Wolverhampton – West Bromwich 2:3 (kon.) | Leeds – Brighton 0:1 (kon.) | West Ham – Burnley 1:0 (kon.)
Fulham – Chelsea 0:1 (kon.) | Leicester – Southampton 2:0 (kon.)
koniec
Leicester City
2:0 (1:0)
Southampton FC
Sobota 16.01.2021, 21:00 • King Power Stadium • Anglická Premier League • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas už nebol tak zviazaný taktikou ako ten prvý. Hostia sa snažili hrať s loptou, ale Leicester pracoval v defenzíve dobre. Nevyužil niekoľko šancí definitívne rozhodnúť, nakoniec sa trafil ešte raz v úplnom závere. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:57:29)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
    90+5. Harvey Barnes (LEC) - 2:0
     
    90+5
    Leicester City dáva gól!
    Domáci definitívne rozhodujú o výhre. Southampton už bol s takmer všetkými hráčmi v ofenzíve, takže sa vytvorilo veľké okno a HARVEY BARNES v samostatnom úniku prekonal McCarthyho.
     
    90+4
    James Ward-Prowse našiel iba hlavy hráčov Leicesteru. Tí loptu posunuli na hranicu veľkého vápna, Stuart Armstrong technicky minul bránku.
     
    90+3
    Theo Walcott dostal prihrávku do šestnástky, poslal ju k čiare a Daniel N'Lundulu získal roh, pretože jeho center pred bránku zrazil Çağlar Söyüncü.
     
    90+2
    James Ward-Prowse centroval z priameho kopu, loptu dostal preč Wilfred Ndidi. Southampton sa rýchlo usadil na útočnej polovici a snaží sa vytvoriť si záverečný tlak.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Jamie Vardy, prichádza Kelechi Iheanacho.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90
    Ayoze Pérez zahadzuje ďalšiu možnosť, po kolmici za obranu bol sám pred bránkou. Alex McCarthy proti nemu vybehol, zakončenie Španiela išlo nad brvno.
     
    89
    Marc Albrighton poslal na krídlo loptu skôr preto, že ju stihol na hracej ploche, ale potreboval ju niekde nasmerovať, no Jamie Vardy zapol motory, dostal sa k nej a prihrával pred bránku. Jack Stephens dobre zasiahol, následne strieľal Wilfred Ndidi nad.
     
    88
    Jan Bednarek vyslal loptu za obranu súpera, lenže jeho spoluhráči boli ďaleko a brankár Kasper Schmeichel všetko skontroloval.
     
    87
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Ibrahima Diallo, prichádza Yan Valery.
    86. Jamie Vardy (LEC)
     
    86
    Po rohovom kope zakončenie neprišlo, brankár Alex McCarthy vyskočil najvyššie a loptu skryl vo svojich rukaviciach.
     
    85
    Domáci sa zahrávajú, už mali druhú obrovskú šancu, aby sa dostali do náskoku o dva góly. Na konci brejku bol Jamie Vardy, ktorý si krásne položil posledného stopéra a bol sám pred gólmanom, lenže Alex McCarthy predviedol proti zakončeniu zblízka úžasný zákrok.
     
    84
    Kyle Walker-Peters poslal sprava veľmi dobrý center pred päťku, lenže Daniel N'Lundulu sa k hlavičke nenatlačil, pretože pred ním zasiahol Jonny Evans.
     
    83
    Jamie Vardy si síce prebral pas do pokutového územia súpera, lenže potom prihral dozadu a Leicester bol vytlačený do stredu poľa.
     
    82
    Wilfred Ndidi získal loptu na svojej polovici, okamžite ju posielal za obranu súpera. Jan Bednarek zasiahol včas pred Vardym.
     
    81
    James Justin si neporadil so spracovaním po ľahkej prihrávke, lopta mu odskočila od nohy a skončila mimo ihriska.
     
    80
    Desať minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže Southampton so stretnutím ešte niečo urobiť alebo sa bude Leicester tešiť z troch bodov?
     
    79
    James Ward-Prowse síce nedostal ideálnu prihrávku proti nohe na hranicu šestnástky, ale aj tak vystrelil. Pri lopte bol skôr ako dvojica obrancov, mieril vedľa bránky.
     
    78
    Daniel N'Lundulu sa na krídle zbavil dvojice protihráčov, otočil hru doprava, lenže center odtiaľ vyriešil James Justin.
     
    77
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza James Maddison, prichádza Ayoze Pérez.
     
    75
    Obrovská šanca domácich ostane nevyužitá. Harvey Barnes bol sám na zadnej žrdi, kde dostal presnú loptu. Zakončil okolo McCarthyho do odkrytej časti bránky, na čiare zasiahol Jan Bednarek.
     
    74
    Harvey Barnes faulovaný v strede ihriska. Leicester začína ďalšiu akciu zo zadných radov. Postupne sa pokúsi prejsť na dostrel bránky McCarthyho.
    73. Stuart Armstrong (SOT)
     
    73
    Stuart Armstrong si pred šestnástkou súpera vytvoril streleckú pozíciu a viac-menej zaskočil domácich, pretože jeho veľmi dobrá strela išla do brvna! Shane Long išiel za dorážkou, jasne ho fauloval Jonny Evans. Penalta z toho nebude, lebo novic na ihrisku bol v ofsajde.
     
    72
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Che Adams, prichádza Shane Long.
     
    72
    Jamie Vardy si našiel prihrávku do šestnástky, namiesto strely prihral a James Maddison mohol mať streleckú pozíciu, no skvele sa s ním vrátil aj James Ward-Prowse. Navyše tam bol ofsajd.
     
    71
    Leicester City získal rohový kop. Timothy Castagne sa snažil zakončiť hlavou, čo sa mu nepodarilo a hostia sa odkopom "oslobodili".
     
    70
    Strely: 10 – 4
    Strely na bránku: 2 – 3
     
    69
    Znova Jamie Vardy, tentoraz ho našiel presný center na päťku medzi stopérov. Po pase Barnesa prišla hlavička nad bránku McCarthyho.
     
    68
    Jamie Vardy sa vyhol ofsajdu a našiel si pas do pokutového územia. Bol z uhlu a jeho pokus prehodiť gólmana súpera nebol presný. Lopta smerovala vysoko nad.
     
    67
    Znova dokázal obranca Çağlar Söyüncü vyriešiť situáciu, tentoraz loptu odohral pred svojim vápnom. Následne ho fauloval Daniel N'Lundulu.
     
    66
    Çağlar Söyüncü vyriešil prudký center do malého vápna, Ryan Bertrand poslal dobrú loptu, no neskoro tam boli jeho spoluhráči.
     
    65
    Daniel N'Lundulu sa po krídle nedostal dopredu, loptu preto podržal a prihral na svojich obrancov, odkiaľ začína akcia Southamptonu.
     
    64
    Jamie Vardy sa tentoraz individuálne zľava dostal do pokutového územia, jeho zakončenie zastavil ideálne postavený obranca Jack Stephens.
     
    63
    Harvey Barnes dobehol loptu na bránkovej čiare a poslal center pred päťku. Jamie Vardy v miernom záklone hlavičkoval nad.
     
    62
    Nakoniec to ďalej nepôjde. William Smallbone končí po druhom zákroku v krátkom slede na jeho osobu. Na striedačku odchádza poriadne dobitý.
     
    61
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza William Smallbone, prichádza Daniel N'Lundulu.
     
    60
    William Smallbone je znova na trávniku, pretože opäť bol tvrdšie zasiahnutý. Fauloval ho James Maddison. Mladý Ír pokračuje v hre.
     
    59
    Žltú kartu dostáva Ryan Bertrand (Southampton FC).
     
    58
    Marc Albrighton a Ryan Bertrand v osobnom súboji na krídle, je z toho aut pre Leicester.
     
    57
    William Smallbone nakoniec pokračuje v hre. uvidíme, či bude môcť dohrať alebo to len ide skúsiť.
     
    56
    Prebieha ošetrenie, takže sa nehrá. William Smallbone však nevyzerá dobre a možno bude musieť striedať.
     
    55
    Timothy Castagne nedokázal rozohrať, pretože ho veľmi dobre dostúpil mladý William Smallbone, ktorý sa pri tom zákroku sám zranil a potrebuje ošetrenie. Nejaký čas sa hrať nebude.
     
    54
    Che Adams sa na krídle nedostal do šestnástky, obranca Çağlar Söyüncü ho po príchode na ihrisko okamžite zastavil.
     
    53
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Wesley Fofana, prichádza Çağlar Söyüncü.
     
    51
    Che Adams sa dostal k pasu do vápna súpera. Volejom poslal niečo medzi strelou a centrom na Walcotta, situáciu vyriešil Kasper Schmeichel.
     
    50
    Centroval práve James Maddison, lenže brankár Alex McCarthy nemal ťažkú prácu a loptu si bez problémov stiahol zo vzduchu.
     
    49
    Ibrahima Diallo si na vlastnej polovici ihriska pomohol faulom, James Maddison získal pre svoj tím priamy kop vhodný na center.
     
    48
    Marc Albrighton síce poslal center zľava do pokutového územia, všetko vyriešil Ryan Bertrand a Southampton dostal loptu do bezpečia.
     
    47
    Southampton prešiel do veľmi dobrého brejku. William Smallbone dostal prihrávku do šestnástky, jeho technický pokus na zadnú žrď Kasper Schmeichel vyrazil a Theo Walcott nezvládol dorážku.
     
    46
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak ako duel aj odštartovali.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Marc Albrighton (Leicester City).
     
    44
    Žltú kartu dostáva Ibrahima Diallo (Southampton FC).
     
    42
    Center z rohového kopu odvrátil do bezpečia Timothy Castagne a domáci prešli dopredu. Harvey Barnes strieľal spred veľkého vápna nad.
    41. Ryan Bertrand (SOT)
     
    41
    Ryan Bertrand sa zľava dostal až do pokutového územia a mal veľmi dobrú streleckú pozíciu. Jeho zakončenie skvele vyrazil na roh Kasper Schmeichel.
     
    40
    William Smallbone si našiel prihrávku pri šestnástke, následne hral iba smerom dozadu.
     
    39
    Che Adams skončil vedľa šestnástky súpera na trávniku a myslel si, že po faule, takže chytil loptu, no píska sa iba jeho ruka.
    38. James Maddison (LEC) - 1:0
     
    38
    Leicester City dáva gól!
    Youri Tielemans poslal loptu do šestnástky, JAMES MADDISON si ju prebral okolo Stephensa, dostal sa k rohu päťky a prudkým zakončením pod brvno otvára skóre.
     
    37
    Timothy Castagne sa takmer dostal k lopte na pravom krídle, kde by mal dobrú pozíciu na center. Skvele sklzom pred ním zasiahol Ryan Bertrand.
     
    36
    Theo Walcott sa na krídle nepresadil, získal iba aut. Ryan Bertrand loptu vrátil do hry a následne prišla prihrávka až na stopérov.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký gól?
     
    34
    Ibrahima Diallo končí na trávniku v strede ihriska, fauloval ho James Maddison a hostia zakladajú akciu zo zadných radov.
     
    33
    Stuart Armstrong sa tlačil do šestnástky Leicesteru, no telom ho zablokoval Wesley Fofana a nechal loptu prejsť mimo ihriska.
     
    32
    William Smallbone mal priestor na ľavom krídle. Naviezol loptu k šestnástke súpera, tam sa Southampton usadil a kombinuje.
     
    31
    Che Adams takmer narobil problémy domácej defenzíve. Smeroval za loptou k šestnástke, v poslednej chvíli ju odkopol Kasper Schmeichel, ktorý vybehol.
     
    30
    Doposiaľ to nie je žiadne ofenzívne divadlo, ale súboj zviazaný taktickými pokynmi oboch trénerov. Prípadný prvý gól by to určite viac otvoril.
     
    29
    James Maddison sa síce veľmi pekne uvoľnil pred šestnástkou Southamptonu, avšak jeho zakončenie letelo vysoko nad bránku.
     
    28
    Che Adams vymyslel výbornú loptu za posledného obrancu domáceho tímu, Theo Walcott takmer šiel sám na kasu. V poslednej chvíli sa zorientoval Jonny Evans a dokázal predviesť úspešný odkop.
     
    27
    Marc Albrighton centroval sprava, Jack Stephens loptu odvrátil. Navyše sa mával aj pískal ofsajd na domácej strane.
     
    26
    Timothy Castagne bol vedľa šestnástky medzi tromi hráčmi súpera, neprihral a o loptu prišiel.
     
    25
    Theo Walcott poslal za obranu dlhú loptu, dvojica jeho spoluhráčov sa k nej nedostal. Všetko vyriešil Kasper Schmeichel.
     
    24
    Che Adams potiahol loptu do šestnástky, cez Evansa strieľal z mierneho uhlu k žrdi, avšak Kasper Schmeichel musel vytiahnuť dôležitý zákrok.
     
    23
    Leicester City je pri lopte na útočnej polovici ihriska, jeho postupná kombinácia nenachádza medzery v defenzíve hostí.
    22. Harvey Barnes (LEC)
     
    22
    James Justin zľava centroval niekde medzi päťku a biely bod, pred dvojicou domácich hráčov odkopol loptu Jan Bednarek.
     
    21
    Harvey Barnes sa dostal k strele v šestnástke súpera. Mieril veľmi dobre k žrdi, ale Alex McCarthy vytiahol výborný zákrok.
     
    20
    Marc Albrighton hľadal centrom sprava v šestnástke spoluhráčov. Jamie Vardy mal od lopty ďalej ako Alex McCarthy.
     
    19
    Držanie lopty: 40% – 60%
     
    18
    Southampton získal rohový kop. James Ward-Prowse ale nenašiel hlavy spoluhráčov, vo vzduchu dominoval Wesley Fofana.
     
    17
    Stuart Armstrong prečítal prihrávku a poslal loptu na krídlo. Che Adams sa dostal až k bránke, kde jeho pokus nájsť spoluhráčov prečítal Youri Tielemans.
     
    16
    Leicester bol znova s loptou na útočnej polovici, kde si ju pokryl James Maddison a fauloval ho William Smallbone. Domáci rozohrali na krátko.
     
    15
    Žltú kartu dostáva Wesley Fofana (Leicester City).
     
    14
    Harvey Barnes a Jamie Vardy si nerozumeli na ľavom krídle, lopta skončila pri hráčoch Southamptonu.
     
    13
    Kyle Walker-Peters bol faulovaný v strede ihriska, hostia zakladajú ďalšiu akciu zo svojich zadných radov.
     
    12
    Zatiaľ je to pomerne opatrný začiatok stretnutia. Leicester aj Southampton chcú hrať o dôležité tri body hlavne zo zabezpečenej defenzívy.
     
    11
    Center z priameho kopu nenarobil problémy defenzíve hostí, pretože veľmi dobre čítal hru Alex McCarthy a dostal loptu do bezpečia.
     
    10
    Wesley Fofana sa vysunul vyššie zo svojej pozície a získal priamy kop na útočnej polovici. Fauloval ho Ibrahima Diallo.
     
    9
    Southampton sa držal pri lopte na vlastnej polovici ihriska, odkiaľ sa snaží prejsť znova smerom dopredu.
     
    8
    Centrovanú loptu z prvej žrdi odkopol obranca James Justin a William Smallbone zatrhol rodiacu sa aktivitu Leicesteru.
     
    7
    Southampton získal prvý rohový kop v zápase, takže brankár Kasper Schmeichel a jeho defenzíva musia byť pripravení.
     
    6
    Chvíľu sa nehralo, pretože hlavný arbiter mal menšie problémy s vysielačkou, ktorá sa mu odlepila od ramena, ale už môžeme pokračovať.
     
    4
    Southampton sa snaží mať úvod stretnutia pod kontrolou, loptu zatiaľ drží častejšie, ale nedostáva sa pred bránku domácich.
     
    3
    Stuart Armstrong sa nedostal k pasu na pravé krídlo, aut vhadzoval Timothy Castagne, lenže Leicester o loptu rýchlo prišiel.
     
    2
    Jamie Vardy šprintoval za pasom za obranu hostí, ale od lopty mal veľmi ďaleko. Dostal sa k nej iba brankár Alex McCarthy.
     
    1
    Domáci Leicester nastupuje v tradičných modrých dresoch, hostia majú vonkajšie biele prevedenie s červenými prvkami.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Leicester City: Schmeichel (C) – Justin, Fofana, J. Evans – Castagne, Tielemans, Ndidi, Albrighton – H. Barnes, Maddison – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Amartey, Iheanacho, R. Pereira, N. Mendy, Ayoze Pérez, Söyüncü, Thomas, Ünder.

    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, J. Stephens, Bednarek, Bertrand – Armstrong, Diallo, Ward-Prowse (C), Smallbone – Walcott, Adams.
    Náhradníci: Forster – Chauke, S. Long, N'Lundulu, Valery, Vokins.
     
    Leicester City sa nachádza na štvrtej priečke, kde vlastní 32 bodov, na prvú priečku stráca štyri. Naposledy porazil Newcastle, celkovo neprehral štyrikrát po sebe a len raz z uplynulých siedmich duelov. Jamie Vardy sa v Premier League presadil už jedenásťkrát.

    Southampton FC má na siedmej pozícii 29 bodov. V poslednom kole porazil Liverpool, predtým remizoval s Fulhamom aj West Hamom. Z posledných 15 zápasov vyhral trinásť, nestačil iba na obe manchesterské kluby. Najlepší strelec Danny Ings bude chýbať, na konte má sedem gólov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Matej Kubove

    Góly: 38. Maddison, 90+5. H. Barnes

    Karty:   15. Fofana (LEC), 45. Albrighton (LEC) – 44. Diallo (SOT), 59. Bertrand (SOT)


    Leicester City: Schmeichel (C) – Justin, Fofana (53. Söyüncü), J. Evans – Castagne, Tielemans, Ndidi, Albrighton – H. Barnes, Maddison (77. Ayoze Pérez) – Vardy (90+1. Iheanacho).
    Náhradníci: D. Ward – Amartey, Iheanacho, R. Pereira, N. Mendy, Ayoze Pérez, Söyüncü, Thomas, Ünder.

    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, J. Stephens, Bednarek, Bertrand – Armstrong, Diallo (87. Valery), Ward-Prowse (C), Smallbone (61. N'Lundulu) – Walcott, Adams (72. S. Long).
    Náhradníci: Forster – Chauke, S. Long, N'Lundulu, Valery, Vokins, Ferry, Tchaptchet, Watts.