Montreal – Winnipeg 5:3 (kon.) | Colorado – San Jose 3:0 (kon.) | Arizona – Vegas 3:0 (kon.)
Anaheim – LA Kings 1:2 (kon.) | Boston – Buffalo 6:2 (kon.) | Detroit – Tampa Bay 1:0 (4:3 po s.n.)
koniec
Montreal Canadiens
5:3 (0:1, 3:2, 2:0)
Winnipeg Jets
cz Sobota 01.05.2021, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Severní divize bude zřejmě dramatická až do úplně posledního zápasu, to ovšem odmítá Montreal, který se nachází na poslední postupové příčce o čtyři body před Calgary a v sobotu v noci potřebuje vyhrát proti Winnipegu. Jistou účast v playoff má tedy zatím pouze vedoucí Toronto se ziskem 69 bodů, druhý Edmonton zaostává o devět bodů. Utkání začíná v 1:00 hodin.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Allen (Primeau) – A. Romanov, Chiarot, Petry (A), Edmundson, Merrill, E. Gustafsson – J. Anderson (A), Danault, Kotkaniemi – Armia, Suzuki, Toffoli – Caufield, Evans, Lehkonen – Perry (A), E. Staal, Frolík. Hlavní trenér: Dominique Ducharme.

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Forbort, DeMelo, Jo. Benn – Wheeler (C), Stastny, Connor – Appleton, Scheifele (A), Copp – Perreault, Dubois, Vesalainen – Lewis, N. Thompson, Harkins. Hlavní trenér: Paul Maurice.

    Rozhodčí: Eric Furlatt, Michael Markovic. Čároví: Travis Toomey, Michel Cormier.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Pierre-Luc Dubois vyhrál úvodní vhazování zápasu a střetnutí mezi Montrealem a Winnipegem bylo právě zahájeno. Canadiens potřebují zvítězit a získat 2 body.
     
    01:15
    Jesperi Kotkaniemi se snažil vystřelit na vrcholu levého kruhu pro vhazování, jenže Jets k němu bleskově přistoupili a do zakončení ho nepustili. Dobrá práce.
     
    01:55
    Joel Armia vypálil z prostoru levého kruhu pro vhazování a jeho rána s příklepem mířila k přední levé tyči, jenže Connor Hellebuyck puk vyrazil pravým betonem a připsal si parádní zákrok!
     
    03:10
    Dylan DeMelo vypálil na levém křídle od modré čáry a puk mířil ke vzdálenější pravé tyči, kde dobře sáhl svým levým betonem brankář Jake Allen.
     
    03:42
    Jeff Petry měl dvě slibné šance, když nejprve vystřelil z bodu pravého kruhu a poté levého, první střela skončila na oblouku brány, zatímco druhá orazítkovala bližší tyč! Stále bez branek.
     
    04:28
    Jeff Petry se ocitl ve slibné šanci v blízkosti levé tyče, jenže jeho střela zápěstím skončila na hrudi pozorného Connora Hellebuycka, který kotouč vyrazil před sebe.
     
    05:26
    Winnipeg se dostal ke střele v blízkosti pravé tyče a puk skončil na boční síti, kde ho zmrazil v lapačce pozorný Jake Allen. Bývalý brankář St. Louis Blues.
     
    07:13
    Connor Hellebuyck bez problému zasáhl proti nahození Canadiens od modré čáry a rozehrál rychle do rohu ledové plochy. Winnipeg může rozehrávat.
     
    07:34
    Jake Allen ukryl nahození Winnipegu v lapačce a po jeho snadném zákroku dostává prostor první reklamní přestávka. Hraje se svižně, ale bez gólu. Skóre 0:0.
     
    08:02
    Dylan DeMelo se snažil protáhnout na pravém křídle mezi dvěma protihráči do zakončení, jenže ztratil kontrolu nad kotoučem a Habs mohli rozehrávat.
     
    08:47
    Hokejisté Montrealu nepřesně rozehráli a kotouč tedy skončil na zakázaném uvolnění, hra se tedy vrátila před bránu zkušeného brankáře Jakea Allena. Stále 0:0.
     
    09:22
    Josh Anderson dobře vystřelil na pravém křídle od hrazení a jeho střela zápěstím minula přední pravý horní roh brány. Connor Hellebuyck nezasahoval.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:42
    Jesperi Kotkaniemi se ocitl v šanci v pravém kruhu pro vhazování, jenže také on střelou zápěstím minul bližší pravý horní roh brány. Habs silně klepou na dveře.
     
    10:08
    Phillip Danault byl zřejmě hráčem, který vypálil na levém křídle z vrcholu levého kruhu pro vhazování, a Connor Hellebuyck přerušil hru. Komerční přestávka.
     
    10:12
    Canadiens vyhráli vhazování a ihned vypálili z levého kruhu, jenže Nick Suzuki trefil z otočky bekhendovou střelou pravý beton Connora Hellebuycka! Další skvělý zákrok brankáře Jets.
     
    10:56
    Winnipeg bleskově otočil hru a před bránou Montrealu bylo pořádné horko, jenže hosté zmatků v domácí obraně nedokázali využít a ke střele se tak nedostali.
     
    12:09
    Michael Frolík vystřelil po zadovce Erica Staala na bodu levého kruhu pro vhazování a jeho střela zápěstím skončila v náručí Connora Hellebuycka. Přerušení hry.
     
    13:09
    Mason Appleton byl nyní vyloučen na dvě minuty za podrážení a Montreal si zahraje první přesilovou hru.
     
    13:32
    Dylan DeMelo měl v pravém rohu obranného pásma spoustu času na to, aby si zpracoval puk a poté ho vyhodil až k bráně Montrealu. Druhé vyhození Jets.
     
    14:28
    Cole Caufield vlétl na levém křídle do útočného pásma a poté přihrával naslepo za sebe, jenže na modré čáře nebyl připravený nikdo. Habs to soupeři usnadnili.
     
    15:16
    Nyní si domácí Cole Caufield napravil reputaci, když po skončení přesilové hry vypálil na bodu levého kruhu pro vhazování a Connor Hellebuyck puk hrudí vyrazil.
     
    15:37
    Michael Frolík se ocitl u levé tyče ve velké šanci, jenže puk za záda Connora Hellebuycka procedit nedokázal! Hostující brankář Jets chytá skvěle.
     
    16:58
    Winnipeg nepřesně rozehrál a podél trestných lavic vyhodil puk na zakázané uvolnění, po kterém se vzápětí vhazovalo po pravici Connora Hellebuycka.
     
    17:55
    Paul Stastny už mohl zakončovat na bodu pravého kruhu pro vhazování, jenže se chtěl mezi dvěma protihráči dostat před bránu a ztratil kontrolu. Škoda.
     
    18:25
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    PAUL STASTNY se po krátké kolmé přihrávce protáhl před bránu a rychlou střelou zápěstím zamířil nad lapačkou Jakea Allena k přední pravé tyči! Asistence: Dylan DeMelo a Blake Wheeler.
    18:25 Paul STASTNY - 0:1
     
    18:35
    Před bránou Winnipegu vznikl obrovský závar a Jesperi Kotkaniemi mohl v blízkosti pravé tyče vyrovnat, jenže Connor Hellebuyck se roztáhl na brankové čáře a levým betonem kotouč za svá záda nepustil! Mohlo být bleskově vyrovnáno.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:24
    Josh Morrissey vystřelil na levém křídle od modré čáry a kotouč pak zamířil do lapačky pozorného Jakea Allena, který měl čistý výhled. Následuje komerční přestávka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Montreal si vytvořil v průběhu první třetiny několik slibných příležitostí a byl lepším týmem, jenže Connor Hellebuyck zatím chytá fantasticky a vpředu navíc udeřil necelé dvě minuty před první přestávkou Paul Stastny. Skóre po první třetině zajímavého střetnutí v Bell Centre. Montreal Canadiens 0 Winnipeg Jets 1.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 1:58.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 13-8; Zablokované střely: 2-8; Vhazování: 44%-56%; Hity: 11-8; Přesilové hry: 0/1-0/0; Trestné minuty: 0-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:52
    Eric Staal se pokusil krátce po přestávce vyrovnat, jenže jeho střela zápěstím poté skončila na výstroji pozorného Connora Hellebuycka, který puk vyrazil.
     
    22:20
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tyler Toffoli minul z úhlu a blízkosti bránu a na opačné straně udeřil po bleskovém protiútoku TREVOR LEWIS, který si najel v levém kruhu na krásnou přihrávku přes šířku útočného pásma, a přestože měl puk trochu pod sebou, nádhernou střelou zápěstím poté zamířil do vzdálenějšího horního rohu brány! Asistence: Jansen Harkins.
    22:20 Trevor LEWIS - 0:2
     
    24:29
    Hra je po přestávce hodně plynulá a zatím se přerušovalo pouze jednou, pokud se nepletu, a to po druhé brance Winnipegu, který vstřelil Trevor Lewis.
     
    24:58
    Montreal právě vstřelil branku!
    Joel Armia bojoval před bránou srdnatě o puk, který se odrazil na hokejku NICKA SUZUKIHO, a útočník tamního Montrealu poté rychlou střelou zápěstím z mezikruží vymetl pravý horní roh brány! Habs snížili a skóre je 1:2. Bez asistence.
    24:58 Nick SUZUKI - 1:2
     
    27:19
    Jeff Petry mohl vyrovnat střelou z vrcholu levého kruhu pro vhazování, jenže Jets jeho pokus zablokovali a na přední tyči ho srazili do rohu ledové plochy.
     
    27:48
    Vzápětí mohl Jeff Petry skórovat znovu, jenže u levé tyče ho Connor Hellebuyck vychytal a po následném souboji na levém křídle poté kotouč opustil hrací plochu – 1:2! Komerční přestávka.
     
    28:17
    Nick Suzuki, střelec snižujícího gólu na 1:2 z pohledu Montrealu, byl vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    28:57
    Montreal je nyní po vyloučení Nicka Suzukiho pod obrovským tlakem a Jake Allen si připsal dva zákroky, nejprve proti střele z levé a následně pravé strany.
     
    30:00
    Polovina dnešního střetnutí je za námi a Winnipeg vede na ledě Montrealu v důležitém souboji o playoff 2:1 a navíc má k dispozici přesilovou hru. Vyhraje?
     
    30:55
    Tyler Toffoli prožil parádní střídání a v blízkosti levé tyče mohl skórovat bekhendem, jenže Connor Hellebuyck ho vychytal svým betonem!
     
    31:40
    Connor Hellebuyck nevěděl, kde je puk po střele Erika Gustafssona od modré čáry, a u levé tyče vzápětí mohl skórovat Cole Caufield, jenže trefil brankovou konstrukci a po následném přerušení hry následovala komerční přestávka! Stav 1:2.
     
    31:47
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    TREVOR LEWIS vybojoval puk na pravé straně obranného pásma a podél střídaček vyrazil do bleskového přečíslení 2 na 1, které teď vyřešil skvěle, když naznačil přihrávku na najíždějícího Jansena Harkinse a poté střelou zápěstím vymetl nad levým ramenem Jakea Allena bližší pravý horní roh brány – 1:3! Bez asistence.
    31:47 Trevor LEWIS - 1:3
     
    33:44
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens předvedli nádhernou kombinační akci, když z pravé strany přenesli puk rychle doleva a ARTTURI LEHKONEN rychlou střelou zápěstím prostřelil Connora Hellebuycka! Canadiens jsou zpátky! Asistence: Ben Chiarot a Jake Evans.
    33:44 Artturi LEHKONEN - 2:3
     
    34:39
    Montreal se pokusil vyrovnat táhlou střelou od modré čáry, jenže kotouč byl přizvednut do ochranné sítě a po přerušení hry dostává prostor reklamní přestávka.
     
    35:19
    Hokejisté Winnipegu nepřesně rozehráli a následná dlouhá přihrávka podél střídaček zamířila na zakázané uvolnění. Vhazování po pravici Connora Hellebuycka.
     
    36:55
    Ben Chiarot se ocitl na pravém křídle pod tlakem a rychle vystřelil od modré čáry, jeho pokus zápěstím byl ale před bránou hostujícího Winnipegu zablokován.
     
    37:14
    Josh Morrissey byl vyloučen na dvě minuty za držení a Montreal má nyní k dispozici druhou přesilovou hru.
     
    37:40
    Erik Gustafsson krásně vypálil od modré čáry a Connor Hellebuyck musel dávat obrovský pozor, aby jeho pokus hokejkou vyrazil mimo tři tyče své svatyně.
     
    38:14
    Montreal právě vstřelil branku!
    JOEL ARMIA se dostal v mezikruží k odraženému kotouči a okamžitě do něj plácl, což Connor Hellebuyck nečekal, a puk mezi jeho betony prošel do brány! Je vyrovnáno! Fantastický comeback. Asistence: Nick Suzuki a Tyler Toffoli.
    38:14 Joel ARMIA - 3:3
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:59
    Nick Suzuki teď mohl sekundu před přestávkou otočit skóre ve prospěch Montrealu, když se ocitl před bránou úplně sám a bekhendovou střelou z otočky chtěl puk zamést k pravé tyči, jenže Connor Hellebuyck vsedě fantasticky zasáhl levou bruslí a Jeff Petry z nulového úhlu nedokázal puk dorazit do odkryté sítě Jets!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hokejisté Winnipegu po přestávce dvakrát vedli o dvě branky a Trevor Lewis již zadělal na hattrick, jenže Montreal dnes vždy dokázal zareagovat a krátce před koncem druhé třetiny se mu navíc podařilo vyrovnat zásluhou gólu, který vstřelil Joel Armia. Skóre po druhé třetině. Montreal Canadiens 3 Winnipeg Jets 3.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 2:55.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 26-16; Zablokované střely: 5-15; Vhazování: 42%-58%; Hity: 21-17; Přesilové hry: 1/2-0/1; Trestné min.: 2-4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:37
    Jake Evans nabral na pravém křídle velkou rychlost a prudkou střelou mohl otočit skóre, jenže Connor Hellebuyck zasáhl levým ramenem a puk vyrazil mimo.
     
    41:43
    Jeff Petry rozehrál zpoza vlastní brány hodně riskantně a Mathieu Perreault už se poté chystal zakončovat v mezikruží, jenže odražený puk nedokázal zpracovat.
     
    42:45
    Canadiens vypálili na ose útočného pásma od modré čáry a puk letící těsně nad ledem minul pravou tyč! Connor Hellebuyck se marně ohlížel.
     
    43:34
    Cole Caufield hraje dobrý zápas a nyní se v pravém kruhu pro vhazování dostal k odraženému puku, jeho následná střela zápěstím ale zamířila nad bránu Jets.
     
    44:10
    Montreal se vzápětí snažil vrhnout do další útočné akce, jenže přihrávka podél střídaček byla nepřesná, a tak se proti domácím Habs pískalo zakázané uvolnění.
     
    44:55
    Canadiens nahodili puk do útočného pásma a odjeli střídat, vzápětí se pokusili o to samé, jenže kotouč podél střídaček zamířil na další zakázané uvolnění.
     
    45:23
    Phillip Danault se rychle zorientoval v levém kruhu pro vhazování a z otočky napřáhl ke střele zápěstím, která na přední levé tyči zřejmě trefila jeho spoluhráče.
     
    47:00
    Josh Morrissey předvedl na levé straně obranného pásma Winnipegu skvělý bekčeking a nepustil hráče Montrealu k ohrožení brány Connora Hellebuycka.
     
    48:00
    Ze třetí třetiny již uplynulo přesně osm minut a za nerozhodného stavu 3:3 zatím míříme do prodloužení. Dokáže ho jeden z týmů odvrátit a rozhodnout zápas?
     
    48:52
    Před bránou Connora Hellebuycka vznikla po střele od modré čáry nepřehledná situace, brankář Jets ale puk rychle zmrazil a probíhá krátká komerční přestávka.
     
    49:36
    Tyler Toffoli to provedl nádherně, když se ocitl s pukem za bránou a bekhendem ho posílal do ohně, jeden z jeho spoluhráčů se ale ke střele nedostal.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:31
    Winnipegu se podařilo nahodit puk za bránu Montrealu a navíc ho na pravé straně útočného pásma dojel, vzápětí se ale k ničemu nedostal. Skóre je tedy 3:3.
     
    51:55
    Jake Allen málem musel zasahovat proti nebezpečně tečované střele Jets od modré čáry, jenže rozhodčí pískali hru vysokou holí. Následuje komerční přestávka.
     
    52:07
    Proti Winnipegu bylo signalizováno postavení mimo hru, což si hokejisté hostujících Jets uvědomili a okamžitě vyklidili pásmo. Montreal mohl rozehrávat.
     
    52:36
    Montreal hrál v šesti a po špatném střídání dostal dvě minuty za příliš mnoho hráčů. Odpyká Corey Perry.
     
    53:55
    Paul Stastny dostal dvě minuty za vysokou hůl a 42 sekund se bude hrát ve hře 4 na 4. Stav stále 3:3.
     
    54:18
    Josh Anderson měl po přihrávce zpoza brány velkou šanci rozhodnout, jenže z levého kruhu a blízkosti zamířil pouze do náruče klečícího Connora Hellebuycka! Komerční přestávka.
     
    54:36
    Corey Perry odseděl týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě a začíná zkrácená přesilová hra Habs.
     
    55:10
    Montreal právě vstřelil branku!
    NICK SUZUKI nyní nádherně vystřelil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a jeho střela zápěstím vzápětí zaplula nad lapačkou Connora Hellebuycka do bližšího pravého horního rohu brány! Úžasný obrat Montrealu dovršen. Habs vedou 4:3. Asistence: Jeff Petry a Corey Perry.
    55:10 Nick SUZUKI - 4:3
     
    56:48
    Hokejisté Montrealu se ocitli pod tlakem a raději vyhodili puk na zakázané uvolnění, po kterém se vhazovalo po levici brankáře Jakea Allena. Stav 4:3.
     
    57:55
    Connor Hellebuyck naskočil na střídačku a hráči Winnipegu zkouší vyrovnat při hře bez brankáře!
     
    58:37
    Montreal právě vstřelil branku!
    Josh Anderson nahodil puk z obraného pásma směrem na bránu Winnipegu a z blízkosti ho pro jistotu dopravil do sítě TYLER TOFFOLI! Habs vedou o dva góly. Asistence: Phillip Danault.
    58:37 Tyler TOFFOLI - 5:3
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Montrealu zaznamenali důležité vítězství nad Winnipegem, přestože v průběhu zápasu dvakrát prohrávali rozdílem dvou branek. Canadiens ovšem vždy dokázali snížit a těsně před koncem druhé třetiny vyrovnali. V poslední části se čekalo na chybu a první ji udělali domácí, když špatně střídali a hráči v šesti, jenže Jets nabídnutou šanci nevyužili a krátce na to rozhodl Nick Suzuki. Útočník Montrealu vstřelil dva góly a k tomu přidal ještě jednu asistenci. Konečný výsledek zní. Montreal Canadiens 5 Winnipeg Jets 3.
     
    Statistiky: Střely na bránu: 35-22; Zablokované střely: 11-17; Vhazování: 41%-59%; Hity: 27-27; Přesilové hry: 2/3-0/2; Trestné minuty: 4-6.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jake Allen (MTL) 19 zákroků, 3 OG, úspěšnost 86,4%, odchytal 60:00
    Connor Hellebuyck (WPG) 30 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,2%, odchytal 59:07

    Československá stopa v utkání

    Michael Frolík (MTL) 0+0, -2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 11:12

    Tři hvězdy utkání

    1. Nick Suzuki (MTL) 2+1
    2. Joel Armia (MTL) 1+0
    3. Ben Chiarot (MTL) 0+1 (03:39:49)

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 25. Suzuki, 34. Lehkonen (Chiarot, Evans), 39. Armia (Suzuki, Toffoli), 56. Suzuki (Petry, Perry), 59. Toffoli (Danault) – 19. Stastny (DeMelo, Wheeler), 23. Lewis (Harkins), 32. Lewis


    Montreal Canadiens: Allen (Primeau) – A. Romanov, Chiarot, Petry (A), Edmundson, Merrill, E. Gustafsson – J. Anderson (A), Danault, Kotkaniemi – Armia, Suzuki, Toffoli – Caufield, Evans, Lehkonen – Perry (A), E. Staal, Frolík.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Forbort, DeMelo, Jo. Benn – Wheeler (C), Stastny, Connor – Appleton, Scheifele (A), Copp – Perreault, Dubois, Vesalainen – Lewis, N. Thompson, Harkins.

    Rozhodca: Eric Furlatt, Michael Markovic. Čároví: Travis Toomey, Michel Cormier