Česko – Veľká Británia 6:1 (kon.) | Taliansko – Kazachstan 3:11 (kon.) | Švajčiarsko – Rusko 1:4 (kon.)
Nórsko – USA 1:2 (kon.) | Slovensko – Dánsko sk 2:0 (kon.) | Nemecko – Fínsko 1:2 (kon.)
koniec
Česko
6:1 (1:0, 3:1, 2:0)
Veľká Británia
Sobota 29.05.2021, 11:15 • Olympic Sports Centre, Riga (Lotyšsko) • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:58 Libor Šulák (CZE) - 6:1
     
    57:58
    Česko dalo gól!
    Česko opäť navyšuje svoj náskok! Hanzl prihral puk sprava na modrú čiaru na LIBORA ŠULÁKA, ktorý si ho ešte posunul bližšie k bránke a jeho strelu tečoval obranca Jones hokejkou k pravej žŕdke vlastnej bránky. Asistencie: Robin Hanzl, Lukáš Klok.
    51:33 Radan Lenc (CZE) - 5:1
     
    51:33
    Česko dalo gól!
    Česi opäť vedú o štyri góly! Hanzl vybojoval puk pri ľavom mantineli a posunul ho medzi kruhy na voľného RADANA LENCA, ktorý z prvej namieril do ľavého horného rohu Bownsovej bránky. Asistencia: Robin Hanzl.
    39:37 Matthew Myers (GBR) - 4:1
     
    39:37
    Veľká Británia dala gól!
    Briti využívajú presilovú hru a tesne pred prestávkou znižujú! Richardson si na modrej čiare niekoľkokrát vymenil puk s Kirkom a nakoniec nahodil puk na českú bránku. Gólman Will ho vyrazil pred seba, odkiaľ pohotovo dorážal MATTHEW MYERS a puk pomedzi betóny českého brankára prešiel do siete. Asistencie: Mark Richardson, Liam Kirk.
    32:07 Filip Chytil (CZE) - 4:0
     
    32:07
    Česko dalo gól!
    Česi navyšujú svoj náskok na rozdiel štyroch gólov! FILIP CHYTIL potiahol puk zo stredného pásma po pravom krídle k bránke Veľkej Británie. Z pomerne ostrého uhla pri ľavej žŕdke britskej bránky si puk rýchlo posunul na forhend a prekonal brankára Whistlea, ktorý strelu už zrejme asi ani nečakal. Asistencia: David Musil.
    24:29 Libor Šulák (CZE) - 3:0
     
    24:29
    Česko dalo gól!
    Česko vedie už o tri góly! Špaček prihral puk z pravej strany na vrchol ľavého kruhu na LIBORA ŠULÁKA, ktorý si ho spracoval a presnou strelou zápästím poslal k pravej žŕdke britskej bránky. Asistencie: Michael Špaček, Jiří Sekáč.
    20:33 Filip Hronek (CZE) - 2:0
     
    20:33
    Česko dalo gól!
    Česi hneď v úvode druhej tretiny odskakujú na rozdiel dvoch gólov! Zadina obral britského hráča pri zadnom mantineli o puk a posunul ho do pravého kruhu na FILIPA HRONKA. Ten si ho posunul pred bránkoviskom doľava na bekhend a okolo brankára Whistlea ho zasunul do bránky. Asistencia: Filip Zadina.
    08:01 Lukáš Klok (CZE) - 1:0
     
    08:01
    Česko dalo gól!
    Česi otvárajú skóre! Špaček posunul na pravej strane puk na LUKÁŠA KLOKA, ktorý si ho od pravého mantinelu naviedol na os ihriska a strelou zápästím cez cloniacich hráčov namieril do pravého horného rohu britskej bránky. Asistencia: Michael Špaček.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 9. Klok (Špaček), 21. Hronek (Zadina), 25. Šulák (Špaček, Sekáč), 33. Chytil (D. Musil), 52. Lenc (R. Hanzl), 58. Šulák (R. Hanzl, Klok) – 40. Myers (Richardson, Kirk)


    Česko: Will (Kváča) – Hronek (A), D. Musil, Klok, D. Sklenička, Šustr, Šulák, Hájek – Zadina, Jan Kovář (C), D. Kubalík – J. Vrána, Chytil, Sekáč – Lenc, Špaček, M. Stránský – Flek, R. Hanzl (A), Smejkal – Blümel.
    Veľká Británia: Whistle (49. Bowns) – Richardson (A), Tetlow, D. Phillips, O'Connor, Clements, Ehrhardt, Jones – Dowd (A), Connolly, Kirk – Hammond, Perlini, Lake – J. Phillips (C), Myers, Davies – Betteridge, Lachowicz, Ferrara – Long.

    Rozhodca: Frandsen (DEN), Nord (SWE) – Kroyer (DEN), Lundgren (SWE)