Česko – Veľká Británia 6:1 (kon.) | Taliansko – Kazachstan 3:11 (kon.) | Švajčiarsko – Rusko 1:4 (kon.)
Nórsko – USA 1:2 (kon.) | Slovensko – Dánsko sk 2:0 (kon.) | Nemecko – Fínsko 1:2 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
Rusko
Sobota 29.05.2021, 15:15 • Olympic Sports Centre, Riga (Lotyšsko) • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:58 Sergej Tolčinskij (RUS) - 1:4
     
    59:58
    Rusko dalo gól!
    Rusi definitívne pečatia svoje víťazstvo! Po tom, čo Hofmann minul puk pri náprahu na strelu z pravého kruhu, sa dostal k Barabanovovi, ktorý obhodil švajčiarskeho hráča odrazom o mantinel a SERGEJ TOLČINSKIJ nakoniec puk doviezol až do prázdnej švajčiarskej bránky. Asistencie: Alexandr Barabanov, Pavel Karnauchov.
    52:38 Sergej Tolčinskij (RUS) - 1:3
     
    52:38
    Rusko dalo gól!
    Rusi vedú už o dva góly! SERGEJ TOLČINSKIJ využil, že Siegenthaler pri snahe o odpálenie prihrávky Slepyševa do útočného pásma spadol, a dostal sa do samostatného úniku. Ten zakončil bekhendovým blafákom do pravej strany, ktorým poslal puk pod hornú žŕdku Berrovej bránky. Asistencie: Anton Slepyšev, Ivan Provorov.
    50:26 Pavel Karnauchov (RUS) - 1:2
     
    50:26
    Rusko dalo gól!
    Rusi sa druhýkrát v zápase dostávajú do vedenia! Tolčinského pri jeho prieniku po pravom krídle podrazil Geisser, jednou rukou sediac na ľade ale posunul puk pred švajčiarske bránkovisko na PAVLA KARNAUCHOVA a ten ho pohotovo nasmeroval za chrbát švajčiarskeho brankára Berru. Asistencie: Sergej Tolčinskij, Alexandr Barabanov.
    48:12 Nico Hischier (SUI) - 1:1
     
    48:12
    Švajčiarsko dalo gól!
    Je vyrovnané! Ambühl na pravom krídle, pri bránkovej čiare, udržal puk a z otočky ho prihrával pred bránku. Na zadnej žŕdke bol úplne voľný NICO HISCHIER, ktorý svojím prvým gólom na turnaji nasmeroval puk za chrbát presúvajúceho sa ruského brankára Samonova. Asistencia: Andres Ambühl.
    35:01 Anton Burdasov (RUS) - 0:1
     
    35:01
    Rusko dalo gól!
    Rusi využívajú presilovku a otvárajú skóre! ANTON BURDASOV nabral v strednom pásme rýchlosť, z pravého krídla si naviedol puk pred bránkovisko a odtiaľ strelou z forhendu namieril do pravého horného rohu švajčiarskej bránky. Asistencia: Emil Galimov.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 49. Hischier (Ambühl) – 36. Burdasov (E. Galimov), 51. P. Karnauchov (Tolčinskij, Barabanov), 53. Tolčinskij (Slepyšev, Provorov), 60. Tolčinskij (Barabanov, P. Karnauchov)


    Švajčiarsko: Berra (Nyffeler) – Diaz (C), Geisser, Loeffel, Siegenthaler, Frick, Heldner, Alatalo – Hofmann, Simion, Corvi – Ambühl (A), Hischier (A), Kurashev – Meier, Vermin, Andrighetto – Scherwey, Herzog, Bertschy – Rod.
    Rusko: Samonov (Bočarov) – Zadorov, Nesterov, Gavrikov (A), Provorov, Ožiganov, Rafikov, Dronov – Voronkov, Slepyšev (C), Šalunov – Tolčinskij, P. Karnauchov, Barabanov – Ivan Morozov, Burdasov (A), E. Galimov – Timkin, Švec-Rogovoj, Kamenev.

    Rozhodca: Bruggeman (USA), Gouin (CAN) – Constantineau (FRA), McCrank (CAN)