Írsko – Bulharsko 0:0 (kon.) | Wales – Fínsko 3:1 (kon.) | Sev. Írsko – Rumunsko 1:1 (kon.)
Rakúsko – Nórsko 1:1 (kon.) | Izrael – Škótsko 1:0 (kon.) | Česko – Slovensko sk 2:0 (kon.)
Srbsko – Rusko 5:0 (kon.) | Maďarsko – Turecko 2:0 (kon.)
koniec
Wales
3:1 (1:0)
Fínsko
cz Streda 18.11.2020, 20:45 • Cardiff City Stadium, Cardiff • Liga národov UEFA - Liga B • Skupina 4
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Walesu, který svého soupeře porazil výsledkem 3:1. Domácím se povedlo vstup do druhého poločasu na jedničku, hned v první minutě totiž odskočil na rozdíl dvou branek. Najednou se směrem dopředu začalo projevovat také Finsko, které dokonce snížilo na rozdíl jediné trefy. Finové byli v početní nevýhodě hodně nepříjemným týmem a s trochou štěstí klidně mohli srovnat krok. Šance si ovšem připravila také domácí reprezentace, která v závěru zápasu dokázal odskočit zpět na rozdíl dvou branek, což vydrželo až do závěrečného hvizdu!

    Wales tak ve skupině obsadil první pozici a postupuje do ligy A, naopak Finsko se smíří s druhým místem. (22:38:38)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:7.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Rhys Norrington-Davies, přichází Chris Gunter.
     
    90+3
    Přesto se dnešní utkání už jen dohrává. Finové na bodový zisk nedosáhnout, naopak Wales se ještě snaží přidat čtvrtý přesný zásah.
     
    90+2
    Wales se ještě jednou dostal k pokutovému území, kde to sympatickým způsobem provedl Brooks, jehož razantní rána nakonec prosvištěla vedle branky.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Daniel James, přichází David Brooks.
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Harry Wilson, přichází Tyler Roberts.
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Teemu Pukki, přichází Marcus Forss.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě nepředbíhejme, zřejmě nás bude čekat nastavení.
     
    88
    Wales rozehrával volný kop z vlastní poloviny. Obránce Rodon zkoušel na opačné straně hrací plochy najít Jamese, který neustál souboj s protihráčem.
     
    87
    Pukki měl na kopačce druhou branku finské reprezentace, prudké přízemní zakončení ovšem poslal pouze do levé brankové konstrukce.
     
    86
    Finsko to bude mít po zbytek zápasu hodně složité, v závěru totiž prohrává o dvě branky, což vypadá jako neřešitelný úkol. Nyní ale budou hosté vhazovat.
    84. Kieffer MOORE - 3:1
     
    84
    Wales právě vstřelil branku!
    Důležitá branka domácích, kteří odskakují zpět na rozdíl dvou branek! Opět velký kus práce odvedl rychlonohý James, který se přes levé křídlo dostal až k centru do malého vápna. Tam si prostor ve vzduchu dokázal najít jeho kolega KIEFFER MOORE, který hlavičkou překonal marně se natahujícího Hrádeckého.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Wales stále vede o jedinou branku, v závěru duelu tak nás zcela jistě čeká zajímavá podívaná.
     
    81
    Welšané se po delší době dostali k sympatické akci, která dokonce přinesla šanci. James si navedl míč na pravou nohu, s přízemním pokusem si Hrádecký poradil.
     
    80
    Moore nakonec musí za postranní lajnu, chvíli se tedy bude znovu hrát v rovnovážném počtu hráčů na obou stranách. To se ovšem za pár okamžiku změní.
     
    79
    Zdravotné problémy měl domácí Kieffer Moore, který nakonec ulehl na hrací plochu. Na scénu se vydal lékařský personál, který si vzal hráče do rychlé péče.
     
    78
    Hrádecký si přichystal další odkop od své branky, který se znovu pokoušel poslat na opačnou stranu. Ve vzduchu se povedlo uspět Morrellovi, který se žene vpřed.

    David Suchý

    Góly: 29. H. Wilson (Bale), 46. D. James (Morrell), 84. Moore (D. James) – 63. Pukki (Lod)

    Karty:   76. Ampadu (WAL)   12. Uronen (FIN)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:7.
    Wales: D. Ward – C. Roberts, Mepham, Rodon, J. Lawrence (46. Moore) – H. Wilson (89. T. Roberts), Ampadu, Morrell, Norrington-Davies (90+3. Gunter) – D. James (89. Brooks), Bale (C) (61. T. Lawrence).
    Náhradníci: King, Fôn Williams – Gunter, N. Williams, Lockyer, Brooks, Jonathan Williams, T. Roberts, Moore, Smith, Sheehan, T. Lawrence.

    Fínsko: Hrádecký – Alho, Toivio, Arajuuri (C), Uronen – Lod, Kamara, O'Shaughnessy (61. N. Hämäläinen), Taylor (61. Soiri) – Pukki (89. Forss), Schüller (73. Valakari).
    Náhradníci: Joronen, Jaakkola – Granlund, Ojala, Karjalainen, Forss, Soiri, Valakari, Kauko, Niskanen, N. Hämäläinen.

    Rozhodca: Gil Manzano – Barbero, Nevado (všichni Španělsko)