Rusko – Česko 11:1 (kon.) | Lotyšsko – Švédsko 0:7 (kon.) | USA – Fínsko 5:4 (po pr.)
Kanada – Bielorusko 5:2 (kon.)
koniec po predl.
USA
5:4 (1:2, 2:0, 1:2 - 1:0)
Fínsko
cz Nedeľa 02.05.2021, 03:07Majstrovstvá sveta U18 • Skupina B
Partner:
    60:57 Sasha PASTUJOV - 5:4
     
    60:57
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto! Američané mohou slavit vítězství za dva body! Rozhodující gól byl opravdu parádní! SASHA PASTUJOV projel z obranného pásma podél mantinelu do pásma útočného, natlačil se před branku a trefil skulinku mezi betony brankáře!
     
    59:57
    Branka platí a o vítězi tak rozhodne až prodloužení nebo nájezdy!
     
    59:57
    Rozhodčí ještě zkoumají, zda to Američané skutečně stihli.
    59:57 Ty GALLAGHER - 4:4
     
    59:57
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Neskutečné! Američané v poslední vteřině dokázali vyrovnat! Kotouč dlouho poskakoval na brankovišti. Důrazný TY GALLAGHER viděl puk v pravou chvíli a důrazem jej doklepl za brankovou čáru! Asistence: Charlie Stramel, Liam Gilmartin.
     
    58:30
    Domácí brankář zůstává na střídačce a USA zkouší vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
    55:34 Trestné střílení
     
    55:34
    K trestnému střílení se rozjel Hutson, který chtěl vymíchat brankáře forhendovým blafákem, ale Aku Koskenvuo udržel beton na ledě!
     
    55:34
    Neskutečný závěr dnešního souboje! Rozhodčí nařídili trestné střílený pro USA, jelikož jeden z Finů podle všeho zalehl puk v brankovišti a přikryl jej rukou.
    53:28 Sisu YLINIEMI - 3:4
     
    53:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko se krátce před koncem duelu dostává do vedení! Finové uspěli na vhazování v útočném pásmu. Kotouč přiletěl až na modrou čáru a SISU YLINIEMI jej příklepem poslal mezi betony brankáře! Asistence: Viljami Juusola, Miko Matikka.
     
    53:06
    Na opačné straně hrozil Howard, který si sjel na přihrávku do druhé vlny, ale střelou do protipohybu brankáře těsně minul branku!
     
    52:35
    Verner Miettinen se prosmýkl před americkou branku, blafákem si položil brankáře, ale bekhendem už nedokázal puk přizvednout nad beton.
     
    49:05
    Kalle Ervasti se před brankou USA natahoval po odraženém kotouči, ale na poslední chvíli jej rozhodil vracející se zadák! V opačném případě by zakončoval do prázdné branky.
     
    46:22
    Tomi Leppänen se otočil na pravé straně a poslal přihrávku na Juusolu. Druhý jmenovaný se zjevil sám před brankou, ale americký brankář vytáhl efektní zákrok!
    40:28 Samu TUOMAALA - 3:3
     
    40:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Netrvalo to vůbec dlouho! Finové se dostali do útočného pásma. Na přihrávku z rohu si sjel SAMU TUOMAALA a prudkou přízemí střelou vyrovnal! Asistence: Ville Koivunen, Samu Salminen.
     
    38:26
    Vyloučení v týmu USA (Ty Gallagher – 2 min., nedovolené bránění).
     
    38:02
    Howard si všiml volného prostoru na pravé straně útočného pásma, projel s pukem do střelecké pozice, ale finský brankář jeho dobrou ránu vyškrábl ramenem!
     
    36:13
    Vyloučení v týmu Finsko (Kalle Väisänen – 2 min., sekání).
    33:44 Isaac HOWARD - 3:2
     
    33:44
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Domácí celek otáčí vývoj dnešního souboje a dostává se do vedení! ISAAC HOWARD dostal skvělou přihrávku mezi kruhy, ale jeho první ránu brankář vyrazil. Howard však sledoval puk a z dorážky už gólmana prostřelil! Asistence: Lane Hutson.
     
    26:55
    Vyloučení v týmu USA (Rutger McGroarty – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Finsko (Niko Huuhtanen – 2 min., hrubost).
     
    23:33
    Bude se vylučovat. Jack Hughes dostává dvě minuty za držení.
    21:19 Charlie STRAMEL - 2:2
     
    21:19
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno§ Američané se hned v úvodu druhé třetiny usadili v útočném pásmu a zatlačili Finy před jejich klec. Po přihrávce mezi kruhy si domácí dávali přednost, ale CHARLIE STRAMEL napálil puk do branky! Asistence: Aidan Hreschuk.
     
    19:10
    Počet hráčů na ledě se vyrovná. Duke dostává dvě minuty za držení.
     
    19:02
    Američané si zahrají svou první přesilovku. Dvě minuty za vražení na hrazení dostává Tomi Leppänen.
     
    16:27
    Ville Koivunen dostal krásnou přihrávku mezi kruhy, odkud bez přípravy vypálil příklepem, ale domácí brankář vytáhl neskutečný zákrok lapačkou!
    16:09 Juho JÄRVELÄ - 1:2
     
    16:09
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jenže do vedení se dostává Finsko! Celek ze severu Evropy se dostal do přečíslení! Niko Huuhtanen už mohl zakončovat, ale ještě vrátil puk před branku a JUHO JÄRVELÄ doklepl puk do sítě! Asistence: Niko Huuhtanen.
    08:43 Ville KOIVUNEN - 1:1
     
    08:43
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko se dočkalo bleskové odpovědi! VILLE KOIVUNEN uplatnil důraz na brankovišti, dostal se k odraženému puku, bekhendem si obhodil brankáře a vychutnal si zakončení pod břevno! Asistence: Topias Vilén, Samu Tuomaala.
    08:13 Dylan DUKE - 1:0
     
    08:13
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! Američané se usadili v útočném pásmu. Dělovku od modré čáry vyrazil brankář jen před sebe a DYLAN DUKE dostal puk do sítě! Asistence: Jack Hughes, Sasha Pastujov.
     
    01:40
    Hughes se zjevil před brankou soupeře, bekhendem si roztáhl brankáře, ale jeho zakončení prolétlo před brankovou čárou mimo tři tyče!

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 9. Duke (Hughes, Pastujov), 22. Stramel (Hreschuk), 34. Howard (Hutson), 60. Gallagher (Stramel, Gilmartin), 61. Pastujov – 9. Koivunen (Vilén, Tuomaala), 17. Järvelä (Huuhtanen), 41. Tuomaala (Koivunen, Salminen), 54. Yliniemi (Juusola, Matikka)


    USA: Mbereko (Homer) – Behrens, Schmidt, Hreschuk, Gallagher, Hutson, Chesley, Murchison, Straky – Duke, Hughes, Pastujov – McGroarty, Cooley, Howard – Janicke, Savage, Devine – Gilmartin, Stramel, St. Louis.
    Fínsko: Koskenvuo (Helomaa) – Vilén, Heimosalmi, Suomi, Leppänen, Juusola, Malinen, Ervasti, Kulonummi – Koivunen, Salminen, Tuomaala – Ruusunen, Päivärinta, Kemell – Väisänen, Miettinen, Yliniemi – Huuhtanen, Järvelä, Matikka.

    Rozhodca: Brander, Fernandez – Briganti, Davis