Kazachstan – Litva 1:2 (kon.) | Albánsko – Bielorusko 3:2 (kon.) | Arménsko – S. Macedónsko 1:0 (kon.)
Gruzínsko – Estónsko 0:0 (kon.) | Kosovo – Moldavsko 1:0 (kon.) | Grécko – Slovinsko 0:0 (kon.)
koniec
Kosovo
1:0 (1:0)
Moldavsko
cz Streda 18.11.2020, 20:45Liga národov UEFA - Liga C • Skupina 3
Predzápasové kurzy
     
    89
    Bersant Celina nebyl ve druhé půlce moc vidět. A zápas nedohraje, protože místo něj přichází v rámci taktického střídání Armend Thaci.
     
    86
    Ještě před zajímavým přímým volným kopem hosté střídají. Dohrál Dan Spătaru, přichází Alexandr Belousov.
    85. Červená karta Dreševiće
     
    85
    K této červené kartě vůbec nemuselo dojít, tím spíše, když Caimacov zahrál na půlce hřiště rukou. Ale domácí ztratili míč a Ion Nicolaescu byl vyslán do rychlého brejku, ve kterém se dostal před Ibrahima Dreševiće. Ten jej tak dlouho držel, až prostě Nicolaescu musel spadnout, protože chtěl pokračovat v cestě směr branka domácích. Estonský sudí Roomer Tarajev tak naprosto správně uděluje za faul před vápnem klasickou "redku."
     
    84
    Aktivní Edon Žegrova jde z placu a místo něj přichází udržet nadějný stav Hekuran Kryeziu.
    82. Výborný zákrok Namașca po střele Kastratiho
     
    82
    Celia a Kastrati předvedli na levé straně vápna hezkou akci. Druhý jmenovaný si se spoluhráčem narazil míč a poté po zemi vyslal nebezpečnou střelu. Už se mi zdálo, že bude Stan Namașco v brance Moldavska překonán, ale čtyřiatřicetiletý gólman má snad v rukavicích magnet, kterým si přitáhl míč a zabránil gólu.
     
    80
    Ten ale domácí hráči bez problémů odvrátili. Vzápětí je jasné, že Florent Hadergjonaj celou nepříjemnou situaci ustál, ovšem nějakým způsobem si od rozhodčího vykoledoval žlutou kartičku.
     
    78
    Naopak na dílčí problémy si zadělal Vedat Muriqi, kterému estonský sudí tak dlouho sečítal fauly, až z toho byla ve výsledku žlutá karta.
    76. Igor Armaș v dobré pozici minul centr
     
    76
    Na Spătarův centr z levé strany si nabíhali hned tři jeho spoluhráči. Nejblíže k hlavičce měl kapitán Igor Armaș, který míč těsně minul a ten tak prolétl kousek vedle levé tyčky.
     
    73
    Naopak nyní je to naprosto jasné. Oleg Reabciuk použil Řepkovy sáňky na bývalého sparťanského záložníka Herolinda Šalu.
     
    59
    Druhé střídání hostů. Na více než půlhodinu si zahraje Mihail Caimacov, který střídá Artura Ionitu.
     
    45+4
    Tak nakonec Ion Nicolaescu za svůj tvrdý zákrok na Kastratiho vidí první žlutou kartu dnešního mače.
     
    42
    Hned z protiútoku se ke střele z levé strany dostal Bersant Celina. A rozhodně nešlo o jednoduchou ránu, takže se musel gólman hostí u své tyčky pořádně protáhnout, aby míč vyrazil na rohový kop.
     
    38
    Také hosté mění muže v sestavě ještě před poločasem. Z placu jde Sergiu Platica, který nevypadá, že by byl zraněn. Místo něj bude hrát Vadim Rață.
     
    36
    Artur Ionita si vyměnil míč s Platicou a poté otočil hru na druhou stranu. Před vápnem balon propadl k Ionu Nicolaescuovi, jenž ihned vystřelil a opět jen těsně minul horní roh branky. Gólman domácích Ujkani svým spoluhráčům hodně vyčinil, že včas nepřistoupili k hráči soupeře.
    31. Lirim KASTRATI - 1:0
     
    31
    Kosovo právě vstřelilo branku!
    Berišův prudký centr sice odhlavičkoval Cebotaru, jenže poslal míč jen na hranici vápna, kde byl LIRIM KASTRATI. Forvard záhřebského Dinama ukázal, že v tomto klubu rozhodně není jen shodou náhod. Z první se opřel do střely, trefil se přesně k levé tyči a málem svojí ránou protrhl síť!
     
    28
    Edon Žegrova byl na pravé straně v rychlostním souboji lepší než Oleg Reabciuk, kterého zároveň srazil vlastní spoluhráč. Forvardovi Kosova se tak uvolnila cesta do pokutového území a jen co se do něj dostal, zkusil ostrou křižnou střelu. Ta ale ke vzdálenější tyči nezapadla, hráč Basileje totiž mířil těsně vedle.
    23. Nicolaescu nepřekonal Ujkaniho, Jardan mířil vedle
     
    23
    Moldavsko zahrálo roh na krátko a krátce poté se míč dostal do velkého vápna pro Nicolaescua, proti kterému výborně zasáhl gólman Ujkani, jenž je tak ve stále větší permanenci. Odražený míč zpoza vápna uklízel směr pravá šibenice Ion Jardan, jenže míč zvedl o metr více, než by pro něj bylo záhodno.
     
    20
    Amir Rrahmani po dvaceti minutách končí svojí účast v důležitém utkání o udržení. Možná je to následek faulu v úvodu zápasu, nicméně tak jako tak se drží za hlavu, vypadá otřesen a místo něj nastupuje Fidan Aliti.
     
    19
    Co chce víc? Tohle byla jasná šance Iona Nicolaescua, který přijal ve vápně centr z pravé strany. Míč dostal od Spătarua naprosto přesně nad hlavu, ale zamířil nad branku!
     
    17
    Valon Beriša si zřejmě křikl na spoluhráče, aby v obtížné pozici nezakončoval a nechal mu zpětný míč na na velké vápno. Zkušený záložník se opřel do střely, která by mířila po zemi přesně k levé tyči. Brankář Moldavska tak může být rád, že přišel dobrý blok Sergiua Platici.
     
    14
    Jeho exekuce se ujal Dan Spătaru a poslal do vápna krásný centřík. Nejvýše vyskočil Ștefan Efros, který hlavičkou k pravé tyči donutil Samira Ujkaniho k perfektnímu zákroku, kterým brankář Kosova zachránil svůj tým od pohromy. Parádní zakončení, ještě lepší zákrok a reflex!
    7. Muriqi nevyužil Berišovu pobídku
     
    7
    Valon Beriša krásně přebral míč na pravé straně a následně jej krásně nahrál před malé vápno pro Vedata Muriqiho. Ten musel jít do skluzu, aby zakončil, ale míč těsně minul a brankář hostí Namașco si asi hodně oddechnul.

    Tomáš Lysý

    Góly: 31. Kastrati

    Karty:   78. Muriqi (KSV), 80. Hadergjonaj (KSV) – 45+4. Nicolaescu (MOL), 73. Reabciuk (MOL)   85. Drešević (KSV)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 2:9. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 15:12.
    Kosovo: Ujkani (C) – Vojvoda, Rrahmani (20. Aliti), Drešević, Hadergjonaj – Valon Beriša, Šala – Žegrova (84. H. Kryeziu), Celina (89. Thaci), Kastrati – Muriqi.
    Náhradníci: Muric, Bekaj – Aliti, Thaci, H. Kryeziu, Hasani, Raškaj, Rašani, Daku, Nuhiu.

    Moldavsko: Namașco – I. Jardan, Efros, Armaș (C), S. Platica (38. Rață) – Ionita (59. Caimacov), Cebotaru – Spătaru (86. Belousov), I. Țurcan, Reabciuk – Nicolaescu.
    Náhradníci: Calancea, Koșelev – Bolohan, Taras, Belousov, Damascan, Caimacov, Bogdan, Dumbravanu, Dros, Rață, Boiciuc.

    Rozhodca: Roomer Tarajev – Neeme Neemlaid, Sander Saga (vš. Estonsko)