Philadelphia – NJ Devils 1:4 (kon.) | Washington – Pittsburgh 0:3 (kon.) | Carolina – Columbus 2:1 (po pr.)
Montreal – Ottawa 3:2 (po pr.) | NY Islanders – NY Rangers 3:0 (kon.) | Toronto – Vancouver 5:1 (kon.)
Minnesota – St. Louis 4:3 (po pr.) | Colorado – San Jose 4:3 (kon.) | Chicago – Florida 4:5 (kon.)
Nashville – Dallas 1:0 (po pr.) | Arizona – Vegas 2:3 (po pr.) | Edmonton – Calgary 4:1 (kon.)
Anaheim – LA Kings 6:2 (kon.) | Detroit – Tampa Bay 1:2 (kon.)
koniec po predl.
Montreal Canadiens
3:2 (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)
Ottawa Senators
cz Nedeľa 02.05.2021, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    62:25 Cole CAUFIELD - 3:2
     
    62:25
    Montreal právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Petry využil volnějšího prostoru po levé straně a zavezl puk do pásma, z prostoru kruhu pak vyslal parádní přihrávku před branku, kde jen kotouč usměrnil za Gustavssonova záda COLE CAUFIELD! Asistence: Jeff Petry, Jake Evans.
     
    58:34
    Parádní zákrok Gustavssona teď zabránil obratu Montrealu ve skóre! Armia zpoza branky načasoval krásnou přihrávku mezi kruhy, kam si sjel Suzuki, který mířil výborně nad beton, Gustavsson ale puk krásně chytil do lapačky!
     
    55:56
    Montreal vzápětí mohl otočit výsledek na svou stranu, Anderson dostal přihrávku mezi kruhy a z první trefil pouze levou tyč hostující branky!
    54:25 Tyler TOFFOLI - 2:2
     
    54:25
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal opět využívá přesilovou hru a tentokrát už branka platí, vyrovnání zařídil TYLER TOFFOLI, který ranou z voleje z levého kruhu propálil Gustavssona! Asistence: Nick Suzuki, Corey Perry.
     
    53:30
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Nikita Zajcev – 2 min., krosček).
     
    50:37
    A je to tak, Perry nedovoleně atakoval na brankovišti Gustavssona a branka není uznána!
     
    Je to tak, situace se ještě bude zkoumat. Na brankovišti byl hodně aktivní Perry a z opakovaného záběru jde vidět, že jde o hodně hraniční situaci.
     
    50:37
    Hosté sice vyhráli buly, jenže nepodařilo se jim z pásma vyhodit poměrně snadný kotouč. Domácí zůstali v útočné zóně a Nick Suzuki přesnou ranou propálil Gustavssona! Hosté ale reklamují nedovolené bránění brankáři...
     
    50:21
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Shane Pinto – 2 min., hákování).
     
    50:00
    Domácí byli blízko vyrovnání, když nejprve pálil mimo z dobré pozice před brankou po povedené přihrávce Frolíka Lehkonen, následně Suzuki z levého kruhu trefil pouze výstroj Gustavssona!
    48:12 Jeff PETRY - 1:2
     
    48:12
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí snižují a může za to JEFF PETRY. Útočník Montrealu si převzal puk ve středním pásmu, projel s ním do útočné zóny, krásným potažením se mezi dvěma soupeři prosmýkl až před Gustavssona, kterého chladnokrevně překonal střelou nad beton! Asistence: Tyler Toffoli.
     
    46:22
    Po vhazování se k puku nejprve dostal Romanov, ale promáchl. Útočná akce domácích ale pokračovala, Caufield si z pravé strany krásně vybruslil nalevo a nepříjemnou střelou zaměstnal Gustavssona!
    45:51 Thomas CHABOT - 0:2
     
    45:51
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Co před chvíli ve velkých šancích neproměnili Stützle a Tierney, to nyní napravuje THOMAS CHABOT, který z mezikruží zcela nebráněn propálil Primeaua! Asistence: Jevgenij Dadonov a Shane Pinto.
     
    43:10
    Ottawa mohla vést už o dvě branky! Hosté vyhráli buly v obranném pásmu a za obranu Montrealu si nikým nehlídán sjel na dlouhý výhoz o mantinel Stützle, jenže sám proti Primeauovi neuspěl!
     
    42:00
    Hosté nejprve mohli udeřit poté, co dostal nabito na pravý kruh Dzingel, jenže zlomil hůl. I díky tomu ujeli do přečíslení dvou proti jednomu Staal a Frolík, prvně jmenovaný pálil sám a minul!
     
    40:20
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Phillip Danault – 2 min., vysoká hůl).
     
    39:08
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    37:33
    Mohlo to být o dvě branky, když do přečíslení ujel Dadonov, který na sebe vzal nakonec i zakončení, jenže jeho pokus z levého kruhu minul hostující klec!
    34:52 Tim STÜTZLE - 0:1
     
    34:52
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté vyhráli buly v útočném pásmu, puk si vzal po narážečce se Zubem na modré čáře na hůl TIM STÜTZLE a krásnou střelou do šibenice zpoza pravého kruhu otevírá skóre zápasu! Primeau mnoho neviděl a byl zcela bezmocný. Asistence: Arťom Zub, Colin White.
     
    29:11
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Alexandr Romanov – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Josh Norris – 5 min.).
     
    28:30
    Další dobrá šance pro Montreal. Hosté propadli v obranném pásmu, Caufield si sjel před branku na přihrávku z levé strany, sám před Gustavssonem ale neuspěl!
     
    25:20
    Suzuki si vzal puk ve středním pásmu a po pravé straně se s ním protlačil až před hostujícího brankáře, ten však byl pozorný. Po závaru před brankou si našel puk Suzuki, ale ani on nepřekonal Gustavssona!
     
    21:41
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Erik Brännström – 2 min.).
     
    20:20
    Hostí začali pěkně zostra, v dobré šanci se před domácím gólmanem zjevil Batherson, z mezikruží ale těsně minul!
     
    19:15
    Domácí teď byli blízko úvodní brance, nenápadný pokus Edmundsona od modré čáry trefil tyč hostující svatyně!
     
    11:37
    Montreal po vyhraném vhazování u své modré rychle založil útok, do šance se dostal Caufield, ale z mezikruží trefil pouze bránícího hráče Ottawy.
     
    10:40
    Náznak první větší šance Montrealu. Kulak dostal dobrou přihrávku mezi kruhy, jenže kotouč netrefil dobře a v důsledku toho minul i hostující branku.
     
    05:20
    Další šance Ottawy, která podruhé v utkání trefuje břevno! Jeff Brown dostal puk do jízdy na pravý kruh a zápěstím trefuje horní tyč domácí svatyně!
     
    03:45
    Velká šance pro Ottawu! Tierney si vybruslil na střed, trefil pouze břicho domácího gólmana. Ten však kotouč vyrazil pouze před sebe, kde se ho ujal Connor Brown, který backhandem trefuje břevno!

    Daniel Kubelka

    Góly a asistencie: 49. Petry (Toffoli), 55. Toffoli (Suzuki, Perry), 63. Caufield (Petry, Evans) – 35. Stützle (Zub, White), 46. Chabot (Dadonov, Pinto)


    Montreal Canadiens: Primeau (Allen) – Petry (A), Edmundson, Chiarot, A. Romanov, Merrill, Kulak – J. Anderson (A), Danault, Kotkaniemi – Armia, Suzuki, Toffoli – Caufield, Evans, Lehkonen – Perry (A), E. Staal, Frolík.
    Ottawa Senators: Gustavsson (M. Högberg) – N. Zajcev, Chabot (A), Zub, Brännström, J. Brown, Mete – Batherson, Norris, B. Tkachuk (A) – Dadonov, White, Stützle – Co. Brown, Tierney, Dzingel – N. Paul (A), Pinto, Amadio.

    Rozhodca: Pollock, Schlenker – Toomey, Nansey