Wolverhampton – West Bromwich 2:3 (kon.) | Leeds – Brighton 0:1 (kon.) | West Ham – Burnley 1:0 (kon.)
Fulham – Chelsea 0:1 (kon.) | Leicester – Southampton 2:0 (kon.)
koniec
West Ham United
1:0 (1:0)
Burnley FC
Sobota 16.01.2021, 16:00 • Olympijský štadión, Londýn • Anglická Premier League • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (18:06:50)
     
    Ďalší program:

    West Ham United
    18. kolo – 19. 1. 2021, 19:00: West Ham – West Bromwich

    Burnley FC
    18. kolo – 21. 1. 2021, 21:00: Liverpool – Burnley
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 45 % : 55 %.
    Strely na bránu: 4:2.
    Strely mimo: 6:4.
    Rohy: 7:4.
    Ofsajdy: 5:1.
    Fauly: 12:9.
     
    West Ham vstúpil do druhého polčasu veľmi aktívne a v jeho prvej polovici mal výraznú prevahu. Do vyložených streleckých príležitostí sa však domáci takmer vôbec nedostali a následne sa museli zatiahnuť dozadu. Hostia sa totiž nadýchli k veľkému náporu, ani oni sa však okrem hromady centrov takmer nedostali k priamemu ohrozeniu Fabiańského brány. „Kladivári“ tak v bojovnom zápase udržali tesný náskok, ktorý mali po góle Antonia už od úvodnej desaťminútovky a pripisujú si na svoje konto druhé ligové víťazstvo 1:0 a tretí zápas bez inkasovaného gólu za sebou. V tabuľke sa priebežne posunuli na priebežné ôsme miesto, z ktorého strácajú na 4. Leicester už len tri body. Burnley sa kvôli výhre Brightonu zosunulo na posledné nezostupové, 17. miesto a pred 18. Fulhamom má štvorbodový náskok.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
    90+4. Manuel Lanzini (WHU)
     
    90+4
    Jarmolenko vybojoval na pravom krídle loptu a posunul ju v páde na hranicu šestnástky na Lanziniho. Ten vystrelil z dobrej pozície tesne nad Popeovu bránu.
     
    90+3
    Brownhill nacentroval z pravého krídla na zadnú tyč, odkiaľ sa ešte snažil loptu vrátiť pred bránu Pieters. Nepodarilo sa mu ju však poriadne zasiahnuť a len ju zrazil za bránkovú čiaru.
     
    90+2
    Vydra si na pravej strane narazil loptu s Brownhillom a snažil sa dostať v šestnástke West Hamu k strele, od lopty ho však na poslednú chvíľu čisto odtlačil jeho reprezentačný spoluhráč Souček.
     
    90+1
    Domácim sa navyše podarilo prekombinovať sa na útočnú polovicu. Cresswellov center zľava odhlavičkoval Tarkowski a Jarmolenko potom taktickým faulom zastavil hráča Burnley.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Ďalšia rozohrávka Burnley skončila nepresným pasom na pravé krídlo. Cresswell sa s autovým vhadzovaním nikam neponáhľa.
     
    88
    Gólman Burnley Pope center z rohu vyrazil a Jarmolenkovu strelu z voleja spoza šestnástky potom znovu zablokoval Mee.
     
    87
    McNeilova strela zo strednej vzdialenosti bola zablokovaná. Domáci loptu získali a vyrazili do rýchleho protiútoku. Jarmolenko sa dostal s Antoniom do prečíslenia 2 proti 1, loptu si ale potiahol na pravú stranu šestnástky a Mee mu jeho strelu napokon zrazil na roh.
     
    86
    Domáci sa snažia kúskovať hru a Antoniovi sa to v strede poľa podarilo dokonale, keď po strate lopty protihráča fauloval.
     
    85
    Ogbonna v sklze tečoval center z pravej strany tak, že sa odrazil do hrude dobiehajúceho Rodrigueza. Táto „strela“ striedajúceho útočníka Burnley skončila tesne mimo ľavej tyče Fabiańského brány.
     
    84
    Hostia sa opäť vrátili na polovicu domácich. Brownhillovu prihrávku si spracoval v šestnástke West Hamu Rodriguez, bol ale tak obkľúčený domácimi obrancami, že musel loptu prihrať dozadu.
     
    83
    Žltú kartu za nebezpečnú hru vysokou nohou pri napádaní rozohrávky brankára Burnley Popea dostáva Angelo Ogbonna (West Ham United).
     
    83
    Center z rohu sa po niekoľkých hlavičkách dostal k Riceovi, ktorého hlavička ale letela priamo do stredu brány Burnley na brankára Popea.
     
    82
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Jarrod Bowen, prichádza Andrij Jarmolenko.
     
    82
    West Ham sa dostal do rýchleho protiútoku. Bowen dostal prihrávku do otvorenej obrany Burnley na pravú stranu šestnástky, loptu mu však čistým sklzom vypichol Pieters.
     
    81
    Domáci brankár nakopol loptu na útočnú polovicu, všetky nákopy však v posledných minútach zbierajú obrancovia Burnley. Hostia sa tak bleskurýchlo vracajú na domácu polovicu.
     
    79
    McNeilov center z ľavého krídla sa zakrútil veľmi nepríjemne smerom k domácej bráne a nakoniec sa lopta obtrela o brvno Fabiańského brány.
     
    78
    West Hamu sa po dlhšej dobe podarilo dostať sa na útočnú polovicu a podržať tam loptu na viac ako pár sekúnd. Hostia sa už zoradili do obranného postavenia.
     
    77
    Burnley pokračuje v obliehaní domáceho pokutového územia. Bradyho center sprava odhlavičkoval pred nabiehajúcim Jayom Rodriguezom Dawson.
     
    76
    Držanie lopty v posledných 10 minútach: 35 % : 65 %
     
    75
    I tentoraz si ale obrana West Hamu poradila a center vyriešila. Následný nákop z ľavého krídla chytil brankár Fabiański.
     
    74
    Westwood sklepol center z pravej strany na ľavé krídlo k McNeilovi, ktorého nákop zablokoval Dawson na rohový kop. Hostia dostali domácich pod tlak a v posledných minútach obliehajú ich obranu.
     
    73
    Žltú kartu za podrazenie striedajúceho Jaya Rodrigueza pri spracovávaní lopty dostáva Tomáš Souček (West Ham United).
     
    72
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Chris Wood, prichádza Jay Rodriguez.
     
    72
    Na center z rohu si na zadnej tyči nabehol Lowton, hlavičkou z ťažkej pozície ale usmernil loptu výrazne mimo domácej brány.
     
    71
    Nákop na polovicu West Hamu chcel hlavou zraziť na malú domov brankárovi Dawson, loptu však nasmeroval za bránkovú čiaru. Hostia získali úplne zadarmo rohový kop.
     
    70
    Mee si nabehol do šestnástky West Hamu na center z ľavého krídla, hlavou však usmernil loptu mimo Fabiańského brány.
     
    69
    Rice nádherným pasom z vlastnej polovice vysunul do úniku za obrancov Burnley Bowena. Ten si loptu naviedol na pravú stranu šestnástky, tvrdou strelou však namieril len do bočnej siete Popeovej brány.
     
    68
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Saïd Benrahma, prichádza Manuel Lanzini.
     
    67
    Držanie lopty v 1. polčase: 45 % : 55 %
    Držanie lopty v 2. polčase: 66 % : 34 %
     
    66
    Coufal nakopol loptu na pravé krídlo na Bowena, ktorého center na dvakrát chytil brankár Burnley. Hostia okamžite rozohrali svoj útok, zasekli sa však na zoradenej obrane domáceho tímu.
     
    65
    Center z rohu obrana Burnley vyriešila, lopta sa však odrazila naspäť k domácim. Tí majú v druhom polčase pomerne výraznú prevahu.
     
    64
    Benrahmov center vyrazil brankár Burnley Pope na hranicu šestnástky k Fornalsovi, ktorého tvrdú strelu z voleja následne zablokoval Lowton na ďalší roh West Hamu.
     
    63
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Ashley Barnes, prichádza Matěj Vydra.
     
    63
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za sklz do nohy brankára Fabiańského, ktorý po malej domov odkopával loptu, Ashley Barnes (Burnley FC).
     
    62
    Bowen našiel centrom sprava na zadnej tyči Antonia, ktorý si loptu spracoval na hrudi. Pri strele z voleja sa však pošmykol a vypálil tak výrazne mimo Popeovej brány.
     
    61
    Bowen si na pravom krídle elegantne obhodil Meeho a prihrávkou do druhej vlny hľadal dobiehajúceho Benrahmu, pred ním však loptu na poslednú chvíľu odkopol z vlastnej šestnástky Lowton.
     
    60
    Strely v 2. polčase: 3:0
     
    59
    Rice vystrelil z priameho kopu z pomerne ostrého uhla a vôbec nie zle. Jeho technická strela sa zakrútila tesne nad brvno pri vzdialenejšej tyči brány Burnley.
     
    58
    Na ľavom krídle, tesne pred šestnástkou Burnley, podkopol Tarkowski prenikajúceho Antonia. Ďalšia štandardka pre West Ham.
     
    57
    Antonio získal zablokovaným centrom rohový kop. Za nákopom z neho vybiehal brankár Pope, ktorý ho napriek napádaniu domácich hráčov vyrazil mimo vlastnej šestnástky.
     
    56
    Bradyho center do bránkoviska nadvihol jeden z hráčov West Hamu do výšky, obrana domácich si však s veľkými problémami predsa len dokázala poradiť a loptu odkopla do bezpečia.
     
    55
    Benrahma sa medzitým presunul na ľavú stranu a centroval i odtiaľ, jeho už presnejší nákop však odhlavičkoval Tarkowski. Hostia otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    54
    Benrahma sa napriek Pietersovmu faulu pretlačil k centru z ľavého krídla, jeho vysoký nákop ale preletel ponad celú šestnástku až na opačnú stranu. Tam bol Fornals, ktorý loptu zastavil.
     
    53
    Proti ďalšiemu domácemu nákopu vybehol brankár Burnley Pope, ktorý sa dostal k lopte ako prvý. Hrací predmet potom vykopol na polovicu West Hamu, kde ju však znovu získali len domáci hráči.
     
    52
    Antonio si nabiehal za prihrávkou za obranu Burnley, v momente prihrávky však bol v postavení mimo hry.
     
    51
    Hra sa teraz zasekla v strede poľa, kde loptu napokon dokázali získať hráči Burnley. Tí sa snažia o rozohrávku, komplikujú im ju ale vysoko napádajúci domáci.
     
    50
    Obrana Burnley odvrátila center z rohu za vlastnú šestnástku a zablokovala i strelu Fornalsa z voleja. Lopta sa potom znovu vrátila na kopačky hráčov West Hamu.
     
    49
    Tí sa vrátili na útočnú polovicu a po tom, čo Mee zablokoval Bowenov center, získal West Ham rohový kop. Hlavný rozhodca medzitým vykázal za autovú čiaru Dawsona, ktorému sa asi ako následok predošlej zrážky so Součkom a Barnesom pustila krv z nosa.
     
    48
    Bowenov center sprava odhlavičkoval Tarkowski a hostia hneď nakopli loptu na polovicu West Hamu. Tam sa jej zmocnili domáci hráči.
     
    47
    Dawson a Souček sa spolu s Barnesom zrazili v hlavičkovom súboji v šestnástke West Hamu. Napriek protestom hostí, ktorí sa dožadujú faulu, hra pokračuje ďalej.
     
    46
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Johann Gudmundsson, prichádza Dwight McNeil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 17:02.
     
    Prvý polčas veľa zaujímavých momentov nepriniesol a miestami pripomínal skôr zápasenie ako futbal, do šatne ale idú spokojnejší domáci hráči. Tých dostal do vedenia už v úvodnej desaťminútovke Antonio. Oba tímy si potom striedali pasáže, v ktorých mali prevahu a oba boli blízko k tomu, aby strelili ďalšie góly. Cresswellov vlastný gól však kvôli ofsajdu centrujúceho Wooda nebol uznaný a Ogbonna po rohovom kope West Hamu trafil tyč brány Burnley.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 45 % : 55 %
    Strely na bránu: 1:1
    Strely mimo: 2:2
    Rohy: 2:1
    Ofsajdy: 3:1
    Fauly: 5:6
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Záver prvého polčasu sa odohrával na polovici Burnley. Domáci obliehali pokutové územie hostí a napokon sa k strele zo strednej vzdialenosti odhodlal Benrahma, jeho pokus po zemi však chytil brankár Pope.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    44
    Wood odišiel za autovú čiaru po vlastných a zrejme sa do hry vráti. Hostia sa ešte snažia protestami vybojovať pre Dawsona žltú kartu, zdá sa však, že veľkú šancu na úspech u hlavného rozhodcu nemajú.
     
    42
    Dawson zasiahol zozadu v hlavičkovom súboji Wooda lakťom do hlavy a navyše potom ešte na ležiaceho útočníka Burnley spadol. Ten zostáva naďalej ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    41
    Hostia sa rýchlo dostali na útočnú polovicu a spoza šestnástky strieľal po prihrávke sprava z prvej Gudmundsson. Jeho nie príliš prudká strela po zemi sa stala ľahkou korisťou brankára West Hamu Fabiańského.
     
    40
    Oba tímy si nepresnými nákopmi vystriedali kontrolu nad loptou a nakoniec po nevydarenom Coufalovom nákope skončil hrací predmet u brankára Burnley Popea.
     
    39
    Brankár Burnley Pope, ktorého žiadny z domácich hráčov nenapádal, sa dostal pomaly s loptou až takmer ku stredovému kruhu, nepresným nákopom však loptu prakticky prihral domácim obrancom.
     
    38
    Brady vypichol loptu domácemu hráčovi a posunul ju pred domácou šestnástkou k Woodovi, ktorý tvrdou strelou po zemi tesne minul Fabiańského bránu.
    36. Angelo Ogbonna (WHU)
     
    36
    Rice na prednej tyči predĺžil Bowenov center z rohu za seba a na zadnej tyči loptu hlavou zblízka usmernil do pravej tyče brány Burnley Ogbonna.
     
    35
    Bowen si potiahol loptu po pravej strane do šestnástky Burnley a jeho center napokon zrazil na rohový kop Pieters.
     
    34
    Bowen zakrútil loptu zhruba do stredu šestnástky Burnley, obrancovia hostí si ale s týmto centrom poradili. Odrazenú loptu získali domáci, ktorí pokračujú vo svojej aktivite.
     
    33
    Coufal dostal ťažkú prihrávku na pravé krídlo, loptu si ale dokázal pokryť a dokonca si vypýtal faul od Bradyho. Získal tak priamy kop pre West Ham.
    32. Chris Wood (BLY)
     
    32
    Wood dostal prihrávku na ľavé krídlo za domácu obranu a aj keď si jeho center do svojej siete zrazil Cresswell, tak gól Burnley kvôli Woodovmu ofsajdu platiť nemôže.
     
    31
    West Ham sa usadil na útočnej polovici a prihrávkami zo strany na stranu oblieha pokutové územie Burnley. Strela ani nebezpečný center zatiaľ z jeho strany neprišli.
     
    30
    Ogbonnov nepresný nákop na ľavé krídlo skončil v aute. Rozohrávka hostí dopadla podobne a guľatý nezmysel sa vrátil naspäť k obrancom londýnskeho tímu.
     
    29
    Po dlhšej dobe mali loptu niekoľko desiatok sekúnd na svojich kopačkách domáci a hneď si Bowen na pravej strane útočnej polovice vypýtal faul od Pietersa.
     
    28
    Bradyho strelu zo štandardky domáci múr zablokoval a Lowton, ku ktorému sa lopta odrazila, vystrelil z voleja vysoko nad Fabiańského bránu.
     
    27
    Cresswell stiahol tesne pred vlastnou šestnástkou na trávnik Westwooda, ktorý si ho obhodil. Priamy kop pre Burnley zo skvelej streleckej pozície.
     
    26
    Hostia sú v posledných minútach aktívnejším tímom a tlačia sa omoho viac dopredu. Ich tlak na domácu obranu ale nie je nijak vysoký a domáci si s ním zatiaľ dokážu bez vážnejších komplikácií poradiť.
     
    25
    Bradyho center od rohovej zástavky na prednú tyč odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč West Hamu. Odrazenú loptu potom znovu získali hráči Burnley.
     
    24
    Hostia po faule v strede poľa nakopli loptu do šestnástky West Hamu. Domáci loptu odvrátili k Westwoodovi, ktorého center sprava zrazil Cresswell na rohový kop.
     
    22
    Brady si spracoval na ľavom krídle nákop od svojich obrancov, pretlačil sa cez Coufala a dostal sa k centru, ktorý ale letel priamo do rúk domáceho gólmana Fabiańského.
     
    21
    Benrahma vyrazil do rýchleho protiútoku, na konci ktorého posunul loptu na pravé krídlo na Bowena. Jeho center odhlavičkoval mimo vlastného pokutového územia Tarkowski.
     
    20
    Burnley sa znovu dostalo na polovicu domácich, jeho postupný útok ale opäť k ničomu neviedol. V strede poľa napokon hostia o loptu prišli.
     
    19
    Na Bowenov center z rohu si na zadnej tyči najvyššie vyskočil Ogbonna, tiesnený obrancom Burnley však hlavou loptu usmernil výrazne mimo Popeovej brány.
     
    18
    Coufal vysunul na pravom krídle do nábehu Bowena, ktorého center do šestnástky zablokoval rukou Tarkowski. Hlavný rozhodca zásah rukou vyhodnotil ako ruku pri tele a nariadil rohový kop.
     
    17
    Burnley sa potom dostalo na polovicu West Hamu, zatiaľ však kombinuje len v úctivej vzdialenosti od šestnástky domáceho celku.
     
    16
    Druhý Fabiańského pokus o rozohrávku už bol úspešnejší a lopta sa na polovici Burney dostala k Benrahmovi. Ten si loptu navádzal na strelu, tesne pred ňou mu ju však obrancovia hosťujúceho tímu zobrali.
     
    15
    Fabiańského nákop na útočnú polovicu obrancovia Burnley odhlavičkovali a po prihrávkach dozadu sa lopta vrátila k poľskému brankárovi West Hamu.
     
    14
    Benrahma zastavil rozohrávku Burnley a kolmicou pomedzi obrancov hostí hľadal nabiehajúceho Antonia. Tomu loptu najprv vypichol v sklze Mee a potom mu bol odmávaný ofsajd.
     
    13
    Bowen si potom nabiehal za pasom na ľavé krídlo, vybiehal však pritom z ofsajdovej pozície. Obrancovia Burnley loptu hneď nakopli na hrot útoku na Wooda, ten ju ale nevybojoval a hrací predmet skončil na kopačkách domáceho brankára Fabiańského.
     
    12
    Coufal si nabiehal na pravom krídle za nákopom Dawsona, túto prudkú prihrávku ale nedokázal dobehnúť na hracej ploche.
     
    11
    Burnley sa hneď po výkope po inkasovanom góle usadilo na útočnej polovici, jeho kombinácia ale k ničomu neviedla a po niekoľkých prihrávkach na polovici West Hamu hostia loptu stratili.
    9. Michail Antonio (WHU) - 1:0
     
    9
    West Ham United dal gól!
    Domáci zo svojej prvej gólovej príležitosti otvárajú skóre! Bowen zatiahol loptu na ľavú stranu šestnástky, kde ju posunul k dobiehajúcemu Fornalsovi. Ten loptu nacentroval do šestnástky, na prednej tyči ju však tečoval Mee tak, že lopta spadla k zadnej tyči k úplne voľnému MICHAILOVI ANTONIOVI a ten ju z prvej zblízka nasmeroval do odkrytej Popeovej brány.
     
    8
    Hostia svojím vysokým presingom znovu zahnali domácich až k ich šestnástke, tentokrát však loptu nezískali, pretože Tarkowski fauloval Benrahmu.
     
    7
    Dawsonovu rozohrávku vystihli napádajúci hráči Burnley a po prihrávke pred šestnástku pohotovo vystrelil Gudmundsson. Jeho tvrdá strela letela priamo na pripraveného domáceho brankára Fabiańského.
     
    6
    Fornalsov center zľava nadvihol Tarkowski priamo do rúk svojho brankára Popea. Ten loptu vykopol až na opačnú stranu k svojmu konkurentovi Fabiańskému, ktorý ju však nepresným odkopom poslal priamo do autu.
     
    5
    Souček vystihol prihrávku v strede poľa a Brownhill ho okamžite taktickým faulom zrazil na trávnik. Domáci sa s rozohrávkou neponáhľajú.
     
    4
    Pieters zastavil nákop na pravé krídlo a získal loptu na kopačky svojho tímu. Ten sa snaží rozohrať, domáci ho ale zatiaľ držia dobrým presingom na jeho polovici ihriska.
     
    3
    Dawson odhlavičkoval Lowtonov center z pravej strany a domáci otáčajú po zisku lopty hru na opačnú stranu. Burnley sa okamžite zatiahlo do obranného postavenia.
     
    2
    Obaja hráči sú našťastie v poriadku a v zápase budú pokračovať ďalej. Loptu majú na kopačkách hráči Burnley, ktorí sa prvýkrát usadili na útočnej polovici ihriska.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia. Hneď pri ich prvom nákope sa hlavami zrazili Rice a Brownhill a obaja hráči musia byť ošetrení.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    West Ham bude hrať vo vínovočervených dresoch, Burnley v žltých.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    West Ham United: Fabiański – Coufal, C. Dawson, Ogbonna, Cresswell – Rice (C), T. Souček – Bowen, Benrahma, Fornals – Antonio.

    Náhradníci: Randolph – Diop, Fredericks, Johnson, Lanzini, Noble, Jarmolenko, Alves, Odubeko.

    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), Pieters – Gudmundsson, A. Westwood, Brownhill, Brady – Wood, A. Barnes.

    Náhradníci: Norris – Benson, Bardsley, K. Long, Cork, McNeil, Jay Rodriguez, D. Stephens, Vydra.

    Rozhodca: Kavanagh – Hussin, Robathan.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia týchto dvoch klubov v anglickej Premier League je takmer vyrovnaná. West Ham vyhral šesť z 12 vzájomných súbojov, Burnley päť a jediný vzájomný zápas West Hamu a Burnley sa skončil remízou. Posledné zápasy sa však omnoho viac vydarili Burnley, ktoré vyhralo posledné tri ligové zápasy proti West Hamu za sebou so skóre 6:0. V minulej sezóne vyhralo Burnley nad „kladivármi“ doma 3:0 a vonku 1:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    10. 3. 2018: West Ham – Burnley 0:3
    3. 11. 2018: West Ham – Burnley 4:2
    30. 12. 2018: Burnley – West Ham 2:0
    9. 11. 2019: Burnley – West Ham 3:0
    8. 7. 2020: West Ham – Burnley 0:1
     


    Burnley FC

    Burnley sa po zlom štarte do nového ročníka v posledných týždňoch rozohralo do dobrej formy a z posledných siedmich ligových zápasov prehralo len dva. Tím Seana Dychea má síce naďalej katastrofálnu útočnú produktivitu a len v jednom z týchto siedmich zápasov strelil viac ako jeden gól (celkovo 9 strelených gólov za 16 ligových zápasov), výrazne ale zlepšil obranu, keď v nich inkasoval len štyri góly. V tabuľke sa vďaka tejto sérii vzdialil zostupovým priečkam a na 16. mieste má pred 18. Fulhamom štvorbodový náskok. Vonku sa Burnley v tejto sezóne príliš nedarí a je tretím najhorším tímom anglickej Premier League v zápasoch na cudzích trávnikoch.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Aston Villa – Burnley 0:0
    Burnley – Wolverhampton 2:1
    Leeds – Burnley 1:0
    Burnley – Sheffield 1:0
    Burnley – Manchester United 0:1
     


    West Ham United

    „Kladivárom“ úvod sezóny nevyšiel, ich výkony sa však postupne výrazne zlepšili a aktuálne sú tímom s jednou z najlepších foriem v anglickej Premier League. Od konca októbra prehrali z 10 ligových zápasov len dva (proti Chelsea a Manchesteru United) a vo vyrovnanej tabuľke sa dostali na 10. miesto, z ktorého strácajú na 4. Leicester len šesť bodov. Útok i obrana West Hamu patria viac-menej medzi priemer najvyššej anglickej súťaže, West Ham však ťaží z toho, že je schopný tesne vyhrávať vyrovnané súboje s tímami, ktoré sú papierovo zhruba na jeho úrovni. Doma sa mu však nepodarilo už tri zápasy za sebou vyhrať a jeho cieľom tak určite je po týchto neúspechoch zabodovať na domácom trávniku naplno.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    West Ham – Crystal Palace 1:1
    Chelsea – West Ham 3:0
    West Ham – Brighton 2:2
    Southampton – West Ham 0:0
    Everton – West Ham 0:1
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu West Ham United – Burnley FC. Stretnutie 19. kola anglickej Premier League sa začne o 16:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 9. Antonio

    Karty:   73. T. Souček (WHU), 83. Ogbonna (WHU) – 63. A. Barnes (BLY)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 12:9.
    West Ham United: Fabiański – Coufal, C. Dawson, Ogbonna, Cresswell – Rice (C), T. Souček – Bowen (82. Jarmolenko), Benrahma (68. Lanzini), Fornals – Antonio.
    Náhradníci: Randolph – Diop, Fredericks, Johnson, Lanzini, Noble, Jarmolenko, Alves, Odubeko.

    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), Pieters – Gudmundsson (46. McNeil), A. Westwood, Brownhill, Brady – Wood (72. Jay Rodriguez), A. Barnes (63. Vydra).
    Náhradníci: Norris – Benson, Bardsley, K. Long, Cork, McNeil, Jay Rodriguez, D. Stephens, Vydra.

    Rozhodca: Kavanagh – Hussin, Robathan