Liberec – Dukla Praha 1:3 (kon.) | Slovácko – L. Mikuláš sk 3:0 (kon.) | Śląsk – Hajduk Split 0:4 (kon.)
koniec
FC Slovan Liberec
1:3 (0:1)
FK Dukla Praha
cz Utorok 29.06.2021, 11:00 • Mnichovo Hradiště • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (12:55:17)
     
    Po debaklu 0:7 od Sparty si Dukla pořádně spravila náladu. Proti Liberci, jenž hrál téměř v plné sile, ukázala mnohem lepší efektivitu a z nevelkého počtu šancí vytěžila výsledek 3:1. Hlavním strůjcem úspěchu byl dvougólový Marek Fábry, ke kterému se na listinu střelců přidal také Buchvaldek. Velmi dobrý výkon ale podali vesměs všichni včetně Rady, jenž chytil Faškovi penaltu. Jedinou trefu Slovanu obstaral chvíli po změně stran Jan Matoušek, který ale potřeboval velké množství šancí. Celkově to byla velmi atraktivní a útočná partie.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Lukáš Buchvaldek zkusil napodobit nedávnou Schickovu trefu z půlky. Pešl tak moc z branky ale nebyl a balon navíc neměl přesnou trajektorii.
     
    89
    Z osmnácti metrů zase pálil Dominik Gembický, ale kontaktní gól z toho zase nebyl. Šťovíček nemusel zasahovat a teď nespěchá s odkopem.
     
    88
    Chalušův nákop odvrátil Piroch příhodně pro Casara, jehož střela z dvaadvaceti metrů šla přesně na střed k připravenému Šťovíčkovi.
     
    87
    Další roh a přetažený centr. Matěj Chaluš ho vracel do ohně, jenže těsně bráněný Diamé hlavičkový pokus mezi tyče neusměrnil.
     
    86
    Obráncem prodloužený centr skončil u hranice pokutového území. O ránu z voleje se pokoušel Michal, ale obranný val nepropálil.
     
    85
    Ogiomade nezabránil centru z pravého křídla, který u brankové konstrukce likvidoval až Konan. Liberec disponuje dalším rohovým kopem.
     
    84
    Lukáš Buchvaldek vybojoval u liberecké střídačky aut pro Pražany, kteří si míče dlouho neužili. Dopředu se žene Gembický.
     
    82
    Znovu se snažil na levém kraji něco vymyslet Michal. Rondić si míč zpracoval, ale druhým dotekem z otočky vystřelit nedokázal. Po následné tlačenici navíc bylo pískáno.
     
    81
    Kristianu Michalovi se otevřela levá strana. Rondić ani Diamé na přihrávku do vápna ale nedosáhli, čehož využil Jan Šťovíček.
     
    80
    Sudnay Faleye se vydal skutečně ze všech sil. Kvůli malému počtu náhradníku se za něj na hřiště vrací Buchvaldek.
     
    79
    Dukla se s trochou štěstí ubránila. Před nastartovaným Faleyem pak musel zakopnout míč do autu Marek Bína.
     
    78
    Na trávníku je také testovaný Ogiomade, jenž nyní skočil na zasekávačku od Casara. Z tečované střely slovinského fotbalisty resultuje roh.
     
    77
    Faleye se po krátkém ošetření vrátil na hřiště, kde byl přímým svědkem nebezpečné hlavičky Rondiće. Šťovíček vytáhl skvělou robinsonádu!
     
    76
    Faleye po vzdušném souboji s Casarem špatně došlápl. Snad jde pouze o křeč, které se ho snaží zbavit Konan.
     
    75
    Jan Peterka zahrál na roh zrealizovaný Gembickým. Bylo to i se zakončením, byť Diamého hlavička postrádala přesnost.
     
    74
    Stále se Dukle daří eliminovat hrozbu z poměrně častých centrovaných míčů. Od vítězství ji nyní dělí poslední čtvrthodina.

    Michal Břuchanský

    Góly: 52. Matoušek – 35. Fábry, 67. Buchvaldek, 72. Fábry

    Nepremenená penalta: 41. Faško (LIB), brankár Rada zneškodnil


    FC Slovan Liberec: Knobloch – Fukala, Gebre Selassie (C), Purzitidis, Mikula – Matoušek, Faško, Polyák, Nečas – Rabušic, Novotný.
    2. Poločas: Pešl – Bína, Chaluš, Kranthove, Gembický – Matoušek, Casar, Michal, Faško – Diamé, Rondić.

    Náhradníci: Pešl – Bína, Chaluš, Kranthove, Gembický, Michal, Casar, Rondić, Diamé.

    FK Dukla Praha: Rada (46. Štovíček) – Barac, Piroch, Konan (C), Souček – Peterka, Krunert (72. Březina) – Faleye (80. Buchvaldek), Šebrle (72. Jeřábek) – Buchvaldek (72. Ogiomade), Fábry.
    Náhradníci: Šťovíček – Jeřábek, Ogiomade, Březina.