KHL
Kazaň – Jekaterinburg 3:0 (kon.) | CSKA Moskva – Jaroslavľ 3:1 (kon.) | D. Moskva – Nižnekamsk 3:0 (kon.)
Helsinki – Čeljabinsk 1:3 (kon.) | Petrohrad – Ufa 3:2 (po pr.) | Viťaz – S.Moskva 1:3 (kon.)
Riga – Red Star Kunlun 5:3 (kon.)
koniec
Ak Bars Kazaň
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Avtomobilist Jekaterinburg
cz Pondelok 16.11.2020, 17:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný pondělní podvečer! Vítám vás při sledování ruské KHL, u zápasu mezi Kazaní a Jekatěrinburgem.
     
    Ak Bars Kazaň

    Hokejisté Kazaně prožívají parádní sezónu. Po 26 odehraných zápasech kralují Východní konferenci se čtřbodovým náskokem na druhý Omsk, který má však jedno utkání k dobru. Forma Kvartalnovovy družiny je velmi dobrá. Z posledních šesti zápasů odešla jako poražená jedinkrát, a to když prohrála 1:2 na stadiónu Čeljabinsku. Kazaň si ovšem spravila náladu hned v dalším a doposud posledním utkání, doma udolala 3:2 Nižněkamsk.
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Jekatěrinburg za Kazaní o moc nezaostává. Na Východě okupuje třetí příčku a na pondělního soupeře ztrácí jediný bod. Ano, Avtomobilist je třetí, ačkoli má více bodů jak druhý Omsk. Důvod je jednoduchý. Konference jsou totiž ještě rozděleny na jednotlivé divize a zatímco Jekatěrinburg je v Charlamovově druhý právě za Kazaní, tak Omsk je první v divizi Černyševově. Pokud Jekatěrinburg v dnešním utkání zvítězí, posune se do čela a Kazaň tím automaticky spadne až za Omsk. Forma Petersových svěřenců je rovněž výborná, přemožitele nepoznali již ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK)
     
    Úvodní sestavy:

    Ak Bars Kazaň: Reideborn (Miftachov) – Ljamkin, Judin, Pedan, Rukavišnikov, Chenkel, Žuravljov, Lučevnikov – K. Petrov, Azevedo (C), Galijev – V. Tichonov, S. Da Costa, Dawes – M. Gluchov (A), Burmistrov, Lukojanov (A) – Voronkov, Safonov, Dyňak – Fisenko.

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin (C), Zborovskij, Ch. Genoway, Mamkin, D. Bodrov, D. Zajcev – Golyšev, Macek (A), Makejev – Sexton, Holland (A), Bočarov – Litovčenko, P. Kulikov, Obidin – Platt, Protapovič, Bělousov – Ovčinnikov.

    Rozhodčí: Sergejev, Ščeňjov – Strelcov, Parikov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas prvního a třetího týmu Východu právě začal! Úvodní buly patřilo Kazani, která okamžitě vyrazila do útočného pásma.
     
    00:26
    Kirill Petrov se krásnou kličkou zbavil Azeveda a od pravého mantinelu vypálil na bránu. Jakub Kovář ukryl černou gumu ve výstroji.
     
    00:56
    Arťom Lukojanov se Sergejem Zborovským zvedli diváky ze sedadel! Hostující obránce mstil tvrdý hit na spoluhráče, ale ve férové bitce skončil na zemi jako první.
    00:56 Bitka mezi Lukojanovem a Zborovským
     
    00:56
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Arťom Lukojanov – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Sergej Zborovskij – 2 min., hrubost).
     
    01:02
    Tak to bylo rychlé. Dan Sexton po vítězném buly Jekatěrinburgu fauloval v útočném pásmu Chenkela a jde si na dvě minuty odpočinout za podrážení.
     
    01:13
    Elitní formace Kazaně si hned na úvod protáhla střídání. Přečíslení tři na dva řešil Justin Azevedo střelou zápěstím. Kovářovi puk sice vypadl, ale do bezpečí za bránu.
     
    01:42
    Hraje se čtyři na čtyři, protože Lukojanov dostal navíc dvě minuty za naražení na hrazení. Dan Sexton zbytečným prohřeškem připravil svůj tým o přesilovku.
     
    02:01
    Azevedo přisunul kotouč za sebe na Azeveda, jehož tvrdá rána se zastavila o blokujícího Trjamkina. Kovář zasahovat nemusel.
     
    02:38
    Hra se přesunula na druhou stranu. V útočném pásmu se chtěl udržet Georgij Bělousov, avšak proti trojici protivníků měl malou šanci na úspěch.
     
    03:05
    za vlastní brankou podržel kotouč Vasilevskij. Počkal, až vyprší dvouminutový trest Lukojanova, následně vyčkal i na konec vyloučení spoluhráče Sextona.
     
    03:49
    Brooks Macek přepnul na vyšší rychlostní stupeň, jenže na Galijeva ztrácel moc metrů. Ztrátu na obránce stáhnout nedokázal.
     
    04:16
    Na rozehrávajícího Rukavišnikova zatlačil Platt společně se Sextonem. Domácí obránce raději vyhodil přes všechny čáry i za cenu zakázaného uvolnění.
     
    04:36
    Hokejisté Avtomobilistu se dokázali usadit v útočné třetině. Vjačeslav Litovčenko nabil na modrou Vasilevskému, jehož dělovka rozezvučela plexisklo za brankou Reideborna.
     
    05:25
    Sledujeme opatrný úvod střetnutí. Před presujícím Petrovem ujel Trjamkin za vlastní svatyni, z bezpečí pak rozehrál na kolegu Pedana.
     
    05:39
    Hosté chtěli využít příliš pomalého střídání Kazaně, ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Makejev žabičkou vybídl ke skórování Golyševa, ten přestřelil!
     
    06:07
    Pokračuje tlak Jekatěrinburgu. Do přehuštěného prostoru nahodil Sergej Zborovskij, kotouč dokázal v pokleku zblokovat Chenkel.
     
    06:49
    Svěřenci kouče Kvartalnovova se dokázali vymanit z pod tlaku a jsou to oni, kdo nyní útočí. Zatím probíhá kombinace v pásmu, žádné zakončení.
     
    07:01
    Po delší době hlavní rozhodčí pískl do píšťalky a přerušil hru. Důvod je jednoduchý, Obidin nahodil na bránu a Daniil Žuravljov kotouč srazil do ochranné sítě.
     
    07:42
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácí hokejisté se ujímají vedení! Střelu Lukojanova z pravého kruhu vyrazil Kovář pouze před sebe, kde stál MICHAIL GLUCHOV. Českému gólmanovi udělal kličku do forhendu a puk poté bez problémů poslal do odkryté svatyně. Asistence: Arťom Lukojanov a Kristian Chenkel.
    07:42 Michail GLUCHOV - 1:0
     
    08:27
    Důležitý první gól tedy dokázala vstřelit Kazaň. Teď bude na Jekatěrinburgu, jak se s nastálou situací dokáže vyrovnat.
     
    08:50
    Kvůli Jakubu Kovářovi budou hosté v oslabení. Brankář předvedl pěkný zákrok, jenže pak vyrážečkou odpálil kotouč do ochranné sítě.
     
    09:20
    hráči v zelených dresech, jmenovitě Petrov, dokázal vyhrát buly. Lídr Východní konference spouští v útočném pásmu přesilovkový kolotoč.
     
    09:51
    Velkého počtu těl v předbrankovém prostoru chtěl využít Ljamkin, jenž nahodil touš na bránu. Ten se ovšem zastavil právě o některého z hokejistů stojících před bránou.
     
    10:28
    Kazaň vstřelila branku!
    Kvartalnovova družina odskakuje do dvoubrankového náskoku! ALEXANDER BURMISTROV párkrát zakvedlal s pukem v pravém kruhu, načež vypálil zápěstím do levého horního rohu. Kovář toho přes clonícího Voronkovova moc neviděl. Asistence: Daniil Žuravljov a Stanislav Galijev.
    10:28 Alexandr BURMISTROV - 2:0
     
    11:10
    Zbytečný prohřešek Jakuba Kováře byl po zásluze potrestán. Kazaň je psychicky hodně nahoře, okamžitě po druhé vstřelené brance pokračuje v útočení.
     
    11:56
    Ještě navýšit vedení chtěl člen čtvrté útočné formace Safonov. Svižné zakončení od levého mantinelu proletělo nad horní tyčkou.
     
    12:14
    Dobrou práci v defenzivě odvedl Zborovskij, jenž už se nemohl dívat na kličkujícího Dawese, a tak jej čistě přišpendlil na mantinel.
     
    12:52
    Genoway měl velké štěstí, že jeho vyhození neskončilo zakázaným uvolnění. Kotouč totiž při dopadu na led výrazně zpomalil, Tichonov musel hrát.
     
    13:16
    Aktivita Kazaně neuvadá. Druhá útočná lajna získala dobrou pozici v útočné třetině, zakončení Da Costy vykopl Kovář pravým betonem.
     
    13:41
    Po delší době zapsali střelecký pokus na bránu i hosté. Konkrétně Bočarov, jeho nahození ovšem Reidebornovi moc práce nenadělalo.
     
    14:09
    Utkání má spád, je vidět, že proti sobě hrají celky, kterým se v poslední době daří. Kazaň zatím ukazuje větší efektivitu.
     
    14:38
    Daniil Žuravljov počkal se zakončením do té doby, než před Kováře najel Gluchov. Český brankář si ovšem dokázal najít místečko, kudy viděl na puk a zasáhl vyrážečkou.
     
    15:02
    Hráči Kazaně budou mít k dispozici další přesilovou hru. Za vlastní bránou totiž Sergej Zborovskij podrazil Dawese.
     
    15:42
    Stéphane Da Costa dostal pěknou nahrávku napříč celým pásmem. Střílel z první, avšak Kovář se bleskově přesunul a stihl vytrčit levý beton.
     
    16:03
    A další zakončení tohoto francouzského forwarda. To opět přišlo z vrcholku pravého kruhu, Kovář tentokráte zasahovat nemusel.
     
    16:32
    Alexandr Burmistrov útočil na svůj druhý zásah v zápase. Zase pálil z pravého kruhu, ale rána mu vyšla o poznání méně, Kovář s jeho pokusem neměl moc práce.
     
    17:02
    Jekatěrinburg druhé oslabení zvládl o poznání lépe, než to první. Jakub Kovář musel zasahovat jen dvakrát, podruhé s koncem trestu proti ráně Petrova.
     
    17:43
    Azevedo nedosáhl na prudkou nahrávku Petrova. Jenže zakázané uvolnění se nepíská, protože puk mířil na bránu. Kovář musel hrát, rozehrál na Trjamkina.
     
    18:30
    Už více jak tři minuty se hraje bez přerušení. Útočné pásmo teď dokázalo vybojovat hostující mužstvo, konkrétně třetí formace.
     
    18:58
    K zakončení nedošlo. Judin dokázal vystihnout přihrávku na Vasilevského a pod tlakem Makejeva vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    19:27
    Druhý icing domácích v krátkém časovém úseku. Zbrkle se zachoval Roman Rukavišnikov, jenž měl dostatek času i prostoru, s největší pravděpodobností mu to však žádný ze spoluhráčů nedal vědět.
     
    19:32
    Brooks Macek vyhrál buly na Nikita Trjamkin, který pálil z voleje příklepem. Reideborn dokázal udržet puk ve výstroji, což bylo klíčové.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Kazaň po první třetině vede na domácím stadiónu nad soupeřem z Jekatěrinburgu 2:0. Utkání se hraje ve velkém tempu, je znát, že oba celky v posledních týdnech disponují skvělou formou. Důležitou první branku vstřelili domácí v 8. minutě, kdy Kovářem vyraženou střelu Lukojanova uklidil do brány Michail Gluchov. Druhý gól přidali svěřenci trenéra Kvartalnovova o necelé tři minuty později, přesilovou hru využil Alexandr Burmistrov, jehož rána zápěstím skončila v levém horním rohu.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:56.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu! Tentokráte zvládl buly lépe hostující forward Brooks Macek, první útočná akce začíná u Trjamkina.
     
    20:29
    Obránce rozjel akci po pravé lajně, kudy vyslal kupředu Golyševa. Křídelník na středu uvolnil Maceka, střelu příklepem Reideborn vyrazil.
     
    21:05
    Do brejku ujela dvojice ve složení Tichonov – Dawes. Druhý jmenovaný nahrával ruskému spoluhráči za brusle, Tichonov navíc při snaze o zabrždení podklouzl.
     
    21:41
    Nyní to byl Lukojanov, kdo se sám vydal na zteč vstříc dvěma protivníkům. Střelecký pokus chtěl chytře schovat za Bodrova, jenže jej trefil do chráničů.
     
    22:11
    Již pár sekund se hraje pouze před Kovářem. Obtočit branku a zasunout k levé tyči chtěl kotouč Michail Gluchov, čepel ovšem nezahnul ideálně.
     
    22:38
    Obětavěý obranný zákrok předvedl Mamkin, jenž padal do dělovky Chenkela obličejem napřed. Měl obrovské štěstí, že ho kotouč zasáhl do helmy.
     
    23:09
    Alexander Burmistrov smutně usedá na střídačku, svůj druhý gól střetnutí zatím nevsítil. Neměl k němu daleko, po nahrávce od Žuravljova pálil těsně vedle.
     
    23:56
    Ránou ihned po buly chtěl Reideborna překvapit Ilja Ovčinnikov. Neuspěl, švédský gólman šel do rozkleku včas.
     
    24:03
    Hra se poněkud zklidnila. O tento fakt se zasloužil především Bodrov, který pod tlakem Da Costy ujel za vlastní bránu a nechal oba celky vystřídat.
     
    24:43
    Konečně útočí i hosté. Bočarov nahazoval zleva na teč, před Dawesem v poslední chvíli odpálil na zakázené uvolnění Pedan.
     
    25:01
    Charles Genoway mohl střílet, avšak ještě vymýšlel prudkou nahrávku na Hollanda, jemuž přeskočila černá guma přes čepel hole.
     
    25:32
    Okamžitě po přejeté útočné modré Michail Fisenko vypálil. Poněkud překvapený Kovář reagoval pozdě, rána naštěstí pro něj minula cílové zařízení.
     
    26:16
    Nyní byl český strážce svatyně o poznání připravenější. Od levého mantinelu na něj najížděl Dawes, při snaze o bekhendový blafák mu vyrážečkou puk vypíchl.
     
    26:37
    Tlak třetí lajny pokračuje. Tichonov místo zakončení ještě zadovkou vybídl Da Costy, Francouz zápěstím těsně přestřelil.
     
    27:04
    Jakub Kovář dopřál svým spoluhráčům čas na oddech. Nahození Burmistrova šlo zcela jistě mimo bránu, avšak gólman si pro puk sáhl a ukryl jej v lapačce.
     
    27:38
    Proti Ljamkinovi vystartovala dvojice presujících útočníků. Obránce Kazaně zachoval chladnou hlavu a po mantinelu nahrál Judinovi.
     
    28:16
    Voronkov byl pod velkým tlakem Platta. V nouzi zkoušel naslepo nahrávat mezi kruhy, kde ovšem bruslil pouze protihráč Protapovič.
     
    28:53
    Kazaň dnes předvádí parádní hokej, opět soka uzamkla v jeho vlastním obranném pásmu. Na střelu směřující mezi tři tyče zatím čekáme marně.
     
    29:02
    Ani nepřišla. Lučevnikov chtěl nahazovat, jenže trefil prvního blokujícího soka. Bočarov následně jemným obloučkem poslal kotouč do středního pásma.
     
    29:51
    Makejev na sebe navázal dva hráče, aby posléze předal černou gumu Macekovi. Tomu zakončení vůbec nesedlo, Reideborn mohl zůstat klidným.
     
    30:28
    Justin Azevedo skvěle načasoval přihrávku na Galijeva, jehož vyslal do samostatného úniku. Střelu mířící do levého horního rohu Kovář vytěsnil nad!
    30:28 Kovář s poradil s nájezdem Galijeva
     
    30:58
    Hokejisté Avtomobilistu vůbec nestačí drtivému tempu Kazaně. Moc to na zdramatizování utkání nevypadá, spíše je otázkou, kdy padne třetí gól domácích.
     
    31:06
    Znovu skvělý Kovář. Dvaatřicetiletý brankář dobře držel pohyb s kličkujícím Petrovem, se střelou na vyrážečkou neměl žádný problém.
     
    31:23
    Další přerušení hry. Ve středním pásmu chtěl Da Costa prodloužit za sebe na Dawese, jenže clonící Sexton odpálil kotouč na vlastní střídačku.
     
    32:07
    Prostor na ledě pravidelně dostává i čtvrtá útočná formace domácích. Safonov zatlačil na váhajícího Zborovského, ten nakonec odevzdal puk zadarmo.
     
    32:31
    Stanislav Bočarov nabruslil do středního pásma, a když viděl, že nemá podporu spoluhráčů, tak jen nahodil za bránu soupeře a šel střídat.
     
    33:12
    Jednoho obránce se sice Michail Gluchov zbavil, jenže hned za ním následoval druhý. Na Bodrova střelec vedoucího gólu nevyzrál.
     
    33:30
    Lukojanov hledal po mantinelu Chenkela. Pomalou nahrávku přečetl Ovčinnikov. Podél Žuravljova dokázal poslat černou gumu alespoň do středového kruhu.
     
    34:13
    Jenže Kazaň následným útokem znovu udržela pásma a pokračuje v útočení. Dyňak zkusil překvapit Kováře z velkého úhlu. Neúspěšně.
     
    34:45
    Za obranu bílých najížděl Justin Azevedo. Petrov jej chtěl uvolnil vysokým lobem, který však zachytil v rukavici Vasilevskij.
     
    35:20
    Více jak čtyři minuty se nepřerušovalo. Unavená obranná dvojice Trjamin – Vasilevskij ubojovala svou štaci bez obdrženého gólu, první jmenovaný nahozením na Reideborna dopřál sobě i spoluhráči odpočinek.
     
    35:43
    Zápas na okamžik přerušil až Jakub Kovář. Český gólman dobře viděl na nepříliš prudký pokus Judina. Kotouč dokázal podržet ve výstroji.
     
    36:14
    Lukojanov vystihl rozehrávku na obránce a spolu s Burmistrovem byli v situaci dva na dva. Dobře myšlenou žabičku dokázal v pádu zastavit Mamkin.
     
    36:40
    Tempo Kazaně je vskutku neuvěřitelné. Hokejisté v zelených dresech nepolevují ani na vteřinu. Fyzicky jsou připraveni velmi dobře.
     
    37:20
    Adam Reideborn se místy v bráně musí nudit. Tentokráte ovšem zažil světlou výjimku, po slabé střele Litovčenka zasahoval vyrážečkou.
     
    37:59
    Souboj za brankou Kazaně mezi Chenkelem a Kulikovem dopadl lépe pro útočícího hráče. Bohužel pro něj mu posléze ujel puk od hokejky, musel opustit útočnou třetinu.
     
    38:21
    Hráči Jekatěrinburgu byli kousek od kontaktní branky. Střelu Maceka vyrazil Reideborn před sebe k Golyševovi, jenž z velkého úhlu nedokázal poslat černou gumu do sítě.
     
    39:16
    Až v poslední minutě přichází první vyloučení ve druhé třetině. Andrej Pedan držel Makejeva příliš dlouho, hlavní rozhodčí nakonec zdvihl pravici.
     
    39:45
    Roman Rukavišnikov dokázal obrat o puk Maceka, načež dokázal vyhodit přes všechny čáry do bezpečí. I druhou třetinu Reideborn uhájí s čistým kontem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Skóre se ve druhé třetině nezměnilo, Kazaň tak i nadále vede nad Jekatěrinburgem dvoubrankovým náskokem. Platí fakt, že se hraje v obrovském tempu a k přerušení dochází zřídka. Více ze hry mají domácí hokejisté, ale Jakub Kovář všech osm pokusů v prostřední dvacetiminutovce pochytal. Reideborn na druhé straně musel ve druhé třetině zasahovat jen čtyřikrát.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Začala závěrečná dvacetiminutovka střetnutí. Jekatěrinburg ji zahajuje v početní převaze, ještě pokračuje trest Pedana.
     
    40:43
    Své premiérové oslabení zatím Kazaň zvládá bez problémů Soupeře ještě nepustila do vlastního obranného pásma.
     
    41:16
    Nakonec hosté obsadili útočnou třetinu, avšak po návratu Pedana ji rychle opustili. Dlouho váhajícího Maceka obral Judin.
     
    41:48
    Hodně odvážný průnik Justina Azeveda. Prvního protivníka ještě obešel, ale Trjamkin mu již dokázal vystavit stopku.
     
    42:19
    Svěřenci kouče Kvartalnovova nejsou spokojení s dvoubrankovým vedením, chtějí víc. Jakub Kovářse musí otáčet ze strany na stranu, hraje se za jeho bránou.
     
    42:58
    Nigel Dawes připravil vlastní mužstvo o útočné pásmo. Neustál souboj se Zborovským a hostující svatyni vychýlil z jejího postavení.
     
    43:12
    Holland vyhrál buly v obranném pásmu, Genoway posléze po mantinelu přesunul dění hry do středního pásma. Oba celky střídají.
     
    43:41
    Mamkin prováhal možnost vyslat do úniku najíždějícího Kulikova. Místo toho zvolil rozehrávku na jistotu, přihrál kolegovi Bodrovovi.
     
    44:05
    První zákrok si ve třetí třetině připsal domácí Reideborn. S nahozením Litovčenka od pravého mantinelu neměl moc starostí.
     
    44:08
    Krátce po vhazování byl znovu v akci domácí gólman Reideborn, který na sebe upoutal v negativním světle. Podle rozhodčího úmyslně posunul bránu, dostává dvě minuty.
     
    45:10
    První minuta z přesilovky Jekatěrinburgu je pryč, švédský hříšník zatím bez práce. Obránci před ním zvládají bránit útočné nájezdy s velkým přehledem.
     
    45:26
    Druhá přesilovková formace Avtomobilistu dokázala najít cestu do útočné třetiny. Z vrcholku pravého kruhu vypálil Peter Holland, Reideborn zasáhl pravým ramenem.
     
    46:08
    Trest kazaňského strážce svatyně je u konče, avšak nebezpečí ještě není zažehnáno. Hosté stále drží pozici v útočné třetině, pěkné kombinaci chybí jen gólová tečka.
     
    46:15
    Která nepřišla. Mamin nahazoval do přehuštěného prostoru, jenže pozorný gólman si dokázal najít místo, odkud viděl na puk. Černou gumu podržel v lapačce.
     
    47:10
    Dvě přesilovky v krátkém časovém sledu Jekatěrinburg viditelně nakopli. Drží útočnou náladu, ale proti rovnoměrnému počtu hráčů je logicky těžší se prosadit.
     
    47:30
    Přes clonícího Žuravljova chtěl vystřelit Ovčinnikov. To se nakonec i podařilo, člen třetí útočné lajny ovšem trefil brankáře přímo do výstroje.
     
    48:09
    Odvážný průnik Voronkovova neměl daleko k úspěchu. Bodrov s Mamkinem zareagovali doslova v poslední chvíli, soka dostali do kleští.
     
    48:49
    Nikita Trjamkin vystihl nahrávku Chenkela na Lukojoova, ale už neměl síly na rozjetí rychlého brejku. Vyhodil a jel na střídačku.
     
    49:10
    Rychlostně skvěle vybavená Justin Azevedo zatlačil na Zborovského, jenž zareagoval dobře, po mantinelu dokázal přihrát Genowayovi.
     
    49:58
    V posledních minutách je vidět člen čtvrté formace Voronkov, který díky vysokému presinku obral Sextona, z velkého úhlu si vypálit netroufl.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Kazaň stále vede dvoubrankovým rozdílem a je tak blízko k upevnění první pozice Východní konference.
     
    50:59
    Zakázané uvolnění vrátí hru před Reideborna. Viktor Tichonov zabral, avšak náskok Mamkina stáhnout nedokázal.
     
    51:02
    Krátce po vhazování došlo k dalšímu přerušení. Andrej Pedan zazmatkoval a pod tlakem navázal na spoluhráče, vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    51:20
    A do třetice. Hokejisté Kazaně, když jsou v úzkých, nevymýšlejí nic složitého, prostě vyhodí i za cenu icingu. Což nyní potvrdil Rukavišnikov.
     
    51:52
    Jekatěrinburg má možná poslední příležitost, jak ještě něco udělat s nepříznivě se vyvíjejícím stavem zápasu. Po krosčeku Azeveda má výhodu přesilové hry.
     
    52:02
    Dlouho hosté v útočném pásmu nepobyli. Da Costa totiž po buly přikopl touš Pedanovi, jehož nahození zastavil až za bránou Kovář.
     
    52:28
    Vzápětí se hráči v bílých dresech musejí stěhovat do středního pásma vlastní vinou. Holland přejel útočnou modrou dříve než s pukem jedoucí Bočarov.
     
    53:20
    Z levého kruhu vyzkoušel střelecké štěstí Dan Sexton. Zkušený americký forward si vylámal zuby na Reidebornově vyrážečce.
     
    53:53
    Trest Azeveda je u konce. Zmar hostujících hráčů dokonale vystihl záběr na střídajícího Bočarova, který vzteky málem zlomil hokejku.
     
    54:05
    Domácí se brání bez větších problémů. Je pochopitelné, že dopředu se už tolik nepoženou a budou spíše bránit náskok.
     
    54:53
    Na ledě se teď objevila kompletní třetí formace Jekatěrinburgu. Ani ta však nedokázala najít recept na skvěle chytajícího brankáře.
     
    55:16
    Svěřenci trenéra Kvartalnovova dokonce získali útočné pásmo, kde drží cenné vteřinky. za brankou probíhá bitva o puk hned několika hráčů.
     
    56:17
    Kazaň vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! za vyhozeným pukem z obranného pásma se rozjel ALEXANDER BURMISTROV, jenž přebruslil pomalého Trjamkina, obtočil bránu a puk posléze zasunul k levé tyči! Kovář přitiskl beton k brankové konstrukci pozdě. Asistence: Michail Fisenko a Dmitrij Voronkov.
    56:17 Alexandr BURMISTROV - 3:0
     
    57:30
    Ve výborné náladě hrající Kazaň pokračuje v útočení, naopak hráči Jekatěrinburgu působí odevzdaným dojmem.
     
    57:59
    Justin Azevedo odrazem o mantinel nahrál Galijevovi, jenž se ocitl v situaci dvou proti jednomu. Sobecky vzal akci na sebe, bránu minul.
     
    58:29
    Alexej Vasilevskij si hodil kotouč kolem Petrova, jenže cestu mu zkřížil Judin. Ten si před soka navíc dokázal dát tělo, čímž ho úplně odstavil od puku.
     
    58:58
    Nikita Trjamkin naslepo vyhazoval po mantinelu. Alexej makejev nedokázal těžký pas zpracovat, píská se zakázané uvolnění.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:53
    Poslední střelecký pokus utkání patřil obránci Trjamkinovi. Dělovka od pravého mantinelu minula prostor u pravé tyčky.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Kazaně zvítězili z pozice lídra Východní konference nad třetím Jekatěrinburgem 3:0 a pojistili si tak pozici na čele. Domácí dali základ k vítězství už v první třetině, kdy se do černého trefili Michail Gluchov a Alexandr Burmistrov. Druhá dvacetiminutovka gól nenabídla a v té třetí dal definitivní razítko na výhru Kvartalnovovy družiny svým druhým zásahem Alexandr Burmistrov. Jekatěrinburg svému soupeři rychlostně nestíhal, navíc mu dělali problémy dobře pracující obrana a skvěle chytající Reideborn, jenž si po zásluze připsal čisté konto. Kazaň díky vítězství navýšila náskok na dnešního soupeře na šest bodů.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK) 27 zákroků, úspěšnost 90%
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:15:55)

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 8. M. Gluchov (Lukojanov, Chenkeľ), 11. Burmistrov (Žuravljov, Galijev), 57. Burmistrov (Fisenko, Voronkov)


    Ak Bars Kazaň: Reideborn (Miftachov) – Ľamkin, Judin, Pedan, Rukavišnikov, Chenkeľ, Žuravljov, Lučevnikov – K. Petrov, Azevedo (C), Galijev – V. Tichonov, S. Da Costa, Dawes – M. Gluchov (A), Burmistrov, Lukojanov (A) – Voronkov, Safonov, Dyňak – Fisenko.
    Avtomobilist Jekaterinburg: Jakub Kovář (Gross) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin (C), Zborovskij, Ch. Genoway, Mamkin, D. Bodrov, D. Zajcev – Golyšev, Macek (A), Makejev – Sexton, Holland (A), Bočarov – Litovčenko, P. Kulikov, Obidin – Platt, Protapovič, Belousov – Ovčinnikov.

    Rozhodca: Sergejev, Ščeňjov – Strelcov, Parikov