Česko – Veľká Británia 6:1 (kon.) | Taliansko – Kazachstan 3:11 (kon.) | Švajčiarsko – Rusko 1:4 (kon.)
Nórsko – USA 1:2 (kon.) | Slovensko – Dánsko sk 2:0 (kon.) | Nemecko – Fínsko 1:2 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
Rusko
Sobota 29.05.2021, 15:15 • Olympic Sports Centre, Riga (Lotyšsko) • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:28:08)
     
    Ďalší program:

    Švajčiarsko
    Nedeľa 30. 5. 2021, 15:15: Bielorusko – Švajčiarsko

    Rusko
    Pondelok 31. 5. 2021, 19:15: Rusko – Švédsko
     
    Dlho vyrovnaný zápas v obrovskom tempe nakoniec vyriešila posledná tretina, v ktorej sa hra prerušovala minimálne. Švajčiari síce vyrovnali zásluhou Hischiera, veľmi rýchlo ale dostal svojím presným zásahom Rusov opäť do vedenia Karnauchov a ako sa ukázalo, bol to víťazný gól. Rusi po tomto góle predviedli skvelú obranu, vylepšili svoj náskok gólom Tolčinského a Švajčiarov až na jednu príležitosť Kurasheva pri power-play nepustili k ničomu. Výhru Rusov ešte tesne pred koncom zápasu podčiarkol gólom do prázdnej bránky a svojím druhým v zápase najlepší hráč stretnutia Sergej Tolčinskij.

    Rusi sa vďaka tejto výhre dostávajú do čela skupiny A s 12 bodmi a už sú jednou nohou vo štvrťfinále. Švajčiari zostali na 9 bodoch, majú ale pred sebou ešte zápasy s Bieloruskom a Veľkou Britániou.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 6:6 (23:26)
     
    Najlepší hráči zápasu:

    Švajčiarsko – Philipp Kurashev
    Rusko – Sergej Tolčinskij
     
    Koniec zápasu.
    59:58 Sergej Tolčinskij (RUS) - 1:4
     
    59:58
    Rusko dalo gól!
    Rusi definitívne pečatia svoje víťazstvo! Po tom, čo Hofmann minul puk pri náprahu na strelu z pravého kruhu, sa dostal k Barabanovovi, ktorý obhodil švajčiarskeho hráča odrazom o mantinel a SERGEJ TOLČINSKIJ nakoniec puk doviezol až do prázdnej švajčiarskej bránky. Asistencie: Alexandr Barabanov, Pavel Karnauchov.
     
    59:31
    Oddychový čas Švajčiarska.
     
    59:19
    Strieľanú prihrávku z vrcholu kruhov tečoval medzi kruhmi Kurashev a puk sa odrazil od hornej žŕdky Samonovovej bránky.
     
    58:50
    Provorov získal odrazený puk, podržal ho a s prehľadom vyhodil do švajčiarskeho obranného pásma. Hra sa vôbec neprerušuje.
     
    58:23
    Slepyšev dotlačil popri mantineli puk do stredného pásma, Švajčiari sa ale rýchlo vrátili do útočnej tretiny a obliehajú ruskú päticu.
     
    57:43
    Reto Berra odchádza na striedačku, Švajčiari hrajú so šiestimi korčuliarmi.
     
    57:33
    Gavrikov potom vlastným prienikom zamestnal dokonca trojicu Švajčiarov, ktorá sa musela vrátiť až do vlastného obranného pásma, aby získala puk.
     
    56:52
    Diaz sa s pukom dostal z pozície obrancu až za ruskú bránku, kde ale v súboji pri mantineli o puk prišiel. Rusi znovu dostali hrací predmet do stredného pásma.
     
    56:26
    Siegenthalerovo nahodenie na zadný mantinel získali opäť Rusi. Tentoraz sa ale podarilo Švajčiarom puk získať a môžu kombinovať.
     
    56:02
    Barabanov sa pokúsil prekľučkovať cez dvojicu švajčiarskych obrancov, puk mu ale pred švajčiarskym bránkoviskom odskočil.
     
    55:31
    Hischier zaviezol puk za ruskú bránku, kde ho narazil na mantinel Zadorov. Jeho spoluhráči potom dostali puk do útočného pásma.
     
    55:04
    Až Corvimu sa to podarilo a krížnou prihrávkou potom pripravil strelu z pravého krídla Hofmannovi, ten však minul Samonovovu bránku.
     
    54:36
    Rusi ale bránia od inkasovaného gólu skvele a Švajčiarov vôbec nepúšťajú na dlhšiu dobu do vlastného obranného pásma.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 49. Hischier (Ambühl) – 36. Burdasov (E. Galimov), 51. P. Karnauchov (Tolčinskij, Barabanov), 53. Tolčinskij (Slepyšev, Provorov), 60. Tolčinskij (Barabanov, P. Karnauchov)


    Švajčiarsko: Berra (Nyffeler) – Diaz (C), Geisser, Loeffel, Siegenthaler, Frick, Heldner, Alatalo – Hofmann, Simion, Corvi – Ambühl (A), Hischier (A), Kurashev – Meier, Vermin, Andrighetto – Scherwey, Herzog, Bertschy – Rod.
    Rusko: Samonov (Bočarov) – Zadorov, Nesterov, Gavrikov (A), Provorov, Ožiganov, Rafikov, Dronov – Voronkov, Slepyšev (C), Šalunov – Tolčinskij, P. Karnauchov, Barabanov – Ivan Morozov, Burdasov (A), E. Galimov – Timkin, Švec-Rogovoj, Kamenev.

    Rozhodca: Bruggeman (USA), Gouin (CAN) – Constantineau (FRA), McCrank (CAN)