YB Bern – Kluž 2:1 (kon.) | CSKA Sofia – AS Rím 3:1 (kon.) | Dundalk – Arsenal 2:4 (kon.)
Rapid Viedeň – Molde 2:2 (kon.) | Leverkusen – Slavia 4:0 (kon.) | Be'er Sheva – Nice 1:0 (kon.)
Liége – Benfica 2:2 (kon.) | Lech Poznań – Rangers 0:2 (kon.) | Eindhoven – Omonia Nikózia 4:0 (kon.)
Solún – Granada 0:0 (kon.) | Neapol – Sociedad 1:1 (kon.) | Rijeka – Alkmaar 2:1 (kon.)
Braga – Zorja Luhansk 2:0 (kon.) | Celtic – Lille 3:2 (kon.) | Sparta Praha – AC Miláno 0:1 (kon.)
Villarreal – Karabach 0:0 (odl.) | Tel Aviv – Sivasspor 1:0 (kon.) | Tottenham – Antverpy 2:0 (kon.)
Razgrad – Linz 1:3 (kon.) | D. Záhreb – CSKA Moskva 3:1 (kon.) | Wolfsberger – Feyenoord 1:0 (kon.)
Hoffenheim – Gent 4:1 (kon.) | Liberec – CZ Belehrad 0:0 (kon.) | Leicester – AEK Atény 2:0 (kon.)
koniec
Hapoel Be'er Sheva
1:0 (0:0)
OGC Nice
cz Štvrtok 10.12.2020, 18:55 • HaMoshava Stadium • Európska liga • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Evropská liga má na programu poslední skupinové zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Hapoel Be'er Sheva FC aOGC Nice.
     
    OGC Nice

    Fotbalisté Nice se ve své domácí soutěži nacházejí až na jedenácté pozici, což znamená spodní polovinu tabulky. Francouzský celek dokázal nasbírat osmnáct bodů, od pohárových pozic ho tak dělí čtyři body. Nice z posledních tří ligových duelů nedokázalo ani jednou zvítězit, po dvou porážkách přišla bezbranková remíza na půdě Reims. Nice nemá před posledním skupinovým zápasem Evropské ligy nárok na postup do vyřazovacích bojů. Tento celek totiž ztrácí na druhý Leverkusen už devět bodů, sám totiž nasbíral pouhé tři body, a sice za domácí vítězství proti Shevě.
     
    Hapoel Be'er Sheva FC

    Na opačné straně stojí izraleská Be'er Sheva, která se rovněž v letošním ročníku celkem trápí. Hapoelu v domácí soutěži patří až devátá pozice, přičemž z osmi odehraných zápasů dokázal nasbírat deset bodů. Be'er Sheva tak na vedoucí celek své tabulky ztrácí už devět bodů, stále má ale zápas devátého kola ještě k dobru. Ani Be'er Sheva nemá nárok na postup do vyřazovacích bojů, také izraelský celek dokázal během pěti duelů nasbírat pouhé tři body. Be'er Sheva sice vstoupila do skupiny výhrou proti pražské Slavii, v nadcházejících duelech ovšem nezískala ani jeden bod a patří jí poslední místo.
     
    Úvodní sestavy:

    Hapoel Be'er Sheva FC: Rahamim – Gamon, Tzedek, Taha (C), Kabha, Twito – Hatuel, Madmon, Keltjens, Yosefi – Varenne.
    Náhradníci: Keren, Levita – Acolatse, Dadia, Goldberg, Josué, Meli, Safouri, Sallalich, Shviro.

    OGC Nice: Cardinale (C) – Pelmard, Pionnier, Bambu, Coly – Thuram, Schneiderlin, Trouillet – Rony Lopes, Ndoye, Claude-Maurice.
    Náhradníci: Benítez, Rolland – Búdawí, Wade, Seghir, Mahou, Prso, Cretier.

    Rozhodčí: Tohver – Kõiv, Härsing (všichni Estonsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali autové vhazování z levé strany, ke kterému se postavil hostující Racine. Jeho nabídka směřovala na nohu Trouilleta.
     
    4
    Nice se znovu postupnou kombinací dostalo na opačnou polovinu, kde se Lopesovi povedlo roztáhnout hru na pravou stranu, kde se Pelmard nedostal k centru.
     
    5
    Poprvé se k míči dostal také hostující brankář Cardinale, který raději nakrátko rozehrál směrem na Thurama. Hostující záložník pronikl na druhou stranu.
     
    6
    Nakonec si o nahrávku do běhu řekl křídelník Lopes, který měl k míči hodně daleko. Pas totiž směřoval do jiného prostoru, proto bude vhazovat zadák Twitto.
     
    7
    Obrannou povinnost si dokázal splnit domácí Tzedek, který před protihráčem hlavou odvracel přesně na Hatuela, jenž ovšem v souboji fauloval soupeře.
     
    8
    Hostující celek se raději vracel na vlastní obrannou polovinu hrací plochy. Obránce Pionnier se rychle dostal vpřed, načež nepřesně zkoušel najít Pelmarda.
     
    9
    Pro nahrávku do volného prostoru si seběhl také Lopes, který v pokutovém území dokázal oslovit svého kolegu Maurice, jenž ovšem neustál souboj s Tahou.
     
    10
    Na opačné straně se málem dostal k míči napadající záložník Madmoun. Na poslední chvíli zasahoval Bambu, který zpětnou nahrávkou oslovil brankáře.
     
    11
    Na levém křídle měl poměrně dost prostoru na práci s míčem Racine, který přesto raději volil nahrávku na vedle stojícího Thurama, jenž pokračuje v kombinaci.
     
    12
    Hodně málo prostoru měl hostující Thuram, který nakonec před napadajícím protihráčem volil zpětnou nahrávku na Pionnera, jenž roztáhl hru do strany.
     
    13
    V pokutovém území se povedlo včas zakročit Tzedekovi, který odkopával míč před napadajícím protihráčem. Nice se ovšem dostalo zpět k hracímu předmětu.
     
    14
    Po delší době si s míčem zahrál také hostující brankář Cardinale, který také v tomto případě zkoušel rozehrávku po zemi. Nahrávka směřovala na Pelmarda.
     
    15
    Na opačné straně hrací plochy to nepříliš dobře udělal napadající Schneiderlin, který místo míče trefil pouze nohu Madmouna, což jednoznačně znamenalo faul.
     
    16
    Nice se přesto celkem bleskově dostalo zpět k míči, se kterým kombinuje na vlastní obranné polovině. Be'er Sheva se mezitím snaží napadat rozehrávku.
     
    17
    Napadající Yosefi nakonec donutil Thurama ke zpětné nahrávce na Pionniera. Poté rychlá přihrávka směřovala na Pelmarda, který rychle roztáhl hru.
     
    18
    S vysokým pasem si dokonalým způsobem dokázal poradit obránce Kabha, který před protihráčem odvracel do volného prostoru, kde se nacházel Madmoun.
     
    19
    Ani tentokráte žádná práce pro domácího brankáře Rahamima, který si naopak přichystal odkop od své branky. Ten poslal daleko na druhou stranu na Keltjense.
     
    23
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další nedovolený zákrok, po kterém skončil na zemi jeden z hostujících hráčů. Na scénu míří lékařský personál.
     
    24
    Nehraje se už více než minutu a i nadále na hrací ploše leží hostující hráč. Vypadá to na delší ošetření, proto se několik minutek hrát nebude.
     
    27
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Racine Coly, přichází Hicham Mahou.
     
    28
    Nakonec se jednalo o obránce Racineho, který byl odnášen na nosítkách. Zřejmě se jednalo o úraz páteře, dopad na hrací plochu byl totiž hodně tvrdý.
     
    29
    Už se ale opět pokračuje ve hře. Ihned jsme sledovali dalekonosný pas na levou stranu, kde se do souboje pouštěl Maurice, před kterým zakročil Gamoun.
     
    30
    Be'er Sheva nyní mohla pohodlně kombinovat před vlastním pokutovým územím. Kabha se celkem dlouhou dobu rozmýšlel, naopak hledal kolegu Tzedeka.
     
    31
    Do zdlouhavé rozehrávky domácích byl zapojen také brankář Rahamim, který na jistotu roztáhl hru k levé autové lajně, kde má poměrně dost času Yosefi.
     
    32
    Podél pravého křídla to zkoušel vzít na sebe Hatuel, který se ovšem nedostal přes prvního protihráče. Míč směřoval do zámezí, sledovat budeme rohový kop.
     
    33
    Rohový kop ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Poté se k další vzdušné nabídce dostal Madmoun, který se pokoušel o zakončení, jenž ale skončilo nad.
     
    34
    Ani tentokráte nemusel brankář Cardinale nikterak zasahovat. Hostující brankář naopak dokázal rozehrát po zemi na Robsona, který znovu skončil na zemi.
     
    35
    Nice tak mohlo rozehrávat další volný kop, tentokráte z vlastní obranné poloviny. Francouzský celek se dostal vpřed, kde ovšem chyboval křídelník Lopes.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Morgan Schneiderlin (OGC Nice).
     
    37
    Snadná práce pro domácího brankáře Rahamima, který padající předmět dokázal sevřít do svých rukavic. Poté jsme sledovali výhoz na volného kolegu Tzedeka.
     
    38
    Do souboje se poté pouštěl střídající Mahou, který se ovšem nedokázal prodrat kolem Tzedeka. V posledních minutách sledujeme celkem dost nepřesností.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    O provedení autového vhazování se mohl postarat hostující Pelmard, který to nakonec zkoušel nabídkou směrem na Thurama. Hapoel znovu aktivně napadá.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Loai Taha (Hapoel Be'er Sheva FC).
     
    44
    Na hranici pokutového území se povedlo zakročit Thuramovi, po jehož nahrávce se k centrované nabídce dostal Lopes, který trefil pouze Kabhu do kopačky.
     
    45
    První poločas bude nastaven o osm minut.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Khéphren Thuram (OGC Nice).
     
    45+2
    V krátkém časovém sledu hned dvě žluté karty. Tentokráte jí vyfasoval domácí Yosefi, který byl v souboji příliš pozdě a na zem poslal křídelníka Lopese.
     
    45+4
    Nice mohlo rozehrávat kousek od středového kruhu, o což se postaral obránce Bambu. Nakonec se jednalo o rozehrávku nakrátko, směrem k Pionnierovi.
     
    45+6
    Po delší době se k míči dostal tako hostující brankář Cardinale, kterému se povedlo roztáhnout hru na pravou stranu, kde nepovedeně centroval Pelmard.
     
    45+7
    Blíží se nám konec prvního poločasu a vypadá to, že se žádné branky nedočkáme. Hapoel si v koncovce vybojoval standardní situaci.
     
    45+8
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl ani jednu branku. Sledovali jsme totiž hodně nezáživnou podívanou, ve které sice měl navrch hostující celek, avšak ten neustále narážel na pozornou obranu soupeře. Útočné výpady Nice totiž povětšinou končily na samotné hranici opačného pokutového území. Hapoel si toho směrem dopředu rovněž moc nevytvořil, ani na jeho kontě nebyla žádná stoprocentní šance. Doufejme, že druhý poločas přinese atraktivnější podívanou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Rony Lopes, přichází Salim Seghir.
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Morgan Schneiderlin, přichází Hišám Búdawí.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si s míčem zahrál také hostující brankář Cardinale, kterému se povedlo přesně odkopnout k levé autové lajně na Seghira.
     
    49
    Jednoduše se na útočnou polovinu dokázal dostat Pelmard, který se poté pokoušel vysunout nenápadného Ndoye. Nahrávka skončila u brankáře Rahamima.
     
    50
    Směrem dozadu se dokázal dobře prosadit domácí Twitto, který za sebe nepustil rychlonohého Mahoua. I tak z toho bude autové vhazování pro hráče Nice.
     
    51
    Po autovém vhazování jsme ovšem sledovali ofsajdové postavení, ve kterém se nacházel střídající Boudaoui. I opakovaný záběr skutečně potvrdil ofsajd.
     
    52
    U levé autové lajny převzal nahrávku domácí Twitto, který možná trochu zbrkle zkoušel na opačné polovině najít Varenneho, před kterým zasahoval Pionnier.
     
    53
    Směrem dozadu se povedlo zakročit také Pelmardovi, který při snaze o odkopnutí míče našel pouze kopačku domácího Madmouan, jenž nepřihrál přesně.
     
    54
    Šance pro domácí! V pokutovém území se k míči dostal Hatuel, který to zkoušel střelou k levé tyči, kam však bleskově připlachtil Cardinale.
    54. Cardinale podržel svůj celek.
     
    55
    Posléze bylo na pořadu dne autové vhazování z levé strany, kterého se chopil domácí obránce Twitto. Be'er Sheva se nedostala ani k opačné šestnáctce.
     
    56
    Na opačné straně byla k vidění hodně pohledná kombinace, která nakonec přinesla zpětnou nahrávku na Ndoyeho, před kterým přeci jenom zakročil Kabha.
     
    57
    Do menších problémů se při kombinaci dostal hostující Thuram, který nakonec musel volit zpětnou nahrávku na brankáře Cardinala, jenž hned jednal.
     
    58
    Hodně daleko měl k míči střídající Seghir, který nakonec na hrací předmět vůbec nedosáhl. Naopak se ho ujal obránce Gamoun, který obstaral další aut domácích.
     
    59
    Hatuelovi se nakonec na levém křídle povedlo najít prostor k centru, prostřednictvím kterého se mu povedlo oslovit Varenneho, jenž ale pálil vedle branky Nice.
     
    60
    V posledních minutách je výrazně aktivnější Be'er Sheva. Do rozehrávky se sice musel zapojit také brankář Rahamim, jeho přesný odkop si ovšem našel Twitto.
     
    61
    Je za námi hodina hry, avšak na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Nice najednou úplně přestalo hrát, soupeř si nyní vybojoval další autové vhazování.
     
    62
    Tentokráte mohl vhazovat hostující Pelmard, který si dával celkem načas. Nakonec si zkoušel vybrat obsazeného Boudaouiho, který přesto udržel balón.
     
    65
    Střídání v týmu Hapoel Be'er Sheva FC: ze hřiště odchází Gaëtan Varenne, přichází Itamar Shviro.
     
    66
    Střídání v týmu Hapoel Be'er Sheva FC: ze hřiště odchází Tomer Yosefi, přichází Josué.
     
    68
    Kousek od pokutového území nakonec skončil po souboji na zemi hostující Maurice, což znamená zajímavou standardku. I tak se dá očekávat centr do vápna.
     
    69
    K avizované rozehrávce volného kopu se nakonec postavil sám faulovaný, tedy Maurice. Jeho přímý střelecký pokus putoval vysoko nad, Rahamim nezasahoval.
     
    70
    Do menších problémů se dostal domácí Gamoun, který před dotírajícím soupeřem raději volil zpětnou nahrávku na Kabhu. Be'er Sheva očividně moc nespěchá.
     
    71
    Nakonec jsme přesto sledovali nepřesnosti, a sice z kopačky záložníka Madmouna, který nepovedeně hledal Gamouna. Vhazovat tak bude moci Pelmard.
     
    72
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka, na první branku stále čekáme. Nyní je o něco aktivnější Nice, avšak je to stále bez pokusu o střelu.
     
    72
    Hapoel Sheva právě vstřelil branku! Necelých dvacet minut před koncem zápasu tu máme první branku! Izraelský celek se znovu nastěhoval k opačnému pokutovému území, kde jsme sledovali nahrávku pod sebe, na kterou Josué nedosáhl. Míč ale špičkou kopačky dokázal prodloužit na ROTEMA HATUEAL, který překonal brankáře Cardinala střelou k pravé tyči.
    72. Rotem HATUEL - 1:0
     
    74
    Najednou tu máme pořádnou zápletku, do vedení se totiž dostal outsider tohoto zápasu. Nice na malý moment zaspalo v obraně a ihned z toho bylo inkasování.
     
    75
    Krátce po rozehrávce to znovu na sebe zkoušel vzít Hatuel, který to zkoušel drzým průnikem kolem bránícího Pionniera. Ten vypíchl balón směrem na další roh.
     
    76
    Střídání v týmu Hapoel Be'er Sheva FC: ze hřiště odchází Itamar Shviro, přichází Ramzi Safouri.
     
    77
    Tento rohový kop nakonec nepřinesl nic nebezpečného. Nejvýše do vzduchu se sice dokázal vyškrábat Tzedek, na jeho prodloužení ale nedosáhl Madmoun.
     
    78
    Na pravém křídle si o nahrávku řekl hostující Seghir, kterému se sice povedeně povedlo odcentrovat do pokutového území, kde ovšem našel ruce brankáře.
     
    79
    Žlutou kartu dostává David Keltjens (Hapoel Be'er Sheva FC).
     
    80
    Be'er Sheva se při pokusu o založení útočné akce daleko nedostala, míč totiž znovu dopadl mimo hrací plochu. Obránce Mahou tak obstaral další aut Nice.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná desetiminutovka. Francouzský celek je sice po inkasované brance aktivnější, jenomže k žádným to moc nevede.
     
    82
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Théo Pionnier, přichází Noah Cretier.
     
    83
    Z vlastní poloviny vyvážel hrací předmět hostující Cretier, který zkoušel na levé straně oslovit naběhnuvšího Maurice, před kterým zasahoval pozorný Taha.
     
    84
    Střídání v týmu Hapoel Be'er Sheva FC: ze hřiště odchází Rotem Hatuel, přichází Sintayehu Sallalich.
     
    85
    Kdepak, Nice to dnes směrem dopředu prostě nejde. Tentokráte měl daleko k míči forvard Ndoye, nahrávka tak doputovala pouze do rukavic brankáře Rahamima.
     
    87
    Podél pravé autové lajny si to namířil hostující Pelmard, jenomže jeho centr nepřinesl nic nebezpečného.
     
    88
    Nice už poměrně dlouhou kombinuje na polovině soupeře, jenomže domácí se v tomto duelu brání na jedničku. Proto ani brankář Rahamim nemá moc práce.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Hapoel je hodně blízko k vítězství. Ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Shir Tzedek (Hapoel Be'er Sheva FC).
     
    90+2
    Následovat bude poměrně zajímavá standardní situace pro Nice. Kousek před pokutovým územím fauloval Tzedek.
     
    90+3
    Avšak ani z tohoto mráčku nezapršelo, nejvýše do vzduchu se totiž dokázal v pokutovém území vyhoupnout Josué, který odhlavičkoval do bezpečí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:8. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 14:14.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí celkem překvapivým vítězstvím Hapoelu, který svého soupeře porazil výsledkem 1:0. Také druhý poločas nám přinesl poměrně nezáživnou podívanou, která dlouhou dobu nepřinášela nic nebezpečného. Nakonec byl směrem dopředu o něco nebezpečnější domácí celek, který se nakonec postaral o jedinou branku tohoto zápasu. Nice v závěru zápasu zkoušelo vstřelit vyrovnávací trefy, nicméně z toho nic nebylo. Poslední skupinový zápas tak dokázala zvládnout Be'er Sheva. (20:52:46)

    David Suchý

    Góly: 72. Hatuel (Josué)

    Karty:   41. Taha (HBE), 45+2. Yosefi (HBE), 79. Keltjens (HBE), 90. Tzedek (HBE) – 36. Schneiderlin (NIC), 45+1. Thuram (NIC)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:8. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 14:14.
    Hapoel Be'er Sheva: Rahamim – Gamon, Tzedek, Taha (C), Kabha, Twito – Hatuel (84. Sallalich), Madmon, Keltjens, Yosefi (66. Josué) – Varenne (65. Shviro, 76. Safouri).
    Náhradníci: Keren, Levita – Acolatse, Dadia, Goldberg, Josué, Meli, Safouri, Sallalich, Shviro.

    OGC Nice: Cardinale (C) – Pelmard, Pionnier (82. Cretier), Bambu, Coly (27. Mahou) – Thuram, Schneiderlin (46. Búdawí), Trouillet – Rony Lopes (46. Seghir), Ndoye, Claude-Maurice.
    Náhradníci: Benítez, Rolland – Búdawí, Wade, Seghir, Mahou, Prso, Cretier.

    Rozhodca: Tohver – Kõiv, Härsing (všichni Estonsko)