní tyč se postaral dobře postavený Jan Mikula.
     
    45
    Zpracování dlouhého pasu ze středového kruhu bylo pro Šebrleho neřešitelné. Fukala vhazuje, zatímco Dukla obsadila možné příjemce.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Liberec byl v první půli o něco nebezpečnější, jenže žádnou z šancí do gólu nepřevedl. Po zaváhání Faška s Mikulou se skóre otevřelo na druhé straně, Knobloch nestačil na umístěnou střelu Fábryho. Největší šanci na vyrovnání zahodil ze značky pokutového kopu Michal Faško.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Liberec provedl hned několik změn v sestavě. Na trávníku jsou Pešl, Bína, Chaluš, Kranthove, Gembický, Michal, Rondić, Casar nebo Adama Diamé.
     
    46
    Absence plnohodnotné přestávky může více zkomplikovat život Dukle, která přijela s minimálním počtem náhradníků. Na hřiště se dostal jen brankář Šťovíček.
     
    48
    V první šanci se po změně stran ocitl Matoušek. Nalevo měl Diamého, jenže to vzal na sebe a získal jen rohový kop.
     
    49
    Ze standardky se do zakončení dostal Imad Rondić, ale hlavička na prostředek branky nemohla dobře postaveného gólmana zaskočit.
     
    50
    Před Diamém zahrála defenziva Dukly na další roh, jenž znegoval odpískaný útočný faul na Štěpána Krunerta.
     
    51
    Matoušek si zpracoval přihrávku z obrany ideálně do běhu. Nalevo měl moře volného prostoru, ale ve finále trefil pouze Šťovíčka.
     
    52
    Liberec právě vstřelil branku!
    Obrovská hrubka Jakuba Barace, který vedle vlastního pokutového území nechal míč za sebou. Diamé si ho vzal a přihrál JANU MATOUŠKOVI, který hezky zavěsil mimo dosah plachtícího Šťovíčka.
    52. Jan MATOUŠEK - 1:1
     
    53
    Sunday Faleye rovněž rozvlnil síť, ale šlo jen o plot za bránou Liberce, kterou z hranice šestnáctky o několik metrů překopl.
     
    54
    Šťovíček mizerně vyběhl a nechal svou bránu prázdnou. Diamého centr však k Matouškovi nepustil Konan.
     
    55
    Sunday Faleye hraje s velkým sebevědomím. Na půlce vyškolil Michala, avšak kolmice na Fábryho úplně dokonalá nebyla.
     
    56
    Velké okno v liberecké obraně. Dukla ho využít nedokázala, Buchvaldek byl před nepřesnou přihrávku na Faleyeho v ofsajdu.
     
    58
    Imad Rondić byl zfaulován postranní čarou. Jen se štěstím udržel míč pro Slovan, jenž bude vhazovat.
     
    59
    Diamé je po svém příchodu hodně cítit. Po akci u rohového praporku sklepával míč hráči ze druhé vlny, jenž z delší vzdálenosti propagačně otestoval Šťovíčka.
     
    60
    Imad Rondić napřáhl zhruba z rohu velkého vápna, ale míč proskákal nějaký půlmetr vedle Šťovíčkovy levé tyče.
     
    61
    Gembický až do poslední chvíle dával přednost Pešlovi, kterého napadal Fábry. Nechybělo mnoho a autor prvního gólu zápasu se dostal do další šance.
     
    62
    Aljaž Casar zezadu stáhl k zemi Peterku a nabídl Pražanům standardní situaci z pravé části hřiště. Na přímou střelu to není.
     
    63
    Do Buchvaldkova centru vložil hlavu Marek Fábry, ale přesměroval ho úplně mimo prostor Pešlovy brány.
     
    64
    Faleye skluzem zezadu nekompromisně sestřelil Chaluše. V soutěžním utkání by to bylo za žlutou, tady byl hlavní sudí milosrdný.
     
    66
    Počasí není bůhvíjak tropické, přesto dojde i po změně stran na hromadné občerstvování.
     
    67
    Dukla právě vstřelila branku!
    Barac aspoň částečně napravil nedávnou minelu, když Dukle rozjel gólovou akci na 2:1! Šebrleho přihrávku z pravé strany Fábry patičkou na přední tyči prodloužil a LUKÁŠ BUCHVALDEK zblízka napálil míč do sítě.
    67. Lukáš BUCHVALDEK - 1:2
     
    69
    Michalův centr likvidoval Konan poněkud riskantní hlavičkou. Další z obránců mu musel pomoct rezolutním odkopem do bezpečí.
     
    70
    Michal rozběhl po lajně Gembického. Po přízemním centru se míč v předbrankovém území párkrát odrazil, ale ani jednou to Diamému k zakončení nepomohlo.
     
    71
    Tentokrát předvedl Arnaud Konan učebnicový obranný zákrok, kterým nepustil centr zprava k Imadu Rondićovi.
     
    72
    Dukla právě vstřelila branku!
    Překvapivé vítězství Dukly začíná mít reálné obrysy! Svůj dobrý výkon podpořil gólovou přihrávkou Sunday Faleye, jenž geniálně načasoval vysunutí MARKA FÁBRYHO. Ten si odmítl Kranthovea a před vybíhajícím Pešlem zakončil na zadní tyč.
    72. Marek FÁBRY - 1:3
     
    72
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Štěpán Krunert, přichází Lukáš Březina.
     
    72
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Lukáš Buchvaldek, přichází Marvis Ogiomade.
     
    72
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Štěpán Šebrle, přichází Jakub Jeřábek.
     
    74
    Stále se Dukle daří eliminovat hrozbu z poměrně častých centrovaných míčů. Od vítězství ji nyní dělí poslední čtvrthodina.
     
    75
    Jan Peterka zahrál na roh zrealizovaný Gembickým. Bylo to i se zakončením, byť Diamého hlavička postrádala přesnost.
     
    76
    Faleye po vzdušném souboji s Casarem špatně došlápl. Snad jde pouze o křeč, které se ho snaží zbavit Konan.
     
    77
    Faleye se po krátkém ošetření vrátil na hřiště, kde byl přímým svědkem nebezpečné hlavičky Rondiće. Šťovíček vytáhl skvělou robinsonádu!
     
    78
    Na trávníku je také testovaný Ogiomade, jenž nyní skočil na zasekávačku od Casara. Z tečované střely slovinského fotbalisty resultuje roh.
     
    79
    Dukla se s trochou štěstí ubránila. Před nastartovaným Faleyem pak musel zakopnout míč do autu Marek Bína.
     
    80
    Sudnay Faleye se vydal skutečně ze všech sil. Kvůli malému počtu náhradníku se za něj na hřiště vrací Buchvaldek.
     
    81
    Kristianu Michalovi se otevřela levá strana. Rondić ani Diamé na přihrávku do vápna ale nedosáhli, čehož využil Jan Šťovíček.
     
    82
    Znovu se snažil na levém kraji něco vymyslet Michal. Rondić si míč zpracoval, ale druhým dotekem z otočky vystřelit nedokázal. Po následné tlačenici navíc bylo pískáno.
     
    84
    Lukáš Buchvaldek vybojoval u liberecké střídačky aut pro Pražany, kteří si míče dlouho neužili. Dopředu se žene Gembický.
     
    85
    Ogiomade nezabránil centru z pravého křídla, který u brankové konstrukce likvidoval až Konan. Liberec disponuje dalším rohovým kopem.
     
    86
    Obráncem prodloužený centr skončil u hranice pokutového území. O ránu z voleje se pokoušel Michal, ale obranný val nepropálil.
     
    87
    Další roh a přetažený centr. Matěj Chaluš ho vracel do ohně, jenže těsně bráněný Diamé hlavičkový pokus mezi tyče neusměrnil.
     
    88
    Chalušův nákop odvrátil Piroch příhodně pro Casara, jehož střela z dvaadvaceti metrů šla přesně na střed k připravenému Šťovíčkovi.
     
    89
    Z osmnácti metrů zase pálil Dominik Gembický, ale kontaktní gól z toho zase nebyl. Šťovíček nemusel zasahovat a teď nespěchá s odkopem.
     
    90
    Lukáš Buchvaldek zkusil napodobit nedávnou Schickovu trefu z půlky. Pešl tak moc z branky ale nebyl a balon navíc neměl přesnou trajektorii.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Po debaklu 0:7 od Sparty si Dukla pořádně spravila náladu. Proti Liberci, jenž hrál téměř v plné sile, ukázala mnohem lepší efektivitu a z nevelkého počtu šancí vytěžila výsledek 3:1. Hlavním strůjcem úspěchu byl dvougólový Marek Fábry, ke kterému se na listinu střelců přidal také Buchvaldek. Velmi dobrý výkon ale podali vesměs všichni včetně Rady, jenž chytil Faškovi penaltu. Jedinou trefu Slovanu obstaral chvíli po změně stran Jan Matoušek, který ale potřeboval velké množství šancí. Celkově to byla velmi atraktivní a útočná partie.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (12:55:17)

    Michal Břuchanský

    Góly: 52. Matoušek – 35. Fábry, 67. Buchvaldek, 72. Fábry

    Nepremenená penalta: 41. Faško (LIB), brankár Rada zneškodnil


    FC Slovan Liberec: Knobloch – Fukala, Gebre Selassie (C), Purzitidis, Mikula – Matoušek, Faško, Polyák, Nečas – Rabušic, Novotný.
    2. Poločas: Pešl – Bína, Chaluš, Kranthove, Gembický – Matoušek, Casar, Michal, Faško – Diamé, Rondić.

    Náhradníci: Pešl – Bína, Chaluš, Kranthove, Gembický, Michal, Casar, Rondić, Diamé.

    FK Dukla Praha: Rada (46. Štovíček) – Barac, Piroch, Konan (C), Souček – Peterka, Krunert (72. Březina) – Faleye (80. Buchvaldek), Šebrle (72. Jeřábek) – Buchvaldek (72. Ogiomade), Fábry.
    Náhradníci: Šťovíček – Jeřábek, Ogiomade, Březina.