Anglicko – Nemecko 2:0 (kon.) | Švédsko – Ukrajina 1:2 (po pr.)
koniec
Anglicko
2:0 (0:0)
Nemecko
Utorok 29.06.2021, 18:00 • Wembley Stadium, Londýn (Spojené kráľovstvo) • Majstrovstvá Európy • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:02:37)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 47 % : 53 %.
    Strely na bránu: 4:3.
    Strely mimo: 1:4.
    Rohy: 3:3.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 11:9.
     
    Angličania dokázali prelomiť kliatbu zápasov s Nemeckom vo vyraďovacej fáze veľkých turnajov a konečne dokázali cez tohto súpera prejsť do ďalšieho kola. Aj v druhom polčase však pokračovala taktická bitka, ktorá veľa nebezpených situácií pred niektorou z brán nepriniesla. Na gól sme tak čakali až do 75. minúty, kedy otvoril skóre svojím tretím gólom na turnaji Raheem Sterling. Po tomto presnom zásahu zrejme prišiel zlomový moment zápasu, keď Müller nedokázal premeniť na vyrovnávajúci gól svoj samostatný únik a nemecké šance na postup definitívne ukončil v 86. minúte Harry Kane, ktorý sa konečne dočkal gólu na tomto turnaji. Nemci už po tomto góle smerom dopredu nevymysleli nič a Angličania teda ani vo štvrtom zápase na tomto turnaji nedostali gól.

    Éra Joachima Löwa na nemeckej lavičke sa tak po 15 rokoch končí vypadnutím v osemfinále európskeho šampionátu. Angličania naopak na rozdiel od predošlých Majstrovstiev Európy postúpili do štvrťfinále, na ktoré budú musieť cestovať do Ríma. V sobotu sa v ňom stretnú s víťazom osemfinále Švédsko – Ukrajina.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
    90+4. Eufória Angličanov na tribúnach a nemecký smútok
     
    90+4
    Poslednú šancou na vyrovnanie bola štandardka Nemecka. Kroosov center z nej ale dokázali anglickí hráči odhlavičkovať a zápas sa už zrejme skončí v strede poľa.
     
    90+3
    Nemci naďalej vytrvalo nakopávajú loptu do pokutového územia Anglicka, všetky centre ale zatiaľ dokážu anglickí obrancovia alebo brankár Pickford vyriešiť.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Thomas Müller, prichádza Jamal Musiala.
     
    90+1
    Goretzka vracal po nevydarenom centri loptu akrobaticky do šestnástky, Müller ju ale na zadnej tyči v sklze zasiahnuť nedokázal.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Nákop Kroosa do šestnástky odhlavičkoval Shaw. Lopta sa potom dostala na ľavé krídlo k Sanému, ktorý ju nacentroval do pokutového územia. Jeden z anglických obrancov ju odvrátil len za šestnástku k Havertzovi, ktorý vystrelil mimo Pickfordovej brány.
     
    89
    Nemci sa ešte snažia s výsledkom niečo urobiť, čas na vyrovnanie sa im ale rýchlo kráti. Ich kombinácia navyše prebieha len v úctivej vzdialenosti od Pickfordovej brány.
     
    88
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Declan Rice, prichádza Jordan Henderson.
     
    88
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Robin Gosens, prichádza Leroy Sané.
     
    87
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Matthias Ginter, prichádza Emre Can.
    86. Harry Kane (ENG) - 2:0
     
    86
    Anglicko dalo gól!
    Harry Kane sa konečne dočkal gólu a navyšuje anglický náskok na rozdiel dvoch gólov! Shaw získal loptu v strede poľa, potiahol ju k šestnástke a posunul ju na jej ľavú stranu na Grealisha. Ten loptu oblúčikom poslal na HARRYHO KANEA, ktorý ju hlavou v ťažkej pozícii dokázal usmerniť do odkrytej nemeckej brány za chrbát presúvajúceho sa brankára Neuera.
     
    85
    Pickford vykopol loptu do stredu poľa, kde ju získali jeho spoluhráči. Kane ju potiahol na útočnú polovicu, kde ju podržal a potom prihral dozadu, aby so svojimi spoluhráčmi trochu natiahol čas.

    Michal Sadlek

    Góly: 75. Sterling, 86. Kane

    Karty:   8. Rice (ENG), 45. Phillips (ENG), 77. Maguire (ENG) – 25. Ginter (GER), 72. Gosens (GER)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:9.
    Anglicko: Pickford – Walker, Maguire, Stones – Trippier, Phillips, Rice (88. J. Henderson), Shaw – Saka (69. Grealish), Kane (C), Sterling.
    Náhradníci: Ramsdale, Johnstone – Grealish, J. Henderson, Rashford, Mings, Coady, Sancho, Mount, Foden, R. James, Bellingham.

    Nemecko: Neuer (C) – Ginter (87. Can), Hummels, Rüdiger – Kimmich, Goretzka, Kroos, Gosens (88. Sané) – Havertz, T. Müller (90+2. Musiala) – Werner (69. Gnabry).
    Náhradníci: Leno, Trapp – Halstenberg, Volland, Gnabry, Musiala, Süle, Neuhaus, Sané, Gündoğan, Can, Koch.

    Rozhodca: Makkelie – Steegstra, de Vries (NED)

    Diváci: 41 973