Česko – Veľká Británia 6:1 (kon.) | Taliansko – Kazachstan 3:11 (kon.) | Švajčiarsko – Rusko 1:4 (kon.)
Nórsko – USA 1:2 (kon.) | Slovensko – Dánsko sk 2:0 (kon.) | Nemecko – Fínsko 1:2 (kon.)
koniec
Česko
6:1 (1:0, 3:1, 2:0)
Veľká Británia
Sobota 29.05.2021, 11:15 • Olympic Sports Centre, Riga (Lotyšsko) • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (13:33:37)
     
    Ďalší program:

    Česko
    Pondelok 31. 5. 2021, 15:15: Česko – Dánsko

    Veľká Británia
    Utorok 1. 6. 2021, 11:15: Švajčiarsko – Veľká Británia
     
    Česi v tretej tretine kontrolovali zápas a svoje víťazstvo ešte vylepšili ďalšími dvomi gólmi, ktoré pridali Radan Lenc a Libor Šulák. Briti sa síce snažili hrať smerom dopredu, s blížiacim sa záverom zápasu už ale bolo zjavné, že im začínajú pomaly dochádzať aj sily. Od piateho českého gólu sa tak zápas už viac-menej len dohrával, čo však Čechom rozhodne nevadilo. Na svoje konto si pripísali povinné tri body, po piatich zápasoch majú osem bodov a postup do štvrťfinále majú vo vlastných rukách. Veľká Británia zostáva na štyroch bodov a už prišla i o teoretickú šancu na postup do play-off.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 14:5 (46:19)
     
    Najlepší hráči zápasu:

    Česko – Robin Hanzl
    Veľká Británia – Jonathan Phillips
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Briti vyhodili puk cez všetky čiary a rozhodcovia už ani neodpískali zakázané uvoľnenie.
     
    59:10
    Chytil si na modrej čiare vymenil puk s Musilom a jeho strelu z prvej vyrazil britský gólman Bowns do rohu vlastného obranného pásma.
     
    58:36
    Zápas sa už viac-menej len dohráva. Česi majú puk pod kontrolou a Briti sa ich snažia vytlačiť aspoň na ich polovicu klziska.
    57:58 Libor Šulák (CZE) - 6:1
     
    57:58
    Česko dalo gól!
    Česko opäť navyšuje svoj náskok! Hanzl prihral puk sprava na modrú čiaru na LIBORA ŠULÁKA, ktorý si ho ešte posunul bližšie k bránke a jeho strelu tečoval obranca Jones hokejkou k pravej žŕdke vlastnej bránky. Asistencie: Robin Hanzl, Lukáš Klok.
     
    57:16
    Stránský strieľal spomedzi kruhov, jeho pokus ale Bowns zastavil a britský gólman úspešne zasiahol betónom i proti Stránského dorážke.
     
    56:45
    Odtiaľ ho Briti vyhodili až k českému brankárovi Willovi, ktorý hneď rozohral na opačnú stranu.
     
    56:15
    Blümel si zasekol protihráča a strelou z pravého kruhu donútil britského gólmana Bownsa k zákroku. Puk skončil v rohu útočného pásma.
     
    55:44
    Clements zastavil prihrávku na Kubalíka, jeho prihrávku do útočného pásma ale dostal Dowd v ofsajdovom postavení.
     
    55:11
    Sklenička pripravil prihrávkou na modrú strelu Klokovi, ktorého pokus príklepom vyrazil britský brankár Bowns do ochrannej siete.
     
    54:34
    Smejkal sa pekne uvoľnil na pravom krídle cez Tetlowa a pristavil puk za seba Flekovi, ktorý vystrelil mimo Bownsovej bránky.
     
    53:55
    Práve tento hráč potom rozohral na opačnú stranu, kde sa puk dostal na ľavé krídlo k Lakeovi. Ten sa chcel prekľučkovať k strele, cez dvojicu protihráčov sa k nej ale nedostal.
     
    53:09
    Česi prestriedali a i ďalšia päťka sa vrátila do útočného pásma. Hronkovo nahodenie od pravého mantinelu zrazil za vlastnú bránku O'Connor.
     
    52:40
    Ani Česi už ale nehrajú úplne naplno a skôr sa snažia do streleckých pozícií prekombinovať. Britom sa ich preto podarilo vytlačiť do stredného pásma.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 9. Klok (Špaček), 21. Hronek (Zadina), 25. Šulák (Špaček, Sekáč), 33. Chytil (D. Musil), 52. Lenc (R. Hanzl), 58. Šulák (R. Hanzl, Klok) – 40. Myers (Richardson, Kirk)


    Česko: Will (Kváča) – Hronek (A), D. Musil, Klok, D. Sklenička, Šustr, Šulák, Hájek – Zadina, Jan Kovář (C), D. Kubalík – J. Vrána, Chytil, Sekáč – Lenc, Špaček, M. Stránský – Flek, R. Hanzl (A), Smejkal – Blümel.
    Veľká Británia: Whistle (49. Bowns) – Richardson (A), Tetlow, D. Phillips, O'Connor, Clements, Ehrhardt, Jones – Dowd (A), Connolly, Kirk – Hammond, Perlini, Lake – J. Phillips (C), Myers, Davies – Betteridge, Lachowicz, Ferrara – Long.

    Rozhodca: Frandsen (DEN), Nord (SWE) – Kroyer (DEN), Lundgren (SWE)