YB Bern – Kluž 2:1 (kon.) | CSKA Sofia – AS Rím 3:1 (kon.) | Dundalk – Arsenal 2:4 (kon.)
Rapid Viedeň – Molde 2:2 (kon.) | Leverkusen – Slavia 4:0 (kon.) | Be'er Sheva – Nice 1:0 (kon.)
Liége – Benfica 2:2 (kon.) | Lech Poznań – Rangers 0:2 (kon.) | Eindhoven – Omonia Nikózia 4:0 (kon.)
Solún – Granada 0:0 (kon.) | Neapol – Sociedad 1:1 (kon.) | Rijeka – Alkmaar 2:1 (kon.)
Braga – Zorja Luhansk 2:0 (kon.) | Celtic – Lille 3:2 (kon.) | Sparta Praha – AC Miláno 0:1 (kon.)
Villarreal – Karabach 0:0 (odl.) | Tel Aviv – Sivasspor 1:0 (kon.) | Tottenham – Antverpy 2:0 (kon.)
Razgrad – Linz 1:3 (kon.) | D. Záhreb – CSKA Moskva 3:1 (kon.) | Wolfsberger – Feyenoord 1:0 (kon.)
Hoffenheim – Gent 4:1 (kon.) | Liberec – CZ Belehrad 0:0 (kon.) | Leicester – AEK Atény 2:0 (kon.)
koniec
PSV Eindhoven
4:0 (1:0)
AC Omonia Nikózia
cz Štvrtok 10.12.2020, 18:55 • Philips Stadion, Eindhoven • Európska liga • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný čtvrteční podvečer! Vítám vás při sledování Evropské ligy, u zápasu mezi PSV Eindhoven a AC Omonia Nikósie.
     
    PSV Eindhoven

    Fotbalisté Eindhovenu sice mají postup do další fáze Evropské ligy jistý, avšak ještě mohou zabojovat o konečné první místo, které by jim dávalo větší šance narazit v první vyřazovací fázi na přijatelnějšího soupeře. Jenže situaci nemají ve svých rukou, protože zaostávají o bod za Granadou a pokud vyhrají, musí ještě spoléhat na fakt, že španělský celek ztratí body na horké řecké půdě v Soluni. Svěřenci německého kouče Schmidta mají po pěti zápasech na kontě devět bodů. Ztratili nejprve doma s Granadou, jíž podlehli 1:2, v PAOKu pak prohráli vysoko 1:4.
     
    AC Omonia Nikósie

    Omonia hraje v posledním klání skupin pouze o vlastní čest. Kyperský klub ovšem rozhodně nebyl do počtu a věhlasnějším soupeřům statně sekundoval. Na konto vybojoval čtyři body, a sice za remízu 0:0 v PAOKu, stejného soupeře pak na domácím stadiónu porazil 2:1. Bergova družina ještě má teoretickou šanci poskočit na třetí, rovněž nepostupové místo skupiny E, ale to by musela urvat v Nizozemsku alespoň bod a spoléhat na porážku PAOKu s Granadou.
     
    Úvodní sestavy:

    PSV Eindhoven: Mvogo – Dumfries (C), Baumgartl, Viergever, Max – Rosario, Ihattaren, Hendrix – Ledezma, Piroe, Malen.
    Náhradníci: Unnerstall, Delanghe – Boscagli, Fein, Gakpo, I. Sangaré, Teze.

    AC Omonia Nikósie: Fabiano – Lang, Lüftner, Kousoulos (C) – Tzionis, V. Gomes, Shehu, Thiago, Kiko – Loizou, Sene.
    Náhradníci: Panagi, Chrysostomou – Asante, Jordi Gómez, Ďuriš, Hubočan, Lecjaks, Panayiotou, Papoulis, Venizelou.

    Rozhodčí: Clancy (SCO) – Stewart (SCO), Roome (SCO).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červeno-bílých dresech. Hostující Omonia pro dnešní střetnutí navlékla dresy barvy zelené.
     
    3
    Loizos Loizou si chystal balón na střelu, avšak nedostal prostor, a proto nahrál vedle sebe stojícímu Tzionisovi. Ani on nenašel místo, odkud by mohl zakončit.
     
    4
    Fotbalisté PSV od úvodu nikam nespěchají. Na kopačkách podržel míč delší dobu Denzel Dumfries, nakonec malou domů zapojil do hry i Mvoga.
     
    5
    Souboj u pravé lajny si s přehledem pohlídal Abdullahi Shehu. Rozběhnutého Malena za záda nepustil, navíc ze situace ještě vytěžil aut.
     
    6
    Donyell Malen úřadoval pro změnu na levé straně. Po rychlém pasu od Hendrixe se obtočil a vypálil, jenže balón chytl opačnou faleš, vykroutil se ven z brány.
     
    7
    Středopolař Pablo Paulino Rosario hledal za defenzivu Omonie nabíhajícího Ledezmu. Dobře zareagoval gólman Fabiano, který vyběhl a sebral kulatý nesmysl pro sebe.
     
    8
    Domácí hráči i nadále sázejí na trpělivou kombinační hru. Do šestnáctky si pěkně naběhl Malen a přihrávkou naslepo poslal míč napříč vápnem do země nikoho.
     
    9
    Obranná složka kyperského celku působí velmi jistě. Michael Lüftner si dal pozor na zabíhajícího Ihattarena, ve skluzu přihrávku na něj zblokoval.
     
    10
    Útočný výpad Omonie obstaral Kaly Sene. Zdánlivě ztracenou situaci zachránil výborným pokrytím balónu, Baumgartl se pak nešikovým zákrokem dopustil faulu.
     
    11
    Nick Viergever dostal Mvoga do těžké pozice, protože po prudké přihrávce okamžitě vyrazil znepříjemnit brankáři život Marinos Tzionis. Gólman si poradil, dokázal míč odkopnout na útočnou polovinu.
     
    12
    Richard Ledezma zapojil do hry na pravé lajně stojícího Dumfriese. Kapitán PSV mohl centrovat, nepochopitelně ale vrátil balón dozadu stoperům.
     
    13
    Praporek pomezního letí vzhůru, hlavní píská ofsajd. Mohammed Ihattaren zaregistroval Malena příliš pozdě, nahrával už v době jeho pobytu za posledním obráncem.
     
    14
    Nohama si zahrál i brankář Omonie Fabiano. Domácí zrovna příliš nepresovali, proto si strážce svatyně dovolil rozehrát na krátko.
     
    15
    S útočnou agresivitou to přehnal Kaly Sene. Ukázal velkou bojovnost, avšak částečně i nešikovnost, když při snaze píchnout špičkou kopačky do balónu nakopl Baumgartla.
     
    16
    Donyell Malen dostal hodně volného prostoru na levé straně. Rozhlédl se a centrem hledal v pokutovém území Joëla Piroeho, před nímž sebral míč gólman.
     
    17
    Po jednom ze soubojů zůstal na trávníku ležet Richard Ledezma. Viditelně má problém s pravou nohou, na hřiště vbíhají kluboví lékaři.
     
    17
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Richard Ledezma, přichází Adrian Fein.
     
    18
    Křídelník na nohu nemohl došlápnout, za postranní čáru musel být odnesen na nosítkách. Jeho místo na levé straně zaujmul Adrian Fein.
     
    19
    Po krátké přestávce pokračuje tlak PSV. Nově příchozí Fein si narazil s Melenem, následný centr odhlavičkoval do bezpečí Shehu.
     
    20
    Presink Omonie zatím dělá favoritovi nemalé problémy. Svěřenci kouče Schmidta sice zůstávají na balónu, ale v bezpečné vzdálenosti od brány soupeře.
     
    21
    První rohový kop střetnutí obstaral Philipp Max. Na penaltě dokázal najít Tima Baumgartla, jehož hlavička v záklonu proletěla těsně nad.
     
    22
    Marně čekáme na větší příležitost. Hráči v červeno-bílém minutu po minutě čím dál tím víc naťukávají defenzivu protivníka, ten zatím odolává.
     
    23
    Bezbrankový stav platí i po pěkném průniku Malena levou stranou. Střílený centr odvrátil Kiko za cenu rohového kopu.
     
    24
    Další nebezpečí pro hostující svatyni! Propadený centr si na zadní tyči našel Jorrit Hendrix, jenž dokázal překonat brankáře, toho ovšem na brankové čáře zastoupil pohotový Lüftner.
     
    25
    Fotbalisté PSV obstřelují svatyni Omonie ze všech stran. Těsně za hranicí šestnáctky napřáhl k dělovce Mohammed Ihattaren. Fabiano balón vyrazil pouze před sebe, pohotový Tzionis balón odkopl do autu.
    25. Fabiano si poradil s pokusem Ihattarena
     
    26
    Centr zprava do pokutového území neprošel, zleva již ano. Abdullahi Shehu ve férovém hlavičkovém souboji vyskočil výše než Fein.
     
    27
    Smyčka kolem vápna hostujícího celku se utahuje každou minutou víc a víc. Donyell Malen zkusil technickým obstřelen překvapit Fabiana, ten kulatý nesmysl udržel v rukavicích.
     
    28
    Ofenzivní složku mužstva podpořil i kapitán a pravý obránce Denzel Dumfries. Zachoval chladnou hlavu a necentroval proti přečíslení, přihrál za sebe volnému Ihattarenovi.
     
    29
    Domácí mají příležitost ke skórování v podobě standardky, rohového kopu. Jorrit Hendrix pod tlakem šikovně nastřelil nastavenou pravou nohu Kika.
     
    30
    Místo ohrožení brány přichází žlutá karta do domácích řad. Denzel Dumfries si při výskoku pomohl loktem, jíž bolestivě zasáhl do obličeje jednoho z protihráčů.
     
    31
    Půl hodina střetnutí je pryč, v Eindhovenu nadále panuje bezbrankový stav. Tlak domácích je v posledních minutách enormní, gól visí na vlásku.
     
    32
    Chvilka oddechu pro kyperský celek. Fabiano mohl zachytit do rukavic dlouhý a nepřesný nákop Hendrixe, místo toho míč pustil do zámezí. S rozehrávkou odkopu nespěchá.
     
    33
    Ojedinělý útok Omonie táhl levou stranou Vítor Gomes. Kolem Feina dokonce pronikl do šestnáctky, načež pěknou přihrávkou uvolnil Tzionise. Střelu z druhého doteku zablokoval pozorný Baumgartl.
     
    34
    Středopolař Jorrit Hendrix naznačil centr, ale nakonec k překvapení všech natáhl ke střele. Tu zpomalil dobrým obranným zákrokem Lüftner, Fabiano měl snadnou práci.
     
    35
    Donyell Malen zaváhal při přenesení hry. Nákop přes celou osu hřiště totiž postrádal razanci, čehož využil rozběhnutý Marinos Tzionis , zatímco Dumfries zůstal stát na místě.
     
    36
    PSV právě vstřelilo branku!
    Fotbalisté Eindhovenu na svou stranu konečně získávají zasloužené vedení! Max dostal po levé lajně přihrávku do běhu, načež odcentroval do pokutového území. Lüftner zaváhal a balón trestuhodně pustil za sebe k DONYELLOVI MALENOVI, jenž z bezprostřední blízkosti propálil Fabiana mezi nohama.
    36. Donyell MALEN - 1:0
     
    38
    Trenér Schmidt povedené kombinaci uznale zatleskal. Donyell Malen potvrzuje výbornou formu, ne nadarmo se řadí mezi nejlepší desítku střelců Evropské ligy.
     
    39
    Tlak PSV neustává! Navýšení skóre měl na kopačce kapitán Denzel Dumfries, dělovka na bližší tyč orazítkovala levou část brankové konstrukce!
    39. Střela Dumfriese skončila na tyči
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou domácí do kabin s jednobrankovým vedením v zádech?
     
    41
    Adrian Fein si na levé straně pohrál s Gomesem, jenže pak místo centru ještě šel do střetu s Kikem a o balón přišel. Za sobeckost se následně omluvil spoluhráčům zdviženou rukou.
     
    42
    Domácí se dožadovali odpískání pokutového kopu a nejspíše oprávněně, protože Abdullahi Shehu skutečně zastavil centr Malena horní končetinou. Avšak při zápasech Evropské ligy není k dispozici VAR, a proto se arbitr nemůže zpětně situaci vrátit.
     
    43
    Navzdory komplikacím při zpracování ještě dokázal Loizos Loizou udržet balón na hrací ploše. Při kličce jej vzápětí nedovoleně poslal k zemi Max.
     
    44
    Po delší době si zahrál i Yvon Mvogo. Toho zapojil do hry Timo Baumgartl, jenž tak řešil složitou situaci, do které ho dostal presující Sene.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu tři minuty.
     
    45+1
    Šance pro Omoniu na srovnání! Těsně za hranicí šestnáctky byl faulován Vítor Gomes. Z této pozice hrozí přímé ohrožení brány.
     
    45+2
    Exekuce se chopil Kaly Sene. Rána mu ovšem vůbec nesedla, měla malou výšku a trefila jen dobře postavenou pětičlennou zeď.
     
    45+3
    Zahozenou příležitost hostů mohl okamžitě potrestat Donyell Malen. Tvrdý projektil letěl těsně nad zemí, Fabiano kulatý nesmysl vytlačil z brány konečky prstů.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    PSV Eindhoven v závěrečném skupinovém utkání potvrzuje roli favorita a po poločase vede nad kyperskou Omonií 1:0. O zatím jedinou branku utkání se ve 36. minutě postaral nejlepší střelec týmu Donyell Malen, který využil centru Maxe a zaváhání Lüftnera, gólmana z malého vápna prostřelil s ledovým klidem. Skóre mohlo být výraznější, avšak Fabiano drží Omonii na dostřel, předvedl několik velmi pěkných zákroků.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:59.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Pablo Paulino Rosario, přichází Ibrahim Sangaré.
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Donyell Malen, přichází Cody Gakpo.
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Philipp Max, přichází Olivier Boscagli.
     
    47
    Zatímco hostující trenér ponechal sestavu beze změny, tak domácí kouč Schmidt střídal hned třikrát, kromě středopolaře Rosaria a beka Maxe stáhl i autora jediného gólu Malena. Všechny tři hráče chce nejspíše pošetřit na víkendové utkání proti Utrechtu.
     
    48
    Premiérový útok druhého poločasu patřil Omonii. Kaly Sene pěknou kličkou obelstil Hendrixe, ale na pozičně skvěle postaveného Baumgartla si už nepřišel.
     
    49
    Rychle na opačnou stranu. Z poměrně velkého úhlu natáhl ke křižnému zakončení Adrian Fein, Fabiano skákavý pokus zpacifikoval nadvakrát.
     
    50
    Denzel Dumfries je znám svými ofenzivními choutkami. Nyní z pozice pravého obránce zaběhl za posledního obránce, jenže při snaze o střelu vůbec netrefil balón.
     
    51
    Defenzivní povinnosti splnil na jedničku Kiko. Mohammeda Ihattarena se držel jako klíště, v době kdy dostal balón, jej prakticky ihned odstavil.
     
    52
    Timo Baumgartl přiběhl pozdě do souboje s Marinosem Tzionisem, jehož nešetrně poslal k zemi. Měl štěstí, že k zákroku došlo ještě před pokutovým územím.
     
    53
    Kaly Sene mohl střílet, nakonec ovšem volil centr. Nejvýše se do vzduchu vyšplhal Michael Lüftner, český stoper nedokázal balón stlačit pod břevno.
     
    54
    Lüftner opět v akci, tentokráte na vlastní polovině. V době Feinova stříleného centru stál přesně tam, kde měl, aby odvrátil kulatý nesmysl do bezpečí.
     
    55
    Nákop Nicka Viergevera prodlužoval za sebe Mohammed Ihattaren, cítil totiž za záda Joëla Piroeho. Forward ale očekával nahrávku do lajny, u míče byl první Kiko.
     
    56
    Dobré pokrytí míče předvedl Olivier Boscagli. Kaly Sene nedokázal zachytit rozehrávku středem, navíc ani nestačil zastavit pohyb a soka tvrdě srazil na zem.
     
    57
    Tlak PSV rozhodně není tak velký, jako tomu bylo v prvním poločase. Na obraz utkání určitě mají vliv i tři poločasové změny, náhradníci ve hře zatím nejsou příliš vidět.
     
    58
    S rohovým kopem si hostující obrana poradila bez větších starostí. Centr letěl do míst, kde stál nikým neatakovaný Abdullahi Shehu.
     
    59
    Kaly Sene jen smutně sklopil hlavu k zemi, o jeho ofsajdovém postavení rozhodovaly centimetry. Pomezní rozhodčí měl výborné oko.
     
    60
    Střídání v týmu AC Omonia Nikósie: ze hřiště odchází Kiko, přichází Jan Lecjaks.
    Střídání v týmu AC Omonia Nikósie: ze hřiště odchází Ioannis Kousoulos, přichází Jordi Gómez.
     
    61
    Střídání v týmu AC Omonia Nikósie: ze hřiště odchází Kaly Sene, přichází Michal Ďuriš.
     
    62
    Jan Lecjaks krátce po příchodu na hřiště zavinil penaltu. Balón mu odskočil od kopačky, čehož využil Dumfries, který soka přesprintoval, český obránce následně konkurenta stáhl k zemi.
    62. Nedovolený zákrok Lecjakse, po němž hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop
     
    63
    PSV právě vstřelilo branku!
    Penaltu si vzal na starosti sám faulovaný DENZEL DUMFRIES. Domácí kapitán zachoval chladnou hlavu, počkal na pohyb gólmana a kulatý nesmysl posléze poslal na opačnou stranu.
    63. Denzel DUMFRIES - 2:0
     
    65
    O vítězi utkání již není pochyb. PSV má více ze hry a lze jen těžko předpokládat, že by se Omonia zmohla na vstřelení minimálně dvou branek.
     
    66
    Domácí pokračují v obléhání soupeřovy svatyně. Za šestnáctkou hledal prostor k zakončení Gakpo. Marně.
     
    67
    I navzdory nelichotivému výsledku kyperský tým převážně brání a nevyvíjí snahu útočit. Skrze zahuštěnou defenzivu nyní neprošel Hendrix, ztroskotal na Gomesovi.
     
    68
    Michal Ďuriš si pěkně obhodil balón kolem Ihattarena, jenže byl příliš blízko autové čáry, balón zpracoval až za ní.
     
    69
    Tak pozor, penalta i na druhé straně! Těžko říct, zda byla odpískána správně, protože Nick Viergever si Lecjaksův centr srazil do ruky kolenem a v tomto případě by se penalty pískat spíše neměly.
    69. Arbitr Clancy odpískal penaltu i na druhé straně, Viergever hrál rukou
     
    70
    Jordi Gómez při zahrávání pokutového kopu selhal. Mířil sice do protipohybu gólmana, jenže balón tlačil k tyči až moc, míč proletěl vedle brány.
    70. Jordi Gómez kopl penaltu mizerně
     
    71
    Joël Piroe utekl Lecjaksovi a z hranice pokutového území vypálil na střed brány. Fabiano kulatý nesmysl zachytil v rukavicích, ale následně ho odkopl do zámezí, zřejmě si přitom přivodil nějaké zranění.
     
    72
    Nejspíše jde o problém s levou rukou. Fabiano si nejprve sundal rukavici, avšak po pár vteřinách si ji opět nasadil. Gestikulací pak dal střídačce najevo, že bude pokračovat.
     
    73
    Adrian Fein si pustil míč mezi nohama, čímž dokonale zmátl Ádáma Langa. Maďarský obránce zatáhl za záchrannou brzdu, soka zezadu podrazil. Hlavní rozhodčí udělil stoperovi kartu žluté barvy.
     
    74
    Lang si paradoxně při faulu sám ublížil. Drží se za pravé stehno, skotský hlavní rozhodčí Clancy na trávník povolal lékaře.
     
    75
    Utkání pokračuje i s Langem. Hráči PSV rozehráli standardku na krátko, stopeři zůstali na svých místech. Domácí si zřejmě budou dávat v závěrečných minutách pozor především na zadní vrátka.
     
    76
    Zápas se prakticky jenom dohrává. Sledujeme podobný obrázek hry jako po většinu utkání, tedy trpělivou kombinaci nizozemského mužstva.
     
    77
    Denzel Dumfries mohl hrát dopředu, v jeho blízkosti nebyl žádný protihráč. Avšak kapitán myslí i na znuděného gólmana Mvoga, jemuž poslal malou domů.
     
    78
    Jorrit Hendrix si hodně věřil a na tuto skutečnost také doplatil. Ve skluzu určitě chtěl zahrát balón, jenže na zem šel pozdě a trefil pouze kotníky Thiaga. Jasná žlutá.
     
    79
    Jan Lecjaks toho za dvacet minut stihl hodně. Nejprve po příchodu na trávník zavinil penaltu, o pár minut později ji vybojoval. Nyní poslal nepřesný centr do zámezí.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. PSV Eindhoven míří za poklidným vítězstvím a možná i vítězstvím ve skupině, protože Granada hraje v souběžně hraném utkání na stadiónu PAOKu 0:0.
     
    81
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Denzel Dumfries, přichází Jordan Teze.
     
    82
    Z poměrně velké dálky pokusil štěstí Mohammed Ihattaren. Dělovka z pětadvaceti metrů skončila ve Fabianově náruči.
     
    83
    Do statistik utkání se zapisuje Michal Ďuriš, nikoli však v pozitivním světle. Při presinku přišlápl Feinovi pravou nohu a pěkně zblízka si od sudího prohlédl žlutý kartónek.
     
    84
    Útočný faul i na druhé straně. Ibrahim Sangaré si posunul balón daleko od kopačky, nataženou nohou pak jenom podrazil Tzionise.
     
    85
    Souboj jeden na jednoho svedli na polovině hřiště Jorrit Hendrix Michael Lüftner. S míčem hrající domácí hráč soka chytře nastřelil a vybojoval autové vhazování.
     
    86
    Cody Gakpo stahovačkou vyřadil ze hry Gomese, načež přenesl hru na Jordana Tezeho. Pro centr na penaltu si vyběhl Fabiano.
     
    87
    Po Dumfriesovi převzal kapitánskou pásku Jorrit Hendrix. Středopolař, který má na kontě žlutou kartu, poslal nevybíravě na trávník Langa. Na podobné zákroky by si měl dávat velký pozor.
     
    88
    Jordi Gómez přihrál Ďurišovi, který chtěl patičkou spoluhráči okamžitě narazit zpět. Mezitím ovšem dobře zareagoval Olivier Boscagli, jenž čitelný zpětný pas vystihl.
     
    89
    Loizosovi Loizouovi zabránila ve střele píšťalka hlavního rozhodčího. Ten reagoval na zdvižený praporek pomezního. Ofsajd.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90+1
    PSV právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Schmidta v nastavení přidávají ještě třetí branku. Mizernou rozehrávku Langa zachytil Fein, který po poslal do běhu JOELA PIROEA. Jednadvacetiletý holandský útočník nachytal gólmana Fabiana v nedbalkách, z velkého úhlu našel mezeru mezi tyčkou a jeho tělem.
    90+1. Joël PIROE - 3:0
     
    90+3
    PSV právě vstřelilo branku!
    A přichází ještě čtvrtý zářez do pažby! Lang znovu zaváhal, místo dlouhého odkopu si dával přednost a Gomesem. Nedorozumění protihráčů využil Fein, který i v tomto případě nahrál JOELU PIROEOVI. Ten udělal Lüftnerovi kličku do protipohybu a tváří v tvář brankáři nezaváhal.
    90+3. Joël PIROE - 4:0
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté PSV Eindhoven v posledním utkání skupiny H potvrdili roli velkého favorita a kyperskou Omonii rozstříleli 4:0. V prvním poločase byla k vidění jediná branka, o kterou se postaral nejlepší střelec týmu Donyell Malen. Náskok navýšil v 63. minutě kapitán Denzel Dumfries, který proměnil penaltu, kterou zavinil faulem český obránce Jan Lecjaks. Dva zásahy ještě zvládli svěřenci kouče Schmidta přidat v nastavení základní hrací doby. V obou gólech měl prsty jednadvacetiletý útočník Joël Piroe, jenž těžil z přihrávek Feina a chyb v obranné činnosti soupeře.
     
    Holandský vicemistr postupuje do vyřazovací fáze z prvního místa, protože Granada na půdě PAOKu pouze remizovala a v konečném zúčtování se propadla za PSV se ztrátou jednoho jednoho bodu.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 21:9.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:01:03)

    Milan Huppert

    Góly: 36. Malen (Max), 63. Dumfries (pen.), 90+1. Piroe (Fein), 90+3. Piroe (Fein)

    Karty:   30. Dumfries (PSV), 78. Hendrix (PSV) – 73. Lang (OMO), 83. Ďuriš (OMO)

    Nepremenená penalta: 70. Jordi Gómez (OMO), mimo


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 21:9.
    PSV Eindhoven: Mvogo – Dumfries (C) (81. Teze), Baumgartl, Viergever, Max (46. Boscagli) – Rosario (46. I. Sangaré), Ihattaren, Hendrix – Ledezma (17. Fein), Piroe, Malen (46. Gakpo).
    Náhradníci: Unnerstall, Delanghe – Boscagli, Fein, Gakpo, I. Sangaré, Teze.

    AC Omonia Nikózia: Fabiano – Lang, Lüftner, Kousoulos (C) (60. Jordi Gómez) – Tzionis, V. Gomes, Shehu, Thiago, Kiko (60. Lecjaks) – Loizou, Sene (61. Ďuriš).
    Náhradníci: Panagi, Chrysostomou – Asante, Jordi Gómez, Ďuriš, Hubočan, Lecjaks, Panayiotou, Papoulis, Venizelou.

    Rozhodca: Clancy (SCO) – Stewart (SCO), Roome (SCO)