YB Bern – Kluž 2:1 (kon.) | CSKA Sofia – AS Rím 3:1 (kon.) | Dundalk – Arsenal 2:4 (kon.)
Rapid Viedeň – Molde 2:2 (kon.) | Leverkusen – Slavia 4:0 (kon.) | Be'er Sheva – Nice 1:0 (kon.)
Liége – Benfica 2:2 (kon.) | Lech Poznań – Rangers 0:2 (kon.) | Eindhoven – Omonia Nikózia 4:0 (kon.)
Solún – Granada 0:0 (kon.) | Neapol – Sociedad 1:1 (kon.) | Rijeka – Alkmaar 2:1 (kon.)
Braga – Zorja Luhansk 2:0 (kon.) | Celtic – Lille 3:2 (kon.) | Sparta Praha – AC Miláno 0:1 (kon.)
Villarreal – Karabach 0:0 (odl.) | Tel Aviv – Sivasspor 1:0 (kon.) | Tottenham – Antverpy 2:0 (kon.)
Razgrad – Linz 1:3 (kon.) | D. Záhreb – CSKA Moskva 3:1 (kon.) | Wolfsberger – Feyenoord 1:0 (kon.)
Hoffenheim – Gent 4:1 (kon.) | Liberec – CZ Belehrad 0:0 (kon.) | Leicester – AEK Atény 2:0 (kon.)
koniec
Dundalk FC
2:4 (1:2)
Arsenal FC
cz Štvrtok 10.12.2020, 18:55 • Tallaght Stadium, Dublin (Irsko) • Európska liga • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.
     
    DUNDALK FC

    Dundalk je beznadějně poslední. Nevyhrál z pěti zápasů ani jednou, a v posledním zápase ho čeká favorit a už jistý postupující – Arsenal, takže není moc pravděpodobné, že by Irský celek zapsal alespoň nějaké body. V pěti zápasech vstřelil šest branek, ale inkasoval jich až patnáct, což znamená průměrně tři branky na zápas. Domácí ani nebudou hrát na svém stadionu, ale na Tallaght Stadium, na kterém obvykle hraje Shamrock Rovers.

    Forma (EL): P – P – P – P – P

    Absence:
    - P. Hoban (svalové zranění)

    Možná si nezahrají:
    - D. Massey (zranění kyčle)

    Poslední zápasy (EL):
    Molde – Dundalk 3:1
    Dundalk – Rapid Vídeň – 1:3
    Rapid Vídeň – Dundalk 4:3
     
    ARSENAL FC

    Arsenal je přesně v opačné pozici. I když se mu v lize absolutně nedaří a v posledním zápase prohrál s Tottenhamem derby (2:0), díky čemuž klesl až na patnáctou pozici, v Evropské lize už má dvě kola jistý postup, nyní už i jistý z prvního místa. Vyhrál všechny zápasy, nastřílel šestnáct branek a jen tři inkasoval. Můžeme tedy očekávat, že za londýnský celek nastoupí v omlazené sestavě.

    Forma (EL): V – V – V – V – V

    Absence:
    - T. Partey (zranění stehna)
    - M. Ozil (mimo soupisku)

    Možná si nezahrají:
    - D. Luiz (zranění hlavy)

    Poslední zápasy (EL):
    Arsenal – Rapid Vídeň 4:1
    Molde – Arsenal 0:3
    Arsenal – Molde 4:1
     
    Úvodní sestavy:

    Dundalk FC: Rogers – Hoare, Boyle, Cleary – Gannon, Shields, Flores, Leahy – McEleney, Duffy – McMillan.
    Náhradníci: Corcoran, McCarey – Čolović, Dummigan, Gartland, Kelly, Mountney, Sloggett, Wynne.

    Arsenal FC: Rúnarsson – Chambers, Marí, Mustafi, Soares – Smith-Rowe, Maitland-Niles, Alnaní, Willock – Nketiah, Pépé.
    Náhradníci: Hein, Macey – Azeez, Balogun, D. Ceballos, Cottrell, Holding, Saka.

    Rozhodčí: I. Bebek (Chorvatsko).
     
    Hráči ještě drží minutu ticha za Paola Rossiho, který včera zemřel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Arsenal provedl úvodní výkop zápasu. Hosté dnes nastupují v tmavě modré kombinaci, zatímco domácí Dundalk oblékl klasickou bílou variantu.
     
    3
    Pépé dostal míč do zámezí, jenže celý Arsenal začal protestovat ohledně výroku sudího, že by měl vhazovat Dundalk. Rozhodnutí ale bylo správné.
     
    4
    Pépé posunul míč zprava do vápna, tam s ním několik kroků udělal Nketiah, ale následně mu byl vykopnut k rohovému praporku.
     
    5
    Pépé centroval na levou hranici malého vápna, kde se nacházel Willock, ten se dostal k hlavičce, ovšem na míč si naskočil domácí brankář Rogers.
     
    6
    Právě jsme viděli možná nejhorší aut v historii fotbalu. Gannon vhodil míč asi dva metry vzdálenému Shieldsovi, který nebyl ani nikým napadán, ale nezvládl míč zpracovat a poslal ho zpět do autu.
     
    7
    Pepé vyměnil míč ze Smith-Rowem, následně mu chtěl znovu přihrát, jenže obrana Dundalku na hranici vápna byla pozorná a zamezila hostům přístup do vápna i s míčem.
     
    8
    Nketiah se provinil nehezkým faulem, k zemi poslal domácího kapitína Shieldse. Chorvatský sudí Bebek odpískal, ale kartu zatím udělovat nebude.
     
    9
    Nicolas Pépé tentokrát neběhl do vápna zleva a směřoval pozemní pas na Nketiaha. Jeho rána byla ale zablokována pozornou domácí obranou.
     
    10
    Žlutou kartu dostává Andy Boyle (Dundalk FC).
     
    11
    Pépé si vzal na starost volný přímý kop, na který si do vápna naběhl Cedric Soares. Míč ztečoval o hráče soupeře do zámezí, takže se bude kopat rohový kop.
     
    12
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Máme tady první branku, ty přišla opravdu rychle! Boyle se snažil rozehrát míč před svou brankou, ale trefil EDWARDA NKETIAHA, který mohl sám běžet na brankáře Rogerse a třiceti devíti letého gólmana nádherným obloučkem přehodil. Bez asistence.
    12. Edward NKETIAH - 0:1
     
    14
    Leahy se snažil dostat k brance, ale Chambers provedl krásný obranný zákrok a nepustil ho ani do vápna. Následně nakopl míč až na Nketiaha.
     
    15
    Dundalk kombinuje u útočného pásma, ale ta kombinace je pomalá, bezmyšlenkovitá a řekl bych i bez naděje na úspěch.
     
    16
    Cedric Soares míč nešťastně vykopl za brankovou čáru a bude se tak kopat první roh Dundalku v zápase. Ještě předtím ale hosté něco prodiskutovávají se sudím.
     
    17
    Domácí se snažili dostat přes polovinu hřiště. "Milion" přihrávek ale nakonec vedlo jen k Floresovu odevzdání míče Cedricu Soaresovi.
     
    18
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla opravdová paráda! Smith-Rowe předal míč MUHAMMADU ALNANÍMU, který se nebál a prostě vypálil z nějakých dvaceti pěti metrý dělovku, který zamířila přímo do pravé šibenice. Asistence: Emile Smith-Rowe.
    18. Muhammad ALNANÍ - 0:2
     
    20
    Pépé dostal míč na hranici pokutového území. Jeho rána ale nebyla moc povedená. Nakonec nabrala výšku několika metrů nad břevno Rogersovy branky.
     
    22
    Dundalk právě vstřelil branku!
    Dundalk v zápětí snižuje! JORDAN FLORES si přiťukl míč s Duffym a pokračoval za obranu Arsenalu. Následně vypálil parádně k vzdálenější tyč. Rúnarsson nemohl zasáhnout. Asistence: Michael Duffy.
    22. Jordan FLORES - 1:2
     
    24
    Arsenal je z inkasovaného gólu celekem v šoku. Jako by se celý tým najednou zasekl. Jako by si hráči chvíli ani neuměli přihrát.
     
    25
    Rogers zdržoval rozehrávku. Nevím, sice, proč ve 25. minutě zdržovat, ovšem bylo to jasně více, než šest sekund a sudí by mu za to měl udělit kartu.
     
    27
    Mustafi poslal dlluhý, velmi dobrý a přesný centr na křídlo, kde se nacházel Maitland-Niles. Ten chtěl okamžitě míč přesměrovat do vápna, ale to m uvůbec nevyšlo.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Cédric Soares (Arsenal FC).
     
    29
    Alnaní sprintoval za míčem, který mu poslal až k vápnu jeden z obránců, ale i přes jeho překvapivou rychlost se k míči dostal o dost dříve brankář Rogers.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Joe Willock (Arsenal FC).
     
    31
    Shields, který už mimochodem v Dundalku hraje devátou sezónu, nyní parádně "tukl" míč o hostujícího hráče do zámezí a vybojoval tak pro svůj tým aut blízko vápna.
     
    32
    McEleney poslal dlouhý rychlý centr, který mířil na Gannona. Ten ale míč nedokázal v rychlosti zpracovat a míč se tak dostal do náruče Rúnarssona.
     
    34
    Cleary parádně "udělal" protihráče kousek od svého vápna a nasměroval míč na Leahyho, jenže tento hráč si míč prodloužil opravdu daleko před sebe a tak mu ho Chambers ukradl.
     
    35
    Cedric Soares se dostal do ke střele. Nezvykle z pravé strany. Jeho střela zpoza vápna ale nebyla moc přesná. Mířila kousek vedle tyčky, ale gólman Rogers jí ještě prodloužil víc mimo.
     
    37
    Nketiah se snažil od Boyla vybojovat míč před vápnem, jako to už udělal před prvním gólem. Stoper Dundalku to ale tentokrát provedl tak, jak měl.
     
    38
    Willock míč poslal už skoro z kraje hřiště v poslední setince centrem zpátky do vápna. Míč ale nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal zachytit.
     
    39
    Nyní se provinil domácí kapitán Shields, který nehezkým skluzem poslal k zemi Willocka. Sudí Bebek sice odpískal faul, ale tentokrát kartu neudělí.
     
    40
    Maitland-Niles chtěl poslat míč na volného Alnaního, jenže do trajektorie míč vkročil skvělě Hoare a přihrávku znemožnil. Navíc ihned potom odcentroval na své spoluhráče v útoku.
     
    41
    Maitland-Niles vypálil zajímavý míč. Jeho dalekonosná rána z podobné pozice, jako ze které dadl gól Alnaní, byla ale zablokována skvělým zákrokem Rogerse v brance Dundalku.
     
    42
    Mustafi se snažil poslat dlouhý oblouček na Pépého kopačky, jenže Rogers si křikl, vyběhl a míč sebral ze vzduchu. Následně ho poslal ze hry krátkým odkopem.
     
    43
    Smith-Rowe fauloval svého soupeře, který tomu ale dost přidal. Sudí však odpískal faul, kartu neuděluje a hra může pokračovat s míčem na kopačkách hráčů v bílých dresech.
     
    45
    Sudí k tomuto poločasu nastaví jen jedinou minutku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je definitivně za námi a my jsme v něm viěli docela hezký fotbal, který však rozhodně nevypadal, jako by spolu hrály dva kvalitou úplně odlišné celky. Tedy, prvních asi dvacet minut Arsenal soupeře jasně přehrával, jenže potom udělal velkou hrubku v obraně, Dundalk snížil na 1:2 a od té chvíle se domácí hodně zvedli. Pokud budou pokračovat oba týmy v tomto výkonu i ve druhém poločase, může Dundalk zápas klidně otočit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází Andy Boyle, přichází Brian Gartland.
     
    47
    Smith-Rowe se snažil nacentrovat míč na malé vápno skoro od rohového praporku. Míč nezískal sice gólman, ale Pépé, jenže ten ho hlavičkoval spíš směrem ke své brance, než té od Dundalku.
     
    48
    Smith-Rowe tentokrát chtěl nacentrovat zprava, ovšem nevyšlo mu to. Míč se mu zapletl pod nohama a následně ho odebral obránce Hoare.
     
    49
    Dundalk si stáhl míč do obrany a zatím si ho vyměňuje v rámci své defenzivní liniie. Občas se zapojí i brankář Rogers. Hosté se nesnaží napadat.
     
    50
    Nketiah vypálil z otočky, ovšem Cleary se vrhl před něj a míč zablokoval. Ten pak odskákal do zámezí a vhazovat budou Gunners.
     
    51
    Leahy nacentroval míč do běhu pro Florese, který utíkal směrem k brance. S ním už běžel za Arsenal jen Mustafi, ale Flores nedokázal odcentrovat do vápna, kde byl jeho volný spouhráč.
     
    52
    Shields se dostal k centru. Míč centroval do vápna soupeře, kde si ho ale tentokrát pozorná obrana Arsenalu přebrala a vykopl ho na druhou stranu hřiště.
     
    53
    Nějaké zdravotní problémy má nyní pravděpodobně David McMillan, který si lehl na trávník a seběhli se k němu lékaři. Ti ho následně odvedli do zámezí.
     
    54
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází David McMillan, přichází Daniel Kelly.
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází Seán Gannon, přichází John Mountney.
     
    55
    Nicolas Pépé si na starost vzal tento rohový kop Arsenalu. Jeho centr však nebyl vůbec přesný. Míč mířil na jediného hráče Dundalku v okruhu několika metrů.
     
    57
    Probíhá pomalá nudná část hry. Oba týmy si jen přihrávají na své polovině a odevzdávají míče dlouhými centry.
     
    58
    Arsenal se teď prezentoval hodně povedenou kombinační hrou, připomínající barcelonskou Tiki-Taku. Ovšem vystřelit na branku nedokázal.
     
    60
    Darragh Leahy si nabíhal do vápna na centr, který se k němu ale nakonec vůbec nedostal. Obrana kanonýrů si ho velmi dobře pohlídala.
     
    61
    Žlutou kartu dostává John Mountney (Dundalk FC).
     
    62
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Muhammad Alnaní, přichází Dani Ceballos.
     
    63
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Edward Nketiah, přichází Folarin Balogun.
     
    64
    Cedric Soares si vzal na starost volný přímý kop. Míč z hranice pokutového území namířil k bližší tyčce, ale Rogers ho skvěle vychytal.
     
    65
    Smith-Rowe obdrželou skvělý pas do vápna, ovšem jeho rána nebyla vůbec dobrá. Vypálil svou slabší nohou – levačkou. A míč zablokoval jeden ze soupeřů.
     
    66
    Cleary vyslal vemi nepřesný pas na své spoluhráče. Následně Arsenal ukradl míč a stáhl si ho ke své brance, od které založí další útok.
     
    67
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Arsenal opět navyšuje náskok. JOE WILLOCK obdržel krátký pas od Baloguna, následně dostal hodně prostoru a tak si odskočil od obránce a poslal velmi hezkou ránu, proti které Rogers sice zasáhl, ale gólu nezabránil.. Asistence: Folarin Balogun.
     
    69
    Maitland-Niles posunul míč na Baloguna, který měl dost prostoru, ale s ránou meškal a proto mu soupeř ve vápně do střely stihl skočit.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Daniel Cleary (Dundalk FC).
     
    72
    Nicolas Pépé se vřítil za obranu, kde taky obdržel dlouhý pas. Jenže se v době přihrávky nacházel za posledním obráncem Dundalku a sudí píská ofsajd.
     
    73
    Další šance Pépého opět nekončí gólem. Hráč Gunners napřáhl je střele na těsné hranici pokutového území, ovšem míč slabě poslal dost nad branku.
     
    74
    Maitland-Niles zachytil dlouhý centr před autovou čarou, následně si několikrát vyměnil míč se spoluhráčem, ale jeho finální centr nebyl vůbec dobrý a míč na kopačky dostal soupeř.
     
    75
    Dundalk se po zisku míče stáhl do obrany. Tam zatím vyčkává na nějakou dobrou příležitost, po které bude moci založit postupný útok.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Chris Shields (Dundalk FC).
     
    77
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází Michael Duffy, přichází Jamie Wynne.
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází Patrick McEleney, přichází Stefan Čolović.
     
    78
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Emile Smith-Rowe, přichází Ben Cottrell.
     
    79
    Arsenal velmi dobře kombinuje na útočné polovině. Domácí mu moc nestáhají a obrana jim nefunguje. Že by další příležitost pro Arsenal?
     
    80
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Je to tady! Gunners vstřelili právě svou čtvrtou branku. FOLARIN BALOGUN dosta velmi dobrá pas do vápna od Pépého. Následně pár kroků běžel a vypálil ránu, na kterou neměl Rogers nárok. Tento teenager se tak opět prosadil z lavičky, stejně jako v posledním zápase. Asistence: Nicolas Pépé.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Daniel Kelly (Dundalk FC).
     
    83
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Joe Willock, přichází Miguel Azeez.
     
    84
    Nicolas Pépé se neprezentoval vůbec hezkým zákrokem. Poslal soupeře k zemi opravdu nešetrně. Sudí neudělí kartu, ale nařídí přímý volný kop.
     
    85
    Dundalk právě vstřelil branku!
    Dundalk se ještě nevzdává! Flores se postavil k trestnému kopu a míč nasměroval na SEÁNA HOAREHO, který pohotovou a krásně umístěnou halvičkou snížil na 2:4! Asistence: Jordan Flores.
    85. Seán HOARE - 2:4
     
    87
    Hoare na sebe tentokrát neupozornil v nejlepším, jako při předchozím gólu. Tentokrát k zemi velmi nehezky poslal Maitlanda-Nilese. Sudí ale kartu neudělí.
     
    88
    Cedric Soares sprintoval podél pravé autové čáry a následně poslal velmi povedený centr k penaltě, kde operoval Folarin Balogu, ovšem ten by potřeboval výt asi o 10 centimetrů vyšší, aby dokázal na míč vyskočit.
     
    89
    Arsenal kombinuje v mírné vzdálenosti od soupeřovy šestnáctky. Nikam už se ale nežene. Spíš si jen vyměňuje míč tak, aby ho nesebral soupeř, a zůstává na místě.
     
    90
    K tomuto poločasu se nastaví ještě čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+1
    Arsenal se prosadil po páté. Volný přímý kop byl nasměrován do vápna, kde jeden z hráčů Arsenalu hlavičkoval. Míč tečoval do branky Calum Chambers, ovšem rozhodčí perfektně posoudil situaci a odpískal ofsjad. Branka tedy neplatí.
    90+1. Neuznaný gól - Chambers
     
    90+3
    Hra se zdržuje na polovině Arsenalu a v držení míče jsou hostující hráči. Ti už hru kontrolují a nepouštějí se moc do útoku.
     
    90+4
    Domácí ještě sebrali míč a pustili se do útoku. Do vápna se hnal Flores, který ale míč nestihl před Rúnarssonem. Ten si ho vzal do náručí následně vhodil do hry.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Skončil nám i druhý poločas a Arsenal si odveze podle očekávání další tři body. Zápas s Dundalkem ale nebyl vůbec jednoznačný. I v druhé polovině se domácí tým dokázal vzpírat tlaku mnohem slavnějšího a většího klubu a dokonce taky vstřelit branku. Arsenal se ale i ve druhém poločase prosadil dvakrát. V obou prstech měl gól mladík Balogun, který nejdříve přihrál Willockovi na branku a následně sám i branku vstřelil. Arsenal tak opouští podzimní fázi Evropské ligy jako vítěz skupiny s plným počtem bodů. Naopak Dundalk úplně s prázdnou.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:8.
    Střely mimo: 2:3.
    Rohy: 2:4.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 8:13.
     
    KONEČNÁ TABULKA SKUPINY B

    1. Arsenal – 18 bodů, skóre 20:5
    2. Molde – 10 bodů, skóre 9:11
    --------------------------------------------------
    3. Rapid Vídeň – 7 bodů, skóre 11:13
    4. Dundalk – 0 bodů, sóre 8:19 (20:54:15)

    Jiří Polášek

    Góly: 22. Flores (Duffy), 85. Hoare (Flores) – 12. Nketiah, 18. Alnaní (Smith-Rowe), 67. Willock (Balogun), 80. Balogun (Pépé)

    Karty:   10. Boyle (DAK), 61. Mountney (DAK), 70. Cleary (DAK), 76. Shields (DAK), 82. Kelly (DAK) – 28. Soares (ARS), 30. Willock (ARS)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:13.
    Dundalk FC: Rogers – Hoare, Boyle (46. Gartland), Cleary – Gannon (54. Mountney), Shields, Flores, Leahy – McEleney (77. Čolović), Duffy (77. Wynne) – McMillan (54. Kelly).
    Náhradníci: Corcoran, McCarey – Čolović, Dummigan, Gartland, Kelly, Mountney, Sloggett, Wynne.

    Arsenal FC: Rúnarsson – Chambers, Marí, Mustafi, Soares – Smith-Rowe (78. Cottrell), Maitland-Niles, Alnaní (62. D. Ceballos), Willock (83. Azeez) – Nketiah (63. Balogun), Pépé.
    Náhradníci: Hein, Macey – Azeez, Balogun, D. Ceballos, Cottrell, Holding, Saka.

    Rozhodca: I. Bebek (Chorvatsko)