Anglicko – Nemecko 2:0 (kon.) | Švédsko – Ukrajina 1:2 (po pr.)
koniec
Anglicko
2:0 (0:0)
Nemecko
Utorok 29.06.2021, 18:00 • Wembley Stadium, Londýn (Spojené kráľovstvo) • Majstrovstvá Európy • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Thomas Müller, prichádza Jamal Musiala.
     
    88
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Declan Rice, prichádza Jordan Henderson.
     
    88
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Robin Gosens, prichádza Leroy Sané.
     
    87
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Matthias Ginter, prichádza Emre Can.
    86. Harry Kane (ENG) - 2:0
     
    86
    Anglicko dalo gól!
    Harry Kane sa konečne dočkal gólu a navyšuje anglický náskok na rozdiel dvoch gólov! Shaw získal loptu v strede poľa, potiahol ju k šestnástke a posunul ju na jej ľavú stranu na Grealisha. Ten loptu oblúčikom poslal na HARRYHO KANEA, ktorý ju hlavou v ťažkej pozícii dokázal usmerniť do odkrytej nemeckej brány za chrbát presúvajúceho sa brankára Neuera.
    81. Thomas Müller (GER)
     
    81
    Nemci boli veľmi blízko vyrovnania! Sterlingovu prihrávku dozadu vystihol Goretzka, ktorý vysunul do samostatného úniku Müllera. Ten si loptu potiahol k anglickej šestnástke a strelou po zemi okolo vybiehajúceho brankára Pickforda tesne minul pravú tyč anglickej svätyne.
     
    77
    Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Kimmicha tesne pred vlastným pokutovým územím dostáva Harry Maguire (Anglicko). Priamy kop pre Nemecko zo skvelej streleckej pozície.
    75. Raheem Sterling (ENG) - 1:0
     
    75
    Anglicko dalo gól!
    Angličania sa skvelou kombináciou dostávajú do vedenia! Kane po Sterlingovej prihrávke posunul pred šestnástkou loptu doľava na Sterlinga, ktorý ju ešte prihral na ľavú stranu pokutového územia na Shawa. Ten z prvej prihrávkou po zemi poslal loptu pred bránu a na prednej tyči ju usmernil mimo dosahu brankára Neuera dobiehajúci RAHEEM STERLING. Angličania strelili tretí gól na turnaji a tretíkrát bol jeho strelcom Sterling.
     
    72
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Trippiera v strede poľa dostáva Robin Gosens (Nemecko).
     
    69
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Bukayo Saka, prichádza Jack Grealish.
     
    69
    Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Timo Werner, prichádza Serge Gnabry.
    48. Kai Havertz (GER)
     
    48
    Gosensov center zľava nedokázali anglickí obrancovia odvrátiť do bezpečia, lopta sa tak dostala k Havertzovi, ktorý krásnou strelou z voleja namieril pod brvno anglickej brány. Gólman Pickford strelu vyrazil.
    45+2. Harry Kane (ENG)
     
    45+2
    Müller ale úplne pokazil rozohrávku a v podstate prihral na vlastnej polovici ihriska Sterlingovi. Ten sa do nemeckej šestnástky neprekľučkoval, Nemci mu ale loptu vypichli tak, že sa odrazila priamo k voľnému Kaneovi do šestnástky. Harry Kane si potom chcel loptu posunúť okolo vybiehajúceho brankára Neuera, loptu si ale nevydareným prvým dotykom posunul príliš ďaleko od nohy a skvelým obranným sklzom mu ju napokon odkopol spred prázdnej nemeckej brány Mats Hummels.
     
    45
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Kroosa dostáva Kalvin Phillips (Anglicko). Angličan ani neskúša protestovať, faul to bol totiž úplne evidentný.
    32. Timo Werner (GER)
     
    32
    Havertz krásnou kolmicou pomedzi anglických stopérov vysunul na ľavú stranu šestnástky Wernera, ktorého ale výborným zákrokom vychytal vybiehajúci anglický brankár Pickford.
     
    25
    Žltú kartu za držanie rozbehnutého Shawa za dres dostáva Matthias Ginter (Nemecko). Ginter v prípadnom štvrťfinále kvôli žltým kartám hrať nebude. Nasleduje priamy kop pre Anglicko z ľavého krídla.
    16. Raheem Sterling (ENG)
     
    16
    Sterling zakrútil technickou strelou loptu spoza šestnástky k ľavej tyči, túto strelu ale dokázal výborným zákrokom vyraziť nemecký gólman Manuel Neuer.
    8. Žltá karta Declana Ricea
     
    8
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva Declan Rice (Anglicko), ktorý držaním za dres zastavil samostatný únik Goretzku smerom k anglickej bráne. Rice môže byť rád, že nebol posledným hráčom, inak by totiž dostal červenú kartu. I tak však bude mať Nemecko priamy kop z pozície v oblúku pred pokutovým územím Anglicka.
     
    Maximálna povolená kapacita Wembley Stadium v Londýne bude v súvislosti s opatreniami na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 od tohto zápasu navýšená. Na toto osemfinále je povolená kapacita cca 45 000 miest (cca 50 % maximálnej kapacity štadióna).

    Michal Sadlek

    Góly: 75. Sterling, 86. Kane

    Karty:   8. Rice (ENG), 45. Phillips (ENG), 77. Maguire (ENG) – 25. Ginter (GER), 72. Gosens (GER)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:9.
    Anglicko: Pickford – Walker, Maguire, Stones – Trippier, Phillips, Rice (88. J. Henderson), Shaw – Saka (69. Grealish), Kane (C), Sterling.
    Náhradníci: Ramsdale, Johnstone – Grealish, J. Henderson, Rashford, Mings, Coady, Sancho, Mount, Foden, R. James, Bellingham.

    Nemecko: Neuer (C) – Ginter (87. Can), Hummels, Rüdiger – Kimmich, Goretzka, Kroos, Gosens (88. Sané) – Havertz, T. Müller (90+2. Musiala) – Werner (69. Gnabry).
    Náhradníci: Leno, Trapp – Halstenberg, Volland, Gnabry, Musiala, Süle, Neuhaus, Sané, Gündoğan, Can, Koch.

    Rozhodca: Makkelie – Steegstra, de Vries (NED)

    Diváci: 41 973