Kazachstan – Litva 1:2 (kon.) | Albánsko – Bielorusko 3:2 (kon.) | Arménsko – S. Macedónsko 1:0 (kon.)
Gruzínsko – Estónsko 0:0 (kon.) | Kosovo – Moldavsko 1:0 (kon.) | Grécko – Slovinsko 0:0 (kon.)
koniec
Kosovo
1:0 (1:0)
Moldavsko
cz Streda 18.11.2020, 20:45Liga národov UEFA - Liga C • Skupina 3
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Kosovo doma vyhrálo 1:0 a udrželo se na třetí záchranářské příčce skupiny, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (22:46:40)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-0
    Střely na branku: 4-1
    Zákroky gólmanů: 1-3
    Střely mimo: 2-9
    Zblokované střely: 3-1
    Rohy: 2-3
    Ofsajdy: 4-4
    Držení míče: 58% – 42%
    Přihrávky: 472 – 257
    Fauly: 15-12
    Žluté karty: 2-3
    Červené karty: 0-1.
     
    O osudu zápasu rozhodla první polovina, ve které byli domácí fotbalisté lepší. Ačkoliv i hosté měli dobré šance, které ale nevyužili, když zejména hlavička Nicolaeska z malého vápna volala po brance. Přišel tak gól na druhé straně – ve 31. minutě se prosadil Lirim Kastrati. Po standardní situaci se k němu na hranici vápna dostal odražený míč a forvard Dinama Záhřeb jej z první krásně napálil do branky. Oba dva týmy měly poté ještě jednu šanci, ale opět bez zužitkování.

    Druhý poločas už vycházel ze zabezpečené defenzívy Kosovanů, přes kterou se moldavští fotbalisté prakticky nemohli dostat. Moldavsko si nevytvořilo žádnou šanci, ba co víc, ani nevystřelilo mezi tři tyče. A to ani v posledních devíti minutách (i s nastavením), kdy byl vyloučen domácí bek Drešević. Proto domácí po výhře slaví záchranu a hosté se loučí s Ligou národů C.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Až nyní se hosté dostali do zakončení, ale hlavičce Igora Armașe z penaltového puntíku chyběla přesnost. Což jen dokumentuje dnešní ofenzívní snažení Moldavska.
     
    90+3
    Defenzíva Kosova stále pokračuje ve strojové práci a la "švýcarské hodinky".
     
    90+2
    Samir Ujkani si stáhl ze vzduchu dlouhý nákop do vápna, což pro něj byla naprostá lahůdka.
     
    90+2
    Hosté zatím marně hledají recept na zformovanou obranu Kosova. Po vyloučení Dreševiće se svěřenci Muharrema Sahitiho ještě více zaměřují na defenzívní činnost.
     
    90
    Ve druhém poločasu budou nastaveny čtyři minuty.
     
    90
    Dlouhý centr na Mihaila Caimacova nebyl zhola přesný, takže domácí hráči včetně brankáře Ujkaniho nechali míč v pohodě propadnout až do zámezí. Však než brankář Kosova provede odkop od branky, je půl minuta pryč.
     
    89
    Bersant Celina nebyl ve druhé půlce moc vidět. A zápas nedohraje, protože místo něj přichází v rámci taktického střídání Armend Thaci.
     
    86
    K přímému volnému kopu se postavil Mihail Caimacov a celá předchozí akce vychází do ztracena, neboť forvard hostí poslal míč vysoko nad.
     
    86
    Ještě před zajímavým přímým volným kopem hosté střídají. Dohrál Dan Spătaru, přichází Alexandr Belousov.
    85. Červená karta Dreševiće
     
    85
    K této červené kartě vůbec nemuselo dojít, tím spíše, když Caimacov zahrál na půlce hřiště rukou. Ale domácí ztratili míč a Ion Nicolaescu byl vyslán do rychlého brejku, ve kterém se dostal před Ibrahima Dreševiće. Ten jej tak dlouho držel, až prostě Nicolaescu musel spadnout, protože chtěl pokračovat v cestě směr branka domácích. Estonský sudí Roomer Tarajev tak naprosto správně uděluje za faul před vápnem klasickou "redku."
     
    84
    Aktivní Edon Žegrova jde z placu a místo něj přichází udržet nadějný stav Hekuran Kryeziu.
     
    83
    Na druhé straně převzal míč před vápnem Cebotaru a z první se od něj opřel. Ale rychle ho dostoupil Drešević a ránu zblokoval na roh. Naštěstí bokem těla, protože jinak by si měl asi s Hadergjonajem o čem povídat.
    82. Výborný zákrok Namașca po střele Kastratiho
     
    82
    Celia a Kastrati předvedli na levé straně vápna hezkou akci. Druhý jmenovaný si se spoluhráčem narazil míč a poté po zemi vyslal nebezpečnou střelu. Už se mi zdálo, že bude Stan Namașco v brance Moldavska překonán, ale čtyřiatřicetiletý gólman má snad v rukavicích magnet, kterým si přitáhl míč a zabránil gólu.
     
    80
    Ten ale domácí hráči bez problémů odvrátili. Vzápětí je jasné, že Florent Hadergjonaj celou nepříjemnou situaci ustál, ovšem nějakým způsobem si od rozhodčího vykoledoval žlutou kartičku.
     
    79
    Vzápětí na podobném místě fauloval Valon Beriša a hosté budou mít k dispozici centr z pravé strany.
     
    79
    Tenhle pocit patrně všichni pánové moc dobře znají. Jardanův přízemní centrovaný míč z pravé strany zastavil Florent Hadergjonaj doslova za cenu sebeobětování, jelikož to koupil přímo mezi nohy. Na noční hrátky v podobě oslavy případného udržení tak může šestadvacetiletý defenzívní hráč zapomenout.
     
    78
    Naopak na dílčí problémy si zadělal Vedat Muriqi, kterému estonský sudí tak dlouho sečítal fauly, až z toho byla ve výsledku žlutá karta.
     
    77
    Odkop Florenta Hadergjonaje by s troškou délky málem zamířil až do turecké Kasimpasy, kde tento bek hraje. Ukázkový příklad, jak si v obraně nedělat problémy.
    76. Igor Armaș v dobré pozici minul centr
     
    76
    Na Spătarův centr z levé strany si nabíhali hned tři jeho spoluhráči. Nejblíže k hlavičce měl kapitán Igor Armaș, který míč těsně minul a ten tak prolétl kousek vedle levé tyčky.
     
    75
    Začíná se opět ostřit. Zákrok na Šalu potrestal chvíli na to Edon Žegrova a hosté budou mít z levé strany zajímavou standardku.
     
    73
    Naopak nyní je to naprosto jasné. Oleg Reabciuk použil Řepkovy sáňky na bývalého sparťanského záložníka Herolinda Šalu.
     
    71
    Pokud jsem dobře viděl, trenér hostí Engin Firat si hodně zblízka prohlédl žlutý kartonek. Patrně za předešlou zlobu kvůli neodpískanému přechodu míče za čáru.
     
    71
    Lirim Kastrati si dnešní zápas velice užívá, o tom žádná. Nyní převedl turbozrychlení a na levé straně stihl poslat zdánlivě ztracený míč do vápna. Jenže, jak opakované záznamy správně potvrdily, míč přešel o poměrně značný kus brankovou čáru, takže se gólman Stanislav Namașco zlobil oprávněně. Ale jak říká stará známá pravda, dokud nepískne rozhodčí, hraje se. A muž v brance hostů má štěstí, že spoluhráči odkopli míč daleko od jeho hlavního místa.
     
    69
    Vadim Rață ukázal svým spoluhráčům, kteří se jaksi bojí střílet, kudy vede cesta. Ještě zamířit trošku lépe mezi tři tyče a možná si Samir Ujkani v brance Kosova odškrtne druhý úspěšný zákrok.
     
    69
    Jenže že by Kosované nyní dokázali udržet míč nějak dlouho na kopačkách, to je asi tak pravděpodobné, že zítra napadne v Havlíčkově Brodě metr sněhu.
     
    68
    Velice správný výrok hlavního sudího. Iaser Țurcan šel do nebezpečného skluzu proti Celinovi, kterého naštěstí nezasáhl. Rozhodčí nejprve ponechal výhodu a když domácí ihned balon ztratili, celou situaci dopískl.
     
    67
    Hadergjonaj si vyměnil míč s Kastratim, aby o něj vzápětí nepřesnou přihrávkou přišel.
     
    67
    Moldavané samozřejmě moc dobře ví, že je hodně tlačí sestupová bota. Ale v jejich útočném počínání je zatím hodně nepřesností.
     
    65
    Kosované zaútočili po pravé straně a znovu v tom měl prsty Lirim Kastrati, jenž je v tuto chvíli prakticky všude. Už se zdálo, že balon propadne na volného Vedata Muriqiho, před kterým ale nějakým způsobem odkopl míč obránce. A Muriqi se drží za hlavu, protože jinak by to byla zajímavá šance.
     
    63
    Lirim Kastrati si sice po levé straně dobře naběhl na dlouhý míč, ale byl o půl metru v ofsajdu. Dobrá práce asistenta sudího Sandera Sagy.
     
    62
    Po rohu se do zakončení dostal Valon Beriša, ale ani on se přes pozornou obranu hostí neprosadil – další blok.
     
    62
    Centrovaný míč Kastratiho propadl ve vápně na Edona Žegrovu, jenž se obtočil s balonem kolem obránce a vystřelil. Ale také jeho pokus byl zblokovaný a Namașco v brance Moldavska si může oddechnout. Rohový kop pro domácí.
     
    61
    Herolind Šala vybojoval na vlastní polovině faul, což je pro něj jediné dobré východisko. Vojvoda rychle rozehrává míč dopředu.
     
    59
    Druhé střídání hostů. Na více než půlhodinu si zahraje Mihail Caimacov, který střídá Artura Ionitu.
     
    58
    Tři malé domů už byly dost i na Samira Ujkaniho, jenž vzápětí poslal míč daleko od své branky, ale zároveň přesně na levou stranu pro Hadergjonaje.
     
    57
    Aliti sáhl na levé straně před vápnem po Ionu Nicolaescuovi, který je dnes rozhodně nejlepším hráčem svého týmu. Rychlá rozehrávka ale nenadělala domácím žádné problémy a následovat bude roh hostí.
     
    56
    Lirim Kastrati stříleným centrem nadělal spoustu starostí gólmanovi Stanislavu Namașcovi, který se musel hodně natáhnout, aby vyrazil míč do bezpečí.
     
    55
    Efros přijal na ose hřiště odražený míč a možná mohl zkusit vystřelit, byl zhruba čtyřicet metrů od branky a taková střela občas vyjde. Místo toho přišla opět přihrávka dozadu.
     
    54
    Moldavané se ve druhém poločasu konečně na trošku delší dobu dostávají k míči. Ale hlavně tak, že dopředu nemají nikoho volného, proto Oleg Reabciuk musel zahrát míč dozadu na stopery.
     
    53
    Valon Beriša si na levé straně pokutového území narazil míč s Florentem Hadergjonajem. Myšlenka i provedení na jedničku, timing naopak horší – ofsajd.
     
    52
    Fidan Aliti objemul na polovině hřiště útočníka Iona Nicolaescua jako svou největší lásku a to neuniklo pozornosti rozhodčích. Faul střídajícího domácího hráče.
     
    50
    Hadergjonaj poslal z levé strany rychle míč dopředu, kde si Muriqi počínal nedovoleně. Při hlavičce si doslova osedlal Efrose a je z toho jasný faul, po kterém trošku zaplály emoce.
     
    49
    Domácí hráči opět pokračují v držení míče na svých kopačkách. V této statistice měly během prvního poločasu jasně navrch.
     
    48
    Vedat Muriqi určitě nečekal, že na centrovaný míč deset metrů před vápno si naběhne také gólman Stanislav Namașco. Ten vyskočil ze všech nejvýše a odhlavičkoval míč pryč. Avšak forvard domácích je mírně otřesen a hra je tak přerušena.
     
    46
    Ion Nicolaescu si hned nabíhal do vápna na centrovaný míč, u kterého ale byl výrazně blíže gólman Samir Ujkani.
     
    46
    O poločasu se nestřídalo, oba týmy pokračují ve stejných sestavách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:50.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Góly: 1-0
    Střely na branku: 3-1
    Zákroky brankářů: 1-2
    Střely mimo: 2-2
    Zblokované střely: 1-1
    Rohy: 1-1
    Ofsajdy: 2-2
    Držení míče: 69% – 31%
    Přihrávky: 307-79
    Fauly: 6-7
    Žluté karty: 0-1
    Červené karty: 0-0.
     
    První poločas je u konce a hra byla zpočátku ve znamení aktivity Kosovanů. První zajímavou šanci ale měli hosté, když brankář Ujkani výborně vytáhl hlavičku Efrose. Hosté poté měli velkou šanci, když byl Ion Nicolaescu ve vápně chvilku sám, jenže hlavičku poslal trestuhodně nad branku. Když pak Ujkani vytáhl i střelu stejného hráče a vzápětí Jardan poslal míč těsně nad šibenici, začali za delší konec tahat opět domácí. Žegrova po hezké akci po pravé straně ještě mířil těsně nad, ovšem poté přišel zatím jediný gól zápasu. Berišův centr z přímého kopu sice odhlavičkoval Cebotaru, ovšem jen do míst, kde byl Lirim Kastrati a ten z první málem protrhl síť! Vyrovnat mohl opět aktivní Nicolaescu, ovšem znovu mířil těsně vedle. Na konci poločasu předvedl dobrý zákrok gólman hostí při střele Celiny, proto domácí vedou jen 1:0. Ale tento výsledek jim bohatě stačí k záchraně Ligy národů C.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Tak nakonec Ion Nicolaescu za svůj tvrdý zákrok na Kastratiho vidí první žlutou kartu dnešního mače.
     
    45+4
    Na půlce před Lirimem Kastratim vyrostl pořádný strom, který mu vystavil Ion Nicolaescu. A může být rád, že to není za žlutou kartu. Tohle bylo pro střelce zatím jediné branky zápasu hodně bolestivé.
     
    45+3
    Centr hostí byl nejprve zblokován, poté na branku neprošla ani střela zhruba ze čtyřiceti metrů. Ve finále celé akce si snažil u levého praporku vymodlit faul Dan Spătaru, ale sudí ukazuje, že všechno bylo naprosto čisté a opakovaný záznam mu dává za pravdu.
     
    45+2
    Ačkoliv je Vedat Muriqi ve velké diskuzi se sudím, je holým faktem, ze na levé straně u lajny prostě srazil Reabciuka. Moldavané mají poslední možnost ke korekci stavu v první půlce.
     
    45+1
    A další ofsajd, tentokrát na druhé straně. V postavení mimo hru byl správně přistižen aktivní Ion Nicolaescu.
     
    45
    V prvním poločasu se bude hrát o tři minuty navíc.
     
    45
    Ale ani hosté nebudou u míče dlouho, jelikož je pískána v prvním poločasu již třetí ruka. Tentokrát se jí dopustil Ion Nicolaescu.
     
    44
    Po Berišově rohu a následné akci si Kastrati nepohlídal ofsajd a tím celá akce domácích končí.
     
    42
    Hned z protiútoku se ke střele z levé strany dostal Bersant Celina. A rozhodně nešlo o jednoduchou ránu, takže se musel gólman hostí u své tyčky pořádně protáhnout, aby míč vyrazil na rohový kop.
     
    42
    Samir Ujkani trošku pocuchal nervy svého trenéra, když neodkopl malou domů hned, ale ještě s míčem zkoušel jednu kličku. Poté tak tak odkopl míč do bezpečí před napadajícím Nicolaeskem.
     
    40
    Kosované se s tím příliš nepářou. Když mají možnost, tak vystřelí. Podobně to nyní ukázal Mërgim Vojvoda, jenž odvrátil střílený centr do zámezí. Je mi nyní s podivem, proč domácí nezahrávají rohový kop a tady se asi Vedat Muriqi zlobí oprávněně.
     
    38
    Také hosté mění muže v sestavě ještě před poločasem. Z placu jde Sergiu Platica, který nevypadá, že by byl zraněn. Místo něj bude hrát Vadim Rață.
     
    38
    Další poměrně rychlá kombinační akce hostí. A znovu hrál roli odražený míč, který se nyní dostal pět metrů před vápnem přímo na nohu Edona Žegrovy. Ten neměl tolik odvahy napálit balon z první, jako to udělal před malou chvílí Beriša a otevřel skóre. Míč si zpracoval, lehce potáhl a poté zamířil vedle bližší tyčky.
     
    36
    Artur Ionita si vyměnil míč s Platicou a poté otočil hru na druhou stranu. Před vápnem balon propadl k Ionu Nicolaescuovi, jenž ihned vystřelil a opět jen těsně minul horní roh branky. Gólman domácích Ujkani svým spoluhráčům hodně vyčinil, že včas nepřistoupili k hráči soupeře.
     
    35
    Muriqi zahrál rukou a ač se mu to vůbec nelíbí, musí se vzdát míče.
     
    34
    Po faulu Dreševiće rozehrál Artur Ionita přímý volný kop nakrátko a jen přiklepl míč pro Iasera Țurcana. Jeho střela zhruba pětadvacet metrů od branky nebyla přesná a Ujkaniho vůbec nevystrašila – vedle.
     
    32
    Pro hosty je samozřejmě obdržený gól velkou komplikací, jelikož nyní josu jednou nohou na sestupové pozici směr Liga národů D.
    31. Lirim KASTRATI - 1:0
     
    31
    Kosovo právě vstřelilo branku!
    Berišův prudký centr sice odhlavičkoval Cebotaru, jenže poslal míč jen na hranici vápna, kde byl LIRIM KASTRATI. Forvard záhřebského Dinama ukázal, že v tomto klubu rozhodně není jen shodou náhod. Z první se opřel do střely, trefil se přesně k levé tyči a málem svojí ránou protrhl síť!
     
    30
    Konečně byl také trošku vidět Florent Hadergjonaj. Před vápnem hezky zasekl míč a kdyby ho Spătaru nevzal přes lýtka, už by byl v dobré střelecké pozici. Tak jako tak se jedná o faul a dobrou pozici pro domácí.
     
    28
    Edon Žegrova byl na pravé straně v rychlostním souboji lepší než Oleg Reabciuk, kterého zároveň srazil vlastní spoluhráč. Forvardovi Kosova se tak uvolnila cesta do pokutového území a jen co se do něj dostal, zkusil ostrou křižnou střelu. Ta ale ke vzdálenější tyči nezapadla, hráč Basileje totiž mířil těsně vedle.
     
    27
    Ale centr šel pouze na prvního bránícího hráče. Kosovo tak zase zakládá postupný útok jen ze své poloviny hřiště.
     
    26
    Kastrati si na pravé straně u lajny naběhl na centrovaný míč, který si chtěl sklepnout na prsa. Jenže zcela zbytečně ho zboural Igor Armaș přímo před zrakem asistenta rozhodčího. Takové zákroky jsou nepochopitelné a Kosované budou mít standardní situaci.
     
    24
    Herolind Šala přerušil akci soupeře a Moldavané zůstanou u míče.
    23. Nicolaescu nepřekonal Ujkaniho, Jardan mířil vedle
     
    23
    Moldavsko zahrálo roh na krátko a krátce poté se míč dostal do velkého vápna pro Nicolaescua, proti kterému výborně zasáhl gólman Ujkani, jenž je tak ve stále větší permanenci. Odražený míč zpoza vápna uklízel směr pravá šibenice Ion Jardan, jenže míč zvedl o metr více, než by pro něj bylo záhodno.
     
    23
    Spătaruův centr byl sražen na rohový kop, který zahraje stejný plejer, jenž na klubové úrovni kope za arménský Jerevan.
     
    22
    Vojvoda naprosto zbytečně srazil k zemi Platicu, který už by se nedostal k míči. Další zajímavá standardka pro hosty, tentokrát z levé lajny.
     
    20
    Igor Armaș na půlce hřiště takticky zastavil Muriqiho a možná už by to chtělo podobné zákroky trestat kartou. Co, pane rozhodčí?
     
    20
    Amir Rrahmani po dvaceti minutách končí svojí účast v důležitém utkání o udržení. Možná je to následek faulu v úvodu zápasu, nicméně tak jako tak se drží za hlavu, vypadá otřesen a místo něj nastupuje Fidan Aliti.
     
    19
    Co chce víc? Tohle byla jasná šance Iona Nicolaescua, který přijal ve vápně centr z pravé strany. Míč dostal od Spătarua naprosto přesně nad hlavu, ale zamířil nad branku!
     
    17
    Valon Beriša si zřejmě křikl na spoluhráče, aby v obtížné pozici nezakončoval a nechal mu zpětný míč na na velké vápno. Zkušený záložník se opřel do střely, která by mířila po zemi přesně k levé tyči. Brankář Moldavska tak může být rád, že přišel dobrý blok Sergiua Platici.
     
    17
    Jenže domácí tým neměl žádnou cestu, kudy by se dostal dopředu, a tak začínají hráči v modrém opět od své branky.
     
    16
    Dan Spătaru si spletl fotbal s házenou, zasáhl míč na půlce hřiště rukou a to neušlo pozornosti sudího. Reakce domácího záložníka Muriqiho ve stylu "pískej to hned, ne?" tak byla hodně zbytečná.
     
    14
    Veškeré vzrušení ale bylo zbytečné, neboť si Efros nepohlídal ofsajd.
     
    14
    Jeho exekuce se ujal Dan Spătaru a poslal do vápna krásný centřík. Nejvýše vyskočil Ștefan Efros, který hlavičkou k pravé tyči donutil Samira Ujkaniho k perfektnímu zákroku, kterým brankář Kosova zachránil svůj tým od pohromy. Parádní zakončení, ještě lepší zákrok a reflex!
     
    13
    Amir Rrahmani nepředvedl úplně taktický faul na levé straně hřiště ne až tak daleko od vápna. Ve výskoku zbytečně přistrčil Nicolaescua a je z toho přímý volný kop hostí.
     
    13
    Následoval dlouhý nákop dopředu na Ibrahima Dreševiće, který si ale nepohlídal ofsajd.
     
    12
    Na druhé straně vyslal střelecký pokus Ion Jadran, ale jeho rána neměla parametry, aby se vešla mezi tři tyče a Ujkani zasahovat nemusel.
     
    11
    Vedat Muriqi měl poměrně slušnou pozici ke střele, takže pětadvacet metrů od branky se nijak nerozpakoval a vystřelil na bližší tyč. Stanislav Namașco byl připraven a jeho pokus kryje.
     
    10
    Kosované opět mají míč na své polovině a trpělivě zakládají postupný útok.
     
    9
    Vítaným odpočinkem pro defenzívu hostí tak je, že nyní se ujal míče Artur Ionita a vyváží jej až k pokutovému území soupeře. Kde si uvědomil, že je ve svých útočných choutkách jaksi osamocen.
     
    9
    Další centrovaný míč domácích do vápna v podání Žegrovy odvrací obrana Moldavska, která je nyní pod hodně velkým tlakem.
    7. Muriqi nevyužil Berišovu pobídku
     
    7
    Valon Beriša krásně přebral míč na pravé straně a následně jej krásně nahrál před malé vápno pro Vedata Muriqiho. Ten musel jít do skluzu, aby zakončil, ale míč těsně minul a brankář hostí Namașco si asi hodně oddechnul.
     
    6
    Domácí jsou jinak o poznání aktivnější a snaží se útočit. Zatím není vůbec vidět, že v dnešním mači potřebují získat více bodů Moldavané.
     
    5
    Lirim Kastrati podnikl průnik po levé straně a nakonec přenechal míč více rozběhnutému Celinovi. Ten si ale míč zbytečně předkopl a další akce Kosova končí bez přidané hodnoty alespoň v podobě střely.
     
    4
    Vypadá to, že obránce Neapole už je v pořádku a bude moct pokračovat ve hře.
     
    3
    Iaser Țurcan se u velkého vápna provinil přílišnou tvrdostí a poslal na zem Amira Rrahmaniho, který navíc tvrdý zákrok vůbec nečekal. Je nyní ošetřován.
     
    2
    Ovšem také Moldavané o míč rychle přišli. Nyní to domácí zkusili druhou stranou, avšak Edon Žegrova byl i zde zastaven.
     
    1
    Bersant Celina se snažil prostrčit míč středem hřiště na útočníky, avšak nezadařilo se a domácí nakonec nemají z celé akce ani vhazování.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Kosovo: Ujkani (C) – Vojvoda, Rrahmani, Drešević, Hadergjonaj – Valon Beriša, Šala – Žegrova, Celina, Kastrati – Muriqi.
    Náhradníci: Muric, Bekaj – Aliti, Thaci, H. Kryeziu, Hasani, Raškaj, Rašani, Daku, Nuhiu.

    Moldavsko: Namașco – I. Jardan, Efros, Armaș (C), S. Platica – Ionita, Cebotaru – Spătaru, I. Țurcan, Reabciuk – Nicolaescu.
    Náhradníci: Calancea, Koșelev – Bolohan, Taras, Belousov, Damascan, Caimacov, Bogdan, Dumbravanu, Dros, Rață, Boiciuc..
     
    V prvním vzájemném utkání ve skupině se urodila remíza 1:1 a domácí možná nyní hodně mrzí. Moldavané totiž na svém stadionu bez diváků vedli od 20. minuty gólem Nicolaesca. Ačkoliv mělo Kosovo prakticky stálou převahu, střeleckou nevyjímaje, podařilo se jim vyrovnat až v 71. minutě, kdy se trefil Kololli.
     
    Moldavsko:
    Moldavané mají jednu jasnou jistotu. Aby se v Lize C udrželi i v dalším ročníku, musí vyhrát. Žádná jiná cesta neexistuje. Jediný bod totiž Moldavané získali doma právě proti Kosovou a poté následovaly čtyři porážky v řadě, navíc bez vstřelené branky a při celkovém skóre z pěti zápasů 1:10.

    Zápasy Moldavska v Lize národů:
    Moldavsko – Řecko 0:2
    Moldavsko – Slovinsko 0:4
    Řecko – Moldavsko 2:0
    Slovinsko – Moldavsko 1:0
    Moldavsko – Kosovo 1:1.
     
    Kosovo:
    Malý stát, který vznikl teprve před několika lety, měl v posledním utkání dobře našlápnuto k vítězství. Kosovo totiž vedlo ve Slovinsku 1:0, ale vedení nedokázalo udržet a když už se zdálo, že utkání skončí výsledkem 1:1, dali Slovinci v 93. minutě gól z penalty. Kosované tak zůstali na dvou bodech za dvě remízy v Moldavsku a Řecku a k udržení Ligy C jim stačí i remíza. Zápasy Kosova jsou poměrně vyrovnaná, všechny tři prohry totiž byly pouze o gól.

    Zápasy Kosova v Lize národů:
    Slovinsko – Kosovo 2:1
    Řecko – Kosovo 0:0
    Kosovo – Slovinsko 0:1
    Kosovo – Řecko 1:2
    Moldavsko – Kosovo 1:1.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u evropské Ligy národů UEFA, která má před sebou závěrečné zápasy. V rámci Ligy C (tedy třetí nejvyšší úrovně) se proti sobě postaví domácí Kosovo proti Moldavsku a půjde o zápas, ve kterém se bude bojovat o přímé udržení. Kosovo je totiž předposlední, Moldavsko poslední. Zápas začíná v hlavním městě Prištině od 20:45 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Tomáš Lysý

    Góly: 31. Kastrati

    Karty:   78. Muriqi (KSV), 80. Hadergjonaj (KSV) – 45+4. Nicolaescu (MOL), 73. Reabciuk (MOL)   85. Drešević (KSV)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 2:9. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 15:12.
    Kosovo: Ujkani (C) – Vojvoda, Rrahmani (20. Aliti), Drešević, Hadergjonaj – Valon Beriša, Šala – Žegrova (84. H. Kryeziu), Celina (89. Thaci), Kastrati – Muriqi.
    Náhradníci: Muric, Bekaj – Aliti, Thaci, H. Kryeziu, Hasani, Raškaj, Rašani, Daku, Nuhiu.

    Moldavsko: Namașco – I. Jardan, Efros, Armaș (C), S. Platica (38. Rață) – Ionita (59. Caimacov), Cebotaru – Spătaru (86. Belousov), I. Țurcan, Reabciuk – Nicolaescu.
    Náhradníci: Calancea, Koșelev – Bolohan, Taras, Belousov, Damascan, Caimacov, Bogdan, Dumbravanu, Dros, Rață, Boiciuc.

    Rozhodca: Roomer Tarajev – Neeme Neemlaid, Sander Saga (vš. Estonsko)