Fiorentina – Slavia 2:2 (kon.)
koniec
ACF Fiorentina
2:2 (1:1)
SK Slavia Praha
cz Štvrtok 10.12.2020, 14:00 • Stadio Artemio Franchi • Liga majstrov - ženy • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Liga mistrů žen má na programu 1/16 finále, my budeme společně sledovat souboj mezi ACF Fiorentina a SK Slavia Praha.
     
    ACF Fiorentina

    Fiorentina se ve své domácí soutěži nachází na průběžné šesté pozici, přičemž se jí po devíti odehraných zápasech povedlo vybojovat třináct bodů. Fialky tak na vedoucí Juventus ztrácí už čtrnáct bodů, naopak na sestupové pásmo mají hned desetibodový náskok. Fiorentina se ovšem v posledních týdnech neopírá o nejlepší formu, z posledních pěti duelů dokázala vyhrát jedinkrát, a sice proti předposlednímu Bari. Italský celek nedokázal na čtvrté ligové vítězství navázat v minulém kole, ve kterém pro změnu nestačil na druhý AC Milán.
     
    SK Slavia Praha

    Na opačné straně stojí pražská Slavia, která ve své domácí soutěži okupuje druhou pozici. Slavia z sedmi odehraných zápasů dokázala nasbírat osmnáct bodů, jediná ztráta bodů přišla v derby s vedoucí Spartou, která na svém stadionu zvítězila vysoko 5:1. Slavia ovšem na tuto porážku dala rychle zapomenout, povedlo se jí totiž naplno bodovat v nadcházejících čtyřech duelech. Naposledy jsme v souboji s Pardubicemi viděli hned devět branek, přičemž osm z nich vsítil pražský celek, který tak vykřesal další tři body.
     
    Úvodní sestavy:

    ACF Fiorentina: Öhrströmová (C)- Thogersenová, Quinnová, Tortelliová, Zanoliová – Mascarellová, Breitnerová, Netová – Bonettiová, Sabatinová, Clellandová
    Náhradníci: Forcinellová – Adamiová, Jensenová, Baldiová, Cordiaová, Fusiniová, Kimová, Middagová, Monnecchivoá, Piemonteová, Ripamontiová, Vigilucciová

    SK Slavia Praha: Votíková – Jarchovská, Necidová, Pincová, Bartovičová (C) – Perssonová, Cahynová – Divišová, Krejčiříková, Szewieczková – Kožárová
    Náhradníci: Lukášová, Sladká – Černá, Huvarová, Karasová, Khýrová, Šlajsová, Šurnovská, Veselá, Žemberyová

    Rozhodčí: Welchová – Masseyová, Carneyová (všichni Anglie).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískla do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali dalekonosný nákop z kopačky Quinnové, které se na opačné polovině povedlo najít Bonettiovou.
     
    4
    Poté to z velkého úhlu zkoušela Thogersenová, který se pokoušela o centr do pokutového území. Hrací předmět skončil pouze za brankou soupeřek.
     
    4
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Fiorentina totiž zahrávala rohový kop z pravé strany, který byl rozehrán nakrátko. Nakonec se k centru dostala Breitnerová, která ve vzduchu dokázala velice přesně najít LOUISE QUINNOVOU, jenž hlavičkou prostřelila Votíkovou.
    4. QUINNOVÁ - 1:0
     
    6
    Slavii se tak vůbec nepovedl vstup do tohoto zápasu, inkasovala totiž hned v samotném úvodu. Do konce utkání zbývá hodně času, výsledek se může obrátit.
     
    7
    Podél pravé autové lajny si to chtěla namířit vpřed Divišová, která byla ovšem nedovoleně zastavena Zanoliovou. Následuje standardní situace.
     
    8
    Standardní situace nakonec nepřinesla nic nebezpečného a poprvé se k míči tak dostala brankářka Öhrströmová, jenž rozehrála nakrátko.
     
    9
    Poté se v pokutovém území pokoušela prosadit Kožárová, které míč uskočil daleko od kopačky, čehož okamžitě dokázala využít Tortelliová.
     
    10
    Ve středu hrací plochy se povedlo zodpovědně zakročit Perssonové, které přesto vracela míč na kopačku Necidové, jenž ještě prodloužila na Votíkovou.
     
    11
    V pokutovém území si na nadýchaný bochánek dokázala seběhnout Sabatinová, které ovšem nevyšlo zpracování padajícího předmětu.
     
    12
    Hrací předmět se nyní snesl směrem do zámezí, což přineslo autové vhazování pro Jarchovskou. Té se nakonec ke spolupráci nabídla Perssonová.
     
    13
    Na pořadu dne byl další rohový kop pro italský celek. Tentokráte se míč snášela na hlavu Zanoliové, před kterou se povedlo zakročit Necidové.
     
    14
    Tady to zavánělo nedovoleným zákrokem. V útočném výpadu totiž zkoušela proniknout po pravém křídle Netová, kterou lehce přistrčila Bartovičová.
     
    15
    Hodně prostoru měla na rozehrávku Öhrströmová, která nakonec výhozem oslovila Quinnovou. Fiorentina to znovu zkouší postupnou kombinací.
     
    16
    Po pravém křídle to zkoušela vzít na sebe Jarchovská, která se ovšem nedostala kolem Zanoliové. Pražský celek se přesto ujme autového vhazování.
     
    17
    Jenomže po autovém vhazování jsme neviděli nic nebezpečného. Naopak Fiorentina zkoušela proniknout vpřed, nahrávku ovšem stačila zablokovat Divišová.
     
    18
    Kousek od středového kruhu si nakonec nedovoleně počínala napadající Cahynová, která faulovala Mascarellovou. Na řadu by měl přijít rohový kop.
     
    19
    Žlutou kartu dostává Tatiana Bonettiová (ACF Fiorentina).
     
    20
    Bylo tomu skutečně tak. Rozehrávku třetího rohového kopu před malým momentem rozehrála Breitnerová, jejíž centr nakonec dopadl na hlavu Pincové.
     
    21
    Po předchozím souboji skončila na zemi značně otřesena Cahynová, která neustála vzdušný souboj, při kterém si soupeřka pomáhala rukama.
     
    22
    Do pokutového území se dokázala prodrat domácí Clellandová, která si poté přehodila míč na pravou nohu, avšak její rána mířila vedle.
    22. Clellandová mířila vedle.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Claudia Netová (ACF Fiorentina).
     
    26
    Slavia po nedovoleném zákroku rozehrávala kousek od středového kruhu. Rozehrávky se chopila Necidová, která se pokoušela oslovit Krejčiříkovou.
     
    27
    Po předchozím pasu si ve vzduchu počínala nedovoleně také Bartovičová, která šla do soupeřky hodně agresivně. Fialky nakonec rozehrály nakrátko.
     
    28
    V posledních minutách sledujeme celou řadu soubojů a také faulů. Nyní pro změnu faulovala Breitnerová, na zemi naopak skončila Kožárová.
     
    29
    Míč se v krátkém časovém sledu znovu snesl mimo hrací plochu. Po autovém vhazování se Jarchovské povedlo přenést hru na Necidovou.
     
    30
    Po nepřesnosti pražského celku se k míči dostala také brankářka Öhrströmová. Fiorentina se navíc dokázala protlačit na druhou stranu.
     
    31
    Je za námi třetina hry, zatím jsme se dočkali jediné branky. O tu se v úvodu postarala domácí Quinnová, od té doby sledujeme vyrovnanou podívanou.
     
    32
    Jako poslední se míče dotkla Jarchovská, od které šel míč zpět do zámezí. Zanoliové se prostřednictvím autového vhazování povedlo najít Clellandovou.
     
    33
    Jenomže to bylo z domácí strany vše. Naopak jsem sledovali přesné přenesení hry na Szewieczkovou, která ustála nápor napadající Thogersenové.
     
    34
    Bleskově musela ze své branky domácí brankářka Öhrströmová, která se k míči dostala před dotírající Kožárovou. Slavia i nadále čeká na první výraznější šanci.
     
    35
    Na pravém křídle se pokoušela prosadit Divišová, kterou ovšem dokázala ubránit Tortelliová. Slavia Praha si vyzkouší vůbec první rohový kop.
     
    36
    Centrovaná nabídka nakonec nepřinesla nic nebezpečného. Poté se k odraženému míči jako první dostala Perssonová, která trefila pouze protihráčku.
     
    37
    Do kombinace se nyní zapojil také Votíková, která zvolila riskantní přenesení hry na levou stranu, kde Bartovičová musela z jedničky prodloužit vpřed.
     
    38
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Slavia právě vstřelila branku!
    Těsně před koncem prvního poločasu máme vyrovnáno! Do pokutového území totiž přiletěl centr, při kterém jedna z hráček dokázala prodloužit k zadní tyči, kde se do zakončení položila MIA PERSSONOVÁ, která střelou o tyč dokázala vyzrát na brankářku Öhrströmovou.
    39. PERSSONOVÁ - 1:1
     
    43
    Fiorentina si po delší době vyzkoušela standardní situaci, která přinesla vysoký centr. Ten z pokutového území dokázala odklidit pozorná Bartovičová.
     
    44
    Podél autové lajny to poté zkoušela vzít na sebe Divišová, kterou ovšem rychle eliminovala napadající Zanoliová. Slavia Praha bude znovu vhazovat.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Slavia bude ještě jednou vhazovat z útočné poloviny hrací plochy.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl velice rychlou branku, o kterou se po rohovém kopu postarala domácí Quinnová. Od té doby jsme sledovali poměrně vyrovnanou podívanou. Slavia měla v závěru prvního poločasu celkem výraznou územní převahu, který byl korunován vyrovnávací brankou v podání Perssonové. To znamená, že se v prvním dějství dokázaly prosadit oba ceky, do druhého poločasu tak půjde za nerozhodného stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Tereza Szewieczková, přichází Gabriela Šlajsová.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, které budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se po levém křídle vrhla vpřed domácí Clellandová, která se sice dostala k centru, avšak ten poslala na hlavu Necidové.
     
    49
    Do odraženého míče se jako první vrhla Bonettiová, která to zkoušela akrobatickým zakončením, jenž se sneslo vedle branky. Bude se tedy odkopávat.
     
    50
    Středem hrací plochy si to poté namířila Perssonová, která ovšem uspěchala nahrávku mezi domácí hráčky. K míči se tak jako první dostala Zanoliová.
     
    51
    Znovu se do rozehrávky zapojila také Votíková, která se postarala o dalekonosný odkop na opačnou polovinu, kde se dokázala prosadit domácí Quinnová.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Lana Clellandová (ACF Fiorentina).
     
    53
    Breitnerová si vzala na starost rozehrávku dalšího volného kopu, který poslala přímo do rukavic Votíkové. Hostující brankářka výhozem našla Jarchovskou.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Klára Cahynová (SK Slavia Praha).
     
    54
    Poté si s míčem pohrála také domácí Öhrströmová, která po chvilkovém váhání zvolila odkop ke středovému kruhu, kde ovšem faulovala Cahynová.
     
    55
    Z jedničky poté musela hrát hostující brankářka Votíková, která nakonec posílala míč na pravou stranu, kde se ovšem v ofsajdu nacházela Kožárová.
     
    56
    Rozehrávky volného kopu se tak chopila domácí Tortelliová, která rozehrála po zemi nakrátko na Netovou. Slavia se díky dobrému napadání dostal k míči.
     
    57
    Roztažení hry na pravou stranu nakonec našlo Thogersenovou, která se ovšem v souboji jeden na jednu nedostala přes Bartovičovou, jenž ale chybovala.
     
    58
    Na pořadu dne byla standardní situace pro Slavii. Necidová se postaral o hodně vysoký odkop, po kterém slabě do rukavic brankářky pálila Divišová.
     
    59
    Fiorentina to ani v tomto případě nezkoušela nákopem na opačnou polovinu. Do problémů se tak dostala Netová, která se vymanila od napadající soupeřky.
     
    59
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražský celek se poprvé v tomto duelu dostává do vedení! Hezká patička nakonec našla naprosto volnou Šlajsová, která si přichystala centr levou nohou k zadní tyči. Tam si naskočila PETRA DIVIŠOVÁ, která nesmírně přesnou střelou k pravé tyči překonala Öhrströmovou podruhé.
    59. DIVIŠOVÁ - 1:2
     
    60
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Lana Clellandová, přichází Martina Piemonteová.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry, najednou musí dotahovat Fiorentina. Té vůbec nevychází úvod druhého poločasu, územní převahu má totiž české mužstvo.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Diana Bartovičová (SK Slavia Praha).
     
    63
    Fiorentina měla nyní k dispozici standardní situaci z velice zajímavé pozice. K rozehrávce se nakonec postavila Bonettiová, která mířila do připravené Votíkové.
     
    65
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Claudia Netová, přichází Greta Adamiová.
     
    69
    Po pravém křídle se dokázala prohnat vpřed Divišová, která to následně zkoušela centrem pod sebe, kde ovšem neuspěla spoluhráčka Kožárová.
     
    70
    Taktický nedovolený zákrok předvedla Jarchovská, která tělem za sebe nepustila Zanoliovou. Fiorentina tak okamžitě rozehrála nakrátko po zemi.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Mia Perssonová (SK Slavia Praha).
     
    72
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Fiorentina se stále směrem dopředu hodně hledá, mnohem nebezpečněji působí pražský celek.
     
    73
    Cahynová se drze prodrala až do opačného pokutového území, odkud to zkoušela přízemní nabídkou do malého vápna. Ve skluzu ale zasahovala Tortelliová.
     
    74
    Málem bylo vyrovnáno! Padající předmět si zpracovala Sabatinová, kterou ovšem vychytala Votíková. Dorážka od Thogersenové putovala vedle!
    74. Votíková podržela svůj celek.
     
    75
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Martina Zanoliová, přichází Valery Vigilucciová.
     
    76
    Další dalekonosný pas se pro změnu snášela do běhu na Piemonteovou, která byla u míče příliš pozdě. Naopak bleskově ze své branky vyběhla Votíková.
     
    77
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Mia Perssonová, přichází Martina Šurnovská.
     
    78
    Na útočnou polovinu se poté dokázala dostat Tortelliová, která si na levém křídle všimla volné spoluhráčky, jejíž centr ovšem skončil pouze u Votíkové.
     
    79
    Slavia si vybojovala další standardní situaci, která se vůbec nepovedla. Rozehrávající Krejčiříková to neudělala nejlépe, míč totiž stočila daleko vedle.
     
    79
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Podruhé v utkání je srovnáno! Obrovský kus odvedla Bonettiová, která na pravém křídle naprosto vyškolila bránící Bartovičovou, načež nabízela míč pod sebe na DANIELU SABATINOVOU. Posledně jmenovaná hráčka mířila z jedničky nechytatelně pod břevno.
    79. SABATINOVÁ - 2:2
     
    80
    Najednou tu máme pořádnou zápletku. Fiorentina se totiž v posledních minutách výrazně zlepšila, italskému celku se tak celkem po zásluze povedlo srovnat.
     
    81
    Slavia si znovu nepohlídala pas za obranu, což mohlo být fatální. Sabatinová se tentokráte nacházela v ofsajdu, zakončení přesto letělo nad branku.
     
    82
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Veronika Pincová, přichází Michaela Khýrová.
     
    85
    Do nepříjemného obležení se před malým momentem dostal Cahynová, která nakonec chyboval. Míč skončil v zámezí, vhazování se tak ujme Adamiová.
     
    86
    Italský celek si nakonec vybojoval standardku z velké vzdálenosti od branky. Samotný centr nebezpečí nepřinesl, poté musela odvracet Necidová.
     
    86
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Petra Divišová, přichází Franny Černá.
     
    87
    Nyní bude vhazovat také pražský celek, který se nemůže vymanit z vlastní obranné poloviny.
     
    88
    Zbytečná nepřesnost v podání Slavie. O narážečku se pokoušela Cahynová, která ovšem odehrála míč do autu. Následovat bude další vhazování.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, stav je i nadále nerozhodný. Zcela určitě se bude ještě něco nastavovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Fiorentina se v závěru zápasu tlačí na útočnou polovinu, což se jí ale nedaří. Sledovali jsme taktický zákrok Kožárové, který zřejmě přinese další kartu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Tereza Kožárová (SK Slavia Praha).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:24.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec přineslo hned čtyři branky, avšak končí nerozhodným výsledkem 2:2. Slavia vstoupila do druhého poločasu aktivně, po hodině hry se totiž poprvé v tomto duelu dostala do vedení. Fiorentina se směrem dopředu celkem dost trápila, avšak závěr zápasu patřil právě italskému celku, kterému se nakonec povedlo srovnat krok. Pražský celek přesto udržel nerozhodný výsledek, který znamená lepší výchozí pozici do odvety. (15:51:33)

    David Suchý

    Góly: 4. Quinnová, 79. Sabatinová – 39. Perssonová, 59. Divišová

    Karty:   19. Bonettiová (FIO), 25. Netová (FIO), 52. Clellandová (FIO) – 53. Cahynová (SLA), 62. Bartovičová (SLA), 71. Perssonová (SLA), 90+3. Kožárová (SLA)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:24.
    ACF Fiorentina: Öhrströmová (C)- Thogersenová, Quinnová, Tortelliová, Zanoliová (75. Vigilucciová) – Mascarellová, Breitnerová, Netová (65. Adamiová) – Bonettiová, Sabatinová, Clellandová (60. Piemonteová)
    Náhradníci: Forcinellová – Adamiová, Jensenová, Baldiová, Cordiaová, Fusiniová, Kimová, Middagová, Monnecchivoá, Piemonteová, Ripamontiová, Vigilucciová

    SK Slavia Praha: Votíková – Jarchovská, Necidová, Pincová (82. Khýrová), Bartovičová (C) – Perssonová (77. Šurnovská), Cahynová – Divišová (86. Černá), Krejčiříková, Szewieczková (46. Šlajsová) – Kožárová
    Náhradníci: Lukášová, Sladká – Černá, Huvarová, Karasová, Khýrová, Šlajsová, Šurnovská, Veselá, Žemberyová

    Rozhodca: Welchová – Masseyová, Carneyová (všichni Anglie)
    Streda 16.12.2020
    Slavia - Fiorentina 0:1

    Góly: 90+5. Sabatiniová

    Karty:   90+4. Perssonová (SLA) – 9. Breitnerová (FIO), 70. Piemonteová (FIO), 77. Tortelli (FIO)

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 1:1. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:11.