HC Slovan – Nitra 5:0 (kon.) | Poprad – Detva 6:3 (kon.)
koniec
HK Poprad
6:3 (2:0, 2:3, 2:0) Stav série: 1:0
HK Detva
Streda 31.03.2021, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga play-off • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z prvého štvrťfinálového duelu v sérii medzi HK Poprad a HC 07 WPC Koliba Detva. Začiatok prvého stretnutia je na programe o 18:00 a všetkými duelmi tejto série vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Po výraznom posilnení popradského kádra pred začiatkom prebiehajúcej sezóny sa s klubom z Popradu určite v tabuľke rátalo na tých najvyšších miestach a taktiež sme ho mohli zaradiť aj k adeptom na celkový ligový titul. Poprad sa v priebehu celej sezóny stabilne držal na prvých troch priečkach. Isté obdobie ligu aj viackrát viedol, no trochu pokazené posledné zápasy základnej časti znamenali pre Poprad „len“ celkové 3. miesto so ziskom 95 bodov, skóre 186:133, 33 víťazstvami (z toho 26 v riadnom hracom čase) a 17 prehrami (z toho 14 v riadnej hracej dobe).

    V Detve sa vedenie klubu pred začiatkom novej sezóny rozhodlo angažovať nového trénera, ktorým sa stal dobre známy kouč Ernest Bokroš. Pod Poľanu prišlo aj viacero zaujímavých zahraničných hráčov ako Trevor Cox alebo Jonathan Charbonneau, no s priamou účasťou Detvy vo štvrťfinále sa rozhodne medzi hokejovou verejnosťou nepočítalo. Detvania však dokázali zvládať kľúčové zápasy s tabuľkovými susedmi z Košíc či Trenčína a napokon po 50 odohraných kolách sa Podpoľanci umiestnili na 6. priečke so ziskom 80 bodov, skóre 156:144, 26 vyhranými zápasmi (z toho 22 v riadnom hracom čase) a 24 prehrami (z toho 18 v riadnej hracej dobe).

    V tejto sezóne odohrali Poprad a Detva dokopy až šesť vzájomných duelov. Dva sa hrali v rámci štvrťfinále Kaufland Cup-u. Poprad po výhre 4:0 a remíze 3:3 postúpil do semifinále. Ostatné štyri ligové duely boli vždy veľmi vyrovnané a až v troch prípadoch sa nerozhodlo počas 60 minút. Poprad zvíťazil nad Detvou v lige trikrát, a to 3:4, 2:3 po nájazdoch a 4:3 po predĺžení. Detva triumfovala raz, a to 2:3 po predĺžení.

    Pár tímových štatistík:
    Úspešnosť presiloviek: Poprad – 20,56 %; Detva – 14,16 %
    Úspešnosť oslabení: Poprad – 77,16 %; Detva – 82,47 %
    Vhadzovania: Poprad – 52,38 %; Detva – 50,88 %

    Najproduktívnejší hráči:
    Poprad: Marcel Haščák – 69 bodov (38+31), Patrik Svitana – 56 bodov (20+36), Dávid Skokan – 52 bodov (18+34)
    Detva: Ján Sýkora – 37 bodov (19+18), Jonathan Charbonneau – 36 bodov (21+15), Trevor Cox – 35 bodov (13+22)

    K sledovaniu celej série medzi tretím a šiestym, teda Popradom a Detvou vás z komentátorskej pozície srdečne pozývam.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Hamerlík) – Brejčák, Drgoň, Dalhuisen, Seigo, Ulrych, Kramár, Hudec – Svitana, Skokan, Haščák – Tavi, Preisinger, Vandas – Livingston, Zagrapan, Handlovský – Mešár, Matej Paločko, Mashinter – Jevoš

    HC 07 WPC Koliba Detva: Petrík (Lazušin) – Jendroľ, Turan, Rymsha, Gachulinec, Rais, King, Lalík – Ščurko, Klíma, Ľupták – Askarov, Downing, Sýkora – Cox, Čacho, Charbonneau – Bača, V. Fekiač, Žilka – Magdolen

    Rozhodca: Štefik, Hronský – Durmis, J. Konc ml..
     
    Na ľade máme oba celky. Popradčanov v modrých dresoch a Detvanov v žltých.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Poprad po vyhratom buly vnikol do útočného pásma. Od modrej čiary to skúšal Brejčák, jeho strela bola zrazená.
     
    00:39
    Domáci sa usadili v pásme, ďalšiu strelu od modrej čiary vyslal Drgoň. Jeho zakončenie Haščák tečovať nedokázal, letelo to na zadný mantinel.
     
    01:12
    Preisinger pomohol za bránou Vandasovi. Následne puk vybojovali Detvania a vzal ho na hokejku Ján Sýkora.
     
    01:42
    Detvania po prvý raz získali útočné pásmo najmä vďaka práci Trevora Coxa. Od modrej čiary to strelou skúšal Rais a Vošvrda musel zachytávať do lapačky.
     
    02:14
    Poprad dal gól!
    Sme svedkami prvého gólu tejto štvrťfinálovej série a dávajú ho kamzíci po jednoduchej akcii. Handlovský zo stredného pásma prehodil do útočnej tretiny rozbehnutému Zagrapanovi, ktorý sa na ľavom kruhu neulakomil, krížom presunul na JAMESA LIVINGSTONA a ten to ideálne trafil ponad Petríkov betón.
    Asistencie: Marek Zagrapan, Lukáš Handlovský.
     
    02:42
    Ščurkovi sa medzi kruhmi ukázal nikým nechránený Klíma, ktorý bol v dobrej streleckej pozícii. Dostal puk na hokejku, okamžite strieľal a Vošvrda rýchlo musel použiť betón.
     
    03:09
    Oba tímy v týchto sekundách striedajú, akciu po zisku puku rozbieha spoza popradskej brány Seigo.
     
    03:52
    Jendroľ nedovolil Svitanovi vziať puk spoza Petríkovej brány. Popradská prvá formácia krúžila s pukom v pásme, no len popri mantineloch a bez strely.
     
    04:22
    Tavi manévroval s pukom, zvŕtal sa okolo detvianskeho hráča, napokon našiel prihrávkou poza bránu Vandasa, ktorý to skúšal z veľkého uhla a bránu minul.
     
    04:53
    Grayson Downing už bol v obrannom pásme pod tlakom, nemal voľných spoluhráčov, a tak situáciu musel riešiť vyhodením puku na zakázané uvoľnenie.
     
    05:09
    Poprad dal gól!
    V 6. minúte sa Poprad dostáva do dvojgólového vedenia. Sýkora bol pod tlakom pri mantineli, snažil sa to dávať poza bránu, no nešťastne sa puk odrazil od korčule hlavného rozhodcu priamo medzi kruhy, kde bol nakorčuľovaný LUKÁŠ HANDLOVSKÝ a ten strelou z prvej prekonal Petríka.
    Bez asistencie
     
    06:18
    Haščák poľahky v rohu klziska vzal puk Coxovi, následne to Drgoň na modrej čiare nezachytil a Detva mohla vyraziť dopredu.
     
    06:58
    Hostia sa dostali do útočného pásma. Rymsha posunul po modrej čiare kolegovi z defenzívy Turanovi, ktorý to skúsil strelou, no tá bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    07:28
    Preisinger krížom presúval puk na ľavý kruh. Tavi počkal na odraz od mantinelu, prevzal prihrávku a vystrelil. Petrík úspešne zasiahol.
     
    08:07
    Pri Zagrapanovi bol nalepený Gachulinec a nedal mu vôbec dýchať. Livingston v rohu klziska spadol a Popradčania o puk v pásme prišli.
     
    08:36
    Jonathan Charbonneau prekorčuľoval po ľavom krídle, následne prešiel bližšie pred bránku a skúsil to strelou. Vošvrda ihneď vyrážal.
     
    09:04
    Strela Mashintera tesne spoza ľavého kruhu bola blokovaná a zbrzdená, Petrík počkal na puk a pre istotu prikrýval.
     
    09:23
    Bača poľahky odstavil Dalhuisena od puku. Holandský obranca situáciu podcenil, Bačovi sa ihneď ponúkali spoluhráči, no reagoval veľmi zbrklo a vystrelil to iba nepresne na plexisklo.
     
    10:12
    Kramárova strela od modrej čiary bola tečovaná, puk sa odrazil k hokejke Taviho, ktorý to skúšal dorážať zblízka, ale Petrík spoľahlivo prikrýval.
     
    10:24
    Askarov presunul na ľavý kruh Downingovi, ten mu to chcel nakorčuľovanému Askarovi pred bránku vrátiť, no Askarov už puk netrafil.
     
    10:52
    Detvania ostali v útočnom pásme, Askarov sa natlačil spoza brány pred Vošvrdu, ktorý nemal puk pod kontrolou, a tak sa Downing snažil dorážať, no potom už popradský gólman puk skrotil.
     
    11:31
    Livingston prenechal Handlovskému do streleckej pozície spomedzi kruhov, Handlovského už dokorčuľovať protihráč a zblokoval mu nevydarenú strelu.
     
    12:22
    Ulrychovi nevyšla prihrávka na Paločka, predtým sme videli aj sériu nepresností na strane Detvy.
     
    12:46
    Lukáš Lalík to strelecky skúsil spoza ľavého kruhu, neposlal však presnú strelu a následne puk vyšiel von z útočného pásma.
     
    13:36
    Brejčákovi teraz dlhá krížna prihrávka na Taviho nevyšla a je z toho len zakázané uvoľnenie popradského celku.
     
    13:56
    Vhadzovať sa bude pred Petríkom, pre zmenu sa zakázaným uvoľnením previnili hokejisti Detvy po nepresnej Gachulincovej prihrávke.
     
    14:16
    Sýkora sťahovačkou proti Ulrychovi neuspel, hru rýchlo otočil Livingston, no Zagrapan mu príliš skoro vnikol do pásma a je z toho ofsajd.
     
    14:34
    Ulrych si neporozumel s Mashinterom a je z toho ďalšie zakázané uvoľnenie Popradu.
     
    15:19
    Haščák prenechal na modrej čiare Svitanovi, ktorý to vystrelil švihom a Petrík pohotovo použil svoju vyrážačku.
     
    15:56
    Vošvrda si musel dávať pozor na napádajúceho Ľuptáka, stihol však včas odohrať puk popri mantineli.
     
    17:04
    Zagrapan našiel prihrávkou Livingstona na ľavom kruhu, ktorý okamžite strieľal, Petrík stihol zasiahnuť.
     
    17:37
    Rymsha sa zakliesnil a priľahol Zagrapana. Hostia si však po dlhom defenzívnom striedaní môžu vydýchnuť, Downing už dokázal upokojiť hru.
     
    18:10
    Prvú presilovku v tejto sérii budú hrať hokejisti Popradu. Dve minúty za podrazenie dostáva Matúš Rais.
     
    19:06
    Popradským hráčom presilovka vôbec nevychádza. Zatiaľ sa domáci nedokážu usadiť a nevystrelili na bránu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej tretine Popradčania predviedli svoju ofenzívnu silu. Skóre duelu otvoril v 3. minúte Livingston, následne aj s nechcenou pomocou hlavného rozhodcu skóroval v 6. minúte Handlovský, a tak Poprad po 20 minútach vedie nad Detvou 2:0.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:04
    Poprad zvíťazil na prvom buly v druhej tretine, domáci majú k dispozícii ešte kratučkú pársekundovú presilovku.
     
    20:22
    Vysokú prihrávku smerujúcu cez stredné pásmo Skokan zasiahol hokejkou a hra je prerušená kvôli hre vysokou hokejkou. Popradská presilovka už medzitým vypršala.
     
    20:44
    Trochu sa črtal samostatný únik pre Vandasa, v strednom pásme sa však nechtiac zrazila dvojica detvianskych hráčov a napokon sa pískal ofsajd Popradu.
     
    21:03
    Askarov spoza pravého kruhu prehadzoval pred bránku, kde už korčuľoval Downing, ale puk si nedokázal spracovať, a tak nezakončil.
     
    21:50
    Brejčák nastrelil pre Mešára do opačného rohu klziska, Detvania však tento úmysel Popradčanov prečítali a puk ako prvý uchmatli.
     
    22:28
    Čacho prekorčuľoval po pravom krídle, natlačil sa bekhendom pred Vošvrdu, ktorého aj ohrozil, no popradský gólman spoľahlivo zasiahol.
     
    22:32
    Ihneď po vyhratom vyhadzovaní v pásme sa dostal do šance Matej Bača. Puk však Vošvrda dokázal ukryť po jeho strele zblízka. Po prerušení hry sa hráči do seba poriadne zakliesnili, zrodila sa tam menšia strkanica, ktorá je vyriešená bez trestov.
     
    22:57
    Detva si zahrá prvú presilovku v zápase po veľmi nešetrnom a nepeknom zákroku Mareka Hudeca na Trevora Coxa. Hudec dostáva 2+10 za napadnutie hlavy a krku.
     
    23:29
    Detva dala gól!
    Podpoľanci využívajú presilovú hru a znižujú popradské vedenie. Gachulinec miešal puk za ľavým kruhom, všimol si voľného MAXIMA ASKAROVA, ktorý dostal medzi kruhmi až príliš veľa priestoru a po prihrávke prízemnou strelou prekonal Vošvrdu.
    Asistencie: Daniel Gachulinec, Grayson Downing.
     
    24:03
    Detvania sa znovu dostali do útočného pásma. Od modrej čiary to skúšal Turan, Vošvrda úspešne zachytával a pred popradskou bránkou sa zrodila ďalšia potýčka.
     
    24:03
    Táto situácia sa už nezaobišla bez vylúčení. Po dve minúty za hrubosť dostávajú Adam Drgoň a Jakub Žilka. Hrá sa vo formáte 4 proti 4.
     
    25:15
    Zakázané uvoľnenie Popradu vracia hru späť pred Vošvrdu.
     
    25:38
    Handlovský strieľal z pravého kruhu z otočky, Petrík vyrážal do strany, kde síce bol na blízku Vandas, ale mal to z dorážky na dlhú hokejku.
     
    26:21
    Detva dala gól!
    Po druhýkrát v zápase kapituluje gólman Vošvrda a je vyrovnané. Detvania udržali puk v útočnom pásme, z modrej čiary nahadzoval puk Askarov, Vošvrda vyrážal pred seba a z dorážky už nemal problém skórovať VILIAM ČACHO.
    Asistencia: Maxim Askarov.
     
    27:11
    Nastala situácia dvaja proti dvom, Zagrapan potiahol puk na pravý kruh, odtiaľ vystrelil, Petríkovi ušiel puk, do dorážky sa dostával Livingston, no rýchlo stihol zasiahnuť detviansky hráč a upratať ho preč z bránkoviska.
     
    27:37
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa opäť dostávajú v zápase do vedenia. Mashintersi spracoval puk na modrej čiare, vnikol do pásma a vystrelil. Petrík vyrážal pred seba, dôrazní v dorážke boli Mashinter s Mešárom a napokon to dorazil do brány FILIP MEŠÁR.
    Asistencia: Brandon Mashinter.
     
    28:26
    Tavi sa pošmykol pred spracovaním puku v strednom pásme, nechal ho preniknúť do útočnej tretiny, no za týchto okolností je to len vyhodenie puku na icing.
     
    29:07
    Detva môže opäť vyrovnať, získava presilovú hru. Dve minúty za krosček dostáva obranca Mike Dalhuisen.
     
    29:31
    Hostia neúspešne založili presilovkovú akciu, popradskí hráči z rohu klziska vyhodili puk preč cez celé klzisko.
     
    29:58
    Gachulinec krížom nabíjal na pravý kruh Jánovi Sýkorovi, ktorý strieľal tak trochu zo záklonu a vyslal nepresný projektil.
     
    30:12
    Detva dala gól!
    Druhá využitá presilovka Detvy v tomto zápase. Gachulinec posunul na úroveň bránkovej čiary Downingovi, ktorý okamžite našiel dole na ľavom kruhu voľného MAXIMA ASKAROVA a ten z prvej prekonal Vošvrdu.
    Asistencie: Grayson Downing, Daniel Gachulinec.
     
    31:23
    Rozhodcovia pískajú zakázané uvoľnenie po korčuliarskom súboji, v ktorom napokon uspel detviansky hráč a hra sa teda vráti pred Vošvrdu.
     
    31:38
    Haščák vnikol do útočného pásma, presunul puk za pravý kruh Patrikovi Svitanovi, ktorý namieril a vystrelil. Petrík puk podržal bezpečne vo výstroji.
     
    32:24
    Vandas vnikal do útočného pásma, súbežne s tým sa však odohral faul na popradského hráča a hlavný rozhodca už avizuje vylúčenie.
     
    33:02
    V tejto chvíli je hra prerušená, za nedovolenú hru vysokou hokejkou dostáva dve minúty Viliam Čacho.
     
    33:14
    Presilovka piatich proti trom pre Poprad. Viktor Fekiač dostáva dve minúty tiež za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    33:39
    Haščák mal dve dobré palebné pozície, obe strely však poslal vedľa brány. V oboch prípadoch Popradčania udržali puk v pásme.
     
    33:49
    Petrík si upravuje svoju vyrážačku, chvíľočku sa čaká s vhadzovaním.
     
    34:17
    Poprad dal gól!
    Poprad využíva presilovku o dvoch hráčov a je znovu vo vedení. Kamzíci si to biliardovo rozhodili pred detvianskou bránkou, Drgoň na Svitanu, ten cez Livingstona na DÁVIDA SKOKANA a jeho strela z pravého kruhu prenikla cez Petríka.
    Asistencie: James Livingston, Patrik Svitana.
     
    34:58
    Poprad ešte hrá skrátenú presilovku o jedného hráča. Kamzíci sa ihneď dostali do pásma, Zagrapan to nabíjal na modrú čiaru Brejčákovi, ktorého strela však bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    35:48
    Ulrychova rozohrávka cez celé klzisko nebola presná, ale Skokan stihol dokorčuľovať puk.
     
    36:25
    Livingston krížom presúval puk na Zagrapana, ktorý však strieľal iba nepresne a Detvania ihneď otáčajú hru.
     
    36:49
    Handlovský bol na útočnej modrej čiare odstavený čistým spôsobom, následne Zagrapan iba jemnučko odovzdal puk hráčom Detvy.
     
    37:45
    Askarov pomaly o mantinel vyhadzoval puk preč z obrannej tretiny. Chcel to zrejme urobiť tak, aby to nebolo zakázané uvoľnenie, no bohužiaľ sa pískalo.
     
    38:30
    Detvania vyrazili do protiútoku, Gachulinec sa dostal k strele tesne spoza pravého kruhu. Vošvrda vyrážal, Ščurko čakal na odraz puku, no odrazilo sa to ďaleko mimo jeho dosah.
     
    39:50
    Lukáš Handlovský sa ocitol v šanci medzi kruhmi, odkiaľ po Rymshovej chybe v rozohrávke tvrdo pálil, no Petrík úspešne vyrážal na ochrannú sieť.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Popradčania v druhej tretine poľavili zo svojho suverénneho ofenzívneho výkonu, čo využili Detvania a vyrovnali na 2:2 vďaka gólom Askarova a Čacha. Poprad viedol po góle Mešára 3:2, následne počas presilovky vyrovnával Askarov, ale kamzíkom vrátil vedenie Skokan gólom z presilovky v 35. minúte. Po 40 minútach Poprad doma nad Detvou v prvom zápase série vedie 4:3.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:18
    Svitana si nerozumel so Skokanom, ktorý si nakorčuľoval do útočného pásma podstatne skôr a za daných okolností je to ofsajd.
     
    40:39
    Strelou od modrej čiary po vyhratom buly to skúšal King, jeho zakončenie nebolo presné. Detva ostáva v pásme na puku.
     
    41:28
    Handlovský krížnou prihrávkou hľadal Vandasa, čo sa nepodarilo. Od modrej to potom nahadzoval Kramár, ale Petrík bezpečne vyrážal.
     
    42:14
    Mešár šikovným pohybom prenikal do útočného pásma, urobil však kľučku na modrej čiare a Paločko už nesthol zabrzdiť.
     
    43:14
    Charbonneau vnikol s pukom do pásma, na pomoc mu však prišli spoluhráči zo striedačky neskoro, a tak sa radšej vrátil dozadu do strednej tretiny.
     
    44:11
    Sýkora bol v rohu klziska v útočnom pásme obhospodarovaný Ulrychom a nedokázal sa z tejto nevýhodnej pozície vymaniť.
     
    44:36
    Detvania sa pripravujú o možnosť získať útočné pásmo, rozohrávka im teraz nevyšla, Čacho nestihol dokorčuľovať puk a je to zakázané uvoľnenie.
     
    44:54
    Brejčák so Zagrapanom vyrazili do prečíslenia dvoch proti jednému, Brejčák sa dostal do nájazdu, neprekonal Petríka. Puk tancoval v bránkovisku, no Livingston ho už do brány nedotlačil.
     
    45:56
    Mashinter prenechal na pravú stranu Mešárovi, ktorý vnikal do útočného pásma a jeho strelu z uhla musel Roman Petrík pokryť.
     
    46:42
    Brejčák ešte stihol udržať útočné pásmo, posunul puk bekhendom medzi kruhy Haščákovi, ktorý strieľal, no mieril vedľa brány.
     
    48:14
    Cox ostal mierne zabudnutý v útočnom pásme, vnikol tam jeho spoluhráč a je z toho postavenie mimo hry.
     
    49:02
    Priestor na pravom kruhu sa otvoril pre Mateja Paločka, ktorý to aj zakončil, Petrík však vyrážal. Po pár sekundách bol Paločko v ďalšej streleckej pozícii, zlomil však hokejku, puk vzal na hokejku Rymsha a môže rozohrávať spoza brány.
     
    49:43
    Prirýchly bol v tejto chvíli Haščák, ktorý o čosi skôr vnikol do útočného pásma než s pukom pohybujúci sa Svitana. Je to teda ofsajd.
     
    50:11
    Svitana krížom preniesol puk na ľavý kruh Haščákovi, ktorý mal rýchlosť, pripravil si to na strelu, ale bránu veľmi prestrelil.
     
    50:44
    Čacho dobrou spätnou prihrávkou našiel na ľavom kruhu Viktora Fekiača, ktorý to zakončoval z prvej a Vošvrda sa musel rýchlo presunúť.
     
    51:18
    Popradčania vyhodili puk nedovoleným spôsobom cez celé klzisko a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    52:06
    Handlovský ostal pripravený na strelu ďalej v medzikruží a po prihrávke tvrdo pálil. Petríkovi vypadol puk z lapačky, ale nedovolil dorážať.
     
    52:52
    Paločko si nastrelil puk do útočného pásma sám pre seba. Bol pri ňom na zadnom mantineli skôr Gachulinec.
     
    53:54
    Detvania početne striedajú, čerstvé sily na ľad posielajú aj popradskí hráči.
     
    54:11
    Dobrú streleckú príležitosť mal Dominik Jendroľ, ktorý dostal puk do stopercentnej šance medzi kruhy. Pálil po prihrávke z prvej, ale len priamo do stredu tela brankára Vošvrdu.
     
    54:52
    Popradčania vyrazili do rýchleho protiútoku, Handlovský dostal puk na ľavé krídlo, prenikol do pásma a zakončil to sám strelou, ktorú namieril priamo do Petríkovej lapačky.
     
    55:22
    Paločkova žabka zo stredného pásma neprešla k Mešárovi, puk získali hokejisti Detvy.
     
    55:43
    Poprad dal gól!
    Popradčania zvyšujú svoje vedenie a možno lámu tento zápas na svoju stranu. DÁVID SKOKAN zachytil puk v strednom pásme, vnikol do útočnej tretiny, prešiel na ľavý kruh, odtiaľ chcel krížom dávať na Svitanu, no prihrávku si v ľahu stečoval do vlastnej brány Lukáš Lalík.
    Bez asistencie.
     
    56:32
    Čacho prenikal dopredu po ľavom krídle, natlačil sa pred bránku a strieľal, no mieril iba do brankára Vošvrdu.
     
    57:07
    Jendroľ nastreľoval puk zo stredného pásma, brankár Vošvrda bol pripravený a vyrážal do rohu klziska.
     
    57:38
    Haščák to prehadzoval Skokanovi vysoko, Skokan puk na útočnej modrej čiare nezachytil a hostia sa rýchlo snažia otočiť hru, pretože čas plynie.
     
    58:18
    Oddychový čas si berie tréner Detvy Ernest Bokroš.
     
    58:18
    Vhadzuje sa v obrannom pásme Detvy.
     
    58:24
    Petrík už korčuľuje na striedačku, začína sa detvianska powerplay.
     
    59:00
    Detvania boli vyprevadení z útočného pásma, musia ho získať nanovo.
     
    59:09
    Vhadzovanie pred Vošvrdom, Detvania v šestici.
     
    59:23
    Poprad dal gól!
    Kamzíci gólom do prázdnej bránky pečatia svoje prvé víťazstvo v tejto sérii. Popradčania dostali puk preč z obranného pásma, King nezachytil v rohu klziska, Skokan priťukol na modrú čiaru MARCELOVI HAŠČÁKOVI a ten trafil odkrytú svätyňu.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine Detva nedokázala streliť vyrovnávajúci gól, Poprad udržiaval vedenie a napokon sa v 56. minúte presadil Skokan a gólom do prázdnej bránky Haščák stanovil konečné víťazstvo 6:3 a Poprad sa ujíma vedenia v sérii. (20:31:34)

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 3. Livingston (Zagrapan, Handlovský), 6. Handlovský, 28. Mešár (Mashinter), 35. Skokan (Livingston, Svitana), 56. Skokan, 60. Haščák – 24. Askarov (Gachulinec, Downing), 27. Čacho (Askarov), 31. Askarov (Downing, Gachulinec)


    HK Poprad: Vošvrda (Hamerlík) – Brejčák, Drgoň, Dalhuisen, Seigo, Ulrych, Kramár, Hudec – Svitana, Skokan, Haščák – Tavi, Preisinger, Vandas – Livingston, Zagrapan, Handlovský – Mešár, Matej Paločko, Mashinter – Jevoš
    HK Detva: Petrík (Lazušin) – Jendroľ, Turan, Rymsha, Gachulinec, Rais, King, Lalík – Ščurko, Klíma, Ľupták – Askarov, Downing, Sýkora – Cox, Čacho, Charbonneau – Bača, V. Fekiač, Žilka – Magdolen

    Rozhodca: Štefik, Hronský – Durmis, J. Konc ml.
    Poprad 4 0 Detva
    #1 Streda 31.03.2021 • 18:00
    Poprad - Detva 6:3
    #2 Štvrtok 01.04.2021 • 15:00
    Poprad - Detva 4:3
    #3 Nedeľa 04.04.2021 • 18:00
    Detva - Poprad 1:2
    #4 Pondelok 05.04.2021 • 15:00
    Detva - Poprad 1:3