YB Bern – Kluž 2:1 (kon.) | CSKA Sofia – AS Rím 3:1 (kon.) | Dundalk – Arsenal 2:4 (kon.)
Rapid Viedeň – Molde 2:2 (kon.) | Leverkusen – Slavia 4:0 (kon.) | Be'er Sheva – Nice 1:0 (kon.)
Liége – Benfica 2:2 (kon.) | Lech Poznań – Rangers 0:2 (kon.) | Eindhoven – Omonia Nikózia 4:0 (kon.)
Solún – Granada 0:0 (kon.) | Neapol – Sociedad 1:1 (kon.) | Rijeka – Alkmaar 2:1 (kon.)
Braga – Zorja Luhansk 2:0 (kon.) | Celtic – Lille 3:2 (kon.) | Sparta Praha – AC Miláno 0:1 (kon.)
Villarreal – Karabach 0:0 (odl.) | Tel Aviv – Sivasspor 1:0 (kon.) | Tottenham – Antverpy 2:0 (kon.)
Razgrad – Linz 1:3 (kon.) | D. Záhreb – CSKA Moskva 3:1 (kon.) | Wolfsberger – Feyenoord 1:0 (kon.)
Hoffenheim – Gent 4:1 (kon.) | Liberec – CZ Belehrad 0:0 (kon.) | Leicester – AEK Atény 2:0 (kon.)
koniec
Sporting Braga
2:0 (0:0)
FK Zorja Luhansk
cz Štvrtok 10.12.2020, 21:00 • Estádio AXA, Braga (kapacita: 30.286 diváků) • Európska liga • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Bragy, která svého soupeře porazila výsledkem 2:0. Domácí celek vstoupil velice aktivně také do druhého poločasu, přičemž se mu po hodině hry povedlo vsítit dvě rychlé branky, čímž se pořádně uklidnil. Najednou převzal otěže zápasu ukrajinský celek, který několikrát pořádně ohrozil branku Bragy. Luhansku se ovšem nepovedlo vstřelit ani kontaktní branku a z tohoto zápasu odjíždí bez bodu. Braga tak potvrdila roli favorita, přesto postupuje ze druhého místa. (22:50:11)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:8. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:11.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ševčenko se dost možná naposledy setkal s míčem, neboť ho posílal daleko na opačnou stranu hrací plochy, kde měl k němu daleko Ivaniseňa.
     
    90+1
    Na zadní tyči ještě celou situaci jistil domácí Galeno, který nakonec na míč vůbec nedosáhl.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je delší dobu rozhodnuto. Uvidíme, zda se bude vůbec něco nastavovat.
     
    88
    Z velké vzdálenosti poté zkoušel své štěstí Medeiros, který se do míče opřel levou nohou. Jeho ránu nakonec zablokoval Ivaniseňa, na řadu tak přijde roh.
     
    87
    Střídání v týmu FK Zorja Luhansk: ze hřiště odchází Vladyslav Kočergin, přichází Dmytro Piddubnyj.
    Střídání v týmu FK Zorja Luhansk: ze hřiště odchází Denys Favorov, přichází Dmitro Chomčenovskij.
     
    86
    Braga se v závěru druhého poločasu nikam bezhlavě netlačí. Naopak jsme sledovali několik nahrávek na malém prostoru, hostující celek se snaží napadat.
     
    85
    Dalekonosný pas se snášel do běhu na Perovice, který měl k míči hodně daleko. Jako první se k němu dostal brankář Sá, jenž výhozem oslovil Fransergia.
     
    82
    Pasem na levou stranu to zkoušel Ivaniseňa, který to myslel velice dobře, jenomže míč poslal směrem do zámezí. Následovat bude aut v podání Medeirose.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Zorja ovšem přidala na aktivitě a snaží se o kontaktní branku.
     
    80
    Směrem dozadu se povedlo zapracovat Abu Hannovi, který před dotírajícím protihráčem raději odklízel za cenu rohu. K rozehrávce se postavil záložník Horta.
     
    79
    Do rozehrávky Bragy se poté zapojil také domácí brankář Sá, který znovu rozehrával po zemi na Carma. Po chybě ale nebezpečně zakončoval Kočergin.
     
    78
    Chytrým způsobem to zkoušel hostující Nazaryna, který si na levém křídle všiml zcela osamoceného Gromova, ke kterému na poslední chvíli přistoupil soupeř.
     
    77
    Střídání v týmu FK Zorja Luhansk: ze hřiště odchází Oleksandr Hladkij, přichází Mihailo Perović.
    Střídání v týmu FK Zorja Luhansk: ze hřiště odchází Vladyslav Kabajev, přichází Maxym Luňov.
    Střídání v týmu FK Zorja Luhansk: ze hřiště odchází Arťom Gromov, přichází Serhij Gryn.
     
    76
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází João Novais, přichází Ali Elmusrati.
     
    75
    Zorja Luhansk tak mohla zahrávat rohový kop z pravé strany, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Naopak nejvýše do vzduchu vystoupal Fransergio.
     
    74
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Zé Carlos, přichází Bruno Viana.
     
    74
    Na poslední chvíli a velice riskantně zasahoval domácí Tormena, který hasil závažnou situaci. Skluzem nakonec zamezil vyložené šanci v podání Hladkiho.
     
    73
    Ten byl nakonec rozehrán nakrátko po zemi. Jurčenko poté volil nahrávku až ke středovému kruhu, odkud se Kočerginovi povedlo roztáhnout hru na Nazarynu.
     
    72
    Do kombinace se zapojil také Gromov, který ovšem neustál střet s napadajícím Teixeirou. Dle sudího se jednalo o faul, Zorja Luhansk bude zahrávat volný kop.
     
    71
    Vysoký odkop se snášel na střídajícího Paulinha, který se pouštěl do hlavičkového souboje s Jurčenkem, přičemž byl nakonec úspěšnější hostující záložník.
     
    70
    Zorja Luhansk to bude mít po zbytek zápasu nesmírně složité, prohrává totiž o dvě branky. Portugalský celek má i po rozehrávce míč na svých kopačkách.
    68. Ricardo HORTA - 2:0
     
    68
    Braga právě vstřelila branku!
    Domácí celek se dostává do dvoubrankového vedení! Na levém křídle to fantastickým způsobem provedl Medeiros, který po manévru na levou nohu dokázal ve vyložené šanci najít střídajícího RICARDA HORTU. Druhý jmenovaný dokázal míč uklidit za brankáře Ševčenka, který po několika minutách inkasoval podruhé.
     
    68
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází André Horta, přichází Iuri Medeiros.
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Abel Ruiz, přichází Ricardo Horta.
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Guilherme Schettine, přichází Paulinho.
     
    64
    Málem to bylo o dvě branky! Za volným míčem se jako první dostal domácí Ruiz, který se manévrem dostal do palebné pozice, jenomže mířil vedle.
     
    63
    Zorja Luhansk to bude mít po předchozí inkasované brance hodně složité, přesto do konce zápasu zbývá hodně času. Výsledek se může klidně úplně otočit.
     
    62
    Hezkým manévrem to provedl hostující Kabajev, který se dostal mezi dvojici napadajících protihráčů, načež skončil na zemi. Zorja Luhansk se chopí standardky.
    61. Joel Abu Hanna - 1:0
     
    61
    Braga právě vstřelila branku!
    Po hodině hry tu máme úvodní branku tohoto zápasu! Novais dokázal roztáhnout hru na levou stranu, kde se po manévru dostal až do zakončení Galeno. Posledně jmenovaný hráč sice překonal brankáře Ševčenka, jenomže střelcem branky nakonec bude hostující JOEL ABU HANNA, který si vsítil nešťastnou vlastní branku.
     
    61
    Je za námi hodina hry, nicméně na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Braga ovšem přidala na aktivitě, jenomže na Ševčenka recept stále nenašla.
     
    60
    Horta se ještě snažil na hranici šestnáctky vrátit míč do tandemu na Galena, který na něj neměl šanci dosáhnout. Na jistotu ho dokázal odpálit Abu Hanna.
     
    59
    Znovu práce pro brankáře Ševčenka, který měl poté na rozehrávku od své branky hodně času. Odkop se mu moc nepovedl, nakonec ho sebral domácí Novais.
    58. Novais mířil do břevna.
     
    58
    Nakonec se k rozehrávce volného kopu postavil Novais, který to nakonec zkoušel přímo na branku. Jeho rána se k překvapení všech snesla na břevno!
     
    57
    Kousek od pokutového území skončil po souboji na zemi domácí da Silva, který svému celku zajistil standardní situaci. Očekávat se dá centr do šestnáctky.
     
    56
    Jenomže hodně daleko vedle branky pálil domácí Ruiz, který to neprovedl nejlépe. V těžké pozici totiž volil zakončení, nicméně klidně mohl přihrávat na Hortu.
     
    55
    Ven z branky poté musel také domácí brankář Sá, který to stihl před dotírajícím Gromovem. Braga se celkem jednoduše dostala na útočnou polovinu.
     
    54
    Snadná práce pro ukrajinského brankáře Ševčenka, který bezpečně schoval do svých rukavic padající předmět z levé strany. Poté jsme sledovali odkop.
     
    53
    Jenomže míč se znovu snesl pouze za postranní lajnu, což znamenalo autové vhazování v podání Favorova. Jeho nabídka ovšem našla pouze hruď protihráče.
     
    52
    Nahrávka do volného prostoru našla da Silvu, který nakonec zvolil zpětnou nahrávku na vlastní obrannou polovinu hrací plochy, kde se mu nabídl Fransergio.
     
    51
    Poté si hodně riskantně počínal domácí Tormena, který napadajícího Hladkiho jednoduše tělem odstavil od balónu. Braga se tak dostává k další kombinaci.
     
    50
    Odkopávat od své branky tedy mohl domácí brankář Sá, který poslal míč na druhou stranu hrací plochy, kde se ve vzduchu dokázal prosadit obránce Abu Hanna.
     
    49
    Zorja Luhansk pokračovala v aktivitě a jsem sledovali jsme další zakončení. K němu se pro změnu dostal křídelník Kabajev, který ovšem mířil vysoko nad.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali zakončení v podání Gromova, který to zkoušel zpoza pokutového území, avšak trefil pouze nohu protihráče.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám sice přinesl řadu vyložených šancí, avšak ani jedna z nich neskončila brankou. Braga byla v prvním dějství výrazně aktivnější, přičemž několikrát vážně ohrozila branku soupeře. Zorja tak první poločas přečkala s velkým štěstím, na druhou stranu si vypracovala jednu slibnou šanci, která rovněž nepřinesla úvodní branku. První dějství tak žádnou branku nepřineslo, pakliže ale budeme sledovat podobnou podívanou, tak se branky zcela jistě dočkáme.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Carmo vymyslel fantastický pas křížem na Fransergia, který se pokoušel drzým způsobem proniknout do pokutového území, kde ho ale zastavil Ivaniseňa.
     
    42
    Daleko k míči měl domácí Melo da Silva, který ho tedy nedokázal zachránit na vymezeném prostoru. Následovalo autové vhazování, kterého se zhostil Favorov.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    38
    Další tutovka pro Bragu! Sám na branku totiž uháněl domácí Ruiz, který to zkoušel po zemi, nicméně Ševčenko znovu podržel svůj celek.
     
    37
    Ševčenko mohl znovu rozehrávat od své branky, přičemž dalekonosný odkop poslal daleko na opačnou stranu, kde na něj nedosáhl nikdo ze spoluhráčů.
    36. Galeno nemířil přesně.
     
    36
    Horta dokázal přenechat na lépe postaveného Carma, který centroval do pokutového území. Na zadní tyči si seběhl Galeno, jenž z jedničky nemířil přesně.
     
    35
    K odraženému míči se jako první dostal Kočergin, který to zkoušel chytrou průnikovou nahrávkou na Kabajeva. Druhý jmenovaný tento úmysl vůbec nepochopil.
     
    34
    Na pořadu dne bylo autové vhazování od levé autové lajny, které si vzal na starost hostující Ciganiks. Jeho nabídka nakonec putovala na kopačku Abu Hanny.
     
    33
    Máme za sebou třetinu hry, nicméně na první přesný zásah tohoto zápasu stále čekáme. Braga má výraznou územní převahu, Ševčenko musí být ve střehu.
     
    32
    Pořádně si s rozehrávkou zahrával brankář Ševčenko, který to ovšem neprovedl vůbec špatně. Míč poslal za domácí obranu, kde moc nechybělo Kabajevovi.
     
    31
    Na opačné straně byl zastaven náběh Kabajeva, který se v době nahrávky od spoluhráče nacházel v jasným ofsajdu. To posléze potvrdil také opakovaný záběr.
     
    30
    Horta je v úvodu tohoto zápasu hodně aktivní. Tentokráte to zkoušel přízemní ránou pravou nohou, avšak balón se nakonec stočil několik centimetrů vedle.
     
    29
    Braga se poté s míčem přesunula na vlastní obrannou polovinu, kde poměrně dlouho kombinovala. Zorja Luhansk se zatím nesnaží napadat rozehrávku.
     
    28
    Novais to zkoušel nahrávkou na vedle stojícího Hortu, který pro změnu pálil směrem na hostující branku. Míč směřoval do boční sítě, Ševčenko tedy nezasahoval.
     
    27
    U středového kruhu měl celkem dost času na práci s míčem hostující Kočergin, který přesto zvolil zpětnou nahrávku na Abu Hannu, jenž jednal s Jurčenkem.
     
    26
    Braga se nekompromisně dostala na opačnou stranu, kde po celkem riskantním skluzu skončil na zemi Galeno. Tady to zavánělo pokutovým kop pro Bragu.
     
    25
    Po levém křídle nabral slušnou rychlost hostující Hladkij, který se dokázal dostat kolem bránícího Tormeny. S následným centrem si poradil brankář Sá.
     
    24
    Snadná práce pro brankáře Ševčenka, který si pohodlně poradil se zablokovaným pokusem Schetinneho. Následovat bude další dalekonosný odkop od branky.
     
    19
    Kousek za pokutovým územím si do střelecké pozice seběhl Galeno, který to zkoušel hezkým pokusem na hostující branku. Jeho rána nakonec mířila nad břevno.
     
    18
    Úvodní rohový kop si nakonec dokázala vybojovat Zorja Luhansk.
     
    17
    Tak nakonec byl sudí opačného názoru a konal se odkop od hostující branky. Ševčenko znovu zvolil vysoký pas, při kterém se prosadil domácí zadák Tormena.
     
    16
    Jako poslední se míče dotkl hostující Jurčenko, od kterého šel míč směrem za brankovou čáru. To znamená, že by Braga měla zahrávat úvodní rohový kop.
     
    15
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další faul, tentokráte v podání portugalského celku. Konkrétněji se jednalo o Mela da Silvu, který podrazil protihráče.
     
    14
    Nedovoleným způsobem si před malým momentem počínal hostující Ciganiks, který místo míče trefil pouze nohu soupeře. Braga bude zahrávat standardku.
     
    13
    Také Zorja Luhansk si v krátkém časovém sledu vyzkoušela rozehrávku autu z levé strany. Ukrajinský celek se poté kombinačně prodral na opačnou stranu.
     
    12
    Poté se na hranici malého vápna povedlo zakročit hostujícímu Abu Hannovim, který na jistotu odkopával míč na druhou stranu, kde nebyl nikdo z kolegů.
     
    11
    Zorja Luhansk se v úvodu tohoto zápasu nikam netlačí. Naopak si rozehrávku nekomplikoval obránce Favorov, který znovu volil nahrávku na nohu Ševčenka.
     
    10
    Znovu byl do rozehrávky svého celku zapojen hostující brankář Ševčenko, který před napadajícím protihráčem odkopával vpřed, kde se uplatnil Nazaryna.
     
    9
    Útočným faulem se poté prezentoval křídelník Schettine, který tak moc usiloval o míč, až nakonec fauloval obránce Abu Hannu. Sudí znovu pískl do píšťalky.
     
    8
    Po jednom z dalších osobních soubojů se na zemi ocitl domácí Novais, kterého zezadu nepříjemně přišlápl Ivaniseňa. Braga tak rozehrála po zemi nakrátko.
     
    7
    Tentokráte jsme sledovali pohotový centr v podání domácího Novaise, který centroval k hranici malého vápna, kde se ve skluzu povedlo zakročit Abu Hannovi.
    6. Teixeira přestřelil branku.
     
    6
    Tak tohle se moc často nevidí! V pokutovém území se nejprve do šance dostal Ruiz, který trefil protihráče na zadní tyči. Od něj se míč odrazil k naprosto osamocenému Teixeirovi, který trestuhodně přestřelil.
     
    5
    Ševčenko tentokráte zkoušel přenést hru na pravou stranu, kde se v osobním souboji prosadil pouze domácí Melo da Silva, kterého poté fauloval Favorov.
     
    4
    Poprvé se k míči dostal hostující brankář Ševčenko, který mohl odkopávat na druhou stranu. Tam se do vzduchu dostával Hladkij, před kterým zasáhl Tormena.
     
    3
    V úvodu tohoto zápasu jsme sledovali poměrně vysoký pas, kterým se prezentoval domácí Melo, kterému se málem povedlo najít svého kolegu Schettineho.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Braga: T. Sá – Zé Carlos, Carmo, Vítor Tormena, R. Silva – Fransérgio (C), Novais, A. Horta – Galeno, Schettine, Ruiz.
    Náhradníci: Santos, Matheus – Elmusrati, Paulinho, R. Horta, I. Medeiros, B. Viana, Sequeira, Tchuda.

    FK Zorja Luhansk: M. Ševčenko (C) – Favorov, Ivaniseňa, Abu Hanna, Ciganiks – Nazaryna, Kočergin, V. Jurčenko – Kabajev, Hladkij, Gromov.
    Náhradníci: Vasilj, Macapura – Gryn, Chomčenovskij, Luňov, Piddubnyj, Perović.

    Rozhodčí: Stefanski – Golis, Myrmus (všichni Polsko).
     
    FK Zorja Luhansk

    Na opačné straně stojí ukrajinská Zorja Luhansk, která pro změnu okupuje až pátou pozici své domácí soutěže. Zorja Luhansk totiž dokázala nasbírat sedmnáct bodů, na vedoucí Dynamo Kyjev poté ztrácí už dvanáct bodů. Hostující tým tohoto zápasu se ovšem v posledních ligových zápasech výsledkově zvedl, vyhrál totiž ve dvou posledních duelech. V Evropské lize to úspěchem neskončí. Zorja Luhansk se totiž před posledním zápasem nachází na třetí pozici, nicméně na oba postupové celky se dívá se čtyřbodovým mankem. Ani vítězství v tomto duelu by tak postupem neskončilo.
     
    SC Braga

    Fotbalisté Bragy se ve své domácí soutěži nacházejí na průběžné čtvrté pozici, přičemž se jim povedlo nasbírat osmnáct bodů. Braga momentálně ztrácí na vedoucí Sporting pět bodů, nicméně od druhé Benfiky jí dělí pouhé tři body. Braga v minulém ligovém kole zaznamenala třetí porážku, bylo tomu tak na půdě osmého Belenenses, kde prohrála výsledkem 1:2. Portugalský celek si před posledním skupinovým duelem dokázal zajistit postup do vyřazovacích bojů. Braga má totiž na svém kontě deset bodů, v posledním utkání jí tak půjde o první postupovou pozici, kterou se shodným počtem bodů drží Leicester.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Evropská liga má na programu poslední skupinové zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SC Braga a FK Zorja Luhansk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Góly: 61. Abu Hanna (vla.), 68. R. Horta (I. Medeiros)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:8. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:11.
    Sporting Braga: T. Sá – Zé Carlos (74. B. Viana), Carmo, Vítor Tormena, R. Silva – Fransérgio (C), Novais (76. Elmusrati), A. Horta (68. I. Medeiros) – Galeno, Schettine (68. Paulinho), Ruiz (68. R. Horta).
    Náhradníci: Santos, Matheus – Elmusrati, Paulinho, R. Horta, I. Medeiros, B. Viana, Sequeira, Tchuda, Soares, Rodrigues, Oliveira.

    FK Zorja Luhansk: M. Ševčenko (C) – Favorov (87. Chomčenovskij), Ivaniseňa, Abu Hanna, Ciganiks – Nazaryna, Kočergin (87. Piddubnyj), V. Jurčenko – Kabajev (77. Luňov), Hladkij (77. Perović), Gromov (77. Gryn).
    Náhradníci: Vasilj, Macapura – Gryn, Chomčenovskij, Luňov, Piddubnyj, Perović.

    Rozhodca: Stefanski – Golis, Myrmus (všichni Polsko)